ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνάντηση του Δήμαρχου της Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού



ΘΕΜΑΤΑ…@

Συνάντηση του Δήμαρχου της Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού





















Tην Τετάρτη 3 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχθηκε, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τον κ. Χρυσόστομο Δήμου, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και τον κ. Σπύρο Κωσταδήμα, Υπεύθυνο Τύπου & Επικοινωνίας του Συμοβυλίου.Ο Δήμαρχος, με την ιδιότητα και του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου,εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο του Συμβουλίου για το έργο που προσφέρει τόσο στους απόδημους Ηπειρώτες όσο και τους Έλληνες ομογενείς υποστηρίζοντας τους να διατηρήσουν την ταυτότητάτους, να αναπτύσσουν δεσμούς με τους υπόλοιπους λαούς και να ενισχύουν τους δεσμούς τους με την πατρίδα. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, από την μεριά του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την λεπτομερή ενημέρωσή του για τα τεκταινόμενα στην Ήπειρο και τονπροσκάλεσεστο επόμενο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού πρόσκληση που αποδέχθηκε με χαρά οΔήμαρχος.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS

















Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κακαβιά
Συνελήφθη, χθες (04-08-2016) αργά το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ηρωίνης στο Μορφάτι Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, σήμερα (05-08-2016) τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 29χρονη ημεδαπή, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο,  βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων.
Σύλληψη ημεδαπού, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (04-08-2016) το μεσημέρι στην παραλία Βαλανιδοράχης Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από το Δήμο  Πάργας.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες (04-08-2016) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (4.000) ευρώ, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (08-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
•Τρίτη (09-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (10-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (11-08-2016)   και  ώρες   από     08.00     έως    15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (12-08-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Σάββατο (13-08-2016)   και   ώρες   από  18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένου στην Πρέβεζα
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε σπίτι ηλικιωμένου, που έλαβε χώρα, την 20-07-2016 στην Πρέβεζα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 51 και 10 ετών, για διάπραξη κλοπής. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ανάλυση της δράσης τους, το μεσημέρι της 20-07-2016 στην πόλη της Πρέβεζας, ο 51χρονος από κοινού με τον 10χρονο ανήλικο, εισήλθαν στο σπίτι 85χρονου ημεδαπού στην πόλη της Πρέβεζας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από υπνοδωμάτια του σπιτιού, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας
Σήμερα (05-08-2016) το πρωί, στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ



















Ανάδοχοι για έργα αποκατάστασης ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο
Τους αναδόχους δύο έργων για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Το πρώτο έργο αφορά την αποκατάσταση των ζημιών του ασφαλτοτάπητα   στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων από τη διασταύρωση Μαυρουδίου ως τη διασταύρωση Φιλιατών», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Το δεύτερο την  «Αποκατάσταση ζημιών τμήματος Επαρχιακής Οδού 4 (Μηλέα)», προϋπολογισμού  100.000 ευρώ.  Ανάδοχος και για τα δύο έργα αναδείχτηκε η ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε..0.Επίσης η Οικονομική Επιτροπή:
Ανέδειξε  τους αναδόχους για τα έργα:
Συντήρηση- τμήματος της Εθνικής Οδού Ιωάννινα- Καλπάκι, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
 Βελτίωση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Οξυά Κόνιτσας, προϋπολογισμού 40.400 ευρώ. Ανάδοχος Γ. Ντάφλης.
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων: 
 Βελτίωση βατότητας Κάτω Ζάλογγο – Φτέρη - Δοβλά, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
Διαγράμμιση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Ανάδοχοι για ψεκασμούς ελαιοδέντρων στην Π.Ε. Πρέβεζας
Τέλος, η Ο.Ε. ενέκρινε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας.  Συγκεκριμένα, για τον τομέα  Β΄ ανάδοχος αναδείχτηκε ο Κων. Δημ. Ζήσης και για τους τομείς Γ΄ και Ε΄ ο Θωμάς Σπ. Τζίμας.
Την προσχολική αγωγή ΑμεΑ χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020"
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη μία ακόμη απόφαση ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020. Πρόκειται για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2016-2017» (Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων»), συνολικής δημόσιας δαπάνης 345.093 ευρώ.Η πράξη αφορά στη διάθεση προς ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην  Περιφέρεια Ηπείρου. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 59 ωφελούμενοι. Οι ωφελούμενοι εντάσσονται στην Πράξη ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης στην κατηγορία θέσης Δ1: παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική στέρηση ή/και κινητική αναπηρία(ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:
* η παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας
* η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία και εφήβων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.).
Θετική γνώμη της Ε.Υ.Δ. Ε. Π. "Ήπειρος 2014-2020" για  διακηρύξεις έργων του Δήμου Ηγουμενίτσας
Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020" προς το Δήμο Ηγουμενίτσας διατυπώνεται η θετική γνώμη της υπηρεσίας για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθούν τα έργα:
«Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 119,486.77  ευρώ.
«Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 109,641.42  ευρώ.












Δεν υπάρχουν σχόλια: