ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΟΑΕΕ : Για ποιους μειώνεται η σύνταξη...?



Μαζί τα φάγαμε…!  :  ( Θεόδωρος Πάγκαλος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΟΑΕΕ : Για ποιους μειώνεται η σύνταξη...?


























 

 
Με νέα εγκύκλιο του ο ΟΑΕΕ καθορίζει τις μειώσεις στα κατώτατα όρια συντάξεων για νέους ασφαλισμένους (μετά το 1993). Οι μειώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις συνταξιούχων μπορεί να φθάσουν έως και...στο 50% της σύνταξης τους.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι νέες περικοπές προκύπτουν από την εφαρμογή του μνημονίου του περσινού καλοκαιριού και επηρεάζουν όσους θα συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά. Οι μειώσεις θα γίνουν ανεξάρτητα από το πότε οι δικαιούχοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, υπό την προϋπόθεση ότι συνταξιοδοτούνται με 15ετία στα 62 ή με 20ετία στα 50 ή 55 για μειωμένη σύνταξη ή για πλήρη.Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ ενημερώνει όσους ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου του 1993, ότι όσοι βγουν στην σύνταξη μετά την 1/7/2015 για την κατώτατη σύνταξη θα λαμβάνουν μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος μόνο το οργανικό τμήμα της σύνταξής τους. Μάλιστα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι μειώσεις αφορούν κυρίως δύο κατηγορίες ασφαλισμένων. Αυτούς που συνταξιοδοτούνται στα 62 με 15 έτη ασφάλισης καθώς και όσους συνταξιοδοτούνται στο 50ό ή στο 55ο έτος ηλικίας με 20 έτη ασφάλισης. Αυτές οι κατηγορίες των συνταξιούχων θα παίρνουν μόνο το οργανικό ποσό της σύνταξης, μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.Στη συνέχεια, θα καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο όριο. Αυτή η διάταξη θα ισχύσει για όσους έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/7/2015 και δεν θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος.Για παράδειγμα νέος ασφαλισμένος που έχει 15 έτη ασφάλισης από τα οποία τα 2,5 έτη είναι την τελευταία πενταετία πριν από την υποβολή της αίτησης και κατέθεσε αίτηση σύνταξης γήρατος με τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας του τον Ιούλιο του 2015 θα λάβει σύνταξη 201,60 ευρώ μηνιαίως. Όταν συμπληρώσει το 67ο έτος τότε θα πάρει την κατώτατη σύνταξη μειωμένη κατά 30%, δηλαδή σε 340,40 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 




















Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες,
Ο Δήμος Φιλιατών σας κάνει γνωστό ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης και η εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών, μπορεί να γίνεται καθ' όλη την εβδομάδα, στους καινούργιους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου.  Οι πολίτες οφείλουν να μην αναμιγνύουν με τα συνήθη απορρίμματα εκείνα που είναι κατασκευασμένα από γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικές συσκευασίες.Οι καταστηματάρχες οφείλουν να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόνια, πλαστικά κ.λ.π.) μετά την λήξη του απογευματινού ωραρίου της αγοράς, τα οποία πρέπει να είναι συμπιεσμένα και δεμένα ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό όγκο και να μην διασκορπίζονται.   Στους παραβάτες θα εφαρμόζεται ότι ισχύει στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Ο Αντιδήμαρχος : Πέτρος Κατσάρης
 

Το Γαϊτανάκι στους δρόμους στους Φιλιάτες




















Βγήκε το Γαϊτανάκι στους δρόμους στους Φιλιάτες να αναγγείλει τον ερχομό της Αποκριάς και του Καρναβαλιού.



ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 











 



Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για κλοπές
Συνελήφθη, την 02-03-2016 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την κα. Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για διακεκριμένες κλοπές από κοινού.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας στον Κερασώνα Πρέβεζας
Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για κλοπή τροχοφόρου και παραβάσεις του ΚΟΚ .Συνελήφθη, την 02-03-2016 αργά το βράδυ στον Κερασώνα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου και παραβάσεις του ΚΟΚ.Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στον Κερασώνα Πρέβεζας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και δίπλωμα οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί την 19/20-02-2016 από την περιοχή της Φιλιππιάδας.Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Σύλληψη φυγόποινου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την 02-03-2016 το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών,  για παράβαση του ΚΟΚ.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στον Κατσικά Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την 02-03-2016 το μεσημέρι στον Κατσικά Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο  επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Αληθεύει :  Αμερικανικό fund επιχειρεί να «αρπάξει» την Τράπεζα Πειραιώς...;;

















Η ιστορία είναι γνωστή. Με στημένο κόλπο επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς τον Νοέμβριο να οδηγηθεί σε resolution (εκκαθάριση) η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό επιδίωκαν κάποιοι να ελέγξουν άμεσα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και της εγχώριας επιχειρηματικότητας.Η άμεση κινητοποίηση της διοίκησης της τράπεζας τους χάλασε ωστόσο τα καταστροφικά σχέδια.Το Hedge Fund και οι συνεργάτες του, που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την ιστορία, αφού έχασαν την μάχη του Νοεμβρίου, μπήκαν στη συνέχεια στη μάχη για να αποσπάσουν τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς μέσω του απόλυτου ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου. Εγκαταστάθηκαν ουσιαστικά στην Αθήνα, εξασφάλισαν «συνεννόηση» με ορισμένους άλλους θεσμικούς επενδυτές και, με συνεχή ραντεβού και γεύματα με στελέχη και μέλη αρμόδιων φορέων, προσπαθούν να μετατρέψουν το ΤΧΣ και την κυβέρνηση σε απλούς θεατές και να επιβάλουν αν και μειοψηφία τα συμφέροντά τους.Πού αποβλέπουν ο κύριος Blades του Paulson Co. και οι άλλοι της παρέας; Στον έλεγχο της «Πειραιώς», για να διαχειριστούν ανενόχλητοι τα 90 δις. των assets της Τράπεζας και να ελέγξουν την τύχη των ελληνικών επιχειρήσεων;Άμυνα έως τώρα φαίνεται να παίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας. Αλλά μέχρι πότε θα αντέξουν την πίεση και τις μεθοδεύσεις της μειοψηφικής μετοχικά, αλλά έντονα κινητοποιημένης αυτής ομάδας;Ας πάρουμε τη περίπτωση ότι περνά στα χέρια ενός Hedge Fund (Paulson) η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Πως θα ερμηνευτεί ότι έγινε τέτοιος αφελληνισμός; Δηλαδή πως χάθηκε ο έλεγχος και η Διοίκηση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας; Αυτό σημαίνει ότι κονδύλια ευρωπαϊκά και επενδύσεις θα ελέγχονται πλέον από το Paulson Fund.Δυστυχώς φαίνεται ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν προϊόν παρασκηνιακής μεθόδευσης. Οι Ευρωπαίοι πιάστηκαν πάλι στον ύπνο. Στήριξαν έμπρακτα το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας με κεφάλαια και ρευστότητα και τους τα πήραν από την πίσω πόρτα οι Αμερικάνοι και μάλιστα ένα Hedge Fund!
πηγή : …protothema.gr

500 ευρώ η ταρίφα...;;; μα ούτε της πολεοδομία να ήτανε....!
Με 500 ευρώ οι Σκοπιανοί ανοίγουν τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες


























Μια «μαύρη αγορά» έχει στηθεί από τους Σκοπιανούς στα κλειστά σύνορα της Ειδομένης.Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 υπάρχουν καταγγελίες προσφύγων ότι τους προσεγγίζουν Σκοπιανοί και τους ζητούν 500 ευρώ ανα οικογένεια, ώστε να περάσουν παράνομα τα σύνορα, και άλλα 200 ευρώ ώστε να τους μεταφέρουν σε καταυλισμό της Σερβίας, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.Δηλαδή, με 700 ευρώ μία οικογένεια μπορεί να φτάσει στη Σερβία, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.Επειδή όμως οι έλεγχοι στην ΠΓΔΜ είναι εξονυχιστικοί αν οι αρχές εντοπίσουν τους πρόσφυγες που πέρασαν με αυτόν τον τρόπο τα σύνορα, τους επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα γερνά και οι συντάξεις συρρικνώνονται... ?

















«Η όποια λύση, όσο επώδυνη κι αν είναι, δοθεί στο ασφαλιστικό σύστημα το επόμενο διάστημα θα είναι καλή ώς την επόμενη που σίγουρα θα απαιτηθεί ξανά σε λίγα χρόνια». Αυτή είναι η εδραιωμένη άποψη ειδικών επιστημόνων και των οικονομετρών, οι οποίοι -πίσω από την πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα αντιμετώπισης του οξυμένου προβλήματος των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και την αδυναμία του προϋπολογισμού να τα αντιμετωπίσει- προβάλλουν το μέλλον και βλέπουν ότι: Το πιο σοβαρό πρόβλημα της χώρας είναι η δημογραφική της γήρανση. Πρόβλημα μακροχρόνιο και σύνθετο που δημιουργείται με αργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών και επιλύεται με επίσης πολύ αργούς ρυθμούς.Και αυτό πέρα από την αδήριτη ανάγκη να επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά ώστε να μειωθεί σταδιακά το ποσοστό ανεργίας, που βρίσκεται στο 24%, μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης που έχει ζήσει η χώρα μετά τον πόλεμο.Τα ζητήματα αυτά ετέθησαν στις συναντήσεις του Δικτύου με τους αρχηγούς των κομμάτων στην προσπάθεια αναζήτησης μιας σφαιρικής, πιο μακροπρόθεσμης και συναινετικής λύσης για το ασφαλιστικό σύστημα αντί αποσπασματικών μέτρων για τα τρέχοντα ελλείμματα των Ταμείων.Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Δικτύου Γιάννης Μαστρογεωργίου σε σημείωμά του:
«Η πληθυσμιακή μας απίσχνανση συγκριτικά και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Το έτος 2050, όταν θα συνταξιοδοτείται ένας νέος που εισέρχεται σήμερα στην εργασία, το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού με ηλικία 65 ετών και άνω θα φθάνει στο 33,9% σε σχέση με το 20,5% που είναι σήμερα. Αυτές οι 13,5 ποσοστιαίες μονάδες θα σημαίνουν περισσότερα 1.230.000 άτομα άνω των 65 ετών σε σχέση με σήμερα».
Οι σκληροί αριθμοί
Στις μελέτες που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή φαίνεται η δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας.
Το -όχι και τόσο μακρινό- 2060 έξι στα δέκα άτομα του ενεργού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ ένας στους τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 65 ώς 74 ετών θα εργάζεται.Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι 71,9 έτη, ενώ το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης θα έχει μειωθεί δραματικά.Το ποσοστό αναπλήρωσης για το σύνολο των συνταξιοδοτικών δαπανών από 80% σήμερα θα πέσει κάτω από 60%.Η σημαντική μείωση μάλιστα ξεκινά από το πολύ πιο κοντινό μας 2020, όταν το ποσοστό αναπλήρωσης θα έχει ήδη μειωθεί στο 64,6%. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Ηλικιωμένοι θα εργάζονται
Η μείωση του πληθυσμού έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των ηλικιωμένων, ώστε το 2060 έξι στα 10 άτομα που συμπεριλαμβάνονται στον ενεργό πληθυσμό να είναι άνω των 65 ετών από τρεις στους 10 σήμερα.Ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται η συμμετοχή των ηλικιωμένων μεταξύ 55 και 64 ετών (78% το 2060 από 42,4% το 2013).Η επικίνδυνη γήρανση του πληθυσμού θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν στην αγορά εργασίας ολοένα και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.Έτσι, ενώ το 2013 μόλις 4,9% του εργατικού δυναμικού ήταν ηλικίας από 65 ως 74 ετών, το 2030 το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 14,3% και το 2060 εκτινάσσεται σε 24,4%.Το 2026 η μέση ηλικία του εργατικού δυναμικού της χώρας θα είναι 44 ετών από 39 σήμερα. Η μέση πραγματική ηλικία εισόδου στην αγορά εργασίας θα παραμείνει σταθερή τόσο για τους άνδρες (22,4 ετών) όσο και για τις γυναίκες (24,7 ετών), ενώ λόγω των αλλαγών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (Ν. 3863/2010) η μέση πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης για τους άνδρες θα αυξηθεί από 61 έτη το 2013 σε 64,9 το 2020, 65,9 το 2030 και 67,5 το 2060 και για τις γυναίκες από 61,2 το 2013 σε 64,8 το 2020, 65,5 το 2030 και θα φθάσει τα 67,1 το 2060.
Οι συντάξεις θα μειώνονται
Την ίδια στιγμή, βέβαια, σύμφωνα με τη μελέτη, το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων θα βαίνει μειούμενο.Ενώ το 2014 το ποσοστό αναπλήρωσης για κύρια και επικουρική σύνταξη ήταν 79,68% (64,42% η κύρια και 15,26% η επικουρική), το 2020 πέφτει σε 53,02% για την κύρια και 11,66% για την επικουρική (σύνολο 64,68%) και μειώνεται στο 56,8% το 2060.Για να καλυφθεί η μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη, που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να πληρώνουν τη μέση εισφορά του ΙΚΑ πάνω από 5,5 εκατ. εργαζόμενοι. Και όλα αυτά σε μια χώρα που οι έχοντες εργασία φθάνουν τα 3,5 εκατ. άτομα και η εργατική δύναμη ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια.Η αναλογία αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον με βάση τις σημερινές δημογραφικές τάσεις με προεξάρχουσα τη γήρανση του πληθυσμού.Επομένως η όποια επώδυνη λύση δοθεί στο ασφαλιστικό σύστημα το επόμενο διάστημα θα είναι καλή ως την επόμενη που σίγουρα θα απαιτηθεί ξανά σε λίγα χρόνια.Δυστυχώς το δημογραφικό πρόβλημα που βρίσκεται στη ρίζα του Ασφαλιστικού δεν θα επιλυθεί. Η οικονομική κρίση καθιστά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δυσεπίλυτο και θα συνεχίσει να ταλανίζει αθόρυβα την ελληνική κοινωνία περιορίζοντας το εργατικό δυναμικό.
…πηγή : in.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια: