ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Τσικνοπέμπτη στους ΦιλιάτεςΗ ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα

ΘΕΜΑΤΑ…@...
 
Η Τσικνοπέμπτη στους Φιλιάτες Την Τσικνοπέμπτη γιόρτασαν οι μπόμπιρες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών με τους γονείς και τους Δασκάλους τους.Με μουσική και τραγούδια και διάφορες προσφορές όπως αυτή του ψητοπωλείου του κ. Νίκου Μπάντιου στους Φιλιάτες που δώρισε 200 σουβλάκια που τα έψησαν στο μαγαζί για πολλές ώρες έτσι ώστε να τα χαρούν γευστικά τα παιδάκια.Στο πρώτο δημοτικό ήταν και επισκέπτες άλλων σχολείων του νομού όπου χόρεψαν όλοι μαζί.Το απόγευμα αφού είχε βροχερό καιρό, ο Δήμος έψησε στον σκεπασμένο χώρο της Λαϊκής αγοράς.
                                              Δωρεά  Ψυχής
Σε τούτους τους δύσκολους οικονομικά και όχι μόνο καιρούς η φιλοτιμία ανθίζει στις καρδιές ευαίσθητων ανθρώπων που ακόμα και μπροστά στην απειλή που λέγεται σύστημα με αντίπαλους το ΤΕΒΕ - ΤΟ ΦΠΑ - ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ - ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ κ.λ.π. ,έκαναν μια εγκάρδια δωρεά για τα παιδάκια διακόσια «200» σουβλάκια στο 2ο δημοτικό σχολείο Φιλιατών για τα παιδάκια από το Ψητοπωλείο « Πιρουνοπενιές ». Mε την έννοια: «δεν το βάζουμε κάτω στους δύσκολους καιρούς» επικαλούνται την αγάπη τους στα παιδάκια ο Νικόλας Μπάντιος και η κυρά του η Κατερίνα .Εύγε τους και καλές δουλειές.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ,ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
Από το έτος 2016 χορηγούνται ετησίως άδειες για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών που αντιστοιχούν στο 1 % του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της επικράτειάς ως είχε την 31η Ιουλίου του προηγούμενου έτους. (σύμφωνα με το άρθρο 64 παράγραφοι 1 και 2 του Καν(ΕΕ) αριθ. 1308/2013).Συγκεκριμένα για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου , που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015 και η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι την 1η Μαρτίου του 2016. Η χορήγηση των αδειών φύτευσης γίνεται μετά από ψηφιακή αίτηση του ενδιαφερόμενου.Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια.Η αίτηση υποβάλλεται  ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την 1η Μαρτίου 2016 έως την 15η Απριλίου 2016.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.
Με εντολή Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης : ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Ειδική  Συνεδρίαση    έτους 2016   
Καλείστε να προσέλθετε σε ειδική  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 9η του μηνός Μαρτίου  του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Ψήφιση ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Φιλιατών
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος
Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 6η έτους 2016
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 9η του μηνός Μαρτίου  του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
2.Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.  Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
3.Αναμόρφωση προϋπολογισμού - Αποδοχή Πίστωσης ποσού 80.000 Ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α Α΄και  Β΄βαθμού της χώρας». Χρηματοδότηση του Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και  καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
4.Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών για την διενέργεια των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού και της Αποκριάς έτους 2016, έγκριση δαπάνης και έγκριση διάθεσης πίστωσης.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
5.Απόφαση ένταξης Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Φιλιατών στο Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.  Κόρος Ιωάννης
6.Χορήγηση άδειας διέλευσης αγωγών άρδευσης από αγροτικούς ή δημοτικούς δρόμους Δ.Ε. Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.  Κόρος Ιωάννης
7.Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2016 στο Δήμο Φιλιατών .Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.  Κατσάρης Πέτρος
8.Έγκριση δαπανών και έγκριση διάθεσης πίστωσης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 2016.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
9.Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2015 σύμφωνα με το άρθρο 217 Ν 3463/2006.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς
10.Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για κατανομή χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Α' τριμήνου 2016
 Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα  Παππά Ουρανία
11.Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια υγρών καυσίμων 2016
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς.                
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS


 Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα
Συνελήφθη, την 03-03-2016 το πρωί στη Σαγιάδα Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και Διάταξη κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, για έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, για λαθρομεταφορά και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων .
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 03-03-2016 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς ένας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας, με ποινή φυλάκισης (18) μηνών και χρηματική ποινή (4.000) ευρώ, για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων.
Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 03-03-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 32χρονη ημεδαπή, διότι βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (2,4) γραμμαρίων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κοκαΐνης στην Άρτα
Συνελήφθη, την 03-03-2016 το μεσημέρι στην Άρτα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,7) γραμμαρίων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα  Ασφάλειας Άρτας.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηγουμενίτσας : « Δυο 2 μέρες και μια Νύχτα » στις 08 του Μάρτη

Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση.Όλοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή.
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ, με τίτλο: «Δυο 2 μέρες και μια Νύχτα», ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 8:00μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ .
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.Καλεί τα Σωματεία, όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλοι μαζί, μια γροθιά, να παλέψουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, στις πόλεις και τα χωριά, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζει χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.Παλεύουμε ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στον βωμό των κερδών των δουλεμπόρων.Κανένας δε μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή. Εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Υπέγραψε τις συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, ο ιμπεριαλισμός. Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τώρα:
- Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
- Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
- Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
- Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Η εκδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης με την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: