ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στους Φιλιάτες



Οι άνθρωποι έχουν το ελάττωμα, όταν έχει νηνεμία, να νομίζουν ότι δεν θα έρθει ποτέ καταιγίδα και δεν προετοιμάζονται : ( Νικολό Μακιαβέλι )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στους Φιλιάτες
















Επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της 25ης τελέστεικε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή την 25 Μαρτίου 2016 στους Φιλιάτες παρουσία πολλών επισήμων.Με λαμπρότητα εορτάστηκε στους Φιλιάτες, η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών και με καιρό σχετικά καλό, με χορούς στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών. Την 24/03 το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων από φορείς και σχολεία στο μνημείο Ηρώων που βρίσκεται κοντά στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου Φιλιατών.
H 25η Μαρτίου είναι η 84η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (85η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 281 ημέρες.Η 25η Μαρτίου είναι Εθνική Εορτή της Ελλάδας, κατά την οποία γίνεται Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.Η 25η Μαρτίου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.
Η 25η Μαρτίου λοιπόν είναι ημέρα αργίας, που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες: Είναι θρησκευτική κι εθνική εορτή.Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.Τι συνέβη, άραγε, στις 25 Μαρτίου του 1821 και την έχουμε αναδείξει ως την ημέρα της εθνικής μας εορτής;
Η 25η Μαρτίου 1821: Η ημέρα ορόσημο για ένα ολόκληρο Έθνος. Σωστή ή όχι ιστορικά, η ημέρα σηματοδοτεί τον αιματοβαμμένο και γεμάτο θυσίες, πόνο, ήττες, και δυσκολίες αγώνα που έδωσαν πρόγονοί μας, μαχόμενοι για ένα αύριο, διαφορετικό από εκείνο που βίωναν ως ζιμμήδες (προστατευόμενοι, μη μουσουλμάνοι υπήκοοι).Μια επανάσταση, αρχικά σποραδική και σχετικά ανοργάνωτη, ζυμώθηκε, πήρε μορφή και, στα χρόνια που έπονταν, οδήγησε σε μια σειρά γεγονότων που κατέληξαν με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ελλήνων, με το Πρωτόκολλο της 22ας Ιανουαρίου του 1830.Η σκληρή πορεία προς την ανεξαρτητοποίηση, ανέτρεψε πολλές ισορροπίες και ξεβόλεψε πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς εμπλεκόμενους παράγοντες, διδάσκοντας μας ότι τίποτα δεν κατακτάται εύκολα, χωρίς αντίσταση, χωρίς απώλειες, χωρίς πυγμή κι επιμονή. Από τη στιγμή που η ιδέα της επανάστασης πήρε θέση στην συνείδηση ενός έστω μέρους των υπόδουλων πληθυσμών, ο πρώτος σπόρος είχε φυτευτεί, κι η αλληλουχία των εξεγέρσεων και των αντιστάσεων, (μέσα από τις μικρές νίκες, αλλά και τις ήττες), ξετύλιξε το κουβάρι των ιστορικών γεγονότων που ακολούθησαν.Με τις ίδιες αναλογίες εξελίσσεται όμως και η ζωή μας: ο πρώτος εχθρός που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, ο φόβος μας, οι κακές μας συνήθειες, οι δαίμονές μας. Στη συνέχεια, οφείλουμε να θέτουμε στόχους και να κάνουμε βήματα μικρά, αλλά αποφασιστικά για να τον πλησιάσουμε, περνώντας σχεδόν πάντα από τις Συμπληγάδες της αποτυχίας. Σπάνια πετυχαίνουμε με την πρώτη, έστω μια μικρή νίκη, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να τα παρατάμε και να παραιτούμαστε.Σκεφτείτε σαν τον Κολοκοτρώνη για παράδειγμα. Προσπάθησε να καταλάβει την Καρύταινα στις 29 Μαρτίου του 1821, μαζεύοντας 6.000 άνδρες, όμως το στράτευμα του διαλύθηκε, στην πρώτη έξοδο των Τούρκων. Αν τα παρατούσε, δεν θα ήταν ο άντρας, ο ήρωας που όλοι σήμερα ξέρουμε και μνημονεύουμε. Αν’ αυτού, άλλαξε τη στρατηγική του και παρέμεινε πιστός στις ιδέες του, τα κίνητρά του, το στόχο του, πετυχαίνοντας να περάσει στην Ιστορία, ως ο Γέρος του Μοριά.Η Επανάσταση του 1821, είναι το ιστορικό γεγονός στο οποίο χρωστάμε όλοι εμείς που κατοικούμε σε αυτό το κομμάτι του κόσμου και μιλάμε την ίδια λαλιά, τη διαμόρφωση της κοινής μας συνείδησης και ταυτότητας: είμαστε Έλληνες, με όλα τα λαμπρά και όλα τα μαύρα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά μας...!

Συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας στους Νεγράδες Ιωαννίνων, για μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών

















 
Συνελήφθη, την 24.03.2016 το βράδυ στη διασταύρωση Νεγράδων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβάσεις  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Αναλυτικότερα, ο 47χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο προληπτικών αστυνομικών ελέγχων και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε παράνομα, με ΙΧΕ αυτοκίνητο, δύο υπηκόους Αλβανίας,  ηλικίας 52 και  30 ετών και έναν 40χρονο υπήκοο Αρμενίας, οι οποίοι εισήλθαν και διέμεναν παράτυπα στη χώρα.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών  εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα  οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για δημοπρατήσεις έργων και ανάδειξη αναδόχων



















Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε αναδόχους και ενέκρινε δημοπρατήσεις νέων έργων. Αναλυτικά:
Δημοπρατούνται τα έργα:
Διαπλάτυνση και ανακατασκευή γέφυρας Σαΐτας επί του ποταμού Τύρια, προϋπολογισμού € 150.000.
 Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων στην περιοχή Φαναρίου, προϋπολογισμού 43.000.
 Ασφαλτόστρωση δρόμου στο Δ.Δ. Καναλίου προϋπολογισμού 35.000.
 Aσφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας, προϋπολογισμού 30.000,00 με ΦΠΑ.
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής έργα:
«Αποκατάσταση οδών πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού  130.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αικατερίνη Μακαβέλου ΕΔΕ)
«Αποκατάσταση οδού στο Θεογέφυρο Ζίτσας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού  65.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος ΕΔΕ)
 «Βελτίωση επικίνδυνου σημείου – κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο δρόμο Σκοτωμένο - Καταρράκτης» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  65.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΕ Β. ΘΩΜΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ
 «Αποκατάσταση ζημιών οδού Μορφάτι – Σπαθαραίοι - Τσάρα» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού  40.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ)
«Αποκατάσταση οδού (κατασκευή τεχνικών) Αχλαδέα - Κάτω Λίππα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού  35.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αρλέτος Ευάγγελος & ΣΙΑ ΕΕ)
"Επένδυση πρανών με ελεύθερο πλέγμα στη θέση Κρυονέρι της υπ. αριθμ. 18 επ. οδού Π.Ε. Άρτας", προϋπολογισμού 24.600 ευρώ. (Ανάδοχος Γεώργιος Μπαλαούρας).
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για έργο καταπολέμησης των κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. 

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας στην Πρέβεζα, για προμήθεια, διάθεση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών













 




Συνελήφθησαν, την 24-03-2016, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  προμήθειας, διάθεσης και κατοχής ναρκωτικών.Ειδικότερα, την 24-03-2016 το μεσημέρι, στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (56,3) γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 28χρονος αλλοδαπός λίγο νωρίτερα,  είχε προμηθεύσει 34χρονο ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λυγιά Λευκάδας, με μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη (8,5) γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Θέμα : Θανάσιμος  άγριος και βάρβαρος ξυλοδαρμός ενός κουταβιού ηλικίας 3 μηνών , 


































Αξιότιμε κ. Υπουργέ. Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Την 23 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα ένας εξαιρετικά άγριος και βάρβαρος ξυλοδαρ-μός ενός κουταβιού ηλικίας 3 μηνών , που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.Σχετικά για την  αποτρόπαια αυτή είδηση μπορείτε να διαβάσετε στο έγκυρο site zoosos.gr  https://www.zoosos.gr/thessaloniki-espase-sto-ksulo-skotose-ton-molis-3-minon-skulo-tou-alla-sunelifthi/ .Η φιλοζωική κοινότητα της χώρας και πολλοί ευρωπαϊκοί φιλοζωικοί οργανισμοί , που ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό, διακατέχονται από  συναισθήματα μεγάλης  οργής τόσο για τον " άνθρωπο" αυτό που διέπραξε ένα τόσο στυγερό έγκλημα όσο για τους αστυνομικούς του Α.Τ. Δωδεκανήσου, που χειρίστηκαν την υπόθεση.Το αστυνομικό τμήμα , παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις  των μαρτύρων , οι οποίοι επεσήμαναν συνε-χώς το επείγον του θέματος   ,πήγε στο σημείο του συμβάντος 6 ολόκληρες ώρες μετά , γεγονός που μπορεί τα μέγιστα να συνέβαλε στον θάνατο του σκυλιού.Αλγεινή επίσης εντύπωση προκαλεί  το γεγονός ότι ο αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση , α-κούγεται σε βίντεο να υπόσχεται στον δράστη , ότι θα προσπαθήσει να μην βεβαιωθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.Παραθέτουμε μέρος του διαλόγου   ανάμεσα στον αστυνομικό και τον δράστη για του λόγου το αληθές αλλά και όλο το σχετικό βίντεο.: https://www.youtube.com/watch?v=ob4X8zTG-3E το οποίο ευρέως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.Δράστης: ‘’να δείξετε ένα λίγο πιο ...light πρόσωπό ...για μένα, κι βγω είμαι σκύλος σας, δηλαδή να δείξετε ότι άλλαξα ρε παΐδι μου’’.Αστυνομικός: το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι με ...την δίκια μου συμμετοχή και της μάρτυρος να σβηστεί τουλάχιστον το πρόστιμο ,τα 30 χιλιάρικα. Αυτό, μόνο αιτώ και νομίζω και πάλι θα βγουν πολλά άτομα που θα πουν "όχι γιατί το κανε" .Παραθέτουμε επίσης σπό το διαδίκτυο σκληρό βίντεο ληφθέν κατά τη διάρκεια κακοποίησης του ά-τυχου σκυλιού: https://www.youtube.com/watch?v=LIck48OP_PM .Θα παρακαλούσαμε θερμά για τις ενέργειές σας .Μολονότι κατανοούμε  απολύτως τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και την αυξημένη ετοιμότητα και τα καθήκοντα τόσο του Υπουργείου όσο και της ΕΛ.ΑΣ η καθημερινότητα υπάρχει και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιες ειδεχθείς πράξεις ή να τις αντιμετωπίζουμε με ελαστικότητα , επειδή πρόκειται για ζώα. Η βία πάντα ξεκινά εναντίον των  πιο αδύναμων και εξελίσσεται.Αναμένοντας τις ενέργειές σας,
Με εκτίμηση : Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επ. Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου

















Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 1ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.         Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιείται 15-18 Απριλίου 2016 στην Αθήνα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
2.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Στερέωση- αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου»,  προϋπολογισμού 70.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Ανακατασκευή Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου Προσήλιου»,προϋπολογισμού 50.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψήνας» προϋπολογισμού 80.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου» προϋπολογισμού 50.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας» προϋπολογισμού 35.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή ομβροδεξαμενής στη θέση   ΄Μιτσικέλι΄ Τ.Κ Καβαλλαρίου» προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων ( Τ.Ο.Ε.Β )  Πεδιάδας Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς ( Αεροδρόμιο- Γαρδίκι) Προμήθεια υλικών υψηλής τάσης-περιέλιξη, επισκευή ηλεκτροκινητήρα 340HP/( R.p.m = 1500)», προϋπολογισμού 15.375,00 € (χωρίς ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

9.         Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση  - συντήρηση οδού στο Δ. Δ. Ν. Κερασούντας Δήμου Ζηρού  » προϋπολογισμού 16.300,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
10.       1Η Τροποποίηση της από 8-12-2015 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού KASHKAVAL  ».
11.       1η Τροποποίηση της από 11-12-2015 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την εκτέλεση του έργου: «Δημιουργία νέων Λειτουργικών Τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα ( τυριά) με β- γλυκάνες, ή σκόνη εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου».
12.       1η Τροποποίηση της από 11-12-2015 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την εκτέλεση του έργου: «Συλλογή, αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλυκάνες).
13.       .Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 ορνίθων κρεατοπαραγωγής με υδρογεώτρηση [Υπαγωγή στην Οδηγία 2008/1/ΕΚ (IPPC)], η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΒΑΛΤΟΣ», της Τ.Κ. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων»..».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι κος Κωνσταντίνος Μίχας του Παύλου. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
14.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. (Υποκατηγορία Α2)« Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 831 kw  στο ρέμα Βαθύλακκος στην Τ.Κ. Βωβούσας του Δήμου Ζαγορίου Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΤΡΙΤΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 12, α/α 6)«Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδικό θέσης «ΜΟΝΟΛΙΘΙ Χ(1404359), στη θέση πλησίον οικισμού Μονολίθι, στο Δήμο Κατσανοχωρίων Π.Ε. Ιωαννίνων». ». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «COSMOTE ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.»..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων   (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2,      ομάδα 12, α/α 6)« Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδικό θέσης «ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ-  ΤΡ(1407179),στη θέση πλησίον οικισμού Λιγκιάδες, στο Δήμο Ιωαννιτών             Π.Ε.Ιωαννίνων».Φορέας     πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «COSMOTE ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.»εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού          Σχεδιασμού Π.Η.).
17.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία A2, ομάδα 5η, α/α 6):«Αμμοληψία στη θέση Σμίξη της Τ.Κ. Μεγάλης Γότιστας, Δήμου Μετσόβου, Π. Ε. Ιωαννίνων».».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Μετσόβου. εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).










Δεν υπάρχουν σχόλια: