ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Παντούλα για τα "εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού



Είναι αλήθεια πως στον καθρέπτη όλα είναι ανάποδα, αλλά χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να δούμε τον εαυτό μας :  ( Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Παντούλα για τα " εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού "


















 Η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Παντούλα: ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ - Τα εικονογραφικά (1779-1961),  παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας   (21.3.2016) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτή το Μουσειακό Συγκρότημα Νήσου Ιωαννίνων. Το βιβλίο του κ. Παντούλα παρουσίασαν οι: Μιχάλης Γ. Τρίτος, Καθηγητής και πρ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η  κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, δρ. Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργός. Έκτακτες κυβερνητικές υποχρεώσεις ματαίωσαν την  άφιξη του κ. Μάρκου Μπόλαρη, αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκε σχετικό μήνυμά του, που απέστειλε για το σκοπό αυτό. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης. Την όλη εκδήλωση, που συντόνισε ο εκπαιδευτικός κ. Στέφανος Κωλέττας, έκλεισε με ευχαριστήριο λόγο ο συγγραφέας κ. Μιχάλης Παντούλας. Στην εκδήλωση παρέστησαν, τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης, οι πρώην βουλευτές Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Γεωργιάδης και Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσιούρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Ανδρέας Κάσι, οι δήμαρχοι Κόνιτσας κ. Ανδρ. Παπασπύρου, Ζαγορίου κ. Βασ. Σπύρου, Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος, oι πρ. Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ. Αναστ. Παπασταύρος και κ. Φ. Φίλιος,  Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής και εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν οι Κώστας Τασούλας, βουλευτής και πρ. Υπουργός, Αντ. Φούσας πρ. Υπουργός και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής και πρ. Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής.

Ενας Έλληνας του CERN......μιλάει για τη νέα γενιά και το ενδιαφέρον για την επιστήμη

















Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να εξάψει την περιέργεια των παιδιών και νέων και να αναδείξει τη δημιουργικότητά τους. Ο λόγος για τον Άγγελο Αλεξόπουλο, ο οποίος εργάζεται από το 2012 στο Education & Outreach Group του CERN και είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Science Festival.Ο κύριος Αλεξόπουλος είναι μέλος της ομάδας εκπαίδευσης και επικοινωνίας του πειράματος CMS στο CERN, όπου σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις που στόχο έχουν να εμφυσήσουν στη νέα γενιά το ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό και την αγάπη για την επιστήμη.Ο ίδιος δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs έστρεψε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο σημαντικό επιστημονικό έργο που παράγεται στο μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής του κόσμου.«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, θεωρώ, να γνωρίζουμε όλοι μας πως στο CERN, εδώ και αρκετά χρόνια, διεθνείς ομάδες φυσικών, βιολόγων και ιατρών δουλεύουν μαζί για την ανάπτυξη καινοτόμων εναλλακτικών θεραπειών του καρκίνου με τη χρήση αντιύλης», επεσήμανε ο ίδιος.Ο κύριος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι το έργο που παράγεται στον CERN θα πρέπει να αφορά όλους μας και ειδικότερα τις νέες γενιές και ότι ανακαλύψεις, όπως αυτή του σωματιδίου Higgs, μπορούν να είναι προσιτές και επικοινωνήσιμες ακόμα και σε παιδιά του Δημοτικού.«Φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στα επιστημονικά ερωτήματα και τις τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στο CERN, μπορεί να εξάψει την περιέργειά τους και να αναδείξει τη δημιουργικότητά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συλλήψεις δύο ατόμων, στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα



















Συνελήφθησαν, την 25-03-2016 το μεσημέρι,  στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Την το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
• Την το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

OAEE: Έως 31 Μαρτίου η καταβολή των εισφορών


















Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 1ου διμήνου 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν, μέσω μέσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή):
- Η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015.
- Η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 29.2.2016 με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.
Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση των δόσεων.Από τον ΟΑΕΕ προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Τετάρτη 30.3.2016.

Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας στα Ιωάννινα, αναζητούμενος με ένταλμα σύλληψης, για ληστεία 
















Συνελήφθη, την 26-03-2016 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του  ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: