ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΙΝΚΑ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 15-03-2016



Καλήτερα, καλήτερα διασκορπισμένοι οι Έλληνες ' να τρέχωσι τον κόσμον,με εξαπλωμένην χείρα ψωμοζητούντες ‘ Παρά προστάτας νάχωμεν  : ( Ανδρέας Κάλβος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΙΝΚΑ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 15-03-2016














Πόσο γνωρίζουμε  ότι ως ευρωπαίοι καταναλωτές έχουμε ίδια δικαιώματα σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν βρισκόμαστε :
Πόσο γνωρίζουμε  ότι από τις 13 Ιουνίου 2014 έχουμε καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα όσοι από μας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αγορές;
Αυτή τη χρονιά, αφιερώνουμε την 15η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, στους νέους  καταναλωτές   και τους ενημερώνουμε για τις αγορές τους από το Διαδίκτυο και για τα Ψηφιακά τους Δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε εσπερίδα στα Γραφεία μας Θ.Πασχίδη 52  στις 16-3-2016 και ώρα 18.30 έως 20.30 με την κάτωθι  θεματική ενότητα.  :
« Μάθε για το τι πρέπει να κάνεις σχετικά  με τις αγορές σου στο Διαδίκτυο, στους  όρους των συμβολαίων που δεν είναι σαφείς, την επιστροφή των χρημάτων σου, τα ψηφιακά σου δικαιώματα ώστε να μπορείς να υπερασπίσεις αποτελεσματικότερα τον εαυτό σου». Τα θέματα θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους του Σωματείου μας και από τους  Νομικούς μας Συμβούλους.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Ψήφισμα για το κλείσιμο της επιχείρησης Goody’s Ηγουμενίτσας και την απόλυση των εργαζομένων»
















Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά την συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2016, έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο:
Εκφράζει την ανησυχία του και την αγωνία του για το κλείσιμο της επιχείρησης Goody's Ηγουμενίτσας και την προσθήκη των εργαζομένων στη λίστα των ανέργων.Θεωρώντας ότι η ανεργία αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας καλεί την Κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να ανακόψει την αυξητική πορεία της και να αναπτύξει πολιτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.Καλεί την επιχείρηση να προβεί άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους και να εξαντλήσει τα όρια ώστε να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημά της στην πόλη μας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα



















 Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας κατέκτησε το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό ρομποτικής σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης είναι η συμμετοχή των μαθητών μας στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αθήνα.Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, που προκρίθηκαν στους περιφερειακούς αγώνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και θα μας κάνουν όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς, για άλλη μια φορά περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις πρωτόλειες επιστημονικές αναζητήσεις και δεξιότητές τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της ολοκληρωμένης  ρομποτικής κατασκευής τους, που έχει ως θέμα την προσομοίωση της κίνησης των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, που θα πάρει μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού αυτού, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με βασικά κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο λογισμικό. Έτσι, σε αυτή την τελική πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες αυτοματοποιημένες κατασκευές Ρομποτικής και ευελπιστούμε ότι με επιμονή και συνεχή βελτίωση των κατασκευών τους, οι μαθητές μας και εκεί θα έχουν αντίστοιχη διάκριση και επιτυχία, απέναντι μάλιστα σε μεγάλα ιδιωτικά και ιστορικά σχολεία, τα οποία επένδυσαν σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή των μαθητών τους σε αυτόν τον διαγωνισμό.Τόσο ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας όσο και οι γονείς  και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουν μία αξιόλογη παρουσία στην τελική φάση του διαγωνισμού Ρομποτικής. Προσδοκούμε δε και ευελπιστούμε ότι αντίστοιχη στήριξη θα επιδείξουν και οι φορείς της περιοχής μας, στους οποίους ήδη έχουμε απευθυνθεί για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη και συμμετοχή των παιδιών μας στην Αθήνα.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας : Κύλλας Γεώργιος

Ψήφισμα για το ΤΕΙ Ηπείρου

















Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά την συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2016, έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο:
• εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άνιση και χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια κατανομή των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, τόσο μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όσο και μεταξύ των ΤΕΙ.
• Υιοθετεί το ψήφισμα της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και να συμπορευτεί στην διεκδίκηση των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.
• καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία που γίνεται σε βάρος του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με την κατανομή των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού έναντι των υπολοίπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη 68χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα,  για κατοχή λαθραίων τσιγάρων 

















Συνελήφθη, την 14-03-2016 το βράδυ,  στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα στο εσωτερικό του οχήματος, σαράντα ένα (41) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Τα προαναφερόμενα πακέτα τσιγάρων καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ , ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΘΕΜΑ: Υλοποίηση δράσεων 3.1 ‘’Αντικατάσταση κυψελών’’ και 3.2 ΄΄Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας΄΄ για το έτος 2016.

























Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στις δράσεις 3.1 ‘’Αντικατάσταση κυψελών’’ και 3.2 ‘’Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας’’ του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2016, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας είτε απευθείας, είτε μέσω του Συλλόγου τους. Οι αιτήσεις έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Απριλίου 2016.Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την υποβολή των αιτήσεων και για περαιτέρω πληροφόρηση θα απευθύνονται στο: Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας Δασκαλοπούλου 45,    Τ.Κ. 30100  Αγρίνιο. Τηλέφωνο: 2641032604 .
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ :   Θ. ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στην Άρτα,  για κλοπή 


















Συνελήφθη, την 14-03-2016 το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή. Ειδικότερα,  από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος  δράστης,  χθες το μεσημέρι στην Άρτα, αφαίρεσε από πρατήριο υγρών καυσίμων δύο δωροκάρτες, συνολικής αξίας (100) ευρώ.Για την εξιχνίαση της κλοπής, ενεργήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία καθώς και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε διάφορα κοσμήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου εξακριβωθεί η προέλευση όλων των κλοπιμαίων ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)  

















Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών ή/και Στατιστικών Ανταποκριτών, για τις διενεργούμενες από αυτήν  στατιστικές έρευνες (περιόδου Μαΐου-Δεκεμβρίου 2016), να υποβάλουν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την  10η  Μαρτίου  2016  μέχρι  και  την 24η ώρα της 10ης Απριλίου 2016. Τα Μητρώα αυτά που τηρούνται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα έχουν ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2016.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας





Δεν υπάρχουν σχόλια: