ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ



Η προσωπικότητά μας είναι κήπος, ενώ η θέλησή μας είναι ο κηπουρός :  ( Φραγκίσκος Βάκων )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ               
ΘΕΜΑ  :  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

























Αξιότιμοι συμπολίτες, αξιότιμες συμπολίτισσες,
Σας ενημερώνουμε, ότι μετά την πράξη της διακοπής ρεύματος, που προέβη η ΔΕΗ, στο Δημαρχείο Φιλιατών στις 08/03/2016, ο Δήμος κατέθεσε  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  εναντίον της  ζητώντας επιπλέον και τη  χορήγηση προσωρινής διαταγής. Αυτή συζητήθηκε την 11/03/2016, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.Η πρόεδρος,  αφού έλαβε υπόψη το περιεχόμενο της αίτησης, τα επιδειχθέντα έγγραφα και αφού άκουσε  τους πληρεξούσιους δικηγόρους   και όσα είπαν οι μάρτυρες, ΧΟΡΗΓΗΣΕ προσωρινή διαταγή και  ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕ προσωρινά την διακοπή της ηλεκτροδότησης   των δημοτικών εγκαταστάσεων  και δικτύων του Δήμου Φιλιατών μέχρι την συζήτηση της αίτησης.Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προβεί στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών εναντίον κάθε αρμόδιου φυσικού  προσώπου που ευθύνεται για τη μη προγραμματισμένη διακοπή του ρεύματος  στις έξι τα ξημερώματα που έγινε στις 08/03/2016 στο Δημαρχείο Φιλιατών διεκδικώντας την  αποκατάσταση της ζημίας,  που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Δημαρχείου και της ταλαιπωρίας   των δημοτών που δεν εξυπηρετήθηκαν από την εν λόγω ενέργεια.Ελπίζουμε, στο μέλλον, να επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις εκ μέρους των ιθυνόντων της ΔΕΗ ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα. Διαβεβαιώνουμε, τους δημότες μας, ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά  όσοι ηθελημένα η αθέλητα βλάπτουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους.

Συλλήψεις δύο ατόμων στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις 











 




Συνελήφθησαν, την 15-03-2016 το πρωί, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Την το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της  Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας, ποινής φυλάκισης είκοσι δύο μηνών, για πλαστογραφία και απάτη.
• Την το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, ποινής  φυλάκισης δύο ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ























Συνάδελφοι, η Διοίκηση του Σωματείου σας καλεί στην ετήσια Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου την Δευτέρα 21 Μάρτη στις  7.30 το απόγευμα.
Συνάδελφοι, η πείρα που έχουμε συσσωρεύσει, τόσο την περίοδο της ανάπτυξης, όσο και τα τελευταία χρόνια της κρίσης, μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο για την οργάνωση της πάλης μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική από κει που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.Ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο. Έχει αναλάβει να κάνει  την βρώμικη δουλειά. Είναι προκλητικό, να αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων, των παροχών υγείας, που η ίδια ετοιμάζεται να κατακρεουργήσει με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.Η επίθεση είναι διαχρονική, το ίδιο και τα επιχειρήματα τους, για να προωθήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Συνάδελφοι, δεν είναι μόνο οι συντάξεις και τα όρια ηλικίας στο στόχαστρο τους. Είναι οι παροχές υγείας, πρόνοιας, νοσοκομειακής περίθαλψης, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.Συνάδελφοι, οι συνέπειες της άσχημης κατάστασης που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, δεν αφορούν μόνο το σήμερα. Διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να εκδηλωθούν νέες συνέπειες και προβλήματα σε σχέση με την συνταξιοδότηση, το ύψος της σύνταξης. Πέρα από το νομοθετικό οπλοστάσιο, που ενισχύεται καθημερινά για να μειώνει τις συντάξεις, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, σε συνδυασμό  με την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, την χειροτέρευση των όρων ασφάλισης, θα βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με πολλαπλά και δισεπίλυτα προβλήματα για τη δυνατότητα θεμελίωσης των ελάχιστων προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση.
 Ελάχιστοι οικοδόμοι, που σήμερα είναι κάτω από τα 55, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 4.500 ένσημα για την σύνταξη, πόσο μάλλον αν περάσουν τα σχέδια τους για αύξηση στα 6.000 ένσημα.
 Αυξάνονται οι συνάδελφοι που είναι κοντά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δεν εξασφαλίζουν τα 500 η 1000 οικοδομικά ένσημα που απαιτούνται για την σύνταξη.
 οι  όροι δουλειάς, τα χαμηλά μεροκάματα, σημαίνουν ότι και όσοι καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν η σύνταξη τους θα μετατραπεί σε <σε φιλοδώρημα>.
 Η διαπίστωση αυτή είναι μία επιπλέον απόδειξη, ένα καμπανάκι αφύπνισης και προετοιμασίας για όλους μας σε σκληρούς αγώνες για να αντιμετωπιστεί η χωρίς τέλος επίθεση που βάζει τη ζωή μας σε καλούπια ανέχειας και συνεχούς εξαθλίωσης. Οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν μόνο από τον δικό μας αγώνα, τους στόχους και τα αιτήματα μας.Η απόφαση να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια είναι ευθύνη του καθενός μας.
…Η Διοίκηση

Εξιχνιάστηκε κλοπή κινητού τηλεφώνου από επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας στην Πρέβεζα


















Συνελήφθη ως δράστης 41χρονος ημεδαπός.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου από επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας στην Πρέβεζα και σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Αναλυτικότερα, ο 41χρονος εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι από τους αστυνομικούς  και συνελήφθη διότι ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής ενός κινητού τηλεφώνου, το οποίο είχε αφαιρεθεί νωρίτερα από επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας, στην πόλη της Πρέβεζας.Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




















Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί τα Μέλη του Συνδικάτου σε Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα 21 Μάρτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στις 7.30 το απόγευμα., με θέματα:
• Πολιτικές – κοινωνικές εξελίξεις
• Απολογισμός δράσης της Διοίκησης
• Προγραμματισμός και σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα.
«Μα κι  απ΄ τους καταπιεσμένους λένε πολλοί τώρα: Αυτό που θέλουμε, ποτέ δεν πρόκειται να γίνει.
-Όποιος ακόμα ζει, δεν λέει: ΠΟΤΕ !
-Το σίγουρο δεν είναι σίγουρο. Όπως ακριβώς είναι, έτσι δεν μένει.
-Όταν πουν  ότι είχανε οι κυρίαρχοι να πούνε θα μιλήσουν οι κυριαρχούμενοι.
-Ποιος τολμάει να πει: ΠΟΤΕ;
-Ποιος φταίει αν η καταπίεση παραμένει; Εμείς!
-Ποιος θα φταίει εάν η καταπίεση συντριβεί; Εμείς πάλι!
-Οποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί!
-Όποιος χαμένος είναι, να παλέψει!
-Όποιος την κατάσταση του έχει αναγνωρίσει, πώς να εμποδιστεί;
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο και το ΠΟΤΕ γίνεται: ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ!»
Για τη Διοίκηση
   Ο Πρόεδρος                   ο Γεν. γραμματέας
ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνελήφθησαν στην Άρτα, τρεις ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
















Συνελήφθησαν, την 15-03-2016 το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 28 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί και στη συνέχεια, κατά την παραμονή τους στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ο 26χρονος απέβαλε μία συσκευασία, η οποία περιείχε - 6,58 - γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα την οποία προόριζαν για από κοινού χρήση.Η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την  προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Προοπτικές αύξησης των Γερμανών τουριστών στην Ήπειρο  


















Στην αύξηση των τουριστών από τη Γερμανία και τις όμορες χώρες της, επενδύει για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία για το σκοπό αυτό συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου (ITB Berlin), που πραγματοποιήθηκε από 9-13 Μαρτίου.Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η συγκεκριμένη Διεθνής Έκθεση- που θεωρείται η μεγαλύτερη του κόσμου- είναι  ο τελικός απολογισμός της, σύμφωνα με  τον οποίο  ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών έφτασε τις 120.000 ! Το  νέο και αισιόδοξο στοιχείο που προέκυψε από την  ITB Berlin,  είναι η αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα, που οφείλεται ως ένα βαθμό και στα προβλήματα που υπάρχουν στη Μέση Ανατολή και σε μουσουλμανικές χώρες. Ταυτόχρονα όμως διαπιστώνεται και πρόθεση αναπροσδιορισμού των προορισμών εντός Ελλάδος, από την Ανατολική (που  επηρεάζεται από τις προσφυγικές ροές) προς άλλες περιφέρειες. Η τάση αυτή ήταν εμφανής και από το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ηπείρου, που αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο για τους επιχειρηματίες του τουρισμού μας για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου της Γερμανικής τουριστικής αγοράς. Με γνώμονα την εμπειρία του παρελθόντος, αλλά και υπό το πρίσμα  των νέων δεδομένων, η Περιφέρεια  έδωσε έμφαση στην προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού των τεσσάρων εποχών σε συνδυασμό με την γαστρονομία και τα αγροτικά της προϊόντα.  Συγκεκριμένα τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου συνέθεταν τρεις τομείς:
•Ο αμιγώς τουριστικός- ενημερωτικός.
•Η προβολή των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου και του «Ηπειρωτικού Πρωινού», στα πλαίσια του οποίου διοργανώθηκε εκδήλωση με προσφορά μαγειρεμένων φαγητών και εδεσμάτων στους εμπορικούς επισκέπτες. 
•Η  παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου «Adriatic Route for Thematic Tourism», ένα έργο με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής με έμφαση στη γαστρονομία και την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας.
Μια από τις εφαρμογές του προγράμματος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Βερολίνου και αφορούσε στις συσκευές προβολής τουριστικών αξιοθέατων σημείων της Ηπείρου, μέσω εικονικής πραγματικότητας, κάτι που έτυχε ευρείας αποδοχής και ενδιαφέροντος από επισκέπτες και μέσα ενημέρωσης.Στο περίπτερο της Περιφέρειας έγιναν επίσης συναντήσεις Ηπειρωτών επιχειρηματιών του τουρισμού με tour operators, καθώς επίσης και συνάντηση εργασίας με ταξιδιωτικούς Bloggers που διοργάνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την εταιρεία «Thomas Cook» και την αεροπορική εταιρεία Condor. Το περίπτερο της Ηπείρου, επισκέφθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, που είχε τη δυνατότητα να "δει" την Ήπειρο μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, ο  Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης κ.α. ! Η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας, Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αντιγόνη Φίλη, στο πλαίσιο της Έκθεσης, είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γερμανία  κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη και τον Γενικό Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Χρήστο Ντοκομέ, με αντικείμενο τη δυνατότητα προώθησης δράσεων για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου και των τοπικών προϊόντων της.

Γ.Α.Σ.Ι ωαννίνων “ ΕΝΩΣΗ αγροτών ”



















ΠΡΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΥΠΟΥΡΓΟ κ.Τ ΡΥΦΩΝ  ΑΛΕΞΙΑΔΗ
Κύριε  Υπουργέ,
Εν’ όψει  της  έναρξης  υποβολής  των  φορολογικών  δηλώσεων  του  έτους  2015 οι  αγρότες  αντιμετωπίζουν  σοβαρό  πρόβλημα  σε  ότι  αφορά  την είσπραξη  των  επιδοτήσεων  οι  οποίες  έγιναν  μεταχρονολογημένα, δηλαδή η είσπραξή τους έγινε κατά το έτος 2015 και αφορούν το έτος 2014, διότι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2014  και συμπεριλαμβάνουν τα ποσά των επιδοτήσεων τα οποία αφορούν την προηγούμενη χρονιά.
  Όπως όμως σας είναι γνωστό, η υποβολή εκπρόθεσμης συμπληρωματικής – τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης η οποία έχει σαν συνέπεια την αύξηση του αρχικού χρεωστικού υπολοίπου, επιφέρει την επιβολή προστίμου 250,00 € παρότι η αρχική δήλωση υποβλήθηκε εμπρόθεσμα.  Εδώ  πρόκειται  για κατάφορη αδικία σε βάρος των αγροτών, διότι ουδεμία ευθύνη φέρουν για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των επιδοτήσεων οι οποίες πέραν των τεράστιων προβλημάτων τα οποία τους δημιουργούν στον αγώνα επιβίωσης τον οποίο δίνουν, επιπλέον τους επιβαρύνουν και με την επιβολή του προστίμου.  Γι’ αυτό κύριε  Υπουργέ, παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας φροντίσετε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να απαλλαγούν οι αγρότες από την επιβολή των προστίμων κατά την υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων οι οποίες αφορούν τις μεταχρονολογημένες πληρωμές των επιδοτήσεων.
Για  τον  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”
Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ  :  Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος

Συνελήφθη 62χρονος ομογενής στην Πεδινή Ιωαννίνων, για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 


















Κατασχέθηκαν (652,6) γραμμάρια ηρωίνης .Συνελήφθη, την 16-03-2016 το πρωί, στην Πεδινή Ιωαννίνων,  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την εμπορία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων, σήμερα το πρωί στον κόμβο της Πεδινής Ιωαννίνων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 62χρονος δράστης και σε έλεγχο που διενεργήθηκε,  οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες που περιείχαν (652,6) γραμμάρια ηρωίνης, τις οποίες είχε αποκρύψει ο δράστης κάτω από τα ρούχα του, κολλημένες με μονωτική ταινία.Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 62χρονου, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες και η προανάκριση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνάντηση για τη Διασυνοριακή  συνεργασία των Περιφερειών Ηπείρου, Τιράνων, Σκούταρι








 




Οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων Τιράνων κ. Αλντρίμ Νταλίπι και Σκούταρι κα Γκρέτα Μπαρντέλι επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Ηπείρου και είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κα Τατιάνα Καλογιάννη.Οι δύο Αλβανοί αξιωματούχοι της Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στη  διήμερη  θεματική συνάντηση για την αειφόρο ανάπτυξη της αλιείας, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του έργου AdriGov. Οι κ.κ. Νταλίπι και Μπαρντέλι ζήτησαν από την Περιφέρεια Ηπείρου να αναλάβει πιο ενεργή δράση στα προγράμματα που αφορούν την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής - Ιονίου, προς όφελος των δύο γειτονικών λαών.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, με την εποπτεία και καθοδήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη, έχει πραγματοποιήσει σπουδαία εργασία στα προγράμματα  Διασυνοριακής Συνεργασίας.  "Με τα έργα στρατηγικής σημασίας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις της Ηπείρου, με τις χώρες και τις περιοχές της Αδριατικής", σημείωσε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Τεργέστη, "ο οποίος - όπως είπε- αν συνεργαστούμε όλοι μαζί μπορεί να καταστεί δρόμος ανάπτυξης".  Αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά στη σιδηροδρομική σύνδεση Ιωαννίνων - Αργυροκάστρου, ενώ δεν παρέλειψε  να αναφερθεί και στις γενικότερες Ελληνοαλβανικές σχέσεις. "Πρέπει η Αλβανία να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Μαζί ζήσαμε και μαζί θα ζήσουμε και τα επόμενα χρόνια. Ήμασταν δίπλα σας στα δύσκολα χρόνια και τώρα έχουμε και πάλι πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έχουν και συγγενικές ρίζες μαζί μας. Και σε αυτούς όμως οι Έλληνες και οι Ηπειρώτες ειδικότερα θα δείξουν την στοργή και την συμπαράστασή τους", κατέληξε.

Τοποθέτηση απινιδωτών 



















Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. θα τοποθετηθεί εξωτερικός απινιδωτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, χορηγία των υιών ιερέως Ιωάννου Ντόβα.Επίσης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 19:30 η Περιφέρεια Ηπείρου και το ΠΕΑΚΙ θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή, χορηγία της Τεχνικής Εταιρείας Αρλέτος Α.Τ.Ε.Ε., στο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλα Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: