ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και ΣωματείαΣαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις, να μην τις παίρνει ο άνεμος : ( Μανόλης Αναγνωστάκης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία
Σε προετοιμασία κινητοποιήσεων βρίσκει η νέα χρονιά δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και ετοιμάζονται να απαντήσουν με απεργία στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Αποφάσεις για νέα απεργιακή κινητοποίηση έχουν πάρει μέχρι στιγμής 84 συνδικαλιστικές οργανώσεις.Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη την , Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και σε αντίστοιχη σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας την Παρασκευή 8/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης


Συνελήφθη, την 04-01-2016 το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (8) γραμμαρίων.

Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε : ‘’ Tο γάλα γαϊδούρας είναι  πολύ ακριβό και περιζήτητο  ‘’

Μεγάλες δυνατότητες οικονομικής δραστηριότητας προσφέρει, εν μέσω κρίσης, ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής και στην Ήπειρο, για όσους έχουν τη διάθεση, την όρεξη αλλά και τη δυνατότητα να ασχοληθούν συστηματικά.Ανάμεσα σε μανιτάρια, σαλιγκάρια, ιπποφαές, ρόδια και κράνα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και η εκτροφή γαϊδουριών, με σκοπό την παραγωγή γάλακτος και προϊόντων που προέρχονται από αυτό όπως το σαπούνι.Εξάλλου, το γάλα γαϊδούρας είναι και πολύ ακριβό και περιζήτητο. Ιδιαίτερα ακριβό είναι το γάλα γαϊδούρας, το οποίο κοστίζει από 30 έως 50 ευρώ το λίτρο. Αυτό γιατί από τη μία έχει πολύ θρεπτικές ιδιότητες, ενώ από την άλλη είναι δυσεύρετο ως προϊόν. Εξάλλου, ένα θηλυκό ζώο δίνει μικρές σχετικά ποσότητες.Πέρα από αυτά, η συγκεκριμένη δουλειά έχει τις απαιτήσεις της. Τα γαϊδουράκια χρειάζονται διαρκή φροντίδα, ενώ και η Πολιτεία δεν βοηθάει με κάποιον πρακτικό τρόπο όσους ασχολούνται με την εκτροφή τους, τουλάχιστον περιορίζοντας τη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τους επίδοξους παραγωγούς. Για τη δημιουργία φάρμας, πλην των εγκαταστάσεων, δεν απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλαιο όπως θα φανταζόταν κανείς. Μία γαϊδουρίτσα κοστίζει από 1.500 έως 2.000 ευρώ. Τα ζώα αρμέγονται τρεις φορές την ημέρα και δίνουν ένα με ενάμιση λίτρο γάλα, το οποίο, αφού φιλτραριστεί, μπαίνει σε φιάλες και καταψύχεται.Γάλα γαϊδούρας βρίσκει κανείς σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και ντελικατέσεν.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-12-2015 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2016.
2.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την καταβολή μισθοδοσίας, αντιμισθίας  και λοιπών σταθερών, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, δαπανών για το έτος 2016.
3.Έγκριση του Πρακτικού 2/22-12-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάδειξη αναδόχων για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 78.905,95 με ΦΠΑ. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
4.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-09-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Λούρο», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
5.Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού (κατασκευή τεχνικών) Αχλαδέα - Κάτω Λίππα», προϋπολογισμού  € 35.000,00με Φ.Π.Α.
6.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση - σφράγιση κατολισθητικού φαινομένου 13ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 21.000,00 € με ΦΠΑ.
7.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Πολύλοφος - Δραγοψά», προϋπολογισμού 15.000,00 € με ΦΠΑ.
8.Απόφαση επί των προδικαστικών προσφυγών των α) «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», και β) «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΑΙΚ. ΤΣΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ & ΥΙΟΣ Ο.Ε. - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ», σχετικά με τον διεθνή ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της για το έτος 2016.
9.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την αποζημίωση υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων, που διενεργούν επιθεωρήσεις, την αποζημίωση μελών εξεταστικών επιτροπών και τη μίσθωση μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων, υλικού και προσωπικού για την διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων των υποψήφιων επαγγελματιών χειριστών Μ.Ε. και την αγορά αναλωσίμων για την διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων επαγγελματιών τεχνικών δραστηριοτήτων, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2016 έως 30-06-2016.
10.Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της εφαρμογής του Διπλογραφικού συστήματος, για το έτος 2016 στην Περιφέρεια Ηπείρου.
11.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των εκτός κανονικού ωραρίου αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων για το Α’ τετράμηνο του έτους 2016 των κτηνιάτρων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων για τους ελέγχους του άρθρου 14 (1) του ν. 3460/2006 (Α΄ 105).
12.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας οικ. έτους 2016.
13.Έγκριση παραίτησης μεταφορέα και λύση των σχετικών συμβάσεων από την εκτέλεση δρομολογίου μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2015-2016 χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας και έγκριση ανάθεσης του δρομολογίου.
14.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας
15.Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την υπ’ αριθμ. καταθ. 110/2015 έφεση της Ευδοξίας Πριτσιβέλη κατά της υπ’ αριθμ. 247/2014 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και της Νομ/κής Αυτοδ/σης Άρτας και ήδη Περιφέρειας Ηπείρου.
16.Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΤΕΙ, σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας.
17.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας οικ. έτους 2016.
18.Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
19.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας οικ. έτους 2016.
20.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-12-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – Αποχιονισμός – Αποκατάσταση εθνικού επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου. Υποέργο: «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Στεφάνης Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 26.000,00 με ΦΠΑ.

Ερχεται το Ντιρλανταντά του ΣΥΡΙΖΑ : Οι νέες εισφορές που θα πληρώνουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεγάλες ανατροπές έρχονται για τις εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, ανεξάρτητα απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό φέρνει την ενοποίηση όλων των ταμείων, εκτός των υπαλλήλων της Βουλής, ενώ ανατρέπει πλήρως τις εισφορές που πληρώνουν συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι.Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια ορίζεται κατώτατο πλαφόν ασφαλιστικής εισφοράς στα 117 ευρώ το μήνα, ενώ η μηνιαία εισφορά ορίζεται το 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους.Στο νέο ΙΚΑ που ονομάζεται ΕΦΚΑ θα μπουν όλοι οι ασφαλισμένοι με τις εξής εισφορές:
Για μισθωτούς:
Από τη δημοσίευση του νόμου, το συνολικό ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων, με εξαίρεση τις κοινωνικού χαρακτήρα έκτακτες παροχές λόγω γάμου, γεννήσεως τέκνων, θανάτου και βαριάς αναπηρίας και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος των ασφαλισμένων και κατά 13,33% σε βάρος των εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένου από 1.1.2017 και του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με την επιφύλαξη των διατάξεων των παραγράφων 4 και 5.Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.Το ανώτατο όριο του εδαφίου α εφαρμόζεται και επί πολλαπλής μισθωτής απασχόλησης ή έμμισθης εντολής όσον αφορά στην εισφορά ασφαλισμένου.
Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών
Από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, όπως ίσχυαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υπάγονταν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε και του Ε.Τ.Α.Α. αντίστοιχα, καταβάλλουν, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης, ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίως ή σε άλλη τακτική χρονική βάση, υπηρεσιών του τρέχοντος έτουςγια το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξειδικεύονται τα ειδικότερα θέματα όσον αφορά στους κανόνες προσδιορισμού της βάσης υπολογισμού εισφορών ανά επαγγελματική δραστηριότητα.Σε καμία περίπτωση η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Ως προς το ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 52.

Εφαρμόζονται και για τους υγειονομικούς που αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση, καθώς και για τους δικηγόρους που βρίσκονται σε αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Δικηγόρων, όπως και για τους μηχανικούς που βρίσκονται σε αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας. Οι δικηγόροι και οι μηχανικοί αυτοί καταβάλλουν την εισφορά του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2.Διατάξεις νόμου που προβλέπουν την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους προερχόμενους από το ΕΤΑΑ, κατά την πρώτη πενταετία υπαγωγής στην ασφάλιση, καταργούνται από 1.1.2017.Το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς καθώς και οι ασφαλιστικές κατηγορίες ή κλάσεις ή αποδοχές, βάσει των οποίων υπολογίζεται η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων για τους οποίους, βάσει των γενικών ή ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, προέκυπτε υποχρέωση υπαγωγής στον ΟΑΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλισμένων που υπάγονταν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος στον Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι 31.12.2015 παραμένουν αμετάβλητες μέχρι 31.12.2016.Η σταθερή μηνιαία εισφορά, το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς καθώς και οι ασφαλιστικές κατηγορίες ή αποδοχές, βάσει των οποίων υπολογίζεται η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων για τους οποίους, βάσει των γενικών ή ειδικών ή καταστατικών διατάξεων όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, προέκυπτε υποχρέωση υπαγωγής στους Τομείς του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών, Τομέας Ασφάλισης Νομικών), όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι 31/12/2015 παραμένουν αμετάβλητες μέχρι 31/12/2016 .
Εισφορές αγροτών
Οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι βάσει των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων του ΟΓΑ ασφαλίζονταν ως αυτοπασχολούμενοι στην ασφάλιση του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, από 1-1-2017 καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά στον κλάδο κύριας σύνταξης επί του εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα από την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. Στην περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης στην οποία απασχολείται η σύζυγος και τα ενήλικα τέκνα ως φορολογητέο εισόδημα καθενός από αυτούς λαμβάνεται το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα όπως αυτό ορίζεται στο εδάφιο β της παραγράφου 2. Το ποσοστό υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους της παραγράφου 1 και τους μελλοντικούς ασφαλισμένους της ίδιας κατηγορίας κατ’ επάγγελμα αγρότες, ορίζεται, σταδιακά αυξανόμενο από την 1.7.2015 έως την 31.12.2019, σε ποσοστό 20%, ως εξής:
α. από 1.7.2015 έως 31.12.2016 το ύψος του ποσοστού υπολογισμού ασφαλίστρου κλάδου σύνταξης αυξάνεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται σε ποσοστό 10%, επί των υφισταμένων κατά την δημοσίευση του νόμου ασφαλιστικών κατηγοριών.
β. Από 1.1.2017 και εφεξής οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1. Το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζεται ως το ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Το ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς αποτελεί το ποσό της παραγράφου 2 του άρθρου 52.
γ. Κατά το έτος 2017 το ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%, από 1.1.2018 αυξάνεται σε 17% και από 1.1.2019 διαμορφώνεται στο τελικό 20%.
Ασφαλισμένοι οι οποίοι έως την έναρξη ισχύος του παρόντος υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ ως μισθωτοί – ανειδίκευτοι εργάτες, μετακλητοί πολίτες τρίτων χωρών, από 1.1.2017 καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ως μισθωτοί, εφαρμοζομένων των σχετικών διατάξεων για τους ασφαλισμένους μισθωτούς που προέρχονται από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Το ποσοστό της ασφαλιστικής εισφοράς για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων αυξάνεται ισόποσα και σταδιακά από 1.1.2017 και έως 31.12.2019 ώστε από την 1.1.2020 να έχει διαμορφωθεί στο ύψος του άρθρου52 παρ. 1 του παρόντος.
Εισφορές επικουρικής ασφάλισης
Από 1.1.2016 και μέχρι την 31.12.2018, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των μισθωτών, ασφαλισμένων πριν και μετά την 1.1.1993, υπολογίζεται σε ποσοστό 3,5% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 4% για τον εργοδότη επί των πάσης φύσεως αποδοχών του εργαζόμενου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 2084/1992, όπως ισχύει. Μετά το πέρας της τριετίας, η μηνιαία εισφορά επανέρχεται στο ύψος που ίσχυε κατά την 31.12.2015.Από 1.1.2016 και για διάστημα τριών ετών, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς όλων των αυταπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών, ασφαλισμένων πριν και μετά την 1.1.1993στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), υπολογίζεται σε ποσοστό 7,5% επί του εισοδήματος όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στα άρθρα 53 και 54 του παρόντος. Μετά το πέρας της τριετίας, η μηνιαία εισφορά διαμορφώνεται στο ύψος που ίσχυε κατά την 31.12.2015.Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται, εντός του διαστήματος των τριών αυτών ετών, να μειώνεται αναλόγως το ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων μισθωτών και αυταπασχολούμενων, ανάλογα με την αύξηση της εισπραξιμότητας αυτών.
πηγή : www.aftodioikisi
                                                                                   Δεν υπάρχουν σχόλια: