ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ



Η πρώτη ένδειξη πνευματικότητας είναι η απλότητα της έκφρασης : ( Πούσκιν )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ





















Γίνεται γνωστό ότι έχει εκδοθεί και έχει κοινοποιηθεί στην Π. Ε. Θεσπρωτίας η με αριθμό ΔΑΕΦΚ/οικ. 5101/Α321/19-11-2015 (ΑΔΑ: 6ΗΜΥ4653ΟΞ-ΔΔΩ) Απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία ορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.Η ανωτέρω Απόφαση είναι αναρτημένη στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Π. Ε. Θεσπρωτίας, αλλά έχει κοινοποιηθεί από το Υπουργείο ΥΠΟ. ΜΕ. ΔΙ. και στους οικείους Δήμους (για ενημέρωση των πληγέντων).
Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ :   ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ  

Ενίσχυση 700.000 ευρώ στους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας για λειτουργικές δαπάνες όπως αυτές της μισθοδοσίας


















Ποσό 106 εκατ. ευρώ από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016 σε όλους τους δήμους της χώρας αποδίδει με απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών.Το κονδύλι παρέχεται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις μας έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη. Στους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας αντιστοιχεί το ποσό των 700,000 Ευρώ.
- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ :  430.981,70
- ΣΟΥΛΙΟΥ               : 135.485,82
- ΦΙΛΙΑΤΩΝ             : 146.774,65

Συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια για τη ρύπανση στον ποταμό Καλαμά





















Την Δευτέρα  από 10:00 πμ μέχρι 2:00 μμ .Tο Δ.Σ. της κίνησης “Καθαρός Καλαμάς” συνεδρίασε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2015 και αποφάσισε να γίνει η συγκέντρωση – συλλαλητήριο έξω από την Περιφέρεια για τη ρύπανση του Καλαμά τη Δευτέρα 4-1-2016 από 10:00 πμ μέχρι 2:00 μμ και κλιμάκιο της Κίνησης να υποδείξει στον Περιφερειάρχη Αλέκο  Καχριμάνη,τα σημεία στα οποία βρίκσονται οι αγωγοί  που οδηγούν τα  λύματα προς την τάφρο της Λαψίστας.Ορισμένοι από τους αγωγούς αυτούς εντοπίζονται στα όρια του Δήμου Πωγωνίου, από τον οποίο δεν δόθηκε καμία απάντηση σε σχετικό έγγραφο της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς»,η οποία  θα επικοινωνήσει και με το Πρωτοδικείο,στο οποίο έχει κατατεθεί αναφορά σχετικά με τον αγωγό της Βιομηχανικής Περιοχής.

Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο,  στην Πλαταριά Θεσπρωτίας



















Συνελήφθη, την 03-01-2015 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 76χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του Νόμου περί προστασίας ζώων και οπλοχρησία.Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ο 76χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε έναν αδέσποτο σκύλο.Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο ενώ το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό





















Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωση μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση, όλοι οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές.Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα.Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε «πως υπάρχουν και χειρότερα»! Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, μέχρι και λοκ αουτ, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία σε διαρκή επαγρύπνηση. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντηθεί αγωνιστικά, από την πρώτη ώρα. Στα πλαίσια αυτά η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καλεί σε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους μικρούς αγρότες και μικρούς ΕΒΕ, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.





                                                                                   



























Δεν υπάρχουν σχόλια: