ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) η μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή στους Φιλιάτες



Όταν το λουλούδι ανθίζει, οι μέλισσες έρχονται απρόσκλητες : ( Sri Ramakrishna Paramahamsa )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Τα Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) η μεγάλη χριστιανική εορτή στους Φιλιάτες
Απολυτίκιο Θεοφανίων :
«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι» .




























Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και την τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη μικρή δεξαμενή της Εκκλησίας, τιμήθηκε την 06 Ιανουαρίου 2016, η Εορτή των Θεοφανείων στους Φιλιάτες.Αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, των εκπροσώπων Υπηρεσιών,φορέων, συλλόγων και πλήθους πιστών.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του απέναντι του Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών.Την Λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο Πάτερ Παύλος με την ρήψη του Σταυρού στα νερά που είναι ο τοπικός σεβάσμιος ιερέας της ενορίας των Φιλιατών, με την βοήθεια του εξέχοντα ιερέα πάτερ Κώστα.Στα νερά βούτηξαν οι βουτηχτάδες μπόμπιρες αψηφώντας το κρύο για να πιάσουν και να φιλήσουν τον Τίμιο Σταυρό .
Τα Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.Εορτάζεται στις 06 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνομα προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.Η εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Φωτά (ή Εορτή των Φώτων).Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή,Φώτης(Φώτιος), Τριάδα, Ουρανία,Ιορδάνης,Θεοφάνης και Θεοχάρης. Κατά τις ευαγγελικές περικοπές στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας του Ιησού, ο Ιωάννης (ο Πρόδρομος), γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό. Κατά δε τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε φωνή που έλεγε ότι: «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα». Η φράση αναφέρεται στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά, ενώ απουιάζει από αυτό του Ιωάννη. Ως κύριες τελετές των Θεοφανίων θεωρούνται οι παρακάτω :
- Μέγας Αγιασμός (Θρησκευτική τελετή που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών)
- Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (Θρησκευτική τελετή που ακολουθεί του Μεγάλου Αγιασμού και γίνεται η κατάδυση του Σταυρού σε ακτή Θάλασσας, εντός λιμένων, όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού όπως στην Αθήνα.
- Επίσημη κατάδυση του Σταυρού: Πολιτειακή, Πολιτική και Θρησκευτική (Αρχιερατική) εορτή της επίσημης κατάδυσης του Σταυρού όπου παρίστανται οι Αρχές της Χώρας. Από τις αρχές του 1900 επίσημη κατάδυση ορίστηκε να γίνεται στον Πειραιά έναντι της παλαιάς βασιλικής αποβάθρας ή του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρόμοιες τελετές γίνονται σε όλους τους Νομούς της Χώρας.
- Προπολεμικά απαγορεύτηκε στον Πειραιά η ανέλκυση του Σταυρού από βουτηχτές, ύστερα από θανάσιμη συμπλοκή μεταξύ τους[εκκρεμεί παραπομπή]. Σήμερα η ανέλκυση γίνεται με κορδέλα που φέρει ο Σταυρός.    

Συνελήφθη 27χρονος για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα στη Σαγιάδα





















1.Συνελήφθη, την 06-01-2016 μετά τα μεσάνυχτα στη Σαγιάδα Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας  27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, ο 27χρονος εντοπίστηκε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και κατά τον έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (62) γραμμαρίων.Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
2. Συνελήφθη, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη, την 05-01-2016 το απόγευμα στη Σαγιάδα Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι, όπως προέκυψε  είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, το οποίο και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το  Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Σύλληψη δύο φυγόποινων στην Άρτα και στη Φιλιππιάδα




















Συνελήφθησαν, την 05-01-2016, στην Άρτα και στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 32χρονου ημεδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.Σε βάρος του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.













Δεν υπάρχουν σχόλια: