ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αλλαγή σκυτάλης σε Αντιδημάρχους προχώρησε ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σ.Παππάς



Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει : ( Χαρίλαος Τρικούπης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Αλλαγή σκυτάλης σε Αντιδημάρχους προχώρησε ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σ.Παππάς


































Την Παρασκευή 29-01-2016 και ώρα 14μ.μ. στο Δημαρχείο Φιλιατών έγινε η μάζωξη των υπαλλήλων για να τους ευχαριστήσουν οι απερχόμενοι αντιδήμαρχοι για την άψογη συνεργασία και να παραδώσουν την σκυτάλη του αγώνα στους επόμενους αντιδημάρχους που ορίζει ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Παππάς.Οι Αντιδήμαρχοι αποχωρούν για προσωπικούς λόγους.Ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Μπέλλος αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του.Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Παππάς παίρνοντας τον λόγο ενημέρωσε τους υπαλλήλους και τους παρευρισκόμενους για το δύσκολο έργο που έχει η δημοτική αρχή και που προσπαθεί να φέρει εις πέρας όλα τα θέματα.Τα έργα που έχουν αποπερατωθεί ήδη είναι η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων της πόλης των Φιλιατών ,που ενώ είχε προταθεί από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης από το 2010 έπρεπε τελικά να έρθει η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλή τον άριστο γνώστη των πραγμάτων κ. Σ.Παππά για να δρομολογηθεί το πρόγραμμα της ανάπλασης από το «Μπαλτατζής» και να υλοποιηθεί τελικά εντός έτους από τότε που ανέλαβε το νέο διοικητικό Συμβουλίο.Υλοποιπηθηκαν : το αρδευτικό έργο στην περιοχή Ραγίου Κεστρίνης,το αρδευτικό έργο Πλάτανος Αγιοι Πάντες, ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Σαγιάδας - Ασπροκκλησίου.Οι νέοι Αντιδήμαρχοι που ανέλαβαν το έργο τους είναι ο κ. Γιάννης Μποροδήμος στην θέση του δραστήριου κ. Παύλου Μπέλλου και ο Γιάννης Κόρος στην θέση του εργατικότατου κ. Θ. Γκίκα.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Έκτακτη  Συνεδρίαση 3η  έτους 2016



















Καλείστε να προσέλθετε σε έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή   και ώρα 16:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και  της παρ. 5 του  άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέμα:
1.Έκδοση ψηφίσματος περί συμπαράστασης και υποστήριξης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών , των κτηνοτρόφων , των υπολοίπων εργαζομένων - επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
Σημείωση: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου θεωρείται κατεπείγουσα λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας. Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος


Προτάσεις για τη βιωσιμότητα των ΟΕΒ συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών





















Τις προτάσεις των ηλεκτροδοτούμενων ΟΕΒ Ηπείρου και νοτίου λεκάνης Αιτωλοακαρνανίας για τη βιωσιμότητα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων συζήτησε ο Β. Γιόγιακας στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε:
. στην τοποθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας  άρδευσης προκειμένου να ανακοπεί η κατασπατάληση του νερού και η υπερχρέωση των ΟΕΒ στη ΔΕΗ.
· στην εξαίρεση των ΤΟΕΒ από τις χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν χρεώσεις άσχετες με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι ΤΟΕΒ είναι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας.
·  στην εξαίρεση των ΟΕΒ από την ρύθμιση του Π.Δ. 164/2004 με την οποία το εποχιακό προσωπικό δεν μπορεί να εργαστεί στον ίδιο ΟΕΒ πέραν του συνολικού χρόνου εργασίας των 24 μηνών, ρύθμιση που έχει επιπτώσεις στη σωστή και αποδοτική λειτουργία των ΟΕΒ. Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα της εξαίρεσής τους από  την  ΠΥΣ  33/2006 για τον ορισμό του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού του προσλαμβανόμενου προσωπικού.
·  στη μεταφορά της Εποπτείας των  ΤΟΕΒ από τους Δήμους στις Περιφέρειες, όπως ισχύει για τους ΓΟΕΒ, και την ένταξη των ΟΕΒ σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα μέσω της Περιφέρειας που διαθέτει εξειδίκευση και τεχνογνωσία.
· στη μετάταξη του μόνιμου προσωπικού των ΟΕΒ που κλείνουν ή συγχωνεύονται σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του  Δημοσίου ή των ΟΤΑ.
· στην εξαίρεση του εποχικού προσωπικού των ΓΟΕΒ από τον Ν.2190/1994, όπως ισχύει και τους ΤΟΕΒ, καθώς και του Π.Δ.164/2004 καθώς η πρόσληψη του έμπειρου εποχικού τους προσωπικού που έχουν γνώση και σύνδεση με το αντικείμενο είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των ΤΟΕΒ.
· στο διορισμό των Διοικήσεων των ΓΟΕΒ από τον φορέα που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχό τους, δηλαδή την αιρετή Περιφέρεια, και τη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια προσώπων που έχουν σχέση με τα εγγειοβελτιωτικά έργα και κατάλληλη ειδικότητα.
·  στην διεξαγωγή των οικονομικών ελέγχων στους ΟΕΒ κάθε έτος και την υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε. για τα μέλη των  ΟΕΒ.
· στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ΟΕΒ, που είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία μεγάλων ή μεσαίων ΤΟΕΒ, και την ένταξη των ΟΕΒ στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ κ.λπ, υπογραμμίζοντας τις αυξημένες ανάγκες για εποχιακό προσωπικό στους ΟΕΒ λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων.Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει διεξοδικά τα παραπάνω θέματα.

ΕΛ.ΑΣ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


















Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, την προσεχή Κυριακή (31-01-2016) και ώρα 19:30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE , περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.


ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών”














Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” , από την πρώτη στιγμή στήριξε τις Πανελλαδικές  Αγροτικές  κινητοποιήσεις  συμπαρατασσόμενος  μαζί  με  τις  οργανώσεις  των  αγροτών  και  κτηνοτρόφων  ολόκληρης  της  χώρας  ενάντια  στα  πρωτοφανή  και  ληστρικά  μέτρα  τα  οποία  προωθεί  για  ψήφιση  η  κυβέρνηση  τόσο  στο  φορολογικό  όσο  και  στο  ασφαλιστικό.   Στήριξε  με  όλες  του τις  δυνάμεις  και  συμμετείχε  σε  όλα  τα  συλλαλητήρια και  διαμαρτυρίες  οι  οποίες  πραγματοποιήθηκαν  στην  Αθήνα, στη Θεσ/νικη    και στα  Γιάννενα. Στηρίζει  και  συμμετέχει  ενεργά  στο  μπλόκο  της  Λαψίστας  για  την  δημιουργία  του  οποίου  προέτρεψε και  ενθάρρυνε  τους  αγρότες  της  περιοχής  μας  και  ιδιαίτερα  τους  νέους.   Παράλληλα  καλεί  και  όλους  τους  άλλους  συναδέλφους  να  πλαισιώσουν  το  μπλόκο, δίνοντας  αγωνιστικό  παρόν, προκειμένου  να  αποτρέψουμε  την  ψήφιση  και  εφαρμογή  των  μέτρων  τα  οποία  οδηγούν  με  μαθηματική  ακρίβεια  στο  ξεκλήρισμα  και  τον  αφανισμό  ολόκληρου  του  αγροτικού  κόσμου  της  χώρας  μας, οδηγώντας  χιλιάδες  αγρότες  στην  ανεργία  και  την  εξαθλίωση  και  θα  αποτελέσουν  την  ταφόπλακα  της  Ελληνικής  οικονομίας
Συνάδελφοι,
 Μόνο  με  μαζικό  αγώνα  και  διεκδίκηση  θα  νικήσουμε  αυτούς  οι  οποίοι  θέλουν  να  μας  καταστήσουν  κολίγους  στα  χωράφια  μας  και  τις  αγροτικές  μας  επιχειρήσεις.
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
























ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ : Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής





















Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η με Αρ.Πρωτ.: ΔΑΕΦΚ/οικ.5101/Α321 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που αφορά τις προθεσμίες και διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015.Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665361103 κα. Μαρία Νάκα .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS










 




Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, την 28-01-2016 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 28 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.Αναλυτικότερα, την 28-01-2016 το μεσημέρι, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι δύο αλλοδαποί και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 28-01-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι  μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (10,1) γραμμαρίων, ένα τσιγάρο κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού  για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την 28-01-2016 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 29χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του (104) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD) και (124) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου (DVD), που προόριζε προς πώληση και οι οποίοι δεν έφεραν την προβλεπόμενη συσκευασία και την ειδική ταινία ασφάλειας και γνησιότητας. Οι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη αλλοδαπής  για κλοπή στην Άρτα
Συνελήφθη, την 28-01-2016 το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 53χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 53χρονη χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στην Άρτα, αλκοολούχα ποτά.Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε  επιπλέον ότι,  η 53χρονη κατά το τελευταίο δεκαήμερο, είχε αφαιρέσει τμηματικά από το ίδιο κατάστημα, αλκοολούχα ποτά.Στην κατοχή της 53χρονης, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, που αποδόθηκαν στον διευθυντή του καταστήματος.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ  την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.













Δεν υπάρχουν σχόλια: