ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πιάσανε τον λωποδύτη που έκλεψε την «Θιάκο» στο Κάτω Ξέχωρο



Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε το δρόμο : ( Αννίβας )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Πιάσανε τον λωποδύτη που έκλεψε την «Θιάκο» στο Κάτω Ξέχωρο
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Φιλιατών.






























Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  μαζί με συνεργό του που αναζητείται, την 25-01-2016 πήγαν στο σπίτι 80χρονης ημεδαπής και προφασιζόμενοι τους πωλητές κουβερτών, αφαίρεσαν, από το εσωτερικό, χρηματικό ποσό και τιμαλφή.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 20χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Γιόγιακας Βασίλειος : Ανενεργό το ηλεκτρονικό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για το εμβόλιο κατά του ιού RSV
Αφορά ομάδες υψηλού κινδύνου όπως τα πρόωρα βρέφη.



























Δε λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το εμβόλιο SYNAGIS το οποίο χορηγείται σε πρόωρα βρέφη με σκοπό την πρόληψη σοβαρών λοιμώξεων του αναπνευστικού που αποδίδονται στον ιό RSV. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας, το Υπουργείο Υγείας επικαλείται τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή, δίχως να προσδιορίζεται πότε αυτή θα καταστεί πλήρως λειτουργική. Έτσι, οι ασφαλισμένοι γονείς υποβάλλονται στην ταλαιπωρία της επί τόπου υποβολής χειρόγραφων αιτήσεων στις κατά τόπους Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον έγκαιρο, προληπτικό εμβολιασμό των πρόωρων νεογνών.Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) έχει αναγνωριστεί ως το κύριο αίτιο λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, για την οποία απαιτήθηκε νοσηλεία σε παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται τα πρόωρα παιδιά (που γεννώνται κάτω από την 35η εβδομάδα κύησης και τα οποία στη χώρα μας υπολογίζονται σε 10.000 ετησίως) και τα παιδιά με σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια. Η έξαρση του RSV παρουσιάζει εποχικότητα, με την πλειονότητα των λοιμώξεων να εμφανίζονται από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάιο, με μήνες αυξημένης νοσηρότητας από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο.«Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας συνιστά ομολογία της αποτυχίας του να διασφαλίσει τον έγκαιρο και ανεμπόδιστο εμβολιασμό χιλιάδων παιδιών που κινδυνεύουν ιδιαίτερα να προσβληθούν από τον RSV. Και μάλιστα σε μια εποχή που τα κρούσματα του ιού παρουσιάζουν έξαρση. Θα επανέλθουμε στο θέμα και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου», σχολίασε ο κ. Γιόγιακας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου



























Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στην συνεδρίασή του στις 25 Ιανουαρίου 2016, αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (Απόφαση Δ.Σ. 3/2016) τα ακόλουθα:
           Εκφράζει την αντίθεσή του στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και ζητάει την απόσυρσή του.
           Δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν και μάχονται για την απόσυρσή του.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

























Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου με ψήφισμα που εξέδωσε στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας.Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να έχουν και τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών.Τα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων. Χωρίς λαϊκισμό, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.Οι ακολουθούμενες πολιτικές φέρνουν την απαξίωση και την εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Από την αρχή της κρίσης βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Τα επιχειρούμενα μέτρα όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ καταργεί ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα. Η πολιτική που ασκείται,  διαλύει την Ελληνική γεωργία.Το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο και τα μέτρα έχουν κυρίως φοροεισπρακτικό χαρακτήρα.Η μεγάλη φορολόγηση και η εξωπραγματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών φτωχοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, προωθώντας την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε έναν κρίσιμο παραγωγικό τομέα για την ανάπτυξη της χώρας.Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλα μέτρα. Αντίθετα χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.
Η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά:
           Να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού. Να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με επιδίωξη βιώσιμης και οριστικής λύσης.
           Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη και δεν δεχόμαστε την υπονόμευσή του.
           Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στους αγώνες τους.
           Υποστηρίζουμε το ενιαίο μέτωπο με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης.

ΠΑΜΕ : Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!
- ΣΤΙΣ 04 ΦΛΕΒΑΡΗ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00π.μ.  στην  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ - ΟΤΕ





































Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:
           Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε στη Βουλή!
           Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
           Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!
           Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!
04 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - μονοπωλίων!Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν μαζί κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους!Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας. Οι αντιπολιτευτικές τους κορώνες είναι για να ξεγελάσουν ώστε πιο αποτελεσματικά να οδηγήσουν το λαό στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στην αποδοχή της σφαγής του.Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!Δε διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τα παιχνίδια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε κλάδο, από τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους και τα επώδυνα αποτελέσματα για τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας! Δε θέλουν αγώνες μαζικούς, αποφασιστικούς και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία!Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!Το σχέδιο νόμου έχει τη στήριξη του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, της Ε.Ε. Για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, έχουν στο πλευρό τους την ηγεσία στη ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων!Η δική μας απαίτηση είναι ο νόμος λαιμητόμος να μείνει στα χαρτιά! Καμία στήριξη στην κυβέρνηση! Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι! Και νόμιζε πως θα το έκανε δια περιπάτου! Με όπλο το ψέμα και την εξαπάτηση!Η ακούραστη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στην στρατηγική των μονοπωλίων.Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέεςΤο ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλο τον εργαζόμενο λαό με σιγουριά και τονίζει:
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!
Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!Κανένας και καμιά στη δουλειά, στο χωράφι, στο σχολείο, στο γραφείο! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!Με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε μεγάλα εμπόδια στην πορεία να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά! Με μια φωνή διαδηλώνουμε: Δε θα ριζώσει για εμάς η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, οι άθλιοι μισθοί των 400 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, καχεκτικές και υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τα βαθιά γεράματα!
Στις 04 του Φλεβάρη …! Όλοι στην Απεργία! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!
Στην Ηγουμενίτσα 10.00 πμ στον Πεζόδρομο-ΟΤΕ                                                                  

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















 
 
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, για διακίνηση ναρκωτικών



























Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν, (2.451) γραμμάρια κάνναβης,  (18) δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώρια και (14) κλώνοι κάνναβης.Συνελήφθη, την 27-01-2016 το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα,  στο πλαίσιο διερεύνησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 58χρονου, η πιστοποίηση της εγκληματικής του δράσης καθώς και ο εντοπισμός του σπιτιού του, στο οποίο  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           πέντε μεταλλικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1.011) γραμμαρίων
           τέσσερα χάρτινα κυτία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (815) γραμμαρίων
           τρεις σακούλες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (607,5) γραμμαρίων
           ένα φιαλίδιο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (17,5) γραμμαρίων
           δεκαοκτώ δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώρια
           δεκατέσσερις κλώνοι κάνναβης, στο στάδιο της αποξήρανσης.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 58χρονου, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στο Λούρο Πρέβεζας, για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη, την 27-01-2016 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι δύο μηνών, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής, για φοροδιαφυγή και μη απόδοση Φ.Π.Α. κατ’ εξακολούθηση.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στα ΚΤΕΛ Πρέβεζας
Συνελήφθη, την 27-01-2016 το μεσημέρι στα ΚΤΕΛ Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι  μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,9) γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στα ΚΤΕΛ Πρέβεζας Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, την 27-01-2016 το μεσημέρι στα ΚΤΕΛ Πρέβεζας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν «Αστυνομικοί  της Γειτονιάς» σε πολίτες στην πόλη των Ιωαννίνων























Έντυπο υλικό, μοίρασαν την 27.01.2016 το μεσημέρι σε κεντρικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», στο πλαίσιο δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των κατοίκων σε γειτονιές των Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν σε πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια,  με χρηστικές  συμβουλές και οδηγίες για πρόληψη απατών και κλοπών και για την ενημέρωση τους σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τον σχολικό εκφοβισμό «bulling».Σημειώνεται ότι οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα, ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στην Άρτα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά
Συνελήφθη, την 27-01-2016 το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη .Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, εξιχνιάσθηκε διαδικτυακή απάτη, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 21-09-2015. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.Συγκεκριμένα, η 32χρονη, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον παθόντα μέσω διαδικτύου, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, χρηματικό ποσό, για την αποστολή δύο σκύλων, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα συναλλαγή.Προανάκριση ενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: