ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 2η έτους 2016



Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς.μτφρ: ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του : ( Ανάχαρσις )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 2η  έτους 2016



















Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Ιανουαρίου   του έτους 2016, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση Κανονισμού ύδρευσης Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος
2.Λήψη απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου περί επιβολής τελών, δικαιωμάτων και εισφορών ύδρευσης.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος
3.Ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων που αφορούν τη διάθεση πιστώσεων οικ. έτους 2015.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
4.Έγκριση σύναψης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ειδικοτήτων καθαριότητας και φύλαξη για τη Μαθητική Εστία Φιλιατών έτος 2016.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
5.Ακύρωση βεβαιωτικών καταλόγων ύδρευσης και επαναβεβαίωσης στο ορθό.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος
6.Ορισμός Επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μικρότερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2016.  
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ.  Μπέλλος Παύλος
7.Συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για το έτος 2016. (άρθρο 32 Ν.1080/80).
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
8.Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για θαλάσσια μέσα αναψυχής.          
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
9.Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για πολυσύχναστες παραλίες.
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
10.Συγκρότηση επιτροπής για σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
11.Ορισμός δημοτικού συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών της Διοικητικής και οικονομικής Υπηρεσίας του για το έτος 2016.   
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος
12.Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το έτος 2016.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ.  Μπέλλος Παύλος
13.Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής Εργασιών και Επισκευών των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου για το έτος 2016.
-Εισηγητής: : Α/δήμαρχος κ.  Κατσάρης Πέτρος
14.Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών για υδραυλικά είδη, δομικά, ηλεκτρολογικά και οδοσήμανση κ.α. συναφή είδη για το έτος 2016.
-Εισηγητής: : Α/δήμαρχος κ.  Κατσάρης Πέτρος
15.Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών για είδη ατομικής προστασίας , γάλακτος , τροφίμων, οπωροπωλείου , κρεοπωλείου , παντοπωλείου , αρτοζαχαροπλαστείου για το έτος 2016.
-Εισηγητής: : Α/δήμαρχος κ.  Κατσάρης Πέτρος
16.Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής καυσίμων και ελαιολιπαντικών για το έτος 2016.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ.  Κατσάρης Πέτρος
17.Ορισμός Επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων για το έτος 2016.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ.  Κατσάρης Πέτρος
18.Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για το έτος 2016. -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος.
19.«Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017 - Κατάργηση 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Παλαιοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου - Υποβιβασμός από 2/θέσιο σε 1/θέσιο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κεστρίνης της Τοπικής Κοινότητας Κεστρίνης του Δήμου Φιλιατών»
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία.
20.       Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων  κινητής τηλεφωνίας για τους δικαιούχους του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά  Ουρανία
21.Ορισμός αιρετών μελών για τη συγκρότηση Πρωτοβάθμιου & Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης θεάτρων Κινηματογράφων Δήμου Φιλιατών έτους 2016. -Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

Πρόσκληση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας για το έτος 2015




















Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος καλεί τους Δημότες και τους φορείς του Δήμου, για την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015, όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και τροποποιήθηκαν με το άρθρο 20 παρ. 14 του Ν.3731/2008.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, οδός Σουλίου 3.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας :  Ιωάννης Λώλος

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016 Από την Ομάδα «ΘΑΛΛΩ»
























Η εφημερίδα «Σελίδες ΔΥΤΙΚΑ της ΑΘΗΝΑΣ» της Ομάδας κατοίκων της Δυτικής Αττικής ««ΘΑΛΛΩ» για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό» κλείνοντας 2 χρόνια παρουσίας στην ενημέρωση στα Δυτικά της Αθήνας κυκλοφόρησε ένα συλλεκτικό ημερολόγιο αφιερωμένο στις Παγκόσμιες Ημέρες για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό. Κάθε μήνα η παγκόσμια κοινότητα έχει να παρουσιάσει και μια ημέρα που τιμούνται πρόσωπα, γεγονότα και ιδέες.  Τα μέλη της ομάδας ««ΘΑΛΛΩ» για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό» συνέλεξαν αυτές τις σημαντικές ημέρες και τις καταχώρησαν σε ένα ημερολόγιο που μοιράζεται Δωρεάν μεταξύ των συμμετεχόντων και στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Ίλιον, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Πετρούπολη.Στόχος της ομάδας ««ΘΑΛΛΩ» για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό» είναι να αναδείξει την κοινωνική προσφορά και την αξία της αλληλεγγύης μεταξύ των μικρών αλλά και των μεγάλων κοινοτήτων  και να πλαισιώσει επαγγελματίες, φορείς και δράσεις αλλά και απλούς ανθρώπους που έχουν ως μέλημά τους το κοινό καλό.Πιστεύουμε να σας αρέσει και να το αξιολογήσετε.
Με εκτίμηση : Για την Ομάδα «Θαλλώ»
Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Σοφία Διγενή-Κολιοτάση:Δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη, Ηθοποιός – Συγγραφέας, Ευριδίκη Κονοφάου-Εμπορική Αντιπρόσωπος, Αγησίλαος Σιούνας-Ειδικός Σωματικής Αγωγής, Γεώργιος Κολιοτάσης: Τεχνικός Η|Υ, Δήμητρα Μπάρκα- Δημόσιες Σχέσεις.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αποκαταστάσεις οδικού δικτύου, Ιερών Ναών, περιβαλλοντικά έργα κ.ά.




















Στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε  τη δημοπράτηση των εξής έργων:
«Συντήρηση-Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων", προϋπολογισμού  35.000 ευρώ
 «Αποκατάσταση οδού στο Θεογέφυρο Ζίτσας», προϋπολογισμού   65.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Δέμα – Μπουραζάνι», προϋπολογισμού 60.000   ευρώ
«Κατασκευή σαρζανέτ και λοιπές εργασίες στην 3η επαρχιακή οδό στο τμήμα Κουτσελιό – Χαροκόπι», προϋπολογισμού  45.000 ευρώ
"Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Καναλίου», προϋπολογισμού 81.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος). 
Επίσης, ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου για την «Ανακατασκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουργαρελίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αναστάσιος Τάσιος.
 Επαναπροκήρυξη μελετών
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επαναπροκήρυξη, χωρίς τροποποίηση των όρων τους, των μελετών  ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος, προεκτιμώμενης αμοιβής 233.391,49 ευρώ  και  αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά, προεκτιμώμενης αμοιβής  301.534,24 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS












 


Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Άρτα
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από κατάστημα (αναψυκτήριο) στην Άρτα.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε το βράδυ της 15-01-2016, από κατάστημα (αναψυκτήριο) στην Άρτα, από όπου αφαιρέθηκε μία τσάντα, η οποία περίεχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Θανατηφόρο τροχαίο στα Ιωάννινα
Την 19-01-2016 και ώρα 15.30΄, στο 78,5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 27χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, ο 27χρονος, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης σε μηχανάκι χιονιού (snowmobile), που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, έπεσε από αυτό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Μετσόβου.
Συλλήψεις δύο ατόμων στα Ιωάννινα και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, την 19-01-2016 στα Ιωάννινα και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Την 19-01-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για κλοπή.
• Την 19-01-2016  το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Προτάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020





















Στη συνάντηση εργασίας για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Ηπείρου κ. Εύη Παπανικολάου.Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του εγκεκριμένου προγράμματος από την Ε.Ε., αναλύθηκαν τα μέτρα και οι δράσεις που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες, που συνολικά ανέρχονται στο 37% των διατιθέμενων πόρων και αντιστοιχούν σε 1,2 δισ. ευρώ.Όπως ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο ρόλος του Υπουργείου στο τμήμα του προγράμματος που θα υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες θα είναι επιτελικός - εποπτικός με στόχο να δημιουργηθεί ένας μόνιμος αποτελεσματικός μηχανισμός συνεργασίας.Επισημοποιήθηκε ότι οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν τις δράσεις που αφορούν: σχέδια βελτίωσης, νέους γεωργούς, αναδασμούς, δασική οδοποιία, συνεργασίες, πιστοποιήσεις, εγγειοβελτιωτικά έργα, εκμεταλλεύσεις επιχειρήσεων εκτός αγροτικού τομέα, LEADER. Ειδικά για τα εγγειοβελτιωτικά θα προηγηθεί πρώτα αποτίμηση των έργων που έγιναν μέσω του προγράμματος "Αλεξ. Μπαλτατζής" και ακολούθως θα δοθεί έγκριση για νέα.Σε πρώτο στάδιο, στις Περιφέρειες θα εκχωρηθεί το 50% του προγράμματος και το υπόλοιπο 50% θα αποδεσμεύεται αναλόγως την πρόοδο που θα συντελείται. Το πρόσθετο στοιχείο, είναι ότι θα υπάρχει ευελιξία μεταφοράς των υπολοίπων χρημάτων που προκύπτουν από τις δημοπρατήσεις από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, προκειμένου να επιτυγχάνεται πιο γρήγορα ο στόχος των απορροφήσεων. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι με την εκχώρηση των πόρων στις Περιφέρειες, δικαιώνονται η επιμονή και οι προσπάθειές τους για αλλαγή της φιλοσοφίας του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  με στόχο να υπάρχουν στοχευμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα και να μην επαναληφθούν λάθη και αδυναμίες που διαπιστώθηκαν με το πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής".
Ενοποίηση υπηρεσιών
Πέραν των γενικών κατηγοριών, ο κ. Αλ. Καχριμάνης έθεσε και σειρά άλλων ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να προβλεφθούν ώστε να διευρυνθεί το πεδίο δράσης του προγράμματος που θα υλοποιήσουν οι Περιφέρειες. Παράλληλα επεσήμανε ότι για να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός και να εκλείψει η γραφειοκρατία που μπορεί να οδηγήσει σε αδράνεια και απώλεια πόρων, πρέπει οπωσδήποτε όλα τα ζητήματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη και σχετίζονται με την περιβαλλοντική - δασική νομοθεσία, να περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ένα δεύτερο καίριο ζήτημα που τέθηκε, είναι η ενοποίηση υπό τη σκέπη των Περιφερειών, όλων των διάσπαρτων περιφερειακών υπηρεσιών που σχετίζονται με αγροτικά θέματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο και παράλληλα να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό για την υλοποίηση των δράσεων του νέου Προγράμματος. Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, πρότεινε όπως:

Να διευρυνθεί η επιλεξιμότητα επενδύσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της αποδοτικότητας της λειτουργίας και στην ενεργειακή αυτονόμηση των αντλιοστασίων σε λειτουργούντα αρδευτικά και στραγγιστικά έργα.
Να διερευνηθεί η επιλεξιμότητα των εργασιών συντήρησης στα αποστραγγιστικά δίκτυα, στο πλαίσιο υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή  
Να δοθεί προτεραιότητα στην αλλαγή μεθόδων άρδευσης σε γεωργικές εκτάσεις των προστατευόμενων περιοχών
Να διερευνηθεί η επιλεξιμότητα της εκπόνησης μελέτης αναδασμού και υλοποίησης των απαραίτητων έργων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε αναγκαστικό αναδασμό και έχουν κατασκευααστεί τα αρδευτικά δίκτυα, χωρίς να έχει εκπονηθεί μελέτη αναδασμού και οι εργασίες βασικών ισοπεδώσεων, ώστε να καταστούν τα έργα λειτουργικά.
 Να διερευνηθεί η δυνατότητα έκδοσης νέου νομικού πλαισίου και η ενσωμάτωση στο πρόγραμμα δράσης για τη χρηματοδότηση της επέκτασης δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος δημοσίου συμφέροντος, για την εξυπηρέτηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων 
Να εξετασθεί η διεύρυνση του ανωτάτου ορίου των επενδύσεων, που θα περιληφθούν στην εκχώρηση της διαχείρισης στις περιφερειακές υπηρεσίες, στο ποσό των 1.500.000 €
• Να εξετασθεί η επιλεξιμότητα των επενδύσεων για τη μετατροπή της λειτουργίας των ελαιουργείων από τριφασική σε διφασική και να περιληφθεί η σχετική δράση (σύνολο ή τμήμα) στις εκχωρήσεις της διαχείρισης από τις περιφερειακές υπηρεσίες
•Να εξετασθεί η επιλεξιμότητα των επενδύσεων για την επεξεργασία και αξιοποίηση του παραγόμενου τυρογάλακτος στα τυροκομεία και να περιληφθεί η σχετική δράση (σύνολο ή τμήμα) στις εκχωρήσεις της διαχείρισης από τις περιφερειακές υπηρεσίες.
•Να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες απέχουν πολύ από τα σημεία ηλεκτροδότησης του δικτύου ΔΕΗ.
•Να εξετασθεί η επιλεξιμότητα των δαπανών για τη σύνταξη φακέλου για την αναγνώριση προϊόντων στα θεσμοθετημένα συστήματα ποιότητας.
•Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρ. Κασίμης και Ανάπτυξης κ. Παν. Κορκολής, Περιφερειάρχες και στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: