ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟ’Υ’ΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Ζων μεν επαινού, αποθανών δε μακαρίζου. μτφρ: όσο ζεις να σε παινεύουν κι όταν πεθάνεις να σε μακαρίζουν : ( Περίανδρος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟ’Υ’ΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
















Νέο όχημα τύπου Βαν παρέλαβε το Δημαρχείο Φιλιατών για τις ανάγκες του συνεργείου Υδρευσης.Ευελπιστούμε καλύτερη εξυπηρέτηση στον Δήμο.Ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του δήμου Φιλιατών την πέμπτη το απόγευμα 21-01-2016, με έγκριση των θεμάτων της συνεδρίασης.Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατών με πλειοψηφία 11υπέρ  και 6 κατά για το έτος 2016.Το ποσό του προϋπολογισμού είναι κοντά περίπου στα 14.000.000 (13.800.920) ευρώ ως τελικός στόχος.( αναλυτικότερα στο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ).

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ    

  





















Πιστοποιητικό πυρασφάλειας έλαβε το Γ.Ν. Φιλιατών για πρώτη φορά στην 70χρονη λειτουργία του . Τόσο η νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα όσο και η ανακαίνιση του  πέτρινου κτηρίου πληρούν πλέον τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Συστήματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του προσωπικού (ομάδες πυρασφάλειας, ειδική σήμανση  κλπ ) αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα σε ενδεχόμενη περίπτωση συναγερμού.Σύντομα θα ακολουθήσει και άσκηση πυρόσβεσης σε συνεργασία με την Π.Υ. Ηγουμενίτσας όπου και θα πιστοποιηθεί η λειτουργική και αποτελεσματική επέμβαση του έμψυχου δυναμικού .    Οι ασθενείς, επισκέπτες και το προσωπικό του Νοσοκομείου θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλής και να ακολουθούν τις οδηγίες σε περίπτωση ανάγκης .
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ        
ΣΧΟΛΙΟ : Να ελπίζουμε ότι θα λειτουργεί ως Νοσοκομείο αντί αυτού του κομματικού καπηλειού .

Κάλυψη έργων μαθητών στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου Φιλιατών
Καταγγέλλει η πρώην Λυκειάρχης…?




























Η θεματογραφία  και τα σχέδια που είχαν επιλεγεί, ήταν αποκλειστικής επιλογής των μαθητών κάθε τμήματος και εμπνευστές σε αυτήν την προσπάθεια οι καθηγητές καλλιτεχνικών κκ Γκαλντέμη Δήμητρα και Κανδυλιώτης Χαράλαμπος οι οποίοι δίδασκαν το μάθημα Επιλογής Ελεύθερο Σχέδιο. Μαθητές και καθηγητές προχώρησαν σε μια σειρά έργων με τη συμμετοχή και κάποιων γονέων τους, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής μέσα από τη μαγεία της δημιουργίας! Παραβλέποντας τη σημασία αυτής της προσπάθειας η τωρινή Δ/νση του Λυκείου προχώρησε στην κάλυψη αυτών των έργων με ένα λευκό χρώμα κατά το παράδειγμα των λευκών κελιών των ψυχιατρείων.Ιστορικά,αυτά τα έκαναν οι αγράμματοι στα χωριά για να ασπρίσουν τις εκκλησίες από την κάπνα των κεριών ,καθώς επίσης και οι βάρβαροι…! Παραθέτουμε μια δημοσίευση της καθηγήτριας κ.Γκαλντέμη Δήμητρας για το γεγονός: Πριν από μερικά χρόνια,μαζί με τους μαθητές μου (Β Επιλογής Ελεύθερο Σχέδιο ΓΕΛ Φιλιατών) ζωγραφίσαμε στον τοίχο της τάξης μας την " Έναστρη Νύχτα" του Vincent van Gogh. Η χαρά με την οποία δούλεψαν ακούραστα όλα τα παιδιά ήταν απερίγραπτη..! Όταν δε ολοκληρώθηκε το έργο,η ικανοποίησή τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Οι υπόλοιπες αίθουσες του Λυκείου φιλοτεχνήθηκαν από εξαίρετο συνάδελφο Καλλιτεχνικών μαζί με μαθητές των άλλων τμημάτων.Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα πως η τωρινή Διεύθυνση του Λυκείου αποφάσισε και έβαψε προσφάτως όλους τους τοίχους των αιθουσών λευκούς! Σβήστηκαν έτσι τα έργα των παιδιών,ο κόπος τους, ο ενθουσιασμός, οι αναμνήσεις τους, το αποτύπωμά τους. Χάθηκε ένα ταξίδι τους στη φαντασία,στη μαγεία της έκφρασης και της δημιουργίας...Θα ήθελα να μάθω τον σκοπό αυτής της ενέργειας. ΓΙΑΤΙ;;; Μήπως οι σχολικές αίθουσες είναι πιο όμορφες με ολόλευκους,γυμνούς τοίχους; Μήπως είναι βρωμιά η ζωγραφική στον τοίχο; Μήπως οι γραμμές,τα σχήματα και τα χρώματα μεταφέρουν επικίνδυνους ιούς και μικρόβια; Μάλλον έτσι θα είναι...γι' αυτό η Διεύθυνση του σχολείου έβαψε άσπρους τους τοίχους-φοβήθηκε μήπως "κολλήσει" Τέχνη!!! Ας είναι αθεράπευτοι όσοι κουβαλούν το "μικρόβιο" της Τέχνης..! Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


















Οι  αγροκτηνοτρόφοι  του  Νομού  μας, συμμετέχουν  στις  μαζικές  κινητοποιήσεις  οι  οποίες  πραγματοποιούνται  σε  ολόκληρη  τη  χώρα  από  το  σύνολο  του  αγροτικού  κόσμου  ενάντια  στα  ληστρικά  μέτρα  τα  οποία  προωθεί  για  ψήφιση  η  κυβέρνηση  τόσο  στο  φορολογικό  όσο  και  το  ασφαλιστικό  τα  οποία  εάν τελικά   ψηφιστούν  και  εφαρμοστούν  οδηγούν  με  μαθηματική  ακρίβεια  στο  ξεκλήρισμα  των  αγροτών  και  της  αγροτικής  παραγωγής  στη  χώρα  μας.Γι’  αυτό  απαιτούμε  από  την  κυβέρνηση  αν  τους  έχει  απομείνει  ακόμη  ίχνος  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ  ευθιξίας  να  αποσύρουν  τα  μέτρα  και  να  μην  ψηφιστούν  από την  ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ.Σε  διαφορετική  περίπτωση  θα  θεωρηθούν  από τους  αγρότες  της  χώρας  μας  εγκάθετοι  και  κατευθυνόμενοι  από τα  ξένα  και  ντόπια ολιγοπώλια  θέλοντας  να  καταστήσουν  τους  αγρότες  της  πατρίδας  μας  κολίγους  στην  ίδια  μας  τη  γη.
Γιάννενα  20-1-2016

Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ  αγροτών”















Ο  Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ ΕΝΩΣΗ  αγροτών ”, κάνει  γνωστό  στους  δικαιούχους  της  εξισωτικής  αποζημίωσης, ότι  οι  καταστάσεις  με  τους  απορριπτόμενους  παραγωγούς  έχουν  αποσταλεί  στους  Δήμους  για  τοιχοκόλληση.Γι’ αυτό  παρακαλούμε  τους  δικαιούχους  οι  οποίοι  έχουν  απορριφθεί, να  ενημερωθούν  άμεσα  για  τους  λόγους  της  απόρριψής  τους  προκειμένου  να  υποβάλλουν  τις  απαραίτητες  ενστάσεις  μέχρι  1-2-2016.  Ιδιαίτερη  προσοχή  πρέπει  να  δοθεί  στην  απόρριψη  λόγω  του  δηλωθέντος  αγροτικού  εισοδήματος, διότι  με  τις  αλλαγές  οι οποίες  επήλθαν  στην  φορολόγηση  των αγροτών  κατά  το  έτος  2014,  υπάρχει  πιθανότητα  να  υπάρχει  λάθος  στην  συμπλήρωση  των  φορολογικών  εντύπων  με  αποτέλεσμα  να  μην  καλύπτουν  το  25%  του αγροτικού  εισοδήματος  το  οποίο  απαιτείται  για  την  είσπραξη  της  εξισωτικής  αποζημίωσης.  Για  περισσότερες  πληροφορίες  οι  δικαιούχοι  πρέπει  να  απευθύνονται  στα  γραφεία  του  ΚΕΑ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  στην  οδό  Χαρ.Τρικούπη  38  στο τηλ. 2651070961  στον  υπεύθυνο  κ.Τασιούλα Σταύρο.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της  νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη, την 20-01-2016 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Μαργαρώνας Πρέβεζας,ο 76χρονος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα) και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα, πρότεινε το όπλο του εναντίον 63χρονου ημεδαπού, πατώντας τρεις φορές τη σκανδάλη, χωρίς το όπλο να εκπυρσοκροτήσει.Ο δράστης αφοπλίστηκε από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.Η κυνηγετική καραμπίνα, την οποία ο 76χρονος κατείχε παράνομα και δύο φυσίγγια, κατασχέθηκαν.Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επιπρόσθετα στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν,:
•δύο τμήματα κάνης κυνηγετικού όπλου, διαμετρήματος 12 cal
•ένα κοντάκι κυνηγετικού όπλου
•δεκαέξι (16) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης  σε αποθήκη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
 Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος υπήκοος Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε αποθήκη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος ενός 39χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 04-11-2015 έως 5-11-2015, σε αποθήκη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα εργαλεία.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.
Σύλληψη 29χρονης ημεδαπής στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη, την 21-01-2016 μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 29χρονη ημεδαπή, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, η 29χρονη εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην πόλη της Πρέβεζας και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν:
•μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη (σε μορφή βράχου), βάρους (20,5) γραμμαρίων
•μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
•δύο καρτέλες που περιείχαν (20) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
•μία μεταλλική λεπίδα κοπής
•χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.
Η 29χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 33 ετών, για κλοπή στην Μπάφρα Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, την 20-01-2016 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 33 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.Ειδικότερα,  από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες  χθες μετά τα μεσάνυχτα,  εισήλθαν σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο στην Μπάφρα Ιωαννίνων και αφαίρεσαν  (43) ξύλινες παλέτες, τις οποίες φόρτωσαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.Για την εξιχνίαση της κλοπής, ενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση στην Ηγουμενίτσα
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης επτά ετών, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή.Συνελήφθη, την 21-01-2016 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Γεωργίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.Αναλυτικότερα, κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής και ταυτοποίηση υπηκοότητας (Screening), ο 30χρονος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή κάθειρξης επτά ετών, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή από κοινού.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: