ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αρχισαν να πληρώνουν το επίδομα θέρμανσης του Απριλίου



Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα  : ( Μένανδρος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Αρχισαν να πληρώνουν το επίδομα θέρμανσης του Απριλίου

















Από Δευτέρα η επιστροφή φόρου για όσους δε χρωστούν.Σήμερα, Παρασκευή, όπως διαβεβαίωσε η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων Σ.Σεχπερίδου στον ΑΝΤ1 μπαίνουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων.Προσοχή, πρόκειται για το επίδομα θέρμανσης των δικαιούχων για πέρυσι. Τα χρήματα που θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς σήμερα αφορούν όσους πήραν πετρέλαιο μέχρι και τις 2 Απριλίου του 2015.Ταυτόχρονα η επιστροφή φόρου για το 2015 ξεκινάει τη Δευτέρα και οι δικαιούχοι θα δουν επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς τους αλλά όχι όλοι.Εάν έχετε οφειλές προς το δημόσιο που είναι εκτός ρύθμισης θα υπάρξει συμψηφισμός.Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στις εφορίες για φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί το Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης (ΑΦΕΚ):
-Αν ο δικαιούχος της επιστροφής έχει οφειλές προς το Δημόσιο το ΑΦΕΚ εξοφλείται συμψηφιστικά αυτεπαγγέλτως από τη ΔΟΥ.
-Αν ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε, προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται σε αυτόν εντός δέκα ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη ΔΟΥ για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά πληρωμής. Η αποπληρωμή γίνεται άμεσα, με εξαίρεση ενδεχόμενη πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό η οποία γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την προσκόμιση των δικαιολογητικών.
-Προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής άνω των 300.000 ευρώ, για την πληρωμή των οποίων απαιτείται έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών, η αποπληρωμή στους δικαιούχους των προς επιστροφή ποσών πραγματοποιείται εντός το πολύ δύο μηνών από την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ .

Τα παίρνει η Τουρκία από την Ε.Ε.














 

Τρέχουν να βρουν 3 δισ. για τον Ερντογάν.Βίκτορ Ορμπάν, Άνγκελα Μέρκελ, Μαριάνο ΡαχόιΣτην άτυπη σύνοδο κορυφής των κρατών-μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό, στη Βαλέτα της Μάλτας, οι ηγέτες άκουσαν από τους διαπραγματευτές τους ότι η Άγκυρα ζητάει να γίνουν δύο γρήγορες κινήσεις από τους Ευρωπαίους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία μεταξύ τους για τους πρόσφυγες:
-να λάβει τρία δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια
-να γίνει... σύνοδος κορυφής.
Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι το μήνυμα από την Τουρκία ήταν πως η τιμή μπορεί να αυξηθεί αν δεν γίνει δεκτή η προσφορά τώρα.
Η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε αμέσως και είπε στους ομολόγους της ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει χρήματα για την Τουρκία, προτείνοντας την 22α Νοεμβρίου ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής συνόδου.Στη συνάντηση αυτή, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, θα αποδειχθεί η πολύ στενή συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας στην προσφυγική κρίση και έδωσε έμφαση στην άποψη ότι και οι δύο πλευρές έχουν συμφέρον να μοιραστούν το «βάρος». Τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει δέσμευση από την Άγκυρα ότι θα δέχεται πίσω όσους μετανάστες μπαίνουν στην Ε.Ε. μέσω Τουρκίας και δεν είναι Τούρκοι πολίτες. Σε αντάλλαγμα, η Ε.Ε. θα επιταχύνει τις διαδικασίες χαλάρωσης του καθεστώτος βίζας για τα 75 εκατ. των Τούρκων πολιτών.Με την άποψη της Άνγκελα Μέρκελ συμπαρατάχθηκε και ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν ο πρώτος ηγέτης που έσπευσε να υποσχεθεί κονδύλια 400 εκατ. για το «τουρκικό ταμείο».Στον μονόδρομο της συνεργασίας με την Τουρκία αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι θα ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια διαλόγου με την τουρκική κυβέρνηση που θα καταλήξει σε ένα κοινό σχέδιο δράσης και σε μια σύνοδο της Ε.Ε. με την Τουρκία έως το τέλος του Νοεμβρίου.Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ταξιδεύει στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει στις τουρκικές ακτές και όχι στα ελληνικά νησιά οργανωμένη προσπάθεια κέντρων υποδοχής (hot spots) και από εκεί να γίνεται οργανωμένα η διαδικασία επανεγκατάστασης των προσφύγων στην κεντρική Ευρώπη, «δηλαδή όχι από τα ελληνικά νησιά αλλά από την Τουρκία».«Δεν θα έπρεπε να ξαφνιαζόμαστε εμείς που ζούμε στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης για ποιο λόγο έχουμε αυτές τις μαζικές ροές. Θα έπρεπε να προβληματιστούμε και να αναλογιστούμε ότι αν συνεχιστεί η κλιματική αλλαγή σε λίγα χρόνια μπορεί να είμαστε μπροστά σε ροές που δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με την έλλειψη ασφάλειας, εργασίας και αξιοπρέπειας γι' αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και την έλλειψη νερού», πρόσθεσε.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνόδου ότι:
♦ Θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των «θέσεων υποδοχής» στις χώρες της ΕΕ, δηλαδή να αυξηθεί και να αντιστοιχηθεί ο αριθμός των προσφύγων που θα απορροφά η κάθε χώρα ανάλογα με τις αντικειμενικές καταστάσεις.
♦ Ότι και οι 28 χώρες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη.
♦ Ότι αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί πως θα είναι δεσμευτικό.
Όσο για τους φράχτες στα σύνορα, το πνεύμα της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα ήταν ότι δεν γίνεται να φτιάχνουμε εμείς κέντρα υποδοχής και άλλοι να υψώνουν φράχτες. Η ελληνική πλευρά υιοθετεί την άποψη και της Ύπατης Αρμοστείας ότι οι φράχτες προσελκύουν ανθρώπους, διότι όταν γνωστοποιείται ότι σε ένα σημείο θα στηθούν φράχτες όλοι σπεύδουν να περάσουν από αυτό προτού φτιαχτούν.
….efsyn.gr

Στο σπίτι του παππού του, στο Φανάρι, ο Τσίπρας...!
Οι γονείς της μητέρας του Αλέξη Τσίπρα ήταν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη...!





























Ο παππούς του γεννήθηκε στο Φανάρι και η γιαγιά του στο χωριό Μπαμπαέσκι.«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και ηγέτης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, είναι εγγονός οικογένειας που μετακόμισε στην Ελλάδα από την βορειοδυτική επαρχία του Κιρκαρελί (σ.σ. Σαράντα Εκκλησιές)», είχε γράψει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ λίγες μέρες μετά την πρώτη εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιανουάριο. Οι παππούδες του Αλέξη Τσίπρα ζούσαν στο χωριό Μπαμπαέσκι στις Σαράντα Εκκλησιές.Όπως αναφέρει το NewsIt, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία και την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφτεί και το σπίτι του παππού του...?
…topontiki.gr

ΕΛ.Α.Σ ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS










 




Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, ως συνεργοί του 33χρονου, που συνελήφθη προχθές στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, πάνω από (31) κιλών κάνναβης
Οι δύο δράστες επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί,  ελέγχοντας το δρομολόγιο κίνησης  με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων και τη διευκόλυνση της μεταφοράς των ναρκωτικών.Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι ιθύνων νους της μεταφοράς των ναρκωτικών, είναι 51χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Φυλακές της Αλβανίας.Σε συνέχεια του προχθεσινού (11.11.2015) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη 33χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (31) κιλών και (480) γραμμαρίων κάνναβης, συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν προχθές (11-11-2015) αργά το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας,  δύο ημεδαποί, 42 και 23 ετών, οι οποίοι επιβαίνοντας σε άλλο αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.Σημειώνεται ότι ο 42χρονος συλληφθείς, ο οποίος είναι  ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, δήλωσε ψευδώς κλοπή του αυτοκινήτου του, προκειμένου να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές. Κατά την εξέλιξη των ερευνών, εξακριβώθηκε επίσης ότι η διακίνηση των ναρκωτικών είχε σχεδιασθεί και οργανωθεί από 51χρονο ημεδαπό, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας των ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 12-11-2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, ποινής φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (27.500) ευρώ, για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σύλληψη 18χρονου ημεδαπού για κατοχή κάνναβης
Συνελήφθη, την 12-11-2015 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (8,7) γραμμαρίων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη στο Χαροκόπι Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 24χρονος αλλοδαπός, έμπορος ηρωίνης 




















Επίσης, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από τον 24χρονο ποσότητα ηρωίνης.Ο δράστης χρησιμοποιούσε υπαίθριες καβάντζες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (359,7) γραμμάρια ηρωίνης.Συνελήφθη, την 13-11-2015 τα ξημερώματα στο Χαροκόπι Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 34 ετών καθώς και μία 31χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν την 12-11-2015 το βράδυ σε αερογέφυρα της Εγνατίας Οδού στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, οι τρεις ημεδαποί  κατά το χρόνο που παρέλαβαν από κρύπτη, ένα πακέτο τσιγάρων, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (25,3) γραμμαρίων και συνελήφθησαν.Όπως εξακριβώθηκε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης είχε τοποθετήσει στο παραπάνω σημείο o 24χρονος αλλοδαπός προμηθευτής, ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Χαροκόπι Ιωαννίνων και συνελήφθη.Στη συνέχεια, σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα», που διατηρούσε ο 24χρονος στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (359,7) γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Hμερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 13 Νοεμβρίου 2015)


















Την Παρασκευή  13-11-2015  και ώρα 12.00  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-11-2015 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια - εγκατάσταση - συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε τρία σχολεία και λαμπτήρων σε δύο σχολεία» προϋπολογισμού 85.000,00 με Φ.Π.Α.
2.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάσταση στέγης Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας Αρίστης Ζαγορίου», προϋπολογισμού 30.000,00 με ΦΠΑ.
3.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσης Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ. 

4.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καστρίτσας», προϋπολογισμού € 43.810,00  με Φ.Π.Α.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», αναδόχου «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», μέχρι την 28-02-2016.
6.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες για το έργο: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος της Ε.Ο 6 Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 17.182,24 με Φ.Π.Α.
7.Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας υλικών, για χρήση σε εργασίες συντήρησης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου.
8.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακών οδών προς Μηλιά Μετσόβου και προς Λίμνη Πηγών Αώου», προϋπολογισμού 40.000,00 με ΦΠΑ.
9.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-11-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής Οδού Καστρίτσας – Κατσικάς», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α.
10.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Κηπίνα – Καλαρρύτες – Μπάρος», προϋπολογισμού € 90.000,00 με Φ.Π.Α.
11.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προστασία οδού προς Αμπελοχώρι – κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού € 20.000,00 με Φ.Π.Α.
12.Έγκριση παράτασης των συμβάσεων, από 21-11-2015 έως 29-2-2016, των αναδόχων που αναδείχτηκαν από τον Διεθνή Διαγωνισμό, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2014-2015.
13.Έγκριση του Πρακτικού 2/11-11-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 188.866,38 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
14.Έγκριση του Πρακτικού ΙV/11-11-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια είκοσι πέντε (25) ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο «ENVIRONMENTAL PARK – EPA» - Πακέτο Εργασίας 4» προϋπολογισμού € 43.000,00 με ΦΠΑ (34.959,35 € πλέον ΦΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
15.Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (οδοιπορικά μηνός Δεκεμβρίου).
16.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
17.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
18.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
19.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αντικατάσταση ιχθυοφραγμάτων στο στόμιο Κακαβιά ιχθυοτροφείου Κόφτρα - Παλιομπούκα», προϋπολογισμού € 17.000,00 με ΦΠΑ.
20.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση αρδευτικού αύλακα Καπαρελίου Τ.Κ. Θεοδωριάνων δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης Γεωργίου Κασαή ΕΔΕ, μέχρι την 14-12-2015.
21.Έγκριση ανάθεσης και δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο οδικό δίκτυο, (άρση καταπτώσεων, χιονόπτωση,  πλημμύρες, κοπή δέντρων, απόφραξη τεχνικών, φρεατίων κλπ), από έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 3774 /Φ.300.09.ΜΙΜΟ (ΑΔΑ:7Η527Λ9-ΛΝ7) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
22.Έγκριση δέσμευσης πίστωσης πολυετούς υποχρέωσης για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή γέφυρας επί της τάφρου Τ2 στην περιοχή Πολυδρόσου».
23.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων, την 21-11-2015, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
24.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, την 22-11-2015, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
25.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, στην Αθήνα, την 16-11-2015, προκειμένου να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, και του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Ιωάννη Δήμου, το ίδιο διάστημα, για τη μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη και έγκριση των σχετικών δαπανών.
26.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/10-11-2015 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διεξαγωγής του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας, για τα σχολικά έτη 2015-2016 & 2016-2017 (από 01-12-2015 μέχρι 31-08-2017) με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης.
27.Έγκριση των όρων της Πρόσκλησης σε Διαπραγμάτευση, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας για το σχολικό έτος 2015-2016 (από την ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων έως 30-11-2015 συνολικού προϋπολογισμού € 158.358,56 με Φ.Π.Α. (CPV 60130000 Υπηρεσίες Ειδικών Οδικών Μεταφορών Επιβατών).
28.Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας υλικών σήμανσης και ασφάλισης οδοποιίας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας βάσει του Πρακτικού Ι/10-11-2015 της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών για την ανάθεση προμηθειών, υπηρεσιών και εργασιών της Π.Ε. Άρτας.
29.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
30.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
31.Έγκριση μετακίνησης της Φωτεινής Παπακώστα, υπαλλήλου του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας, στη Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε σεμινάριο με θέμα «Επίσημος έλεγχος και απαιτήσεις στον τομέα της επισήμανσης, διαφήμισης και παρουσίασης των τροφίμων», που διοργανώνει ο ΕΦΕΤ από 25 έως 27/11/2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
32.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. 112924/4673/09-11-2015 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την αποκατάσταση βατότητας δρόμου με μεταφορά αδρανών υλικών στο Δ.Δ. Αυλοτόπου Δήμου Σουλίου.
33.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την Λειτουργική αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης προς ομβροδεξαμενή στο Τ.Δ. Αετού Δήμου Φιλιατών λόγω θεομηνίας, βάσει της αριθμ. 99650/4086/02-10-2015 αποφάσεως του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και της αριθμ. 29/1620/30-10-2015 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
34.Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις εορτασμού: α) της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και β) της Εθνικής Αντίστασης, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
35.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας: α) προμήθεια υλικών καθαριότητας για της ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε Θεσπρωτίας β) προμήθεια φακέλων αλληλογραφίας με προπληρωμένο τέλος για το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Θεσπρωτίας και γ) προμήθεια Η/Υ και φωτοαντιγραφικού πολλαπλής χρήσεως για τις ανάγκες του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας  για  την εφαρμογή του προγράμματος «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και ελέγχου  έτους 2015».
36.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: