ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016



Είτε γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί είτε κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί : ( Βενιαμίν Φραγκλίνος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016





















Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας, ενημερώνει τους καταρτιζόμενους σπουδαστές ότι τα μαθήματα για το χειμερινό εξάμηνο 2015Β ξεκινούν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, στους χώρους που στεγάζεται το Δ.ΙΕΚ (συστεγάζεται με το ΕΠΑ.Λ Ηγ/τσας). Η έναρξη μαθημάτων αφορά σε όλα τα εξάμηνα και όλες τις ειδικότητες. Πληροφορίες: ταχ. δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7,  46100 Ηγουμενίτσα.
Τηλ. : 26650-26987 , Fax: 26650-26985 , E-mail: grammateia@iek-igoum.thesp.sch.gr ,Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr/ .

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Αποκατάσταση της αλήθειας



















Ορισμένα κέντρα παραπληροφόρησης που εκμεταλλεύονται την προσωρινή ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, προσπαθούν ανεπιτυχώς, να φορτώσουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή, χρέη του παρελθόντος καθώς και κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία τα εν λόγω κέντρα  γνώριζαν και εσκεμμένα παραποίησαν, ενημερώνουμε τους Δημότες, τα ακόλουθα: Η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών για τον «Καθαρισμό Δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας» έγινε με την υπ΄ αριθ. 144/2009 απόφαση της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ως προς τη νομιμότητά της ελέγχθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκφράστηκε θετικά με το υπ΄ αριθ. 3434/40712/5 Ιουλίου 2010 έγγραφό της. Η σύμβαση εκτέλεσης μεταξύ του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη και της αναδόχου κ. Δήμητρας Γόγολου υπογράφθηκε στις 22 Ιουνίου 2010 στο ποσό των 12.999,52 Ευρώ (μετά Φ.Π.Α.).Στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 συντάχθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής προμηθειών και εργασιών. Στις 06-12-2013 η ανάδοχος του έργου κ. Γόγολου Δήμητρα κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, γιατί από τον Δήμο δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα.Με την υπ΄ αριθ. 4/2015 απόφασή του , το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ έκανε δεκτή την αγωγή και υποχρεώνει τον εναγόμενο Δήμο Ηγουμενίτσας να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 12.999,52 Ευρώ νομιμότοκων από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την εξόφλησή της.Σε εκτέλεση της παραπάνω απόφασης, ο Δήμος εξέδωσε το με αριθ. 1922/2015 χρηματικό ένταλμα ως όφειλε και μετά την υπ΄ αριθ. 186/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ομόφωνα έκρινε ότι οιανδήποτε περαιτέρω δικαστική διένεξη δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Π.Ε.Ο.Π.Π. - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ




















Συνάντηση  πραγματοποίησε  ο  Πρόεδρος  και  αντιπροσωπεία  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της  Πανελλήνιας  Ένωσης  Οργανώσεων  Πτηνοτρόφων  Παραγωγών  , αλλά  και  παραγωγοί  μέλη  των  Πτηνοτροφικών  Συλλόγων  της  χώρας  τη  Δευτέρα  23 Νοεμβρίου 2015  με  τον  Υπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης  & Τροφίμων  κ.Βαγγέλη  Αποστόλου.Στη  συνάντηση  συζητήθηκε  η  ρύθμιση  των  εγγυημένων  δανείων  που  έλαβαν  οι  παραγωγοί – πτηνοτρόφοι  για  την αντιμετώπιση  της  γρίπης  των  πτηνών, αλλά  και  των υπόλοιπων  δανείων  των  παραγωγών  τα  οποία  είναι  ληξιπρόθεσμα.Επίσης  συζητήθηκαν  τα  προβλήματα  που  αντιμετωπίζουν  οι  πτηνοτρόφοι – παραγωγοί  και  συγκεκριμένα  η  ένταξή  τους  στο  πρόγραμμα  του  νέου  ΕΣΠΑ (2014-2020), η αντιμετώπιση  της  έλλειψης  ρευστότητας  λόγω  της  σημερινής  οικονομικής  κατάστασης  , τόσο  ατομικά  των  παραγωγών όσο  και  των  Συνεταιριστικών  Οργανώσεων  των οποίων  είναι  μέλη  και  των  πτηνοτροφικών  επιχειρήσεων  με  τις  οποίες  συνεργάζονται  και  γενικότερα ανταλλάχτηκαν  απόψεις  για  την  κατάσταση  του  Πτηνοτροφικού  κλάδου.Η  συνάντηση  έγινε  σε  εποικοδομητικό  κλίμα  και  επιδόθηκαν  υπομνήματα  στον  Υπουργό  κ.Αποστόλου  και  στη  συνέχεια στον  Υπουργό  Οικονομικών  κ. Τσακαλώτο.
Με  εντολή   Δ.Σ. - Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.
Απόστολος Ζιώγας

Έληξε η απεργία στη " ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. "
















Έληξε η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» αποκαθιστώντας πλήρως την ροή εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων. Κατά συνέπεια η μεταφορά των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων διεξάγεται κανονικά.
O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Ηλίας Λώλης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα
Συνελήφθη την 23-11-2015 το πρωί στη Σαγιάδα Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη ημεδαπού για παρεμπόριο στο Λούρο
Την 23-11-2015 το πρωί, στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, κατελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός να διαθέτει προς πώληση προϊόντα (φακούς, εργαλεία κ.α.), στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 42χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα
Συνελήφθησαν, την 23-11-2015 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (δύο 20χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος), για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα. Ειδικότερα, την 23-11-2015 το μεσημέρι, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, οι τέσσερις δράστες, αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και κάρτες τραπεζών ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και τους συνέλαβαν. Tην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σημαντική διάκριση για το Κτήμα Γκλίναβος και τον Λευτέρη Γκλίναβο


















Στις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 έγινε στο Perpignan της Γαλλίας το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Αδελφοτήτων Οινογαστρονομίας. Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν περισσότερες από 60 αδελφότητες από 10 Ευρωπαϊκές Χώρες.Σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το Σάββατο 21 Νοεμβρίου βραβεύτηκαν εκπρόσωποι εταιρειών που διακρίθηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους και οι κύριοι συντελεστές δημιουργοί των προϊόντων.Για την Ελλάδα το βραβείο που απονεμήθηκε στον Λευτέρη Γκλίναβο ως οινολόγο, για την προσφορά του στη ποιοτική αναβάθμιση των κρασιών του Κτήματος Γκλίναβος και γενικότερα για την προσφορά του στην Ελληνική Οινολογία, θεωρείται από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.Στην αντιφώνηση ο Λευτέρης Γκλίναβος αναφέρθηκε στη μοναδικότητα και την ποιοτική αξία της Ντεμπίνας καθώς και στη σημασία που διαδραματίζει η Ένωση Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Οινογαστρονομίας στη παραγωγή προϊόντων ποιότητας οινοποιίας και γαστρονομίας.Επιπλέον, στα πλαίσια του Συνεδρίου εκτέθηκαν προϊόντα από διάφορες περιοχές των Αδελφοτήτων που συμμετείχαν, όπου το Primus Zitsa Barrique του Κτήματος Γκλίναβος αξιολογήθηκε ως εξαιρετικής και ξεχωριστής ποιότητας κρασί.Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν μέλη της Αδελφότητας Οινογαστρονομίας Πρέβεζας «Μίθαικος», με τον πρόεδρο αυτής κ. Παύλο Αλεξάνδρου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΦΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 















Την Δευτέρα 16/11/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  κ. Ν.Φίλη με  εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.Στην συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου. Συγκεκριμένα ετέθη υπόψη του κ. Υπουργού το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας αλλά και της ευρύτερης φιλοζωικής κοινότητας, για εισαγωγή μαθημάτων φιλοζωίας στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Ο κος Υπουργός φάνηκε θετικά διακείμενος στην πρόταση, αν και, το γεγονός ότι το παρόν διδακτικό πρόγραμμα κρίνεται ιδιαίτερα βεβαρυμμένο, δίνει μικρές δυνατότητες για την εισαγωγή ενός επιπλέον μαθήματος. Παρόλα αυτά συζητήθηκε το ενδεχόμενο εισαγωγής μαθημάτων φιλοζωίας με την μορφή θεματικής ενότητας μέσα σε κάποιο ήδη υπάρχον μάθημα, πχ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Θα προγραμματιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση με την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για να αναπτυχθούν οι αναλυτικές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.Επίσης συζητήθηκε με τον κ. Υπουργό το θέμα της επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης των εκπαιδευτών σκύλων. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από επίσημους φορείς και πιστοποίηση της επαγγελματικής ιδιότητας του εκπαιδευτή σκύλων. Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί πλήρης αναρχία στον χώρο και να έχει την δυνατότητα ο καθένας να δηλώσει εκπαιδευτής, χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενες μεθόδους, εις βάρος φυσικά της ευζωίας των ζώων .Συμφωνήθηκε να υπάρξει επαφή με την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ αλλά και το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με σκοπό την διερεύνηση της στήριξης από τα αρμόδια τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενός επίσημου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για υποψήφιους εκπαιδευτές σκύλων.Τέλος τέθηκε υπόψη του κ. Υπουργού το θέμα των "εκπαιδευτικών" επισκέψεων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας στο Αττικό ζωολογικό πάρκο. Αναφέρθηκε τόσο το ηθικό θέμα της σκοπιμότητας αυτών των επισκέψεων (παρατήρηση ζώων σε αιχμαλωσία, με αμφιλεγόμενες συνθήκες ευζωίας), όσο και το θέμα της ασφάλειας των μαθητών, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του Αττικού ζωολογικού πάρκου λειτουργούν εδώ και χρόνια χωρίς την απαιτούμενη άδεια τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Πολεοδομία. Ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα μαζί με την αρμόδια Περιφερειάρχη κα Δούρου.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια: