ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940



Η κολακεία είναι σαν την κολόνια, προορίζεται για να τη μυρίζουμε κι όχι για να την καταπίνουμε : ( Σόμερσετ Μωμ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

















O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:  «Σήμερα, είναι μια ημέρα μνήμης αλλά και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και του Έλληνες. Το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο Ελληνικό λαός το 1940, αποτέλεσε την σπίθα για την φωτιά της αντίστασης κατά των δυνάμεων κατοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως και το 1940, έτσι και σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ξεπερνώντας τα όσα μας χωρίζουν και προτάσσοντας μόνο τα όσα μας ενώνουν.» .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Το τρομακτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας
Ηθελες αμαξάρα;;; πάρε τώρα πατίνι …ζούμμμμμμ

























Παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν πως στο αυτοκίνητο θα βρει η κυβέρνηση τη «λύση» για να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.Το… τοξικό 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό, οδηγεί τα φορολογικά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών, σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ: ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον.Το πρώτο σενάριο είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι  και είχε κριθεί ως αντικοινωνικό και με ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, οπότε θεωρείται ως δεδομένο ότι θα απορριφθεί πριν καλά-καλά συζητηθεί.Ολοι οι δρόμοι οδηγούν προς τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία, ενώ κάποιες πιο… αριστερίζουσες φωνές εντός κυβερνήσεως φωνάζουν οτι πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες», δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό αναφέρει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ. Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














 
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την 28-10-2015 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 20χρονος υπήκοος Ινδίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κακαβιά
Συνελήφθη, την 28-10-2015 αργά το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Κακαβιάς, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι, ο 32χρονος στερούνταν των νομίμων προϋποθέσεων παραμονής του στη χώρα.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Κομπότι Άρτας  για λαθροδιακίνηση
Την 28-10-2015 το πρωί, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας, έναν 32χρονο άνδρα και μία 26χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, οι αστυνομικοί   πραγματοποίησαν  έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας μία 18χρονη ομοεθνή τους, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα  οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.
Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός επιδειξίας στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 28-10-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 75χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ο 75χρονος, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω, να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε τρία ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 ετών.Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Χειμερινό νυχτερινό ρεύμα από 1ης Νοεμβρίου…?
















Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 30 Απριλίου 2016.Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών οι μειωμένες χρεώσεις θα ισχύουν στα διαστήματα 15:00-17:00 και 02:00-08:00. Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Μπρε τον πρωκτοτρύπα..!!!!!!! : O Βαρουφάκης επαιρνε 1.000 ευρώ το λεπτό...?




















Αντιδράσεις προκάλεσε στα ιταλικά ΜΜΕ ο κατάλογος με τις αμοιβές του πρώην ΥΠΟΙΚ.Όπως επισημαίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης πληρώθηκε 1.000 ευρώ το λεπτό για τις εμφανίσεις του σε εκπομπή της RAI.Corriere Della Sera και La Stampa φιλοξενούν το θέμα στις ιστοσελίδες τους επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι την ίδια ώρα που πήρε ως αμοιβή 24.000 ευρώ για μια συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση, δεν συνέβη το ίδιο και για τις εμφανίσεις του στη Βρετανία.Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης για την παρουσία του στο BBC δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ ενώ για μια ομιλία στο Κέμπριτζ πέταξε economy ενώ για να βρεθεί στην Ιταλία ζήτησε και τελικά πέταξε «πρώτη θέση».

Πρόσκληση φορέων για συμμετοχή στη συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα «Fooding»













Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου “Valorization of Traditional Food Products for Competiveness and Innovation of Italian and Greek SMEs “με το διακριτικό τίτλο “Fooding”, που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος “European Territorial Cooperation Programme GREECE-ITALY 2007-2013” σας προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12.00 πμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολ. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς Σάρκα).Ο λόγος της συνάντησης είναι η ενημέρωση των τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης, ανάπτυξης, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όλων των σχετικών με τον αγροδιατροφικό τομέα φορέων μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η διάχυση της πληροφορίας στο ευρύ κοινό και στον επιχειρηματικό κόσμο για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από το πρόγραμμα «Fooding».Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ακόλουθα τηλέφωνα: 26510-36686 και 83087 .Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για καινοτόμες ιδέες στον αγροδιατροφικό τομέα που έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου 2015 παρατείνεται έως τις 15 Νοεμβρίου 2015. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος:  http://www.foodingproject.eu, όπου θα βρουν τη φόρμα συμμετοχής και την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να ισχύσει η συμμετοχή τους.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου


















Τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.30 μ.μ.  συνεδριάζει η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης,  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 7ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση στέγης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουλγαρελίου»,προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υλικών για τον Ιερό Ναό Αγ. Μαξίμου του Γραικού Αρτας»,προϋπολογισμού 12.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζατών Άρτας»,προϋπολογισμού 50.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας  για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση των θωρακίων του τέμπλου του Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Χαλκιάδων Άρτας»,προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας  για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτας»,προϋπολογισμού 80.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων  για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση- αποκατάσταση κωδωνοστασίων Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης και Αγίου Γεωργίου Νεγάδων»,προϋπολογισμού 35.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Γηρομερίου Φιλιατών & Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλακωτής»,προϋπολογισμού 50.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Στεφάνης  Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 26.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
9.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση αυλείου χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 24.100,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και του ΤΟΕΒ Ελαίας Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υλικών και συντήρηση υποσταθμού μέσης τάσης αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Ελαίας - Φιλιατών», προϋπολογισμού 1.476,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση ηλεκτρικών πινάκων στο ΕΑΝΚΙ (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 5.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος / Π.Ε. Γρεβενών και του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ για την  υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γιαούρτι κλπ.) με β-γλουκάνες ή σκόνη εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου»,συνολικού ποσού 71.856,60€ και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
13. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος / Π.Ε. Γρεβενών και του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ για την  υλοποίηση του έργου: «Συλλογή , αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλουκάνες)»,συνολικού ποσού 69.519,60€ (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
14.  Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζϊτσας για την υλοποίηση της μελέτης: «Μελέτη αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά», με εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.3316/2005, προεκτιμώμενης αμοιβής 301.534,24€ με ΦΠΑ.
15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας για την υλοποίηση της μελέτης: «Μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος», με εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.3316/2005, προεκτιμώμενης αμοιβής 233.391,49€ με ΦΠΑ.
16. Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Β.Α.Α. – Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.) για την υλοποίηση του έργου «Γεωλογική μελέτη και Γεωτεχνική έρευνα οδοποιίας σε τμήματα των Επαρχιακών Οδών 2ης, 33ης, 12ηςα και 19ης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων», συνολικού προϋπολογισμού 319.800,00 € ( με ΦΠΑ), λόγω αλλαγής επωνυμίας του δεύτερου συμβαλλόμενου από (Ε.Κ.Β.Α.Α. – Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.) σε Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ι.Γ.Μ.Ε.
17.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10 η , α/α 7 και Υποκατηγορία Β, ομάδα 4 η , α/α 22 ):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW , με τον διακριτό τίτλο «BIGPOWER Ο.Ε.», η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Σκλιάβη- Μπακατσέλα» της Τ.Κ. Κυπαρίσσου του Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΣΕΡΙΦΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ & ΛΕΚΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ο.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
18.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου(υποκατηγορία Α1):«Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Νομών Πρέβεζας- Άρτας- Λευκάδας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού /Γ.Γ.Υ./ Δ/νση Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
19.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η , α/α 7):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 500 KW, με τον διακριτό τίτλο «BIGPOWER Ο.Ε.», η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Ρέμα- Τσιμινάτι» της Τ.Κ. Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΣΕΡΙΦΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ & ΛΕΚΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ο.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
20.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η ): «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 20.000 πτηνών πάχυνσης με υφιστάμενη υδρογεώτρηση, εγκατεστημένη στη θέση «ΠΑΛΙΟΥΡΑ», της Τ.Κ. Ανέζας του Δήμου Αρταίων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Γεώργιος Χουλιάρα. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
21.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η, a/a 204 και ομάδα 10η, a/a 5): «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 0,3 MW , η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΛΙΒΑΔΙ» της Τ.Κ. Ράχης του Δήμου Αρταίων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «Μάγγος Θωμάς & ΣΙΑ Ο.Ε. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
22. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9 η ): «Συγκρότημα παραγωγής ασφαλτομίγματος και γαλακτωμάτων, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΠΛΑΚΕΣ» της κτηματικής περιφέρειας Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, Π. Ε. Άρτας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.)

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου















Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-10-2015 συνεδριάσεως.
1.         Κατάρτιση αναμορφωμένου σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Παλαιοχώρι Συρράκου – Κοτομίστα», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
3.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-09-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά», προϋπολογισμού € 30.000,00  με Φ.Π.Α.
4.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Ανήλιο - Χαλίκι», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.
5.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Τσεπέλοβο», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
6.         Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ζημιών 3Α επαρχιακής οδού Γερακάρι - Πλατανιά», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη, μέχρι την 31-12-2015.
7.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σαρζανέτ στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. 22 Άγναντα (από διασταύρωση Σγάρας) και στην Ε.Ο. 21 Άγναντα - Καταρράκτης (κόμβος Αγνάντων)», προϋπολογισμού € 48.000,00 με ΦΠΑ.
8.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της προκήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος», προεκτιμώνενης αμοιβής 233.391,49 € με ΦΠΑ.
9.         Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες καταπολέμησης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας ( πριν την γέφυρα Κόνιτσας), στο Δήμο Μετσόβου και στην κοίτη του ποταμού Καλαμά», προϋπολογισμού δαπάνης € 24.593,85 με Φ.Π.Α.
10.       Έγκριση του από 23-10-2015 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, για την προμήθεια αλατιού λευκού (πλυμένου) οδικών δικτύων (χύμα) για τη διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τυχόν χιονοπτώσεις-παγετούς στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016.
11.       Έγκριση δαπάνης για τη μεταφορά των διαφημιστικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση “Foodex Saudi” που διοργανώνεται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας το διάστημα 17-20/11/2015.
12.       Έγκριση μετακίνησης του Αλέξανδρου Γέροντα, Προϊστάμενου του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας, της Δ/νσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Maastricht της Ολλανδίας, από 16 έως 19/11/2015 για τη συμμετοχή του στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημοσίου Τομέα 2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13.       Έγκριση δαπάνης για την περιοδική εκπαίδευση τεχνικών και υπαλλήλων του Τμήματος ΚΤΕΟ της Δ/νσης Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων σε τεχνικά  θέματα καθώς και ADR και ATP.
14.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
15.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή γέφυρας επί της  τάφρου Τ2 στην περιοχή  Πολυδρόσου», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
16.       Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 26/1438/08-10-2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την τροποποίηση των συμβάσεων (τμημάτων – δρομολογίων) για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Άρτας, από 11-09-2015 έως 30-11-2015.
17.       Έγκριση παράτασης της σύμβασης μίσθωσης των ακινήτων ιδιοκτησίας Ευαγγελίας & Βασιλικής Ζήκου, για τη στέγαση των γραφείων και του αρχείου (αποθήκη) της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας.
18.       Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας (με τον Δήμο Αρταίων της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς και με τον Λαογραφικό - Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Θεοδωριανιτών «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» της συμμετοχής του χορευτικού τμήματός του, σε εκδηλώσεις στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης «ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ») και έγκριση των σχετικών δαπανών.
19.       Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας, Χρυσούλας Βόιδαρου, από 01 έως 03-11-2015 στην Αθήνα, για τη συμμετοχή της σε Τεχνικό Σεμινάριο με θέμα την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής και έγκριση των σχετικών δαπανών.
20.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φιλιατών (Τσαμαντά – Λια – Λεπτοκαρυά – Βροσύνα)», € προϋπολογισμού 160.000,00 με Φ.Π.Α.
21.       Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Φιλιατών» (υποέργο 1) της Πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Φιλιατών» του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 (με κωδικό ΟΠΣ 349377), αναδόχου Κ/Ξ ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ - ΝΙΟΒΗ ΑΤΕ, μέχρι την 31-12-2015 για την κατασκευή του έργου και έως 30-06-2017 για την δοκιμαστική λειτουργία.
22.       Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με τις αριθμ. 99650/4086/02-10-2015 και 107670/4467/23-10-2015 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, αντίστοιχα, για επείγουσες επεμβάσεις για την Λειτουργική αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης προς ομβροδεξαμενή στο Τ.Δ. Αετού Δήμου Φιλιατών λόγω θεομηνίας και για την Αποκατάσταση - καθαρισμό παρεδάφιας βλάστησης, κλάδεμα δένδρων και θάμνων στις άκρες και την νησίδα του 1ου χλμ περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας (εθνικό δίκτυο).
23.       Έγκριση του Πρακτικού Νο1/22-10-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 181.202,46 με Φ.Π.Α.
24.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα κεντρικών αυτοτελών πόρων (Κ.ΑΠ) Περιφέρειας Ηπείρου» Υποέργο: «Αποκατάσταση ζημιών 3ης  επαρχιακής οδού (τμήμα Ριζά - Χειμαδιό )», προϋπολογισμού 120.000,00  με Φ.Π.Α.
25.       Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, για την παροχή έργου, για επείγουσες εργασίες καθαρισμού επαρχιακών δρόμων Π.Ε. Πρέβεζας, απομάκρυνσης πεσμένων δένδρων από την κοίτη του ποταμού Λούρου στην περιοχή τη Φιλιππιάδας, καθαρισμού χειμάρρων και αποστραγγιστικών αυλάκων στην περιοχή Κερασώνα και άρσης καταπτώσεων στο Τ.Δ. Άνω Ράχης, βάσει των αριθμ. πρωτ. 92599/3785/14-09-2015, 93162/3811/15-09-2015, 93734/3835/16-09-2015 και 94439/3860/17-09-2015 αντίστοιχα, αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, και της αριθμ. 26/1462/08-10-2015 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
26.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας τριών (3) εκτυπωτών πιστοποιημένων για τη λειτουργικότητα των εφαρμογών του Κεντρικού Συστήματος (on-line) του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τις ανάγκες της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πρέβεζας.
27.       Έγκριση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών ασφαλιστικής κάλυψης νέων αυτοκινήτων της Π.Ε. Πρέβεζας
28.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ενός βιντεοπροβολέα για τις ανάγκες του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας.
29.       Έγκριση μετακίνησης της Ελένης Αθανασούλα, υπαλλήλου της Δνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας: Α) στην Αθήνα, για συμμετοχή της σε Τεχνικό Σεμινάριο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Νοεμβρίου 2015, με θέμα την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους δικαιούχους/επικεφαλής των Κοινωνικών Συμπράξεων του ΤΕΒΑ και Β) στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΦΕΤ  το οποίο θα διεξαχθεί 19/11/2015 και 20/11/2015, με θέμα «Εφαρμογή μικροβιολογικών κριτηρίων-Δειγματοληψία» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
30.       Έγκριση μετακίνησης της Ευγενίας Κωνσταντινίδη, υπαλλήλου του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας στην Αθήνα, για συμμετοχή σε Τεχνικό Σεμινάριο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Νοεμβρίου 2015, με θέμα την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους δικαιούχους/επικεφαλής των Κοινωνικών Συμπράξεων του ΤΕΒΑ και έγκριση των σχετικών δαπανών.
31.       Έγκριση διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, και των όρων της πρόσκλησης, για την μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2015-2016.
32.       Έγκριση ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ερεισμάτων εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 10.000,00 με ΦΠΑ.
33.       Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, τα οποία προέκυψαν από διαγωνιστικές διαδικασίες για τις ανάγκες του σχολικού έτους 2014 – 2015.

                                                     







Δεν υπάρχουν σχόλια: