ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθη από την Συνοριακή Φύλαξη Φιλιατών θησαυροκυνηγός



Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες : ( Βολταίρος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνελήφθη από την Συνοριακή Φύλαξη Φιλιατών θησαυροκυνηγός

















Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην Κερασιά Ιωαννίνων, για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Συνελήφθη, την 29.10.2015 το μεσημέρι στην Κερασιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος  Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 61χρονος, την 29.10.2015 το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Κερασιάς Ιωαννίνων, είχε προβεί σε παράνομη ανασκαφή με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων, προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.Στην κατοχή του 61χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ανιχνευτές μετάλλων και διάφορα εργαλεία.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Α Α. ΜΠΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

















Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.Με αφορμή τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας.Κλήθηκαν, δε, να συμμετάσχουν ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος και η κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων.Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση στον Υπουργό για το θέμα και επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του για την επίσπευση των εργασιών. Συζητήθηκε η λήψη απαραίτητων μέτρων για την επίσπευση του έργου εντός του ορισμένου χρονοδιαγράμματος και συμφωνήθηκε να γίνεται συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης Έργου, παρουσία του Υπουργού, σε μηνιαία βάση, για την εποπτεία της πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας 
















Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τέσσερα άτομα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
• Την 29-10-2015 το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί όπλων – οπλοφορία» ενώ σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
• Την 30-10-2015 μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για  σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα και σύσταση συμμορίας.
• Την 29-10-2015 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 46χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Πρέβεζας και Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απάτη.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας, Ηπειρωτικές επιχειρήσεις κάνουν "άνοιγμα" στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας



















H Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων.Μετά την επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga της Κολωνίας, ήδη προετοιμάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, στην έκθεση "Foodex Saudi" που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από 17 έως 20 Νοεμβρίου.Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από την Ήπειρο για την "είσοδο" επιχειρήσεων στην Αραβική αγορά και για το λόγο αυτό επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Στο περίπτερο της Περιφέρειας, θα φιλοξενηθούν οι εξής επιχειρήσεις: ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε. (Βιολογικά φρούτα και λαχανικά), Μονολίθι (ζυμαρικά), Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας, Ελιές "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Άρτας, ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Τυροκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Συσκευαστήριο Αγροτικών Προϊόντων "Γκίκας" Θεσπρωτίας, Αρωματικά φυτά και βότανα "Κομίνης" Θεσπρωτίας, Ελαιόλαδο Unique Άρτας, ΜΠΑΦΑΣ Α.Ε.Τ Τυροκομικά, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., KROP φρούτα, "Σιαπλαούρας" αρνιά. "Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ηπειρωτικών προϊόντων", δήλωσε αναφορικά με τη συμμετοχή στην Έκθεση της Σαουδικής Αραβίας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας να στραφούν στην κατεύθυνση αυτή και άλλες επιχειρήσεις της Ηπείρου. "Μόνο έτσι - πρόσθεσε- θα προκύψουν  οφέλη  για τις ίδιες και την τοπική οικονομία", αναφέροντας ως παράδειγμα   και τα θετικά εν γένει αποτελέσματα που είχαν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην πρόσφατη έκθεση Anuga της Κολωνίας. Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη έκθεση, με τη συνεργασία της Περιφέρειας, μετείχαν οι επιχειρήσεις:Ελιές  Άρτας, ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Α και ΠΥΡΙΑΛΑΣ Φ. -ελαιόλαδο,  ΤΑΣΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -λουκάνικα ελαφιού, ΓΕΙΤΟΝΑΣ -καπνιστή πέστροφα & καπνιστό χέλι, Komini Maria-Organic Herbs και Κomini Sofia -Verum Herb - Αρωματικά φυτά και βότανα, ΚΑΡΑΛΗΣ  γαλακτοκομικά, ΖΟΙΝΟΣ κρασιά,  ΝΤΑΛΙΤΣΑΣ κρασιά, ΧΑΒΕΛΑΣ παραδοσιακό φύλλο πίτας, ΒΙΟLAB Εργαστήριο αναλύσεων, ΠΛΙΑΚΟΠΑΝΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ παραδοσιακά ζυμαρικά, ΜΕΤΣΟΒΙΤΑ λουκάνικα, ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ κρασιά, ΒΙΚΗ Αλλαντικά, ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ Μπακλαβαδάκια,  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ.

Aρχίζει η απογραφή των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων
















Από  1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες απογραφές ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2015.Από τη φετινή χρονιά, η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία (Για την Π.Ε. Ιωαννίνων κτίριο περιφέρειας – γραφείο 100- στις άλλες Π.Ε. στα κατά τόπους γραφεία), με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ), είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Υποβολή δικαιολογητικών για τις εξετάσεις υποψήφιων οδοντοτεχνιτών

















Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Οδοντοτεχνιτών έτους 2015 για τις Εξετάσεις για την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος ορίζεται από 27/10/2015 έως και 11/11/2015.Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας.Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας οδοντοτεχνίτη ορίστηκαν ως ακολούθως:
A. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την 27-11-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ     
Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεώτερη απόφαση.Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ/Β/1755).Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131.
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512.
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984.
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112.
5) Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610.

Δημοπρατήθηκε η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Φιλιππιάδας


















Τη δημοπράτηση ενός ακόμη έργου που αφορά την προστασία του Περιβάλλοντος, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για την επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Φιλιππιάδος, προϋπολογισμού 3.220.000 ευρώ. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί δίπλα από την υφιστάμενη Ε.Ε.Λ.   στη θέση "Βασιλάδι" και θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Ρόκκας, Χαλκιάδων, Καλαμιάς, Καμπής και Φιλιππιάδας (τη β΄ φάση του αρχικού σχεδιασμού). Το έργο, όπως και τα άλλα των βιολογικών καθαρισμών της περιοχής Άρτας, είναι ενταγμένα- με τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου -ως εμπροσθοβαρή στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Προς δημοπράτηση μελέτη για την αποκατάσταση της Λίμνης Ιωαννίνων

















Η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη δημοπράτηση της μελέτης για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα της Αμφιθέας, προεκτιμώμενης αμοιβής  233.391,49 ευρώ. Αντικείμενο της είναι η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης για τον εμπλουτισμό της Λίμνης Παμβώτιδας από τις πηγές Σεντινίκου, Αμφιθέας  και Δραμπάτοβας και την προστασία των παρόχθιων εκτάσεων των περιοχών Αμφιθέας και Περάματος, με παράλληλη εξέταση της δυνατότητας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.Οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, οι οποίοι θα υπογράψουν, για το σκοπό αυτό προγραμματική σύμβαση. Όπως ενημέρωσαν τα μέλη της Ο.Ε. οι επιβλέποντες υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, για την προκήρυξη της μελέτης έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις, καθώς και οι προβλέψεις του υπό θεσμοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη. Θετική για την προκήρυξη της μελέτης είναι η εισήγηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και ομόφωνη η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους Υπηρεσιών και Επιστημονικών Φορέων.Όπως αναφέρθηκε,  στην υπό  δημοπράτηση μελέτη, προβλέπεται η εκπόνηση και ειδικής οικολογικής μελέτης, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης διασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει το 2013, μετά από ανάγκες που προέκυψαν από την εκπόνηση μελέτης που είχε αναθέσει η Περιφέρεια για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου - πεζόδρομου περιμετρικά της λίμνης και συγκεκριμένα  στην περιοχή Κατσικά- Καστρίτσα- Λογγάδες- Αμφιθέα- Πέραμα. Στο διάστημα  που μεσολάβησε υπήρξε εκτενής συνεργασία με το Δήμο και το Φορέα για τις προδιαγραφές της μελέτης, η οποία πέρασε όλα τα απαιτούμενα στάδια ωρίμανσης και ελέγχου και σήμερα είναι έτοιμη προς δημοπράτηση. 
Ανάδοχοι έργων
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε σήμερα αναδόχους για τα παρακάτω  έργα:
 Αποκατάσταση οδού Παλαιοχώρι Συρράκου – Κοτομίστα Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
 Κατασκευή σαρζανέτ στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. 22 Άγναντα (από διασταύρωση Σγάρας) και στην Ε.Ο. 21 Άγναντα - Καταρράκτης (κόμβος Αγνάντων), προϋπολογισμού 48.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σταύρου Ιωάννης ΕΔΕ.
 Αποκατάσταση οδού Ανήλιο - Χαλίκι  Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ. Ανάδοχος: Τσομπίκος Δημήτριος του Γεωργίου ΕΔΕ.
 Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεωργούλας Ιωάννης ΕΔΕ.
 Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Τσεπέλοβο Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιορδάνης Ν. Καρπούζης & ΣΙΑ Ε.Ε.
 Αποκατάσταση συρματοκιβωτίων στα βάθρα της παλιάς γέφυρας Άρτας, προϋπολογισμού 19.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μπαλαούρας του Θεοφάνη.
 Καθαρισμός ερεισμάτων εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος: Χρήστος Τσίτος.
Δημοπρατήσεις οδικών έργων:
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση και των εξής έργων που αφορούν βελτίωση του οδικού δικτύου:
 Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φιλιατών (Τσαμαντά – Λια – Λεπτοκαρυά – Βροσύνα) Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.
 Αποκατάσταση ζημιών 3ης  επαρχιακής οδού (τμήμα Ριζά - Χειμαδιό  Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
 Κατασκευή γέφυρας επί της  τάφρου Τ2 στην περιοχή  Πολυδρόσου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
 Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ασθένειας των πλατάνων












 




Πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων σε τρεις περιοχές αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η ανάθεση έργου (Γ. Γκαλιμάνας, δασολόγος ΕΔΕ), προϋπολογισμού 24.593,85 ευρώ, για εργασίες  επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας (πριν την γέφυρα Κόνιτσας), στο Δήμο Μετσόβου και στην κοίτη του ποταμού Καλαμά.

Σύμφωνη γνώμη για την προμήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού στην θεατρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Ιωαννιτών






















Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη διατυπώνεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Προμήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού της θεατρικής αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών", προϋπολογισμού 116.412,12 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στην πράξη "Εκσυγχρονισμός θεατρικής σκηνής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών", με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών.
                                      
Υποτροφίες σπουδών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο "ΞΥΝΗ"













Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:
Η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, για την προσφορά 7 υποτροφιών ανά Περιφέρεια, προχώρησε στην επιλογή των πρώτων τριών ενδιαφερομένων ,οι οποίοι πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.Δεδομένου ότι ο όμιλος ΞΥΝΗ δύναται να διαθέσει και τις υπόλοιπες τέσσερεις υποτροφίες με εκκίνηση σπουδών από τον Φεβρουάριο του 2016 , καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά από την Δευτέρα 2-11- 2015 έως την Παρασκευή 6-11-2015 από τις 8.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ. ως εξής :
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων  : στην Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας , Διοικητήριο Περιφέρειας ,Πλατεία Πύρου 1, Ιωάννινα (γρ.128-129 , τηλ. 2651087128-2651087129).
Για την Π.Ε Άρτας : στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας , Κοσμά Αιτωλού 10 ( τηλ. 2681363500-2681363514).
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας : στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας ,Π.Τσαλδάρη 18,Ηγουμενίτσα ( τηλ. 2665360185, 2665360186).
Για την Π.Ε. Πρέβεζας : στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1, Πρέβεζα ( τηλ. 2682362111,2682362113).Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για :
 4 πλήρεις –ετήσιες- υποτροφίες στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ) σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν είναι :
•Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 καθώς και φωτοαντίγραφο  του τελευταίου Ε9.
•Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
•Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
•Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
•Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης (λυκείου).
Για τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια :
•Κάρτα ανεργίας γονέων (αν υπάρχει).
•Διαζευκτήριο ή αγωγή διαζυγίου και απόφαση επιμέλειας τέκνων (για μονογονεϊκές οικογένειες ).
•Φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% (αν υπάρχει).
Η επιλογή θα  γίνει από Επιτροπή της Δ/σης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν την φοίτηση στους κύκλους σπουδών και όχι την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής.

Πρόγνωση Τμήματος Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  για ισχυρούς, κατά τόπους, ανέμους












 



Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γνωστοποιείται  ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίου του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, κυρίως στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των Δήμων και των πολιτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: