ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΜΑΖΩΞΗ ΠΟΒΛΙΩΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ



Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, στην ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν : ( Άρθουρ Σοπενχάουερ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...: 
 
ΜΑΖΩΞΗ ΠΟΒΛΙΩΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ

















Η Πρωτοβουλία των μελών της κοινότητας Αμπελώνα Φιλιατών για ΜΑΖΩΞΗ στους Φιλιάτες την 25-08-2015 το απόγευμα στο περίφημο ψητοπωλείο του Νικόλα Ε. Μπάντιου κοντά στον Αγιο Δημήτρη Φιλιατών στέφθηκε με επιτυχία.Η συνάντηση - ΜΑΖΩΞΗ κράτησε αρκετές ώρες όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το χωριό τους τον Αμπελώνα ( Πόβλα ).Η διαφορετικότητα των απόψεων των φίλων και χωριανών μεταξύ τους έδωσε πλούσιους καρπούς επιτυχίας για το Μέλλον της περιοχής.Κουβέντιασαν δημοκρατικά για το τρέχοντα επείγοντα θέματα που στην συνέχεια θα τα παραθέσουν στον Δήμο Φιλιατών για συζήτηση. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση είναι ότι εκτός της κουβέντας για τα φλέγοντα ζητήματα του χωριού, η ομοψυχία και αδελφικότητα μεταξύ τους είναι αξιοσημείωτη και ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ.Παρών ήταν ο Πρόεδρος του χωριού κ. Ευάγγελος Ιωάννου μια ηγετική μορφή πολίτη, με τα στελέχη του Αμπελώνα  τον ο κ. Ιωάννης Μάνος, Λευτέρη Μπάντιο , Λευτέρη Ράπτη, το κ. Σπύρο Μπάντιο, τον κ. Κώστα Τσίγκο, τους κους Σταύρο και Γιώργο Γκίκα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες τους και στο μελλοντικό πρόγραμμά τους.Στους Φιλιάτες ήταν και ο φιλιατιώτης Κώστα Τούρκος που φωτογραφήθηκε με τον φίλο τους ποβλιώτη Λευτέρη Μπάντιο,γνωστό πολίτη με μεγάλη δραστηριότητα στα κοινά.
…Νίκος Κουτούκης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών
















Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας από το νέο σχολικό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
Πληροφορικής.
Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
Υγείας – Πρόνοιας.
Αισθητικής – Κομμωτικής.
Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.
κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών.
απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου.
Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη μαθητική εστία του Δήμου Φιλιατών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ















Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, ημέρα της ονομαστικής του εορτής, δε θα δεχτεί επισκέψεις λόγω απουσίας.
Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για  μελέτη του  παραδοσιακού τυριού Κασκαβάλι
Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τμήματος Γάλακτος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Ινστιτούτο Γάλακτος) για το ερευνητικό πρόγραμμα «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού Kashkaval» αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου.Το ερευνητικό πρόγραμμα αφορά στη μελέτη των φυσικοχημικών, βιοχημικών, μικροβιολογικών, αρωματικών και οργανοληπτικών  χαρακτηριστικών του τυριού Κασκαβάλι, που ανήκει στα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδος και παράγεται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου.Η μελέτη στοχεύει να συμβάλλει στην αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας του συγκεκριμένου τύπου τυριού, στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, στην παραμονή των κτηνοτρόφων στις εστίες τους και στην ενδυνάμωση των ορεινών περιοχών αργής ανάπτυξης. Επίσης, τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν μελλοντικά να αποτελέσουν βάση ώστε ο συγκεκριμένος τύπος τυριού να υπαχθεί, υπό κατάλληλες προϋποθέσεις, στα βιολογικά προϊόντα ή στα προϊόντα ορεινών περιοχών, αλλά και να πιστοποιηθεί στην κατηγορία των τυριών προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ). Ο προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται σε 27.300 ευρώ.
Τ. Καλογιάννη: Ολοκληρωμένος και εναρμονισμένος με το τελικό σχέδιο ΕΣΔΑ ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Ηπείρου
 Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, επανέλαβε σήμερα δια της κ. Τατιάνας Καλογιάννη, (Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,   Περιβάλλοντος και Υποδομών), ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων, είναι άρτιος και υλοποιήσιμος. Συγκεκριμένα η κ. Καλογιάννη, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, της οποίας προήδρευσε, τόνισε χαρακτηριστικά:
 «Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η  μοναδική πανελλαδικά Περιφέρεια που εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές, που τελικού κειμένου ΕΣΔΑ  του κ. Τσιρώνη (Αν. Υπουργού για θέματα Περιβάλλοντος), το οποίο   δεν έχει καμία  νομική υπόσταση και περιλαμβάνει  προαπαιτούμενα και προδιαγραφές ουτοπικές κατά την γνώμη μου ".
Άλλες   αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, ενέκρινε τη συμμετοχή Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodex Saudi 2015 που διοργανώνεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας το διάστημα 17-20/11/2015. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της Έκθεσης από υπηρεσιακούς παράγοντες. Για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση έχουν ήδη ενημερωθεί τα τέσσερα Επιμελητήρια της Ηπείρου, τα οποία προβλέπεται να συμμετέχουν σε αυτή. Επίσης εγκρίθηκε  η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:
«Προμήθεια υλικών αποκατάστασης δεξαμενών στην Τ.Κ. Κοσμηράς», προϋπολογισμού 17.500 ευρώ (μεταξύ Περιφέρεια Ηπείρου και ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά)
«Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτων στοιχείων (Ξυλόγλυπτο Τέμπλο- Προσκυνηματαρίου – Δεσποτικού Θρόνου και Αμβώνων) Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Μετσόβου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτων στοιχείων (Ξυλόγλυπτο Τέμπλο - Προσκυνηματαρίου – Δεσποτικού Θρόνου - Άμβωνα) Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβίτσας»,  προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Συντήρηση –επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Ζηρού)
«Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας)
Τέλος, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων, γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων».
Προς  δημοπράτηση το δίκτυο αποχέτευσης στο Δήμο Ν. Σκουφά
Ένα ακόμη βήμα έγινε για την υλοποίηση έργου  που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και  ειδικότερα για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Ανθότοπου - Κολομοδίων Δήμου Νικολάου Σκουφά.  Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται  η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου για τη δημοπράτηση του. Το έργο   προϋπολογισμού 3.571.574 ευρώ,  εντάσσεται στην πράξη "Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Αράχθου (νυν Δήμος Σκουφά) της Περιφέρειας Ηπείρου", το οποίο είναι υποψήφιο προς ένταξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
140.000 ευρώ για εξοπλισμός  του νέου Βρεφονηπιακού  σταθμού Δήμου Πρέβεζας
 Mε έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη προς το Δήμο Πρέβεζας διατυπώνεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. (Ε.Υ.Δ.) για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης   προμήθειας εξοπλισμού του νέου Βρεφονηπιακού  Σταθμού  Ολοκληρωμένης Φροντίδας Δήμου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
Με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο  σχεδιάζεται το έργο μεταφοράς των μαθητών
Ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων μαθητών που την ερχόμενη σχολική χρονιά πρόκειται να φοιτήσουν στο νέο Γυμνάσιο Ανατολής, οι οποίοι του έθεσαν ζητήματα που έχουν σχέση με τη μεταφορά των μαθητών. Ο Περιφερειάρχης εξήγησε σε γονείς και κηδεμόνες ότι η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στις διαδικασίες λειτουργίας των σχολείων, οι δε μεταφορές καθορίζονται με αυστηρό νομικό πλαίσιο, οι οποίες οριοθετούν επακριβώς τις προϋποθέσεις (αποστάσεις κλπ) κάτω από τις οποίες πρέπει να γίνονται.                                          

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS













 
Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για κατοχή κάνναβης στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την 26-08-2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -1,4- γραμμαρίων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη, την 26-08-2015 το πρωί στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας  26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 26χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης (19) μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά για απόπειρα κλοπής από κατάστημα,  στην πόλη της Άρτας
Συνελήφθησαν, την 27-08-2015 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 18 και 15 ετών, για απόπειρα κλοπής από κατάστημα στην πόλη της Άρτας.Ειδικότερα, την 27-08-2015 λίγο μετά τα μεσάνυκτα, οι δύο δράστες εισήλθαν σε καφετέρια στην πόλη της Άρτας, προκειμένου να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δράστες και τους συνέλαβαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015















Την Πέμπτη 27-08-2015,   και ώρα 9.30 π.μ.  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-08-2015 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση παράτασης συμβάσεων ανοιχτού διαγωνισμού που αφορά στην ανάθεση έργου ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, βάσει της με αριθμ. 27755/2292/13-3-2014 Διακήρυξης «ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2013-2014 και το σχολικό έτος 2014-2015, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.878,54 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (CPV 60130000 Υπηρεσίες Ειδικών Οδικών Μεταφορών Επιβατών).»
2.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-08-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην  Ε.Ο. Ιωαννίνων –Άρτας επί της γέφυρας Άννινου», προϋπολογισμού € 33.500,00  με ΦΠΑ.
3.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο της Δυτικής Νεκρόπολης της Αρχαίας Αμβρακίας» προϋπολογισμού 267.000,00 με Φ.Π.Α.

4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου», αναδόχου Αλεξάνδρου Τσώρου, μέχρι την 30-09-2015.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», αναδόχου «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», μέχρι την 30-11-2015.
6.Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμων Δωδώνης & Σελλών», αναδόχου εταιρείας ΓΕ.ΝΙΚ.Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 30-11-2015.
7.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 20.000,00 € με τον Φ.Π.Α..
8.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων «Αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση και σύνδεση με εθνική οδό της 44ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 23.000,00 € με τον Φ.Π.Α.
9.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων «Αποκατάσταση δρόμου από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων προς περιβαλλοντικό κέντρο πληροφόρησης Λιγγιάδων», προϋπολογισμού 22.000,00 € με τον Φ.Π.Α..
10.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Παλαιόπυργος - Μερόπη», προϋπολογισμού 10.000,00 € με τον Φ.Π.Α..
11.Έγκριση των όρων του Πρόχειρου Διαγωνισμού,  για την επιλογή Αναδόχου του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια είκοσι πέντε (25) ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο «ENVIRONMENTAL PARK – EPA» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
12.Έγκριση του Πρακτικού Ι/25.08.2015 της Επιτροπής διενέργειας του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού «Παροχή Εξειδικευμένων Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση των Πακέτων Εργασίας (WPs) 3, 4 & 5 του Έργου με τίτλο “Environmental Park,  προϋπολογισμού € 83.660,00 με ΦΠΑ,, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.
13.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-07-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οχετού επαρχιακής οδού Χρυσοβίτσας- πηγές Αώου», προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ.
14.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-08-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Ψήνα - Δραγοψά», προϋπολογισμού € 10.000,00 με ΦΠΑ.
15.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης οδού από περιφερειακή οδό έως “όμορφη ράχη”», προϋπολογισμού € 200.000,00 με Φ.Π.Α.
16.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Πύργο Κόνιτσας», αναδόχου Ντάφλη Γεωργίου, μέχρι την 30-12-2015.
17.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων «Αποκατάσταση πρανών ποταμού Αράχθου (Μπαλντούμα)», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη, μέχρι την 30-12-2015.
18.Έγκριση παραχώρησης χώρου στο Β’ Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Καρδαμίτσια στο Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων.
19.Έγκριση για την αποδοχή δύο (2) αυτοκινήτων κατά χρήση και κυριότητα τύπου α) SKODA MPI COMPI/ST.WAGON με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 7139 (δωρεάν παραχώρηση) και β) RENAULT/KANGOO με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 3413 (δωρεάν παραχώρηση) σύμφωνα με την αριθ. 258/19-06-2015 απόφαση του πρακτικού 9/19-06-2015 (ΑΔΑ 7ΒΥΧΟΡ9Τ-ΛΡΤ) του ΔΣ του ΕΦΕΤ.
20.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από την 16-08-2015, σύμφωνα με την αριθμ. 83654/3446/17-08-2015  απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση βατότητος (κατολισθήσεις – καθιζήσεις – πτώσεις λίθων, κλπ) από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις – καταιγίδες) στο 40ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας καθώς και στις Επαρχιακές Οδούς προς Αμάραντο, Αετομηλίτσα και Οξυά του Δήμου Κόνιτσας.
21.Έγκριση δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την αποζημίωση υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων, για τη διενέργεια επιθεωρήσεων μεταποιητικών μονάδων και μελών εξεταστικών επιτροπών για τη χορήγηση αδειών τεχνικών επαγγελμάτων, για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου έτους 2015.
22.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση αρδευτικού – αποστραγγιστικού αύλακα στην περιοχή «Ψαθιές» οικισμού Ρόκκα Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 7.000,00 με ΦΠΑ.
23.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 11-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση δρόμου Σταυροβρύση – Ελάτη – Καστανιά - Τετράκωμο», προϋπολογισμού 40.000,00 € με ΦΠΑ.
24.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Διαμόρφωση του πρανούς στη θέση «Κρυονέρι» της υπ’ αριθ. 18 επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.
25.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 12-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση τεχνικών έργων πεδιάδας Άρτας για την αντιμετώπιση πλημμυρών», προϋπολογισμού 65.000,00 € με ΦΠΑ.
26.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση αρδευτικού αύλακα Καπαρελίου Τ.Κ. Θεοδωριάνων δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 10.000,00 € με ΦΠΑ.
27.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση δρόμου Ανέζα – Ψαθοτόπι – γέφυρα Φειδοκάστρου (αποκατάσταση οδοστρώματος)», προϋπολογισμού 40.000,00 € με ΦΠΑ.
28.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 06-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση 3ης επαρχιακής οδού Άρτας - Κορωνησίας», προϋπολογισμού 60.000,00 € με ΦΠΑ.
29.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 31-07-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 20.000,00 € με ΦΠΑ.
30.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση Οδοφωτισμού Επαρχιακού Οδικού Δικτύου», αναδόχου Στέφανου Κασσαή ΕΔΕ, μέχρι την 27-02-2016.
31.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση δρόμου Ρετσιανών - Καστανιάς», αναδόχου Λ. Γεωργούλα ΕΔΕ, μέχρι την 31-12-2015.
32.Έγκριση ανάθεσης και δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης για τη συντήρηση δρόμου προς Παναγιά «Χρυσοσπηλιώτισσα» Δ.Κ. Γουριανών Άρτας σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 79163/3783/31-07-2015  απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.
33.Έγκριση ανάθεσης και δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης για την άρση καταπτώσεων στη θέση «Πατροκοσμάς» Δ.Κ. Κυψέλης Άρτας σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 79166/3784/31-07-2015  απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.
34.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – αποχιονισμός - αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου» υποέργο: «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση οδού στον οικισμό Παλαιά Φιλιππιάδα  Δ. Ζηρού, προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
35.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση – συντήρηση οδού στο Δ.Δ. Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού» του έργου : «Έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Ηπείρου έτους 2013», προϋπολογισμού 16.300,00 € με ΦΠΑ.
36.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Τεχνικά έργα αντιστήριξης εδαφών και διευθέτησης όμβριων υδάτων στην οδό Άνω Ράχης - Δεσποτικών» του έργου: «Αποκατάσταση – καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου», προϋπολογισμού 25.500,00 € με ΦΠΑ
37.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-07-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση κατολισθαίνοντος πρανούς σε τμήμα της 8ης επαρχιακής οδού (περιοχή Πολυστάφυλου)» του έργου : «Έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Ηπείρου έτους 2013», προϋπολογισμού 36.000,00 € με ΦΠΑ.
38.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση-καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου 2014 - 2016» Υποέργο: Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων στην περιοχή Φαναρίου», προϋπολογισμού € 55.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
39.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας για την εκπόνηση της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριστική μελέτη Περιφερειακής Οδού Πάργας – Ανθούσας Ν. Πρέβεζας», αναδόχου σύμπραξης μελετητών «ΒΙΣΑΛΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε. - ΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε. - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ -  ΜΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ», μέχρι την 31-12-2015.
40.Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα (υπερβατικού) και 1ου ΠΚΤΜΝΕ της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ» αναδόχου συμπραττόντων γραφείων μελετών :  «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΤΑΛΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ».
41.Έγκριση οριστικής ματαίωσης της προμήθειας των υλικών, τα οποία προβλέπονται στην αρ. 62750/1693/10-6-2015 σύμβαση μεταξύ της Π.Ε. Πρέβεζας και της εταιρείας «NETBULL Υπηρεσίες Πληροφορικής Ε.Π.Ε.», για την προμήθεια τριών (3) εκτυπωτών πιστοποιημένων για τη λειτουργικότητα των εφαρμογών του Κεντρικού Συστήματος (on-line) του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τις ανάγκες της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη παράδοσή τους κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της Σύμβασης, για λόγους που συνιστούν ανωτέρα βία.
42.Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για τη συντήρηση των κλιματιστικών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
43.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
44.Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και λιπαντικών, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
45.Έγκριση συνδιοργάνωσης με το Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΦΩΤΙΚΑΙΩΝ ΓΑΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί στις 28-08-2015 στην Παραμυθιά και έγκριση των σχετικών δαπανών.
46.Έγκριση δαπάνης για διάφορες δημοσιεύσεις (διακηρύξεις δημοπρασιών, διακηρύξεις  διαγωνισμών, ανακοινώσεις κλπ) για τις ανάγκες του συνόλου των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: