ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας : « Δωρεάν Διανομή Ροδάκινων »



Όσο πληθαίνουν οι νόμοι, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι : ( Λάο Τσε )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας : « Δωρεάν Διανομή Ροδάκινων »



















Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Τρίτη το πρωί, 1η Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και σε συνδυασμό με την ΚΥΑ 1701/14-08-2015 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).Υλοποιεί δράση δωρεάν διανομής είκοσι ένα (21) τόνων φρούτων –ροδάκινων μέσω των τριών (3) Δήμων -Εταίρων και των φορέων  με κοινωνική δράση. Δικαιούχοι της διανομής είναι οι κάτοχοι κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης (κάρτα σίτισης ανθρωπιστικής κρίσης) και οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων Δήμων Σουλίου & Φιλιατών .Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα , την κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης (για τους κατόχους κάρτας) και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Σημεία Διανομής:   
Για το Δήμο Ηγουμενίτσας : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , 28ης Οκτωβρίου (πρώην Μαθητική Εστία), Ηγουμενίτσα  .
Για το Δήμο Σουλίου: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,κτίριο ΚΕΓΕ επί της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας –Παραμυθιάς, Παραμυθιά .
Για το Δήμο Φιλιατών : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , ισόγειο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου, Εθνικής Αντίστασης αρ. 120, Φιλιάτες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ,τηλ : 2665360185.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  : ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά



















Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρη Χασάπη, στα σχολεία όλων των βαθμίδων η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Όπως ανέφερε ο Γ.Γ, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προκρίθηκε, επειδή οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες. Επίσης, υπήρχε η σκέψη να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όμως και αυτή η σκέψη απορρίφθηκε, καθώς αφενός δεν γνώριζε κανείς σίγουρα την ημερομηνία τέλεσης των εκλογών αλλά και αφετέρου, θα ήταν αδύνατο να καλυφθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να γίνει μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο! Σημειώνουμε ότι λόγω της διενέργειας των εκλογών στις 20 Σεπετεμβρίου, τα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού στην Πρέβεζα, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις

















Συνελήφθη, την 27-08-2015 το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας  29χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 29χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
• Δευτέρα (31-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
• Τρίτη (01-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
• Τετάρτη (02-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο.
• Πέμπτη (03-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
• Παρασκευή (04-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
• Σάββατο (05-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Εγκύκλιο για το έντυπο της δήλωσης ΦΠΑ εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων


















Στη εγκύκλιο που υπογράφεται από την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου αναφέρεται πως το νέο έντυπο της δήλωσης ΦΠΑ ισχύει για δηλώσεις που υποβάλλονται από 1η Οκτωβρίου 2015 και εφεξής για πράξεις που πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου 2015 για τους υποκείμενους που υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος και για πράξεις που πραγματοποιούνται από 1η Ιουλίου 2015 για υποκείμενους που υποχρεούνται σε τήρηση απλογραφικού λογιστικού συστήματος, ή μη υπόχρεους σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.Η εγκύκλιος σημειώνει πως στις δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλουν οι υποκείμενοι που υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος για πράξεις που πραγματοποιούνται από 20 Ιουλίου 2015 έως και 31 Αυγούστου 2015 και υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 6% ή 4%, αυτές καταχωρούνται στο έντυπο ΦΠΑ ως εξής:
Η φορολογητέα αξία καταχωρείται στους κωδικούς «302» και «305» αντίστοιχα.
Ο φόρος που αναλογεί στην ανωτέρω φορολογητέα αξία, υπολογιζόμενος με συντελεστή 6,5% ή 5% καταχωρείται στους κωδικούς «332» και «335» αντίστοιχα και η διαφορά του φόρου μεταξύ των δύο συντελεστών, 6% και 6,5% καθώς και 5% και 4%, καταχωρείται στον κωδικό «402» του εντύπου «Λοιπά προστιθέμενα ποσά».Η ίδια ως άνω φορολογική αντιμετώπιση θα πραγματοποιείται για δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλονται από όλους τους υποκείμενους έως στις 1.10.2015, με τη χρήση του εντύπου ΦΠΑ, για φορολογικές περιόδους με έναρξη και λήξη από 1.7.2015 έως και στις 29.9.2015, λόγω παύσης εργασιών ή άλλη αιτία.Στις δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλουν οι υποκείμενοι που υποχρεούνται σε τήρηση απλογραφικού λογιστικού συστήματος για το τρίτο τρίμηνο του έτους 2015, οι πράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί από 1η Ιουλίου 2015 έως και 19 Ιουλίου 2015 και υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 6,5% ή 5%, καταχωρούνται στο έντυπο ΦΠΑ ως εξής:
Η φορολογητέα αξία καταχωρείται στους κωδικούς «302» και «305» αντίστοιχα.
Ο φόρος που αναλογεί στην ανωτέρω φορολογητέα αξία, υπολογιζόμενος με συντελεστή 6% ή 4%, καταχωρείται στους κωδικούς «332» και «335» αντίστοιχα και η διαφορά του φόρου μεταξύ των δύο συντελεστών 6% και 6,5% καθώς και 5% και 4%, καταχωρείται στον κωδικό «422» του εντύπου «Λοιπά αφαιρούμενα ποσά».






Δεν υπάρχουν σχόλια: