ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εγκρίθηκαν για σύναψη οι προγραμματικές συμβάσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου



Το να μην κάνεις τίποτα είναι καλύτερο από το να είσαι πολυάσχολος κάνοντας τίποτα : ( Λάο Τσε )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εγκρίθηκαν για σύναψη οι προγραμματικές συμβάσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου















Η Επιτροπή Περιβάλλοντος,Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης,ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων:
Προμήθεια υλικών αποκατάστασης δεξαμενών στην Τ.Κ. Κοσμηράς», προϋπολογισμού 17.500 ευρώ (μεταξύ Περιφέρεια Ηπείρου και ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά).
. «Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτων στοιχείων (Ξυλόγλυπτο Τέμπλο- Προσκυνηματαρίου – Δεσποτικού Θρόνου και Αμβώνων) Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Μετσόβου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων).
. «Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτων στοιχείων (Ξυλόγλυπτο Τέμπλο - Προσκυνηματαρίου – Δεσποτικού Θρόνου - Άμβωνα) Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων).
. «Συντήρηση –επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Ζηρού).
. «Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας).

Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα για την επιτυχία των υποψηφίων να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας 




















Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις νέες και τους νέους που μετά από κόπους και θυσίες  δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους με την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας. Η επιτυχία τους, πρέπει να τους κάνει χαρούμενους και συγχρόνως να τους εμφυσήσει το πνεύμα της συλλογικότητας και της ευθύνης το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη την περίοδο που περνά η χώρα μας. Θα απευθύνω επίσης, τα συγχαρητήριά μου στους γονείς, τους κηδεμόνες και φυσικά τους εκπαιδευτικούς που ο καθένας από την πλευρά του, στήριξε τις προσπάθειες των παιδιών.Σ’ ό,τι αφορά τους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή θα ήθελα να τους πω ότι οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ και ότι θα τους δοθούν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να πετύχουν τους στόχους τους.Η συγκυρία είναι δύσκολη και γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να σταθούμε πλάι στα παιδιά μας που είναι το μέλλον της Πατρίδας μας.  
Και πάλι πολλά συγχαρητήρια

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μάριου Κάτση  για τα αποτελέσματα των πανελληνίων















Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας, για την επιτυχία εισαγωγής τους  στα εκπαιδευτικά  ιδρύματα της χώρας.Η επιτυχία αυτή αποτελεί ηθική επιβράβευση στον επίπονο αγώνα σας. Μπροστά σας ανοίγεται ένα νέο όμορφο ξεκίνημα καθώς στα φοιτητικά χρόνια θα αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις και  εφόδια για την υπόλοιπη ζωή σας. Σε σας που δεν είχατε την τύχη της εισαγωγής σε κάποια σχολή ή στη σχολή της προτίμησης σας  πρέπει να δείξετε ψυχραιμία και χωρίς απογοήτευση να σκεφτείτε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτελούν μονόδρομο. Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες στη ζωή σας. Νέες προκλήσεις και δυνατότητες θα ανοιχτούν μπροστά σας. Επίσης συγχαίρω τους γονείς και τους καθηγητές που με αγάπη και ευθύνη, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στάθηκαν δίπλα στα παιδιά.Είναι καθήκον όλων μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στη νέα γενιά να ζήσει και να δημιουργήσει στον τόπο της με αξιοπρέπεια.

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 























Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:  «Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την επίπονη και κοπιαστική δοκιμασία και τους αξίζουν πραγματικά τα συγχαρητήρια μας. Η χρονική συγκυρία βέβαια δεν ήταν με το μέρος των παιδιών, καθώς η πολιτικοοικονομική κρίση που βιώνουμε, η οποία δυστυχώς αντί να επιλύεται, βαθαίνει, δεν λειτούργησε ως αρωγός στις επιθυμίες και τους στόχους τους, αλλά περισσότερο ως τροχοπέδη. Στους επιτυχόντες, εύχομαι στο νέο τους ξεκίνημα στην ανώτατη εκπαίδευση να γίνουν δημιουργικοί, πολύπλευροι και να επιδιώξουν να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις μπορούν, προκειμένου ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους να εξελιχθούν σε νέους φάρους ελπίδας για την πατρίδα μας. Συγχαρητήρια αξίζουν  τόσο οι γονείς και οι κηδεμόνες, όσο και οι καθηγητές τους, που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στο επιτυχημένο αποτέλεσμα. Όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση, ας μην απογοητευτούν, καθώς η επιτυχία στις συγκεκριμένες εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος στη ζωή τους, αλλά αποτελεί μία από τις πολλές δοκιμασίες και ευκαιρίες που θα έχουν για να επιτύχουν.Απευθυνόμενος τέλος προς όλους τους νέους, θα ήθελαν να τους ενθαρρύνω να στοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τους στόχους τους με όρεξη και πείσμα, ώστε να γίνουν δραστήριοι και δημιουργικοί πολίτες.»
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS















Σύλληψη υπηκόου Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για οργανωμένη ληστεία
Συνελήφθη, την 26-8-2015 μετά τα μεσάνυχτα, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις Αρχές του Βελγίου,  για οργανωμένη ληστεία.Συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος στερούνταν εγγράφων νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα της ληστείας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συλλήψεις αλλοδαπών στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, την 25-08-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί,  για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
2. ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης (13) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων τους, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν  δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), για διακίνηση ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Κατασχέθηκαν «φιξάκια» ηρωίνης και κάνναβης.Συνελήφθησαν, την 25.08.2015 στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας  35 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, την 25.08.2015 το απόγευμα στα Ιωάννινα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο και έρευνα στο σπίτι της 31χρονης,  βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
•τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες «φιξάκια» ηρωίνης, έτοιμες προς διάθεση, βάρους (2,4) γραμμαρίων.
•δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και καπνό, βάρους (4,5) γραμμαρίων.
•οκτώ ναρκωτικά χάπια.
•το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης τους, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, διότι είχε προσλάβει και απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες, τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς
Την 25-08-2015 το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, συνέλαβαν στη Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, έναν 56χρονο ημεδαπό, για παράνομη απασχόληση τριών αλλοδαπών. Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος απασχολούσε σε αγροτικές εργασίες, τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 27 και 24 ετών, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για κλοπή στον Άγιο Δημήτριο Άρτας
Συνελήφθη, την 26.08.2015 το πρωί στην περιοχή Βλαχέρνα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 23χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή.Ειδικότερα, την 25.08.2015 το απόγευμα, άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 66χρονου ημεδαπού από αγρόκτημα στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, αφαίρεσε από την τσάντα του, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.Από την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, προέκυψε ότι ο 23χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: