ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



Τα τρία «Τ» της επιτυχίας : Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη : ( Οδυσσέας Ελύτης )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος : Πρόγραμμα Restor Hydro - Αξιοποίηση παλιών νερόμυλων


































Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου με τίτλο «Υδροκίνηση» καθώς και του προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο «Παραδοσιακοί οικισμοί, πετρογέφυρα νερόμυλοι», με σκοπό τη διάσωση και αξιοποίηση παραδοσιακών νερόμυλων, καθώς και την υποστήριξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καλεί, κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει τη σχετική αίτηση ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Restor Hydro.Το πρόγραμμα  συγχρηματοδοτείται από το  Intelligent Energy Europe της Ε.Ε., σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και αφορά επεμβάσεις σε μικρές παραδοσιακές μονάδες υδροκίνησης (νερόμυλους) και τη δημιουργία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μικρής κλίμακας.Στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι παλιές εγκαταστάσεις νερόμυλων στη χώρα μας. Γι’ αυτό το σκοπό και για να υποστηριχθεί το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση. Μάλιστα, θα τους χορηγηθεί το Πλήρες Εγχειρίδιο Αποκατάστασης Υδρόμυλων.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  http://www.restor-hydro.eu/ .

                                          ΔΕΙΓΜΑ - Επιστολή πρόθεσης
……..….  /……………. / 2015
       Κύριοι
 Έχοντας ενημερωθεί για το πρόγραμμα Restor-Hydro (http://www.restor-hydro.eu/el/) και τις δυνατότητες που μπορεί να δημιουργήσει σε παλιούς νερόμυλους με μικρές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου για το πρόγραμμα και το ενδιαφέρον μου για περαιτέρω πληροφόρηση με σκοπό τη πιθανή αξιοποίηση της παλιάς μου εγκατάστασης με αυτή τη τεχνολογία. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θεωρούμε ότι είναι σημαντικά και μας βοηθούν στις δυνατότητες εφαρμογής που έχει η εγκατάστασή σε θέματά περιβαλλοντικά και  πολιτιστικά.
Η εγκατάστασή μου βρίσκεται ……………………………………………………………..
Μετά τιμής
Όνομα:  …………………………………….
Διεύθυνση:  ………………………………………………………………


Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γ.Γιανόπουλο στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιατών για την επισύναψη θεμάτων













 


Συνάντηση την 12-05-2015 στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών για την επισύναψη θεμάτων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γ.Γιανόπουλο και τον υποδιοικητή της 6ης Υ.Π. κ.Κωστακιώτη.Στην συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου Φιλιατών, η κα Ηλιάνα Κωστάκη υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Δουρούτης Ιωαννίνων παρουσία της ένωσης Ιατρών Κερκύρας και του Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου των Φιλιατών κ. Θανάση Μποροδήμου.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
…για τις εργαζόμενες στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών

































Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών (ΚΗΦΗ Κεστρίνης- Φιλιατών), στηρίζει τον αγώνα τους, τη μόνη προοπτική για λύση των προβλημάτων.Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 16 μήνες.Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από το Δήμο Φιλιατών, την ένταξη των δομών και των εργαζομένων σ’ αυτές στο δήμο με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα καθώς και τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών και ιδιαίτερα τους γονείς και των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται από τις αντίστοιχες δομές, ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλων για να είναι πιο αποτελεσματικός. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο Δημαρχείο Φιλιατών. για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.Η στήριξη των δημόσιων - κρατικών κοινωνικών δομών σήμερα είναι πρώτιστη και κύρια ανάγκη. Είναι αυτές που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, τη δυνατότητα της καταγραφής και ανάδειξης των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών, που μπορούν να διασφαλίσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους σήμερα ότι μπορεί να πάρει μικρές ανάσες το λαϊκό νοικοκυριό, να εγγυηθούν στοιχειωδώς ότι και τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να εξυπηρετήσουν με συνέχεια τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής και εκπαίδευση σε θέματα άθλησης και διατροφής στο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας


















Το Τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΠΑΚΠΠΟ  Δήμου Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια της συνεργασίας με τις Σχολές γονέων Ν. Θεσπρωτίας - με υπεύθυνη την κα Ευρυνόμη Ζάβρα –ολοκλήρωσε  πρόγραμμα  συμβουλευτικής 25 ωρών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με εκπαιδεύτρια την κα Κιτσιλή Μαρία, ψυχολόγο.Επίσης από την Τρίτη 12 Μαΐου υλοποιεί το πρόγραμμα «Άθληση και Διατροφή».25 εκπαιδευτικές συναντήσεις με ομάδα ενηλίκων θα πραγματοποιηθούν μέσα στο χώρο του ΚΑΠΗ (κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10:00 το πρωί). Εκπαιδεύτρια του προγράμματος θα είναι η κα. Δημητρίου Μαρτίνα, γυμνάστρια.                                                                    
 Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 


Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστεία και εγκληματική οργάνωση
Την 11-05-2015 το μεσημέρι, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Βελγικών Αρχών.Ειδικότερα,ο 21χρονος κατηγορείται για τις πράξεις της συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας.
Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στο Λούρο Πρέβεζας, για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό
Συνελήφθη την 11.05.2015 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.Αναλυτικότερα, ο 54χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο Λούρο Πρέβεζας και μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• (116) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
• μία συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (195,7) γραμμαρίων.
Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για κλοπή από σπίτι στο Κουκλέσι Ιωαννίνων
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για κλοπή από σπίτι 64χρονου ημεδαπού, που έγινε την 16-04-2015 στο χωριό Κουκλέσι Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα,κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 20χρονος ως δράστης της κλοπής που έγινε την 16-04-2015 σε σπίτι στο Κουκλέσι Ιωαννίνων, κατά την οποία αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, αξίας (500) ευρώ.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό  Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές γυναίκες, για  κλοπή στα Ιωάννινα
Οι δράστιδες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από πεζό, με τη μέθοδο της απασχόλησης.Συνελήφθησαν, την 11-05-2015 το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαπές γυναίκες Ρομά, ηλικίας 35, 44 και 27 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή Ειδικότερα, την 11-05-2015 το μεσημέρι, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν  68χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης,αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (145) ευρώ, πλην όμως συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός  στην Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη την 12.05.2015 τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα,ο 50χρονος εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Οδό Άρτας και σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη,  βάρους (11,52) γραμμαρίων.Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: