ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού



Απελπισία = φόβος χωρίς ελπίδα  :  ( Καρτέσιος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού


















Με αφορμή τον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού ,  8 Μαίου, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στην πλατεία Δημαρχείου με θέμα " Ζωγραφίζω για τον Ερυθρό Σταυρό, ζωγραφίζω για την ζωή". Παιδιά της πόλης μας   ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους αποτυπώνοντας στο χαρτί τις σκέψεις , τα οράματα και τις ελπίδες τους.Μέσα απο τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες έστειλαν το μήνυμα οτι ο Ερυθρός Σταυρός  βρίσκεται πάντα παρόν στις δύσκολες στιγμές ,  ενισχύοντας κι ενδυναμώνοντας με τους Εθελοντές του,την ίδια την ζωή.Θα θελαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και δασκάλους των  Δημοτικών Σχολείων Ηγουμενίτσας που λάβανε μέρος στην εκδήλωση και  την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας που με την παρουσία της δημιούργησε το αίσθημα ασφάλειας στον χώρο.   Θα θέλαμε  ολοκληρώνοντας να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας που με  την πολύτιμη βοήθεια του,  πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής.

Κ.Π.Ε.ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Ημερίδα : «Πρακτική μελισσοκομία»





















Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο «Πρακτική μελισσοκομία». Η ημερίδα, απευθύνεται σε ενήλικες και έχει ως στόχους:
  την επιμόρφωση αρχαρίων, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία.
• την παροχή γνώσεων και τεχνογνωσίας οποιουδήποτε έχει ενδιαφέρον για το έντομο που συμμετέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό (80-90%) στην επικονίαση.
  την προώθηση της επιχειρηματικής μελισσοκομίας .
Το θέμα εμπίπτει στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το Κ.Π.Ε. Φιλιατών «Μέλισσα, τι ξέρουμε τι πρέπει να γνωρίζουμε».Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  18 Μαΐου  2015  και ώρα 18:00 – 20:30 στους χώρους του Κ.Π.Ε. (Δ.Δ. Βρυσέλλας, τηλ. 26650-22000). Είσοδος ελεύθερη.
 
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΕΜΑ: "Δημοσίευση εποπτικού και πληροφοριακού υλικού αναφορικά με τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας" 

























Με αφορμή το παρόν έγγραφο, θα θέλαμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνδρομή σας στις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσα από την προβολή τους στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα των οποίων έχετε την ευθύνη.Επίσης θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, προκειμένου να αποφευχθούν ανακρίβειες και να εξασφαλισθεί η έγκυρη ενημέρωση του κοινού, η όποια πληροφόρηση για τις εκδηλώσεις της Υπηρεσίας μας να γίνεται είτε από τα επίσημα δελτία τύπου και το υλικό δημοσιοποίησης της δράσης, που σας αποστέλλονται κάθε φορά ηλεκτρονικά μέσω των επίσημων e-mail της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: efathe@culture.gr και amig@culture.gr είτε μετά από την επικοινωνία σας με την ίδια την Υπηρεσία στα τηλέφωνα 26650.29177, 29178 (γραφεία ΕΦΑ Θεσπρωτίας) και 26650.21417, 28539 (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας).Ακριβές αντίγραφο:
O Προϊστάμενος της Εφορείας  :  Ιωάννης Χουλιαράς  Aρχαιολόγος

ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ :  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ





















Ημερίδα με τίτλο «Μνημεία και Περιβάλλον» η οποία συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 17:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγ/τσας, αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης».
Με εκτίμηση,Ο Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Φιλιατών
Νικολάου Μάρκος

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (Π.Α.Κ.Π.ΠΟ) ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Δελτίο Τύπου














 



Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η πρωτοβουλία του «Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων» του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας για συγκέντρωση αγαθών για την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες, τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και υπηρεσίες.Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά τους , ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω χορηγούς:
•Όλους τους πολίτες
•Το Πυροσβεστικό Σώμα Ηγουμενίτσας
•Την Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας
•Το «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων»  Ηγουμενίτσας
•Το Προσωπικό και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.   Ηγουμενίτσας
•Τα «Βοήθεια στο Σπίτι»   Ηγουμενίτσας, Ν. Σελεύκειας,   Καστρίου     Παραποτάμου
•Τον «Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων»
•Το ΚΕΠ   Ηγουμενίτσας
•Τους μαθητές του Γ’ Γυμνασίου  Ηγουμενίτσας
•Το φαρμακείο της  κ. Λαμπρούση Χριστίνας
•Το φαρμακείο του  κ. Κοντού Ιωάννη
•Το Φαρμακείο του  κ. Μάστορα Ξενοφώντα
•Το σούπερ μάρκετ    « ΞΕΝΟΣ»
•Το προσωπικό του σούπερ μάρκετ    «ΕΝΩΣΗ»
•Το προσωπικό του σούπερ μάρκετ   « DI HELLAS»
•Το Καφεκοπτείο  «Αρώματα και Γεύσεις»
•Το Προσωπικό του ΠΑΚΠΠΟ   Ηγουμενίτσας
•Τα είδη που συλλέχθηκαν  αξιοποιήθηκαν για την υλική ενίσχυση των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα  «Κιβωτός του Κόσμου» (38 παιδιά  ηλικίας 15 μηνών έως 17 χρονών) Παιδιά εγκαταλελειμμένα,  κακοποιημένα, παιδιά άπορων οικογενειών . Η ανταπόκριση όλων των φορέων, μας απέδειξε ότι η κοινωνία της Ηγουμενίτσας είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα. Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες από ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται, ευχόμαστε ότι θα  συνεχίσετε να στηρίζετε την κοινή μας προσπάθεια !                                                                                                       
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης
Το Τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας με διακριτικότητα υλοποιεί δράση η οποία έχει σα στόχο να καλυφθούν βασικές ανάγκες ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ευχαριστεί λοιπόν ιδιαιτέρως τη διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας και  το αρτοποιείο ΜΑΣΙΑΣ  για την άμεση ανταπόκριση  σε έκκληση της αντιπροέδρου του Δ.Σ του ΠΑΚΠΠΟ  Ισμήνης Δήμα για χορηγία σε καθημερινή βάση ειδών αρτοποιίας .                                                                                        

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία









 





Κορυφαία στιγμή της Ομοσπονδίας μας με πολλούς αποδέκτες το κάλεσμα εκ μέρους της και η αποδοχή από τον Πίτερ Σίνγκερ της πρόσκλησης να παρευρεθεί και πρωταγωνιστήσει σε 3ήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα στις 23- 24 και 25 Μάη.Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία –η μεγαλύτερη της χώρας- κάλεσε τον παγκοσμίως γνωστό Φιλόσοφο στην Αθήνα, όπου κατόπιν αιτήματός της η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα του απονείμει τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορος.Η Περιφέρεια Αττικής φυσικά προσέφερε την αιγίδα της και κάθε ουσιαστική βοήθεια, ώστε η Ελληνική κοινωνία να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που ήδη από το 1970 επανατοποθέτησε τις σχέσεις του Ανθρώπου με τους βιολογικούς του εταίρους, τα Ζώα, αλλά και το Περιβάλλον που εμπεριέχει αμφοτέρους.Το έργο του Singer εμπνέει φιλοσόφους, ακτιβιστές και όλο σχεδόν το φιλοζωικό κίνημα της Ελλάδας, καθώς και καλλιτέχνες και διανοούμενους ποικίλλων γνωστικών πεδίων.Σάββατο 23 Μαΐου, ώρα 9μ.μ. στην Ρωμαϊκή Αγορά Μουσικό Δρώμενο όπου θα παρουσιαστούν τα έργα του αρχιμουσικού και συνθέτη Ελευθερίου Καλκάνη, εμπνευσμένα από την φιλοσοφία του Singer, Sonata Lyrica, Angel of Wisdom, Cantata for the Lost Species και Τραγούδι για μια Πατρίδα με συμφωνική ορχήστρα, χορεύτρια, τρείς σοπράνο και βαρύτονο. Η ποίηση είναι του Ιάσονα Λειδινού.Κυριακή 24 Μαΐου, ώρα 12μ. στην αίθουσα ΙΩΝΙΑ παραπλεύρως του Δημαρχιακού Μεγάρου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  Ημερίδα με θέμα “Αστικοί Μύθοι για τα Ζώα”. Κύριος ομιλητής ο Peter Singer. Προεδρεύει ο Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.,νευροεπιστήμονας Θανάσης Ντινόπουλος και συνομιλούν η Καθηγήτρια Παρασιτολογίας της ίδιας σχολής Νατάσα Διάκου, ο Καθηγητής φιλοσοφίας Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης από το Εργαστήρι Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., ο Βουλευτής και γνωστός οικολόγος Γιώργος Δημαράς και η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Ρεγγίνα Αργυράκη.Δευτέρα 25 Μαΐου, ώρα 8μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κεντρικό κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου. Αναγόρευση του Φιλοσόφου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τις Πρυτανικές Αρχές.Το Εργαστήρι Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., η Π.Φ.Π.Ο. και η Περιφέρεια Αττικής σας καλούν σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (52 Σωματεία) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

ΕΡΩΤΗΣΗ του Βουλευτή στο Νομού Θεσπρωτίας – Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα
Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Θέμα: «Συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου και φύλαξης της παραμεθόριας περιοχής στα Ελληνοαλβανικά σύνορα του νομού Θεσπρωτίας».































Με ανακοίνωσή του, το  Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (05/05/2015), καθησυχάζει τους πολίτες ότι δεν μελετά συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων τονίζοντας ότι «σχετικά δημοσιεύματα στο Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης».Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον οργανωτικό σχεδιασμό για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας διαπιστώνουμε ότι υπάρχει  βούληση της πολιτικής ηγεσίας να υπάρξουν αλλαγές.Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρείται πιθανή η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι αλλαγές που θα γίνουν να έχουν ως κριτήριο τη «χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας» ώστε αυτή «να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια». Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως σ’ ότ,ι αφορά το Αστυνομικό Τμήμα Πέρδικας, εξυπηρετεί: Μια τουριστική ζώνη που εκτίνεται σε πολλά χιλιόμετρα και εκτός από τους 1700 μόνιμους κατοίκους, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν το Αστυνομικό Τμήμα καλούνται σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά κυρίως κατά τους θερινούς μήνες λόγω και της παρουσίας χιλιάδων τουριστών.Από την άλλη το Αστυνομικό Τμήμα Μαργαριτίου, βρίσκεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κοντά σε τουριστικές περιοχές και η σημασία της λειτουργίας του μπορεί να ταυτοποιηθεί με εθνικούς λόγους.Παράλληλα στην περιοχή της μεθορίου της Θεσπρωτίας και κυρίως στα Ελληνοαλβανικά σύνορα υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της μείωσης του αριθμού των συνοριοφυλάκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ελέγχων κατά μήκος των συνόρων στην περιοχή κάτι που σημαίνει ότι η φύλαξη στα σύνορα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των χωριών της περιοχής και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.Κατόπιν των παραπάνω:
-Μελετά το Υπουργείο  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου Θεσπρωτίας;
-Θα λάβει υπόψιν του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ώστε να μην προχωρήσει η συγχώνευσή τους;
-Πόσοι είναι οι συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική παραμεθόριο;
-Μελετά το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την αύξηση του αριθμού τους για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων;
Ο ερωτών βουλευτής : Βασίλειος Γιόγιακας

Ενημέρωση για το θέμα που έχει ανακύψει με την ποιότητα του νερού

















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση όπως αυτό προκύπτει και από τις αναλύσεις που δημοσίευσε η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.Προκειμένου να δοθεί τέλος στη διασπορά ψευδών ειδήσεων από ανώνυμο blog οι οποίες έχουν προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ζήτησε τη συνδρομή της Εισαγγελίας για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών και ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη Δημόσια Υγεία διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις οι οποίες προκαλούν κοινωνικές αναταραχές.    
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου











 





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα η εκπαίδευση για τις Αναπτυξιακές Διαταραχές από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.Με επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το επιστημονικό σεμινάριο με αναφορά στα νεότερα δεδομένα για τις Αναπτυξιακές Διαταραχές στην προσχολική και στη σχολική ηλικία. Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στα Ιωάννινα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων σε θέματα γύρω από το παιδί και την ανάπτυξή του.Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν οι λογοθεραπεύτριες Dore Blom και Ευτυχία Αραμπίσογλου, η εργοθεραπεύτρια Φωτεινή Ζωγράφου, η παιδίατρος - αναπτυξιολόγος Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, η εκπαιδευτική ψυχολόγος Λιβανίου Ελένη και η παιδοψυχίατρος - ψυχαναλύτρια Σουμάκη Ευγενία. Συντονιστής του σεμιναρίου ήταν ο ψυχίατρος Φώτης Μωρόγιαννης. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς, λογοθεραπευτές και φοιτητές Παιδαγωγικών και άλλων Σχολών.Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS









 




Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου στην Ηγουμενίτσα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου που έγινε τον Αύγουστο του 2013 στην Ηγουμενίτσα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου.Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε η εμπλοκή του 29χρονου σε διάρρηξη που έγινε σε αυτοκίνητο κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 18-08-2013 στην Ηγουμενίτσα, κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί προσωπικά έγγραφα και κοσμήματα.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Την 11-05-2015 τα ξημερώματα στα  Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 68χρονoς υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης οκτώ (8) ετών και τριών (3) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2. Την 10-05-2015 το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε δικαστική απέλαση από τη χώρα και ποινή φυλάκισης  έντεκα (11) μηνών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνεληφθη 68χρονος  στα Ιωάννινα που εκρεμούσε εκκρεμούσε απόφαση Δικαστηρίου
Συνεληφθη 68χρονος υπήκοος Αλβανίας στα Ιωάννινα την 11-05-2015/02:40,γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (8) ετών, (3) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) €, για κλοπή και παραβάσεις του ν. περί αλλοδαπών.
Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Κρύα Ιωαννίνων
Την 10-05-2015 αργά το απόγευμα καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Κρύα Ιωαννίνων.Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από την 03-05-2015 έως την 09-05-2015, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα Θείας Λατρείας (άγιο ποτήρι, άγιο δισκάριο, λαβίδα, λόγχη, αστερίσκο και δύο μπρούτζινα κηροπήγια). Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων,  με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα,την 10.05.2015 το μεσημέρι στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 26 ετών,  για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου  και εξόδου. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: