ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου



Θέλω να γίνω μπουφετζής σε τούρκικους τεκέδες. Να ‘ρχονται οι χανούμισσες να πίνουν αργιλέδες : ( Γιώργος Μπάτης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου














Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα. Αγγελική Φωτίου, την Δήμαρχο Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπότση – Μπραΐμη, την Αντιδήμαρχο Φιλιατών κα. Ουρανία Παππά – Μάλλιου, τον Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας, αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Ηλίας Λώλης καθώς και με την Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κα. Χριστίνα Τζέλλου.Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Τέθηκαν οι προβληματισμοί για το φλέγον θέμα της εκπαίδευσης για το οποίο όλοι συμφώνησαν ότι αποτελεί πεδίο στο οποίο όλοι θα πρέπει να βρούμε κοινό βηματισμό.Επίσης τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ καθώς και του Πράσινου Ταμείου για την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής Διαδικασίας καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Προς : ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Θέμα: Ενημερωτικό δελτίο















Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας είναι Κέντρο Αναφοράς Ελέγχου Νερών και Τροφίμων για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Υγειονομικής Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας (αριθ. ΦΕΚ 960/9998 τ. Β στο οποίο δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. Β1/οικ.5508/20898 Υπουργική Απόφαση) ως αρμόδιο Εργαστήριο όσον αφορά τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων.Για την ορθή λειτουργία του και τον απόλυτο έλεγχο της ορθότητας των μετρήσεων που πραγματοποιεί, το Εργαστήριο διαπιστεύτηκε κατά ISO EN 17025 στις 12/07/2013 για τις μικροβιολογικές αναλύσεις από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την ποιότητα του νερού της Ηγουμενίτσας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Το Εργαστήριο ασκεί έλεγχο στην ποιότητα του πόσιμου νερού του Δήμου Ηγουμενίτσας όπου από τα αποτελέσματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια δεν προκύπτει κίνδυνος για τους πολίτες από την κατανάλωση ή τη χρήση του νερού.
HELLENIC REPUBLIC UNIVERSITY OF IOANNINA
School of Health Sciences  Faculty of Medicine .Department of Hygiene and Epidemiology
Environmental Microbiology Unit .
Tel./Fax: (+30)2651007604/2651007853
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σχολή Επιστημών Υγείας Τμήμα Ιατρικής,Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας Μον. Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας Τηλ./Fax: (+30) 2651007604/2651007853 .
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σελ. 2/ 2
Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας συνεχίζει και θα συνεχίζει να παράγει επιστημονικό, ερευνητικό αλλά κυρίως ανθρώπινο κοινωνικό έργο, και αποτελεί σύμμαχο των Υπηρεσιών Υγείας στον διαρκή αγώνα που δίνεται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.
- Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος : Γιάννης Δημολιάτης Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής.
-Ο Τεχνικός Υπεύθυνος : Λάμπρος Νούσης :  ΒιολόγοςΔρ. Βιοχημείας .

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας















 



Στον πρώην Καποδιστριακούς Δήμο Μαργαριτίου και στην Πλαταριά, περιόδευσε κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών του Δήμου Ηγουμενίτσας την περασμένη Κυριακή (10/5), συντηρώντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες.  Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στις υπόλοιπες περιοχές του τόπου αναφοράς μας, στο πλαίσιο της αναγκαιότητας ενός κοινωνικού μετώπου που στηρίζεται και στηρίζει την κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά.Οι περιοδείες διεξάγονται στα πλαίσια της σχετικής απόφασης της  Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για πανελλαδική πολιτική εξόρμηση ενημέρωσης για τις πολιτικές εξελίξεις τόσο στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, όσο και για την ευρύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης για τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.Η υποδοχή και αποδοχή των μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ευχάριστα υποστηρικτική και εγκάρδια. Ο λαός μας, σε αντίθεση με το ότι προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ, στηρίζει την κυβέρνηση που για πρώτη φορά διαπραγματεύεται σκληρά για το δίκαιο των πολλών. Από την άλλη πλευρά οι προσδοκίες αλλά και οι ανάγκες του κόσμου είναι πολλές. Τόσο το κόμμα όσο και το κίνημα οφείλει να είναι ενεργητικά παρόν και σταθερός παράγοντας πίεσης προς την κυβέρνηση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό απέναντι στους νεοφιλελεύθερους εκβιασμούς των εταίρων να υψώνεται το τείχος της Δημοκρατίας και της διεκδίκησης όλων εκείνων,  που ενάντια σε σενάρια τρόμου και αποσταθεροποίησης εξέλεξαν για πρώτη φορά την Κυβέρνηση των προσδοκιών και της ελπίδας.
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρουσίαση του έργου Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου»











 


Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση του έργου Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου», την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 10.15 π.μ. στο ξενοδοχείο Grand Sarai, στα Ιωάννινα.Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ενημέρωσης των αγροτών και των καταναλωτών.Το έργο στοχεύει στη βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών ώστε να ελαχιστοποιηθούν πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα. Ο παραγωγός θα μπορεί να προωθεί να προϊόντα του ο ίδιος χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων με άμεσα οφέλη τόσο για τον ίδιο όσο και για τον τελικό καταναλωτή. Από την άλλη ο καταναλωτής μέσω της πλατφόρμας θα γνωρίσει τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους.Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλ. 26510 87202, 76620.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου













Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 15:30 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών 4ης/30-3-2015 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.Έγκριση Διαβαθμιδικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου –Π.Ε. Άρτας και Δήμου Νικολάου Σκουφά σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, ως Υπηρεσία Υποδοχής της ΚΥΑ 146896 (ΦΕΚ 2878/Β/27-10-2014)
(εισήγηση: η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού  Π.Ε. Άρτας)
3.Έγκριση Διαβαθμιδικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου –Π.Ε. Άρτας και Δήμου Γ. Καραϊσκάκη σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, ως Υπηρεσία Υποδοχής της ΚΥΑ 146896 (ΦΕΚ 2878/Β/27-10-2014)
(εισήγηση: η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού  Π.Ε. Άρτας)
4.Ορισμός Εκπροσώπων στην  Περιφερειακή  Επιτροπή  Επαγγελματικής Κατάρτισης
        (εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπίνας)
5.Συμπλήρωση της αριθμ. 13/64/19-12-2014 απόφασης του Π.Σ. για τη θέσπιση πάγιου χορηγήματος καθαριότητας του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας
(εισήγηση: η Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Άρτας)
6.Έγκριση αλλαγής οικονομικών στοιχείων έργου που χρηματοδοτείται από πόρους Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε. Πρέβεζας
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας)
7.Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015
 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
8. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Α΄ τρίμηνο έτους 2015
       (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
9.Συνδιοργάνωση εκδήλωσης  προς τιμήν  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου
(εισήγηση: ο Περιφερειάρχης )
10.Ψήφιση σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου περιόδου 2015-2019
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη).              

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στα Γιάννενα
















Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης  στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης,συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός,«εγκέφαλος» του κυκλώματος και άλλοι επτά ημεδαποί,κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, έγκλειστους σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (1.383,3) γραμμάρια ηρωίνης, (39,3) γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ.Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας και επτά (7) ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 ως 54 ετών), κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, της αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο ημεδαποί, έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.Η σύλληψη των μελών της σπείρας καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένης και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στη διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους. Στα πλαίσια αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
•(3) ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (1.130) γραμμαρίων
•(60) φιξάκια με ηρωίνη, βάρους (253.3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση.
•(20) φιξάκια κοκαΐνης, βάρους (39,3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση.
•(18) ναρκωτικά χάπια και αμπούλες.
•πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας.
•το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ.
•(17) κινητά τηλέφωνα
•διάφορες σημειώσεις.
•σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στο διαμοιρασμό - διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: