ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμαρχοι από την Ήπειρο κλήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κα Μαρία ΣπυράκηΑιδώς δ’ ουκ αγαθή κεχρημένω ανδρί παρείναι, μτφρ: η ντροπή δεν ταιριάζει σε αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη : ( Όμηρος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δήμαρχοι από την Ήπειρο κλήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κα  Μαρία Σπυράκη


Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 αποτέλεσαν το επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.Σαράντα δήμαρχοι και δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα, πολλοί συμμετείχαν στην εκδήλωση, ύστερα από πρόσκληση της κ. Σπυράκη.Κύριοι ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου, Mikel Landabaso , το μέλος του γραφείου της Επιτρόπου, Ιωάννης Λατούδης, η Προϊσταμένη της Μονάδας «Ελλάδας-Κύπρου» της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Sabine Bourdy και ο Διαχειριστής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από τη Μονάδα « Ελλάδα-Κύπρος» της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Πανταζάτος.Στο περιθώριο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτησε και ο Ολλανδός συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ, Lambert van Nistelrooij, οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. .Η επίσκεψη των αυτοδιοικητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε και συντόνισε η κ. Σπυράκη.Στην εκδήλωση αυτή, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EMPL) έκαναν εκτενή παρουσίαση του εθνικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ αρμόδια στελέχη από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (DG EAC) έκαναν αναλυτικές παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Creative Europe.Τα νέα αυτά ανταγωνιστικά προγράμματα παρέχουν στους Δήμους ευκαιρίες χρηματοδότησης για δράσης κατάρτισης, εκπαίδευσης αλλά και προώθησης του πολιτιστικού προϊόντος.Στην εκδήλωση πήραν μέρος από την Ήπειρο, οι: Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος και από την Περιφέρεια Άρτας ο Δημήτριος Βαρελής.

Κλήση σε Σημίτη, Βενιζέλο, Παπαντωνίου και Β. Παπανδρέου για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου...?Τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ επί θητείας του κατηγορούμενου άλλοτε Υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε να καλέσει στις 29 Απριλίου 2015 το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις χρυσές μίζες.Συγκεκριμένα οι δικαστές κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων της έδρας ,αλλά και το πάγιο αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού αποφάσισε να καλέσει να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού υποστηρίζοντας οτι η κατάθεση τους είναι σημαντική. Την ίδια ώρα το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης ποινής που θα τις οδηγούσε εκτός φυλακής της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη και της λογίστριάς του Φρόσως Λαμπροπούλου
πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Κούτς ...κολιό : «Άνοιξε στριπτιζάδικα για χάρη μιας Ρουμάνας»...! : Εμπόριο λευκής σαρκός και «Λευκός Αρτος


Χωρίς τις μαρτυρίες των γυναικών θυμάτων του trafficking στη χώρα μας, που έχει δεσπόζουσα θέση στη λίστα των χωρών διακίνησης ανθρώπων από την Ανατολική Ευρώπη, διεξήχθη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη των 23 κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται  ως μέλη μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας που είχαν συστήσει οι ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας φούρνων, μέσω των οποίων ξέπλεναν το βρόμικο χρήμα τους («Εμπόριο λευκής σαρκός και «Λευκός Αρτος»», «Εφ.Συν.», 28-29/3.).Το πολυπληθές εδώλιο αντιστοιχούσε σε ίσο αριθμό υπερασπιστών που είχαν καταλάβει και τα ελεύθερα από πολιτική αγωγή έδρανα, ενώ οι μόνες φωνές που ακούγονταν στο ακροατήριο ήταν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, τα σεξιστικά σχόλια κάποιων δικηγόρων, φίλων και γνωστών τους μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ τα... εύσημα στο καλό αφεντικό που καθόταν στο «σκαμνί» έδωσε ως μάρτυρας υπεράσπισης μια 28χρονη Λιθουανή, που τα τελευταία επτά χρόνια κάνει... πρόγραμμα στην πίστα του νυχτερινού κέντρου «Alcatraz».Η μάρτυρας - που, όπως είπε ένας από τους συνηγόρους με μειδίαμα, βγάζει 500 ευρώ τη βραδιά- έδειξε να απορεί στην ερώτηση της προέδρου για το είδος του χορού που κάνει. «Μα φυσικά, στριπτίζ», απάντησε, για να λάβει την παρατήρηση της προέδρου: «Κυρία μου, εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού εκτός από το καλοπληρωμένο στριπτίζ...».
Χωρίς φωνή τα θύματα
Την άλλη πλευρά, αυτή των γυναικών που δεν ανήκουν στα συνειδητά θύματα, εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι αταλάντευτοι υπερασπιστές του βαρύτατου κατηγορητηρίου, ο εισαγγελέας και τα μέλη της έδρας του δικαστηρίου, δύο εκ των οποίων γυναίκες, που επικαλέστηκαν στις ερωτήσεις τους τις φρικιαστικές καταγγελίες των θυμάτων. Ο πρόεδρος των αρτοποιών, Μάνος Χαρίλαος, που κατέθεσε για το επιχειρηματικό δαιμόνιο στην αρτοποιία των αδελφών, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα χαμηλά και σήμερα από τον άρτο κάνουν «τζίρο» 5 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν κατάφερε να πει στο δικαστήριο πώς αυτό εμπλέκεται με το θέαμα του στριπτίζ .Την «απάντηση» έδωσε απολογούμενος ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο μεγάλος αδελφός της... αρτοπλασίας: «Για όλα φταίει μια Ρουμάνα στριπτιτζού... Την ερωτεύτηκα, δεν ήθελε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις μου και με ανάγκασε για χάρη της να ανοίξω τα δύο καταστήματα με strip show στην Αθήνα, “Alcatraz” και “Star”».
...πηγή : allos Blogger

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS


 


Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς, στο εσωτερικό της χώρας
Το φορτηγό αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται οι λαθροδιακινητές.Εντοπίστηκε, την 31-03-2015 το απόγευμα, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης Πέτρας Ζηρού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο επέβαιναν (35) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ενώ αναζητούνται οι λαθροδιακινητές.Ειδικότερα, την 31-03-2015 το απόγευμα,στη διασταύρωση Πέτρας Ζηρού, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ, πλησίον της Εθνικής Οδού.Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, ο οδηγός του φορτηγού  διέφυγε με αυτοκίνητο συνεργού του ενώ κατά τη διάρκεια ελέγχου στο φορτηγό αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας (35) αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας.Σημειώνεται ότι από τους 35 αλλοδαπούς, οι (33) αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα ενώ οι (2) συνελήφθησαν, διότι στερούνταν παντελώς νομίμων εγγράφων.Μετά από έρευνες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας και κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών ενώ επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο καθώς και διάφορα  έγγραφα που βρέθηκαν μέσα σε αυτό.Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη την 31-03-2015 αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για  παράνομη κατοχή παιδικών αθυρμάτων
Συνελήφθη την 31-03-2015 αργά το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε βιβλιοπωλείο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (77) κουτιά παιδικών αθυρμάτων, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε περίπτωση διάρρηξης εξοχικής κατοικίας στη Λούτσα Πρέβεζας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 49 και 47 ετών. Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στη Λούτσα Πρέβεζας.Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 49 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες, τα ξημερώματα της 25-07-2014 παραβίασαν παράθυρο εξοχικής κατοικίας στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, συσκευές και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Μάριος Κάτσης : …για τα 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων : shumë qëndron në imagjinatëΜε αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, και συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μας για το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι:  Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση, αναμένεται να καταθέσει πολυνομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο θα κινηθεί σε μια νέα κατεύθυνση, έξω από προηγούμενες λογικές που έφεραν τη δημόσια υγεία σε αυτή την απαξίωση που βρίσκεται σήμερα. Ανάμεσα στα άλλα, θα υπάρξει αλλαγή στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπάρχουν σήμερα, με τις οποίες θα καταργείται  το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων  και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή του ΕΟΠΥΥ.Επίσης η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια.Υπερασπιζόμαστε την Υγεία ως θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό και όραμά μας η πλήρης αποεμπορευματοποίηση της.Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.                                             
Μάριος Κάτσης , βουλευτής Θεσπρωτίας - ΣΥΡΙΖΑ

Καταργεί την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η Κυβέρνηση
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές τόνισε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα κλείσει άμεσα και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.Ο κ. Σταθάκης δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προαναγγέλοντας την επαναφορά του παλιού συστήματος για δύο δυο Κυριακές τον χρόνο. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να επιτραπεί στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δυο Κυριακές τον χρόνο, στις περιόδους των εκπτώσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια: