ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών



Αυτοί από πάνω μπορούν να σιγουρέψουν τις θέσεις τους μόνο δίνοντας γενναιόδωρα σε αυτούς από κάτω : ( Ι Τσινγκ , το Κινέζικο « Βιβλίο των Αλλαγών » )
  
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών

















Ο ένας από τους δράστες είχε εγκαταστήσει σύστημα καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο υπόγειο του σπιτιού του.Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, μικροποσότητες και σπόροι κάνναβης, tazer, φωτοβολίδα και μαχαίρια.Συνελήφθησαν την 30-03-2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών,  κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών – κροτίδων.Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 25χρονου στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε στο υπόγειο, ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ντουλάπα), στον οποίο είχε εγκαταστήσει σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών (υγρασίας – φωτισμού - θερμότητας), για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.Από την έρευνα που έγινε στον παραπάνω χώρο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
• μία γλάστρα με σπόρους κάνναβης και βαμβάκι με σπόρους κάνναβης.
• μία συσκευασία με (67) σπόρους κάνναβης.
• μία συσκευασία με (0,6) γραμμάρια κάνναβης.
• ένας εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (tazer).
• ένας τρίφτης κάνναβης.
• δύο αυτοσχέδια γκλοπ.
• ένα φυσίγγιο των (7,62) mm.
• διάφορα σύνεργα χρήσης κάνναβης.
• τρία πτυσσόμενα μαχαίρια.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 27χρονου δράστη στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, ένας τρίφτης κάνναβης και μία φωτοβολίδα.Όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συγκέντρωση υλικών αγαθών και φαρμακευτικού υλικού 
















Το τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα συγκεντρώσει στο χώρο των Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας,Μαργαριτίου και Πλαταριάς δωρεές των κάτωθι υλικών έως την Παρασκευή 3/4/2015:
• Κρουασάν, πατατάκια, ατομικά μπισκότα, σοκολάτες
• Υλικά για τόστ
• Κρέμες στιγμής
Zελέ
• Είδη γενικού καθαρισμού (φαράσια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, απορρυπαντικά, χαρτικά)
• Φαρμακευτικό υλικό (παιδικά αντυπηρετικά, αντιβηχικά, αντιβιώσεις)                             
Επουλωτικές κρέμες βρεφών  ,                                                              
για την κάλυψη αναγκών του σπιτιού φιλοξενίας της κιβωτού του κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.Για τις δωρεές σας και οποιεσδήποτε πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κες Κωνσταντίνου Σταυρούλα, Μάμαλη Παναγιώτα, Στάθη Κωνσταντίνα στα τηλέφωνα 2665024555 (8:00-14:00) και 6946658833 (8:00-14:00 και 16:00-20:00).
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου





















Με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειο ΤΟΛΙΟ, συναντήθηκε την 31.03.2015 ) το μεσημέρι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας και γενικότερα  ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα,  για αγοραπωλησία ναρκωτικών χαπιών















Κατασχέθηκαν  (74) δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τρεις σφραγίδες διαφόρων τύπων.Συνελήφθησαν την 30-03-2015 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενοι για αγοραπωλησία ναρκωτικών χαπιών.Ειδικότερα, την 30-03-2015 το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ένας   32χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πενήντα (50) ναρκωτικά χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τρεις (3) σφραγίδες διαφόρων τύπων.Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 32χρονος δράστης είχε πουλήσει νωρίτερα (24) ναρκωτικά χάπια σε έτερο 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη.Τα ναρκωτικά χάπια και οι σφραγίδες που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία για κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 35χρονη αλλοδαπή στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού
















Συνελήφθη την 31.03.2015 τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, μία 35χρονη υπήκοος Αλβανίας,σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.Αναλυτικότερα, η 35χρονη, εντοπίστηκε την 31.03.2015 τα ξημερώματα στο Καλπάκι και  όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τη μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας, ενός 27χρονου ομοεθνή της, παράνομου αλλοδαπού.Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Το ΙΧΕ αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου. Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εκτενής συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο
















Στη σύνταξη μιας κοινής απόφασης, η οποία να περιλαμβάνει όλες τις προτάσεις που έγιναν από τις παρατάξεις για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, κατέληξε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 30 Μαρτίου). "Όλα όσα ειπώθηκαν σήμερα είναι σεβαστά. Ο καθένας έχει την ιδεολογία του. Πιστεύω ότι όλα αυτά πρέπει να συγκεντρωθούν και να τα στείλουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για να καταλάβουν ότι εδώ υπάρχει προβληματισμός. Να δουν ότι υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο", υπογράμμισε κλείνοντας τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στη συζήτηση που προηγήθηκε από τον εισηγητή του θέματος, περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης "Αριστερή Παρέμβαση" κ. Νίκο Ζήκο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και από Περιφερειακούς Συμβούλους, έγιναν επισημάνσεις και προτάσεις επί όλων σχεδόν των ζητημάτων που απασχολούν την κτηνοτροφία στην Ήπειρο.Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, επεσήμανε καθυστερήσεις και προβλήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ σε αδρές γραμμές παρέθεσε και τις βασικές κατευθύνσεις της Περιφερειακής Αρχής για παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη του κλάδου."Η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει μόνο απόψεις, δεν έχει μόνο σχεδιασμό, αλλά προσπαθεί να βρει λύσεις ακόμη και σε ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Πρέπει να γίνει σαφές, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, δε νομοθετεί. Δεν αγοράζει, δεν πουλά. Το ενδιαφέρον της για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, είναι διαρκές και όχι επίπλαστο. Και συμπάσχει, και στηρίζει και προσπαθεί να δώσει λύσεις σε ο, τι μπορεί", τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα υπογράμμισε και τα εξής:
1. Καθυστερήσεις επιδοτήσεων:
"Υπάρχουν- είπε- κατηγορίες κτηνοτρόφων που σήμερα αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα άμεσης ρευστότητας, που δεν αφορούν μόνο το τραπεζικό σύστημα. Πρόκειται για την πολυετή καθυστέρηση στις αποζημιώσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας, των σπάνιων φυλών κ.α.. Χάνεται πολύτιμος χρόνος που θα οδηγήσει και τους λίγους αυτούς που επένδυσαν στις βιολογικές καλλιέργειες, στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος. Υπενθυμίζουμε, πιέζουμε, αλλά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς".
2. Για τον καταρροϊκό πυρετό:
 "Η Περιφέρεια Ηπείρου- υπογράμμισε- ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που ανέδειξε το πρόβλημα, προέβη σε ενημερώσεις και περιόρισε στο ελάχιστο τις ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο. Το ζήτημα των αποζημιώσεων κλπ. το έχουμε θέσει ενιαία ως ΄Ενωση Περιφερειών και αναμένουμε απαντήσεις. Την περασμένη εβδομάδα το ξαναέθεσα στον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να προχωρήσει η παραγωγή και διάθεση εμβολίου". Το πρόβλημα παραμένει - είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, καθώς όλα τα κοπάδια που εξετάστηκαν δειγματοληπτικά βρέθηκαν ότι έχουν επηρεαστεί από την αρρώστια και το γάλα τους είναι κάτω από το 1/3 της συνήθους παραγωγής.
3. Για τον μελιταίο πυρετό
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ο εμβολιασμός για την πρόληψη του μελιταίου πυρετού, από τον οποίο θα διαπιστωθεί και ο πραγματικός αριθμός των ενεργών κτηνοτροφικών μονάδων.
4. Θέμα βοσκοτόπων:
 "Εδώ και μήνες δίνουμε μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν με τους βοσκότοπους. Χάρη στη δική μας επιμονή έγιναν αρκετές διορθωτικές βελτιώσεις και κτηνοτρόφοι εισέπραξαν ενισχύσεις. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό ώστε να προχωρήσουν οι Περιφέρειες την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων".
5. Νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων:
"Με τη δική μας επιμονή - είπε μεταξύ άλλων σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης- και προτάσεις έγιναν και γίνονται συνεχείς βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Υπάρχουν προβλήματα, από τις αλληλεπικαλύψεις των αρμοδίων υπηρεσιών και κυρίως την "εμπλοκή" των δασαρχείων. Έχουμε κάνει προτάσεις και για αυτά και περιμένουμε να αντιμετωπιστούν συνολικά από το Υπουργείο".  "Το μόνο θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή με τη νέα δομή του Υπουργείου ανήκουν και το περιβάλλον και η αγροτική ανάπτυξη στο ίδιο Υπουργείο", τόνισε σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης.
6. Εξορθολογισμός Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης- Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες σήμερα υπηρεσίες που ασχολούνται με ζητήματα αγροτικής Ανάπτυξης. "Δεν μπορεί- σημείωσε- να υπάρχουν σήμερα υπηρεσίες που ανήκουν στην Περιφέρεια, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άλλες απευθείας στο Υπουργείο".Για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι το "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε, "δεν έλυσε προβλήματα της Περιφέρειας", αναφέροντας χαρακτηριστικά τους αναδασμούς, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, τις υποδομές σε βοσκότοπους (ομβροδεξαμενές κλπ), την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν σχέση με τους ΤΟΕΒ - ΓΟΕΒ... "Διεκδικήσαμε και πετύχαμε οι περιφέρειες να έχουν το 30% του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ολοκληρωθούν ημιτελή έργα αναδασμών και να προγραμματιστούν νέα που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα. Να βοηθηθούν οι νέοι αγρότες, να γίνουν επενδύσεις στη μεταποίηση", πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
7. Εξωστρέφεια - μεταποίηση
 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο η γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" και όλες οι άλλες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι το μέλλον βρίσκεται στην εξωστρεφή ανάπτυξή τους, στην οποία θα συμβάλλει η Περιφέρεια μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. "Ξανακούσαμε σήμερα για τη "ΔΩΔΩΝΗ". Ήταν και είναι κεφάλαιο για την Ήπειρο. Δεν είναι η μόνη όμως που στηρίζει την κτηνοτροφία: Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες που διαφημίζουν τα ηπειρωτικά κτηνοτροφικά προϊόντα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό: Έχουμε και λέμε: Καράλης, ΗΠΕΙΡΟΣ, Μπάφας, Τάτσης, Σοφίας, Παπαδόπουλος, Κάκος, Μπούμπας, Πορίκης, Μπούτσικος, Τσουτσοπλίδης, Ίδρυμα Τοσίτσα, Μήτσιος είναι μερικοί από τους ιδιώτες που παράγουν υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία κτηνοτρόφων να προχωρήσουν στην συσκευασία και διάθεση του δικού τους γάλακτος, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους. Μετά από δική μας πρόταση, πέρασε η ρύθμιση για ίδρυση μικρών τυροκομείων μέσα σε κτηνοτροφικές μονάδες, ώστε να παράγονται απευθείας γαλακτοκομικά προϊόντα για τοπική χρήση, με απώτερο σκοπό να έχουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη οι παραγωγοί", πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει ότι στις προτάσεις της Περιφέρειας προς το Υπουργείο είναι και η ίδρυση μικρών και μετακινούμενων σφαγείων.Αναφερόμενος σε άλλες πρωτοβουλίες στήριξης της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας, ο Περιφερειάρχης, ανέφερε χαρακτηριστικά τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει για τη διευκόλυνση των εξαγωγών χοιρινών προς την Αλβανία, αλλά και τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις αγροτικών προϊόντων του εξωτερικού, με επόμενη την Ανούγκα (φθινόπωρο 2015).Ολοκληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε: "Το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει όμως να κάνουμε και μια πικρή διαπίστωση: Δεν είναι μόνο τα οικονομικά που "διώχνουν" τους κτηνοτρόφους από το επάγγελμα. Είναι και κοινωνικοί λόγοι, που "εμποδίζουν" τους νέους να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία. Και νομίζω ότι  η συγκεκριμένη παράμετρος είναι πιο δύσκολη και από τα οικονομικά. Παρά τα εμπόδια, τις δυσκολίες, η κτηνοτροφία έχει μέλλον στην Ήπειρο. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι το μοντέλο του κτηνοτρόφου που γνωρίζουμε σήμερα σταδιακά αλλάζει και πρέπει να αλλάξει: Πρέπει να γίνουν σύγχρονοι επιχειρηματίες. Εμείς θα είμαστε μαζί τους".

Προς ένταξη τα έργα διαχείρισης των αστικών λυμάτων στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου















Στο τελικό στάδιο για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ,  εισήλθαν από σήμερα τέσσερα σημαντικά έργα για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος και της οικιστικής ανάπτυξης της Ηπείρου, που αφορά ιδιαίτερα το παράκτιο μέτωπο και το οικοσύστημα του Αμβρακικού. Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας έγινε η υπογραφή των τεσσάρων προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Ζηρού,  Πρέβεζας,  Πάργας και τη ΔΕΥΑ Άρτας με αντικείμενο τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.Η υπογραφή έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη, Αρταίων κ. Χρ. Τσιρογιάννη, Πάργας κ. Αντώνη Νάστα και Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη. Οι συμβάσεις έχουν ήδη περάσει επιτυχώς τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και  τα έργα προωθούνται για ένταξη ως "εμπροσθοβαρή" στο ΕΣΠΑ  2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 76.874.273,25 ευρώ, ενώ ο συνολικός εξυπηρετούμενος πληθυσμός ανέρχεται σε 54.800 άτομα.Αναλυτικά οι εξυπηρετούμενοι οικισμοί με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς είναι οι εξής:
Πράξη Φιλοθέης: Οικισμοί: Ρόκκα, Χαλκιάδες, Καλαμιά και Καμπή Δήμου Άρτας και β' φάση Φιλιππιάδας- Επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδας. Προϋπολογισμός: 13.315.943,09 ευρώ.
Πράξη: Δίκτυα Αμβρακικού: Οικισμοί: Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπος). Προϋπολογισμός: 12.847.003,16 ευρώ
Πράξη Ζάλογγο: Οικισμοί: Λούτσα, Παραλία Λούτσας, Βράχος, Παραλία Βράχου, Παραλία Λυγιάς, Ριζά. Παραλία Ριζών, Καστροσυκιά, Παραλία Καστροσυκιάς, Νέα Σινώπη, Νέα Σαμψούντα, Αρχάγγελος,  Κανάλι και κατασκευή ΕΕΛ Ζαλόγγου. Προϋπολογισμός: 36.538.686 ευρώ.
Πράξη Άραχθος: Οικισμός: Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπος, Νεοχώρι, Παχυκάλαμος και Ακροποταμιά. Προϋπολογισμός: 1.685.000 ευρώ.
Πράξη Άραχθος: Οικισμός: ΕΕΛ Νεοχωρίου & Δίκτυα  Νεοχωρίου, Ακροποταμιάς, Παχυκαλάμου. Προϋπολογισμός 12.487.641 ευρώ.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα














Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15.00 έως 22.00 και την Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 06.00 έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
•Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
•Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
•Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ (χ.θ. 11+340) έως την χ.θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

2. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
•Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
•Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
•Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
•Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
•Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.
3. Την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:
•Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
4. Την ημέρα του Πάσχα Κυριακή 12 Απριλίου 2015 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
5. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
•Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
•Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
•Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
•Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
•Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
•Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
•Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
•Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
•Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
•Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
•Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
•Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
•Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα, τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου, για το οποίο προορίζονται, καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι :
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:
•Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
•Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Nα σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
•Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
•Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
•Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
•Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
•Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.








Δεν υπάρχουν σχόλια: