ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο 628 Τ.Π. στους Φιλιάτες



Αν έχεις ικανότητες, δεν έχεις ανάγκη από προγόνους :  ( Βολταίρος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο 628 Τ.Π. στους Φιλιάτες



















Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου προστάτου του Στρατού Ξηράς στο 628 Τ.Π. στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.Η δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του 628 Τ.Π. παρουσία της δημοτικής Αρχής ,του Λιμενικού,της Πυροσβεστικής, Αξιωματικών του Στρατού και της Αστυνομίας,του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ.Πιτούλη και πλήθος κόσμου.Εγινε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Διοικητή του 628 τ.π.,ενώ στην συνέχεια με την αποχώρηση της πολεμικής Σημαίας οι επισκέπτες περάσανε στον χώρο που ήχαν επιμελώς ετοιμάσει οι οπλίτες και προσφέρθηκαν αναψυκτικά κλπ.
Ο Άγιος Γεώργιος ήταν στρατιώτης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και αργότερα αγιοποιήθηκε ως χριστιανός μάρτυρας.Αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος, είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο. Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε περί το 270 μ.Χ. στην Καπαδοκία από πλούσιους και επιφανείς γονείς, απόκτησε ευρύτατη μόρφωση και σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στο Ρωμαϊκό Στρατό όπου χάρη στα προσόντα και την πολεμική του δράση ανήλθε γρήγορα στο βαθμό του Χιλίαρχου.Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας.Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Επίσης, θεωρούνταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων και των Προσκόπων.Ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός) άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές θαυμάσιες διηγήσεις και παραδόσεις, από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας.Το θηρίο αυτό φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει.Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.Ο κλήρος έφερε και τη σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας το δράκο.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


















Γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του μεγαλομάρτυρα  Αγ. Γεωργίου, με θρησκευτική ευλάβεια  αλλά  και με κάθε επισημότητα. Τμήμα της  Φιλαρμονική μας παραβρέθηκε την Τετάρτη 22/4/2015, για να λαμπρύνει με την παρουσία της,  την λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγ. Γεωργίου, στην ομώνυμη  εκκλησία  της Νέας Σελεύκειας, προσκεκλημένη του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ.Λώλου.Με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό μας κ. Κωνσταντίνο Δελλή, η Φιλαρμονική Φιλιατών πλαισίωσε την λιτάνευση παιανίζοντας θρησκευτικά εμβατήρια, ενώ απέδωσε τιμές  κατά την διέλευση της εικόνας αλλά και των επισήμων.Ένα δεύτερο τμήμα της Φιλαρμονικής  με επικεφαλής τον Αρχ/κό κο Σπύρο Πάσχο συμμετείχε στη λιτάνευση της ιερής  εικόνας στην εκκλησία του Αγ.Γεωργίου στην Σαγιάδα, ( φωτογραφίες από αυτή τη λιτανεία, θα έχουμε σύντομα). Επιπλέον η Φιλαρμονική μας παραβρέθηκε και την 23/4/2015 στον εορτασμό της μνήμης του Αγ.                             Γεωργίου και στην ομώνυμη εκκλησία  στο 628 Τ.Π. !

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, για κλοπή μεταλλικών σωλήνων ύδρευσης

















Συνελήφθησαν την 22-4-2015 το βράδυ,στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 22-4-2015 το απόγευμα στη Χρυσοβίτσα, οι δύο δράστες, αφαίρεσαν  τέσσερις (4) μεταλλικούς σωλήνες ύδρευσης, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Ηπείρου και στη συνέχεια τους φόρτωσαν σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τους μετέφεραν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας τους.Τα κλοπιμαία καθώς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος ημεδαπός, για διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο στα Ιωάννινα















Συνελήφθη, την 23-04-2015 μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, ο 37χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει ζαχαροπλαστείο στα Ιωάννινα με σκοπό την κλοπή, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.








Δεν υπάρχουν σχόλια: