ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κλειστός για τρεις ώρες ο Δήμος Φιλιατών διαμαρτυρόμενος για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης



Να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου, τίποτα δεν είναι πιο πικρό :  ( Γιώργος Σεφέρης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
Κλειστός για τρεις ώρες ο Δήμος Φιλιατών διαμαρτυρόμενος για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης
















Την Παρασκευή την 24-04-2015 ο Δήμος Φιλιατών παρέμεινε κλειστός από τις 12.00 έως 3.00μμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά την δέσμευση των χρημάτων των ΟΤΑ.Οι Αντιδήμαρχοι Φιλιατών κ. Πέτρος Κατσάρης και κ. Παύλος Μπέλλος ήταν από τους πρωτοστατούντες στην στάση εργασίας των αιρετών και υπαλλήλων στον Δήμο Φιλιατών που έγινε από την 12.00 έως 3.00 μμ την 24-04-2015 με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για την δέσμευση των χρημάτων των ΟΤΑ.Ο αντιδήμαρχος κ. Παύλος Μπέλλος ενημέρωσε τα ΜΜΕ με δήλωσή του.Ο κ. Π.Μπέλλος είπε : « Επειτα από την εγκύκλιο της ΚΕΔΕ διακόπτουμε την λειτουργία του Δήμου για τρεις ώρες διαμαρτυρόμενοι για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης,η οποία πράξη δεσμεύει όλα τα χρήματα των ΟΤΑ . Η απόφαση αυτή είναι καταδικαστέα και αντισυνταγματική με αποτέλεσμα οι Δήμοι να μένουν χωρίς χρήματα ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν.Ο Δήμος Φιλιατών π.χ. πληρώνει τους υπαλλήλους κάθε μήνα και στην εγκύκλιο μας λένε πως μόνο για 15 μέρες θα έχουμε αποθεματικά, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να πληρωθούν μόνο για 15νθήμερο.Εμείς, τονίζει ο κ. Π.Μπέλλος , δεν πρόκειται να υπακούσουμε σε αυτή την εντολή και καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση γι ‘ αυτή της την απόφαση ».

Συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας

















Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και τα τμήματα που ασχολούνται με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, θα αναστείλουν τις εργασίες τους από τις 12:00 έως και τις 15:00.Καλούνται οι εργαζόμενοι του Δήμου να παραμείνουν έξω από τα δημοτικά Καταστήματα ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης της κινητοποίησης της Αυτοδιοίκησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Ποιότητα νερού 













 

Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων νερού σε τουλάχιστον 8 σημεία δειγματοληψίας από το δίκτυό της, στην πόλη της Ηγουμενίτσας όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα περίπου μία φορά το μήνα. Επίσης σε ετήσια βάση γίνονται αναλυτικές χημικές αναλύσεις από τις πηγές, τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές του Δήμου Ηγουμενίτσας.Τα δείγματα εξετάζονται από το Εργαστήριο του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας (ΠΕΔΥ) που είναι διαπιστευμένα  από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για μικροβιολογικές και φυσικοχημικές εξετάσεις.ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ.Με βάση την Υγειονομική Διάταξη ΥΜ/5673/57 η απολύμανση του πόσιμου νερού είναι  υποχρεωτική ενώ  σύμφωνα με το Παράρτημα Ι της ΚΥΑ 38295/2007 το υπολειμματικό χλώριο δεν έχει παραμετρική τιμή. Η δoσολογία που εφαρμόζουμε είναι η ελάχιστη δυνατή που καθιστά το πόσιμο νερό  απαλλαγμένο  μικροβίων.Στη ΔΕΥΑΗ δεν έχει υποβληθεί  κανένα   ερώτημα ή διαμαρτυρία, σχετικά με την  ποιότητα του  πόσιμου νερού.  Το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ ασχολείται συστηματικά με το θέμα και υπάρχει αρχείο μικροβιολογικών  και χημικών αναλύσεων στη διάθεση των  ενδιαφερομένων. Όσον αφορά τα ακραία  καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου του 2014 στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η ΔΕΥΑΗ έκανε επιτόπια υγειονομική αναγνώριση στις πηγές Σαρατίου, που είναι και τα μόνα επιφανειακά νερά που τροφοδοτούν την πόλη και που μπορεί  εν δυνάμει να επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις. Η αυτοψία δεν έδειξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αποστείλαμε αυθημερόν δείγμα στο συνεργαζόμενο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις πηγές και τα αποτελέσματα ήταν απόλυτα ικανοποιητικά και χωρίς ίχνος μικροβίων.Ακολούθως στις 12/12/2014 αποστείλαμε  δείγματα για πλήρεις χημικές αναλύσεις στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, τόσο από τις πηγές όσο και από όλες τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τις δεξαμενές και τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για νερά ανθρώπινης κατανάλωσης. Εξάλλου με βάση την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Υπουργείου Υγείας στις 04/02/2015/ Αρ. Πρωτ 9222 που αφορούσε τις έντονες βροχοπτώσεις της Δυτικής Ελλάδας ήμασταν σε διαρκή επαγρύπνηση, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας, αυξάνοντας τους ελέγχους και τη συχνότητα παρακολούθησης και άλλων ποιοτικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό, όπως βαρέα μέταλλα.Ως εκ τούτου δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε περί ενημέρωσης καταναλωτών, ούτε περί επιπλέον ενεργειών της ΔΕΥΑΗ.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS













Συνελήφθη  33χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθη, την 23.04.2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Συρίας, για κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παραβίαση περιορισμών διαμονής στη χώρα.Αναλυτικότερα, την 23.04.2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα,εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο 33χρονος υπήκοος Συρίας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένο δελτίο ταυτότητας Ιταλίας και πλαστή ελληνική ταυτότητα).Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  για σωματεμπορία
Συνελήφθη, την 23.04.2015 το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  του 24ου  Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για σωματεμπορία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, για διακίνηση παράνομης αλλοδαπής
Συνελήφθη την 23-04-2015 το μεσημέρι, στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος διακινητής μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία 33χρονη ομοεθνή του, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της και στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν,την 24.04.2015 το πρωί στην περιοχή του Αρχαγγέλου Πρέβεζας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 19 ετών,  για παράβαση της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων και όπως διαπιστώθηκε  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό, βάρους (661) γραμμαρίων και (467) γραμμαρίων, αντίστοιχα.Ο δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός φυγόποινος  στον Αρχάγγελο Πρέβεζας
Συνελήφθη, την 24-04-2015 το πρωί, στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τριπόλεως, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Νέα έργα από την Περιφέρεια για τη συντήρηση του οδικού δικτύου  και των αγροτικών υποδομών
















Συντήρηση τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας
Ένα σημαντικό έργο που αφορά τον πολιτισμό και ειδικότερα τη συντήρηση και ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της Ηπείρου, αναμένεται να αρχίσει πολύ σύντομα. Πρόκειται για την συντήρηση των τοιχογραφιών της ιστορικής Ιεράς μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηρομερίου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού και ανέδειξε ανάδοχο την κ. Ευτυχία Παπαδοπούλου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε   115.852,85 € πλέον Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται μέσω του έργου «ICE- I.C.E. Innovation, culture and Creativity for a new economy - Περιφέρεια Ηπείρου», στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία "Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013".
Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για τον εξοπλισμό του νέου ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών
Την υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Προμήθεια ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού - Έπιπλα" της πράξης "Δημιουργία νέου ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα" διατυπώνει με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 69.987,99 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Αποφάσεις που αφορούν έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, τον πολιτισμό και τις αγροτικές υποδομές έλαβε  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Οι αποφάσεις αφορούν δημοπρατήσεις, αλλά και κατακύρωση αποτελεσμάτων διαγωνισμών. Αναλυτικά:
Δημοπρατήθηκαν τα εξής έργα:
Αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο.18  από διασταύρωση Αρχαίας Νικόπολης της Ε.Ο.21 μέχρι τη διασταύρωση Μονολιθίου της Ε.Ο Χ12 (Ε-55)» (Π.Ε.  Πρέβεζας) προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.                                                                                                                                     
Συντήρηση δρόμου Δημαριό - Λαπέικα Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 30.000
Επισκευή αναχώματος Βώβου ποταμού στην περιοχή Συκιών Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 30.000 
Συντήρηση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 20.000
Αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Γραικοχώρι-Βασιλικό, προϋπολογισμού € 276.000. 
Αποκατάσταση – καθαρισμός διατομών τάφρων πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού € 100.000.
Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων στην περιοχή Φαναρίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 55.000.
Αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
 Αποκατάσταση 9ης επαρχιακής οδού από διακλάδωση προς Θεριακήσι μέχρι Δερβίζιανα Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 82.000. Ανάδοχος "Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.".
 Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο της Κόνιτσας προϋπολογισμού € 45.000,00. Ανάδοχος Ντάφλης Ι. Γεώργιος.
Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 € με ΦΠΑ. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
Συντήρηση δρόμου Σκοτωμένο - Μηλιά - Καταρράκτης Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 €. Ανάδοχος "Εργοτεχνική ΕΚΤΕ Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ Ο.Ε."
 Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 € . Ανάδοχος: Ευάγγελος Χουλιάρας ΕΔΕ.
Καταπολέμηση κωνωποειδών στην Π.Ε. Άρτας και  Πρόγραμμα Δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κωνωποειδών στην Π.Ε. Άρτας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24.300 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η "Απολυμαντική Ηπείρου". Επίσης εγκρίθηκαν πιστώσεις και η διενέργεια δύο διαγωνισμών για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας. Συγκεκριμένα για το έργο παγιδοθεσίας εγκρίθηκε χρηματικό ποσό 18.722,80 ευρώ και για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων ποσό 97.354,02 ευρώ
Νέες προσφορές στο Δίκτυο  Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας
Συνεχίζονται και μετά τις εορτές του Πάσχα  οι προσφορές τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από επιχειρήσεις και ιδιώτες προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα είδη που συγκεντρώνονται διατίθενται σε προνοιακά ιδρύματα, συσσίτια, Ιερές Μητροπόλεις, φορείς προστασίας του παιδιού και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.Η εταιρία ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ Α.Ε., διέθεσε πουλερικά τα οποία διανεμήθηκαν  στην Ιερά Μονή Δουραχάνης, την Ιερά Μονή Καστρίτσας και το Γηροκομείο "Άγιος Γεώργιος" Ριαχόβου.Τα S/M LIDL Ιωαννίνων διέθεσαν  τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης   τα οποία   διατέθηκαν για τις ανάγκες του Γηροκομείου Κόνιτσας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 4ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»
H Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “Προσέγγιση LEADER” για επιλεγμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας προέβη στις 10 Φεβρουαρίου 2015 στην 4η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις έως τις 17 Απριλίου 2015.Κατά την 4η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκηρύχθηκε Δημόσια Δαπάνη ύψους 1.216.630,84 € και απευθυνόταν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών). Οι τομείς στους οποίους μπορούσαν να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια (πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις) ήταν η μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, ο αγροτουρισμός (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.), οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση).Κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων την 17η Απριλίου 2015 κατατέθηκαν στα γραφεία της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) είκοσι δύο (22) επενδυτικές προτάσεις που αφορούσαν  ιδρύσεις – εκσυγχρονισμούς – επεκτάσεις, στους ακόλουθους τομείς:





















Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποβληθεισών προτάσεων ανέρχεται σε 3.977.511,18 € με δημόσια δαπάνη 2.380.240,57 €.Κατάλογος των υποβληθεισών προτάσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.epirussa.gr.Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) της Ο.Τ.Δ.. Η αξιολόγηση δε θα υπερβεί τους τρεις (3) μήνες.













Δεν υπάρχουν σχόλια: