ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σημαιοστολισμός στους Φιλιάτες εν όψει της εορτής της 25ης Μαρτίου



Το μεγαλύτερο δώρο είναι η υγεία. Ο μεγαλύτερος πλούτος είναι η ικανοποίηση. Και η καλύτερη σχέση είναι η πίστη : ( Βούδας )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
Σημαιοστολισμός στους Φιλιάτες εν όψει της εορτής της 25ης Μαρτίου















 



Ενόψει της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 άρχισαν οι προετοιμασίες για την εθνική μας γιορτή όπου όλοι οι παράγοντες εργάζονται για την επιτυχία των εκδηλώσεων την ημέρα αυτή.Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Παύλος Μπέλος πρώτος και ορεξάτος μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου ξεκίνησε τις προετοιμασίες με σημαιοστολισμό της πόλης.Το Αντιδήμαρχο κ. Μπέλο τον συναντήσαμε σε στιγμή που συμμετείχε ενεργά στον σημαιοστολισμό.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

















Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με το παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσα κ. Ιωάννη Λώλου με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Στέφανο Βλαχόπουλο καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Θεμιστοκλή Γκόγκα. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης.Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, όσο και την αναβάθμιση του. Ο Δήμαρχος από πλευράς του δεσμεύτηκε να στηρίξει με όλα τα μέσα την αναβάθμιση του Τμήματος, κάνοντας ειδική μνεία στην κατεύθυνση «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία» η οποία αποτελεί ένα δυναμικό πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης του Τμήματος.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας
Αρ. πρωτ: 1047/23-3-2015.Προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Θέμα: Συνθήκες εργασίας των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας
























Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, (Ν.384/11, άρθρο 66, παράγραφος 15) – (ΦΕΚ 150/Α/11), είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν υπό τη συντονιστική αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ και των παραρτημάτων  του, τα ασθενοφόρα, στελεχωμένα και εξοπλισμένα, με μηνιαίο πρόγραμμα που υποβάλλεται στο ΕΚΑΒ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος «όλοι οι οδηγοί, πληρώματα ασθενοφόρων και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, που στελεχώνουν τα ασθενοφόρα τους, θα εκπαιδεύονται από το ΕΚΑΒ».Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη καθώς στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Οι πέντε οδηγοί του Κέντρου Υγείας της πόλης που εργάζονται υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ, πηγαίνουν στα περιστατικά όπου καλούνται, χωρίς συνοδεία πληρώματος ενώ σπανίως συνοδεύονται από γιατρούς. Αντίθετα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκτός από οδηγό, διαθέτουν πλήρωμα και γιατρό, όπως προβλέπει ο νόμος 384/11.Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν ταυτόχρονα δύο κλήσεις, ο ένας ασθενής όπου θα πάει πλήρωμα του ΕΚΑΒ θα έχει την τύχη να τον περιθάλπει γιατρός και εξειδικευμένο προσωπικό και στην άλλη όπου θα πάει ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας θα συνοδεύεται μόνο από τον οδηγό με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του εάν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό.Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και γι’ αυτό το λόγο τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών όπως συμβαίνει και με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Αυτό σημαίνει ότι εκτός του οδηγού στο ασθενοφόρο που σπεύδει σ’ ένα περιστατικό,  πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα ένας γιατρός και τουλάχιστον ένας εξειδικευμένος νοσοκόμος. Για να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσε να ενοποιηθεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ νομού Θεσπρωτίας, με εκείνο ενός όμορου νομού, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το προσωπικό που έχει την ευθύνη του τηλεφωνικού κέντρου.
Κατόπιν των παραπάνω:
-Πως πρόκειται να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ώστε οι οδηγοί να συνοδεύονται σε  μόνιμη βάση από γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό;
-Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και για να μη προκληθούν προβλήματα με «ασθενείς δύο ταχυτήτων», εκείνων που θα έχουν τη μεταχείριση που προβλέπει ο νόμος και εκείνων που δεν απολαμβάνουν της κατάλληλης περίθαλψης, θα φροντίσετε να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει;
-Καθώς για το θέμα ήδη υπάρχει έγγραφο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, με ημερομηνία 03/12/2012, τι θα κάνετε για την εφαρμογή του σχετικά με τον «συντονισμό των ασθενοφόρων», σύμφωνα με όσα απορρέουν από την νομοθεσία (Ν. 384/11, άρθρο 66, παράγραφος 15);
Ο ερωτών βουλευτής: Βασίλειος Γιόγιακας 

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός φυγόποινος  στην Ηγουμενίτσα












 



Συνελήφθη, την 22-03-2015, το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, 28 ετών,  για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα,κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Κορυτσά συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου













Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε και φέτος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Προξένου κ. Ι.Πεδιώτη.Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Δοξολογία και σχολική γιορτή στα Εκπαιδευτήρια "Όμηρος". Ο Περιφερειάρχης, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της "Ομόνοιας" κ. Λ.Παππά, τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Βαγγ. Ντούλε και άλλα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητα.

Νέος διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αναλαμβάνει ο Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης














Καθήκοντα Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου αναλαμβάνει ο Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης του Αντωνίου, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.Ο μέχρι πρότινος Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου Υποστράτηγος Βασίλειος Κώνστας του Ευθυμίου, αποστρατεύτηκε από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2015.
                                                                                       
Καταργείται το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων












Πράξη θα γίνει από την Τετάρτη 01 Απριλίου, η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση στο χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων Νοσοκομείων. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε εκφράσει την πρόθεση να καταργηθεί το εισιτήριο των πέντε ευρώ και κατά συνέπεια, οι ασθενείς δε θα θα υποχρεώνονται να πληρώσουν 5 για να σε εξετάσει γιατρός και άλλα 5 ευρώ για να πάρεις τις εξετάσεις που έχεις κάνει. Το όλο θέμα είναι υπό τελική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί επισήμως σε ισχύ με την έλευση του νέου μήνα. Αυτό που απομένει να γίνει από τη νέα κυβέρνηση είναι να ληφθεί μέριμνα για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, γεγονός που σήμερα αποβαίνει σε βάρος της υγείας των πολιτών και αναγκάζει πολλούς ασθενείς να καταφεύγουν στους ιδιώτες, ξοδεύοντας ακόμα περισσότερα για την υγεία τους.

Σαλόμ…! : ‘’ Τι δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ ; ‘’























 


Αύξηση ΦΠΑ και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, στις βαλίτσες του πρωθυπουργού.Εν όψει της σημερινής, πρώτης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, οι δύο πλευρές εκπέμπουν μηνύματα εκτόνωσης της πολιτικής έντασης που επικράτησε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με αφορμή τις εξελίξεις στο πεδίο των ελληνικών δημοσιονομικών.Η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχθεί τον Ελληνα πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές στις 18:00 ώρα Ελλάδας.Στις αποσκευές του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται και η πολυαναμενόμενη λίστα με τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, η ελληνική πλευρά σχεδιάζει ένα μείγμα φορολογικών αυξήσεων, ιδιωτικοποιήσεων και πληρωμών εκ μέρους φορολογικών παραβατών προκειμένου να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία. Επιπλέον, προβλέπεται αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ενώ σύνταξη στα 62 πρόκειται να λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εργαστεί τουλάχιστον 40 χρόνια.Όπως μεταδίδει το dpa, οι φορολογικές αρχές προτίθενται να καλέσουν εντός των επόμενων ημερών όλους τους Έλληνες με αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό να απευθυνθούν στις ελληνικές εφορίες. «Ξέρουμε ποιοι είναι και τους δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν τους εαυτούς τους», δήλωσε στο dpa υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται επίσης να αυξήσει τον ΦΠΑ για ορισμένα τουριστικά νησιά, όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στον ξενοδοχειακό κλάδο.Φορολογικές αυξήσεις αναμένονται να επιβληθούν τέλος στον καπνό αλλά και στα αλκοολούχα ποτά.Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους, και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στη γερμανίδα καγκελάριο ορισμένες βασικές αρχές του κυβερνητικού του προγράμματος.Πέραν τούτου,ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επιδείξει στο Βερολίνο την αποφασιστικότητά του να «αναμετρηθεί» με όσους επί δεκαετίες «φοροδιέφευγαν» και συντηρούσαν δομές «οικογενειοκρατίας» στην Ελλάδα.Ενόψει της πρώτης πρωθυπουργικής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο καταγράφηκε από αμφότερες τις πλευρές μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης των διμερών εντάσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: