ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκδήλωση του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου



Η ευφυΐα και το πνεύμα ενός έθνους φαίνονται από τις παροιμίες του : ( Φραγκίσκος Βάκων )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
Εκδήλωση του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου


















Το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης  Θεάτρου και Κινηματογράφου του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου διοργανώνει εκδήλωση, την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ Ηγουμενίτσας.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
•προβολή βίντεο
•ανάγνωση του μηνύματος, του  διακεκριμένου Πολωνού σκηνοθέτη, Κριστόφ Βαρλικόφσκι, ο οποίος επιλέγηκε, φέτος, από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) για να το γράψει,  για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου
•θεατρικά δρώμενα από τους σπουδαστές και του εκπαιδευτές του  Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης  Θεάτρου και Κινηματογράφου
•ανάγνωση κειμένων για το θέατρο , σημαντικών ανθρώπων της Τέχνης
Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ», σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι και μουσική του Νίνο Ρότα.Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του Τμήματος  Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου έχουν την τιμή να προσκαλέσουν όλους τους πολίτες  να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ρύθμιση Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας


















Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή του Ν.4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», προχωρούμε σε ρύθμιση του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών, που έχουν θα καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως την 26/5/2015, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες ρήτρες.Πιο συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο μας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται μετά από επιλογή του οφειλέτη και ανεξαρτήτως ποσού, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα είκοσι (20) ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 30% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 91-100 δόσεις.Οι απαλλαγές, υπολογίζονται επί των προσαυξήσεων και τόκων, όπως έχουν διαμορφωθεί την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.Βασικές συνολικές οφειλές μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης του παρόντος άρθρου, από την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Βασικές συνολικές οφειλές άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης του παρόντος άρθρου, αντί των κατά Κ.Ε.Δ.Ε. και κατά Κ.Φ.Δ. τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, από την υπαγωγή σε ρύθμιση, επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε τρεις εκατοστιαίες μονάδες (3%) ετησίως.Στην εν λόγω ρύθμιση δύνανται τέλος να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη, και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλές που είτε τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου είτε έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ.Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 26/5/2015.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία, του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) ή στα τηλέφωνα 2665361208 & 2665361209 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ηγουμενίτσας.

Διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού

















Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Adriatic Model Forest-AMF", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας "IPA ADRIATIC 2007-2013" και έχει ως στόχο τη  δημιουργία νέων Model Forest (Πρότυπα Μοντέλα Δασών) στην περιοχή της Αδριατικής. Κύριο χαρακτηριστικό των πρότυπων δασών είναι η συμμετοχική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων κάτω από την ομπρέλα των αρχών της βιωσιμότητας και της αειφορίας.Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του ευρωπαϊκού έργου «ADRIATIC MODEL FOREST – AMF», η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. ΠΕΛΟΡΟΥΣ διοργανώνει διήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και σας προσκαλεί το Σάββατο 28/03/2015 και την Κυριακή 29/03/2015 να συμμετέχετε ενεργά στις συμβολικές αυτές δράσεις.Οι δράσεις περιλαμβάνουν τον εθελοντικό καθαρισμό, καθώς και τη δενδροφύτευση και αισθητική αναβάθμιση περιοχής εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας.Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και εθελοντών, καθώς και με τη συνεισφορά καθενός από εμάς.Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις το επιθυμούν μαζί με τα μέλη τους, καθώς και σε πολίτες κάθε ηλικίας να συμβάλλουν ενεργά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και να μεταφέρουν το μήνυμα της προστασία και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Σημείο και ώρα συνάντησης: Ξωκλήσι Αγιος Νεκτάριος Θέση Γωνιά Ηγουμενίτσα  και ώρα 11:00 πμ.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα στο Κανάλι και τη Λούτσα Πρέβεζας 











 



Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος φυλακών.Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τρεις υποθέσεις κλοπών από σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι και τη Λούτσα Πρέβεζας.Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 59 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες, τα ξημερώματα της 25-07-2014:
• εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, σε μονοκατοικία  στο Κανάλι Πρέβεζας και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
• παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, συσκευές, κάρτες τραπεζών και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
• εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε κάρτες τραπεζών και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.
Σημειώνεται ότι, ο 57χρονος αλλοδαπός, βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για συμμετοχή του σε σωρεία διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.   

Συνελήφθησαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας,  δύο παράνομες μετανάστριες, τις οποίες μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός διακινητής, που αναζητείται















Συνελήφθησαν, την 23-03-2015 το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, δύο μη νόμιμες μετανάστριες, τις  οποίες προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, ένας 32χρονος Αλβανός διακινητής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο Μενίδι και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος αλλοδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο μη νόμιμες μετανάστριες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 47 ετών.Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας. 

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον μελιταίο πυρετό - Λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό

















 Άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου το πρόγραμμα εμβολιασμού των αμνοεριφίων και οι έλεγχοι για το μελιταίο πυρετό.Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε όλα τα ζώα να φέρουν ενώτια. Σε διαφορετική περίπτωση οι μονάδες θα τίθενται εκτός προγράμματος με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.Ένα δεύτερο ζήτημα που απασχολεί έντονα την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι τα μέτρα πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού, ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου. Ήδη έχουν γίνει ενδεικτικές δειγματοληψίες από αρκετές μονάδες βοειδών και προβάτων, προκειμένου να  εκτιμηθεί το ποσοστό νόσησης του ζωϊκού κεφαλαίου κατά την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο. Βάσει αυτών, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, είχε χθες επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στον οποίο έθεσε εκ νέου το ζήτημα παραγωγής του  κατάλληλου εμβολίου.Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου, η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνει έκκληση – προειδοποίηση προς τους κτηνοτρόφους, ώστε να λάβουν έγκαιρα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ζώων τους από κουνούπια, προχωρώντας σε εφαρμογή εντομοαπωθητικών σε ζώα και στάβλους.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου



















Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκαν με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων τους, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ως Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος και ο Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης ως νέος Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  επισημάνθηκε η πολύ συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να είναι αποτελεσματικό το έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηπείρου. Τέλος έγινε μια πρώτη συζήτηση για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου













Τη δημοπράτηση έργων και την ανάδειξη αναδόχων για παρεμβάσεις και έργα αποκατάστασης και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.Αναλυτικά,
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Διαχείριση και απαιτούμενα έργα βελτίωσης λιμνοθαλασσών Άρτας – Α’  ΦΑΣΗ»(μελέτη), με προεκτιμώμενη αμοιβή 295.213,83 ευρώ (Ανάδοχος: Χριστιάνα Μαματση, Γούναρης Νικόλαος, Σελλουντος Κωνσταντίνος, Ελεζογλου Θρασύβουλος - Κωνσταντίνος, Μαντζαβρακος Ηλίας)
«Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Καραμπιτιανης Ιωάννης ΕΔΕ)
«Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού» προϋπολογισμού 15.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Ζιώβας)
Επίσης, με απόφαση της Επιτροπής δημοπρατούνται τα έργα:
«Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 403.000 ευρώ
«Συντήρηση – αποκατάσταση οδού σύνδεσης Δολιανών με εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
«Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος)
«Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο Κόνιτσας», προϋπολογισμού  45.000 ευρώ 
«Καθαρισμός ποταμού Λούρου – Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών αναχωμάτων στην περιοχή Βούλιστα Παναγιά – Κερασώνα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού  40.000 ευρώ
«Αποκατάσταση κατολισθαίνοντος πρανούς σε τμήμα της 8ης επαρχιακής οδού (περιοχή Πολυστάφυλου)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 36.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Σουλίου (Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι», προϋπολογισμού 30.500 ευρώ.

Επιτυχημένη η παιδική εκδήλωση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου












 


Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου παιδική εκδήλωση από την ομάδα λογοθεραπευτών του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Πάρκο Λιθαρίτσια.Η εκδήλωση περιελάμβανε την Παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών αλλά και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, σε μια ηλιόλουστη μέρα όπου μικροί και μεγάλοι απήλαυσαν τις δράσεις με πολύ χαρά, κέφι και θετική διάθεση από την ποιότητα της διοργάνωσης και τις πολλές δραστηριότητες που υπήρχαν.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με την ευγενική συνεργασία των:
- Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση»
- Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων
- Πολυχώρος απασχόλησης παιδιών «Μικρόπολις»
- Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Κουτλή Αγαθή»
- Παιδικά πάρτι «Το Κόκκινο Μπαλόνι»
- Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως το Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: