ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Με προσωπικό ασφαλείας ο Δήμος ΗγουμενίτσαςΤα καλά μας έρχονται με δυσκολία και μετά από αναζήτηση, ενώ τα κακά και χωρίς να τα αναζητήσουμε : ( Δημόκριτος )
                        

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Με προσωπικό ασφαλείας ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Την Τετάρτη 25-02-2015, οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας.Σήμερα Τετάρτη, οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας.


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας,  με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφαΣυνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, την 25.02.2015 μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών,  για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ 
Συνελήφθη, την 25.02.2015 το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 63χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.Ειδικότερα, ο 63χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (20.623.924,26) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την χορήγηση αδειών πλανόδιου εμπορίου Π.Ε. Ιωαννίνων


 
Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης -Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση άδειας υπαίθριου εμπορίου, σύμφωνα με τον Ν.4264/14 “Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις”, μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία (Διοικητήριο Περιφέρειας-Γραφείο 106 ) από την Δευτέρα 02/03/2015 έως και Παρασκευή 13/03/2015 για την κατάθεση της αίτησης (παρέχεται από την υπηρεσία), σχετικά με τη χορήγηση άδειας Πλανόδιου Εμπορίου για την Π.Ε. Ιωαννίνων με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. και την σχετική με την επικύρωση του αριθμού των αδειών, απόφαση του Περιφερειάρχη, ο ανώτατος αριθμός των εν λόγω αδειών, ανέρχεται στις πενήντα οκτώ (58).Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά
1.Πιστοποιητικό ανεργίας
2.Πιστοποιητικό:
Αναπηρίας 50% ή τυφλών
Πολυτέκνων ή Τρίτεκνων
Ανάπηρων του Ν.1370/44
Γονέων ανήλικων τέκνων με αναπηρία
Εγγραφής στα δημοτολόγια Ελλήνων Ρομά
Απεξαρτημένων ατόμων
3.Υπεύθυνη δήλωση:
Ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος
 Ότι δεν είναι συνταξιούχος
4.Δύο (2) φωτογραφίες
5.Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των αιτήσεων και με την προϋπόθεση έγκρισης της άδειας πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου θα χορηγηθεί βεβαίωση έγκρισης της άδειας, την οποία θα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προσκομίσουν τα λοιπά δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται κατά περίπτωση από τα παρακάτω:
6.Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας επαγγελματικού - αγροτικού οχήματος
7.Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης
8.Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης έναρξης-άσκησης επιτηδεύματος
9.Πιστοποιητικό αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για εγγραφή σε αυτόν
10.Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων ποτών
Επιπλέον δικαιολογητικά:
11.Εφόσον υπάρχει αναπλήρωση κατατίθενται
Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης για αναπλήρωση στο όχημα
ή/και βιβλιάριο υγείας για διάθεση τροφίμων-ποτών. 

Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για πράξεις του Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΜε έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία προκήρυξης δύο υποέργων της πράξης "Κατασκευή Πολυδύναμου Κτιρίου για τη στέγαση νέων τμημάτων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων". Πρόκειται για τα έργα:
"Προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας κτιρίου τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 700.700 ευρώ
"Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων", προϋπολογισμού 383.070 ευρώ.
Επίσης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλιών Ερευνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για υποέργα των πράξεων "Δημιουργία κέντρου αριστείας για την αξιολόγηση των φαρμακολογικών δράσεων και της τοξικότητας ουσιών, προερχόμενων από φυτικά προϊόντα" και "Βέλτιστη λειτουργία και συντήρηση γεφυρών οδικών δικτύων", συνολικού προϋπολογισμού 23.560 ευρώ.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης Περιφέρειας Ηπείρου για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ)

Με θέμα τη "Γνωμοδότηση για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου», συνεδριάζει από το απόγευμα η Επιτροπή Διαβούλευσης Περιφέρειας Ηπείρου.Την εισήγηση στην Επιτροπή έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Ακολούθησε παρουσίαση του Αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου από τους εκπροσώπους της Μελετητικής Εταιρίας ΕΠΤΑ  κ.κ. Δαμιανό Μπούρκα και Χρήστο Βενέτη και στη συνέχεια επί του σχεδιασμού υπεβλήθησαν ερωτήσεις από Δημάρχους κ.α.. Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη. Ακολουθεί η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη:
Κυρίες και κύριοι,
Η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου πιστή στην επιλογή της που έθεσε, ως στρατηγικό στόχο, τη διαφύλαξη του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, επιδεικνύει συστηματική παραγωγική δραστηριότητα τόσο στην υλοποίηση έργων όσο και στον σχεδιασμό νέων υποδομών και λειτουργιών.Με την πολιτική της βούληση αλλά και τη συστηματική, συνεχή & εντατική προσπάθεια των τεσσάρων τελευταίων ετών (2011-2014) κινήθηκε σε 2 βασικούς άξονες:
•την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων περιβαλλοντικών έργων υποδομής που είχαν καθυστερήσει σημαντικά τις προηγούμενες δεκαετίες και
•την ενσωμάτωση όλων των νέων πολιτικών της Ε.Ε. που προκύπτουν από την Οδηγία 2008/98.
Κεντρικός παράγοντας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος αποτελεί η διαχείριση των αποβλήτων.
Η διαχείριση των αποβλήτων ρυθμίζεται από το, σε ισχύ, Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου του 2004, σχέδιο από το οποίο προέκυπταν συγκεκριμένα έργα, δράσεις & μέτρα που έπρεπε να υλοποιηθούν (όπως άλλωστε φαίνεται και στην εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας το 2011, από αυτά είχαν υλοποιηθεί ΜΟΝΟ οι 2 ΧΥΤΑ (Καρβουναρίου & Βλαχέρνας) και είχαν αποκατασταθεί αρκετοί Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).
ΣΗΜΕΡΑ στην Περιφέρειά μας:
i.Λειτουργούν 3 Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στους οποίους έγιναν συμπληρωματικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
ii.Αποκαταστάθηκαν όλοι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), με αποτέλεσμα, εκτός του περιβαλλοντικού και κοινωνικού οφέλους, το οικονομικό όφελος της Περιφέρειά μας, αφού αποφεύχθηκαν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που άρχισαν να επιβάλλονται σε άλλες περιοχές της χώρας.
iii.Σχετικά με το Δίκτυο των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), το οποίο συμπληρώνει την ορθολογική διαχείριση αστικών αποβλήτων της Π.Η., έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και βρισκόμαστε στο στάδιο σύναψης της Προγραμματικής Σύμβασης με τους ΦοΔΣΑ, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή τους στα πλαίσια της νέας προγραμματικής Περιόδου.
iv.Σχεδιάστηκε, χωροθετήθηκε & αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, η οποία εντάχθηκε στο νόμο περί ΣΔΙΤ τον Μάιο του 2013. Σήμερα, ως αποτέλεσμα συνεχούς και συντονισμένης προσπάθειας, ολοκληρώσαμε ταχύτατα τη διαγωνιστική διαδικασία και βρισκόμαστε στο στάδιο οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων και, τελικά, της υπογραφής της Σύμβασης Σύμπραξης. Με την ολοκλήρωσή της και τη λειτουργία της, στα τέλη του 2016, αποφεύγεται και άλλο δυσβάσταχτο πρόστιμο που αφορά στο ειδικό τέλος ταφής ανεπεξέργαστων αποβλήτων.
Έχει εγκριθεί δε, η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, ύψους  20 εκ. €.
Παράλληλα με την ολοκλήρωση και δρομολόγηση όλων των παραπάνω υποδομών, που εκκρεμούσαν για έτη, προχωρήσαμε στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου, το οποίο αποτελεί και το πρώτο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που καταρτίζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους στόχους του Ν. 4042/2012 καθώς και με τις κατευθύνσεις και τα μέτρα που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων. Η φιλοσοφία του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ είναι πολύ διαφορετική από το παλιό σχέδιο καθώς στηρίζεται και στοχεύει στην προώθηση:
a.της πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων,
b.της χωριστής συλλογής διαφόρων ρευμάτων αποβλήτων με στόχο την επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης τους
c.της ανακύκλωσης των αποβλήτων με καινοτόμες δράσεις (όπως τα πράσινα σημεία)
Σε συνδυασμό δε, με την αξιοποίηση των προαναφερόμενων υποδομών αποσκοπεί στην ορθολογικότερη και πιο ολοκληρωμένη διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων.Μέχρι σήμερα και σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ Ηπείρου, έχει τεθεί το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση από το Δεκέμβριο του 2013 τόσο με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας όσο και μέσω της επίσημης διαδικασίας διαβούλευσης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (με την εκπόνηση της ΣΜΠΕ).Έχουν εκφράσει απόψεις Δήμοι, Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, του ΥΠΕΣ, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Δ/νσεις Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, οι Διευθύνσεις Δασών και άλλοι συναρμόδιοι δημόσιοι φορείς.Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικής Εκτίμησης βρίσκεται στο στάδιο των τελικών υπογραφών για την έκδοση της ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών και ΣΗΜΕΡΑ:
η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης Ηπείρου, καλείται να επικυρώσει την Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ καθώς εκπροσωπεί όλους τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα για την ορθολογική διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην οικιστική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος για το σύνολο της Περιφέρειας.Δεν υπάρχουν σχόλια: