ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

«Πράσινο φως» από το Eurogroup στην λίστα Βαρουφάκη



 Όταν είναι κανείς νέος, είναι πολύ νωρίς. Όταν είναι γέρος, είναι πολύ αργά : ( Διογένης )
                        

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

«Πράσινο φως» από το Eurogroup στην λίστα Βαρουφάκη
















Εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης η λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις και την τετράμηνη παράταση.Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε θετικά μηνύματα επί του ελληνικού καταλόγου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.Απο το Βερολίνο ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εξέφρασε "συγκρατημένη αισιοδοξία" ως προς πιθανή επίλυση της "διένεξης" με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων.Την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα, διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αποδεικνύει την επάρκεια των μέτρων τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
πηγή  : real.gr

Financial Times : Οι Βρυξέλλες συμφωνούν με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων...!















Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι «επαρκώς περιεκτικό» και πρέπει να εγκριθεί από τους... υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι που αποτελεί το σαφέστερο έως τώρα μήνυμα πως η Αθήνα θα εξασφαλίσει την παράταση του προγράμματος βοήθειας της που λήγει το Σάββατο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η απόφαση των δύο άλλων θεσμών - της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - που πρέπει, σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup της Παρασκευής, να εξετάσουν τη λίστα με τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων.Ο αξιωματούχος σημείωσε, όμως, ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι «στο ίδιο μήκος κύματος». Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της ΕΕ, το ΔΝΤ έχει «ορισμένες κρίσιμες παρατηρήσεις» σχετικά με τη λίστα.Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαροί (σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις), αλλά είναι μία νέα ελληνική κυβέρνηση με πολύ διαφορετικό πολιτικό όραμα. Πρέπει να δούμε εάν αυτό (η λίστα) θα επιτύχει τους στόχους».Η έγκριση της Κομισιόν δόθηκε πριν από την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), κατά την οποία αναμένεται τώρα ότι θα εγκρίνουν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, επιτρέποντας να σταλεί σε αρκετά κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης - μεταξύ αυτών και το ελληνικό - που πρέπει να δώσουν αντίστοιχες εγκρίσεις. Αξιωματούχος δήλωσε,σύμφωνα με το δημοσίευμα,ότι για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία έγκρισης από το γερμανικό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ).Η παράταση του προγράμματος αναμένεται να σταματήσει τον κίνδυνο μαζικών αναλήψεων καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά δεν λύνει την άμεση ανάγκη χρημάτων για το ελληνικό δημόσιο, αναφέρει το δημοσίευμα. «Πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να μην έχει χρήματα την επόμενη εβδομάδα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες














Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες, σχετικά με την ύπαρξη προφίλ σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που διενεργούν παράνομο στοιχηματισμό για διάφορα αθλητικά γεγονότα.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή για την αποφυγή στοιχηματισμού σε προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου.Ειδικότερα, οι διαχειριστές των διερευνώμενων προφίλ – ιστοσελίδων,υποστηρίζουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά που ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν στους χρήστες κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής είτε από προπληρωμένες κάρτες είτε συναλλαγές μέσω εταιριών μεταφοράς χρηματικών ποσών.Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού καταπείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα κερδισμένα χρήματα από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε ανάλογες προτροπές ή διαφημίσεις, να αναφέρουν (report) άμεσα ανάλογα προφίλ, μέσω της σχετικής διαδικασίας στο εκάστοτε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και να μην αποστέλλουν κανένα χρηματικό ποσό για τέτοιο σκοπό, καθώς πρόκειται για απατηλή διαδικασία.Επιπλέον, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο παράνομος στοιχηματισμός αποτελεί ποινικά αξιόποινη πράξη, για κάθε συμμετέχοντα.Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στο 111 88 .
• Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr .
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα IOS – Android - Windows: CYBERKID .

Συνελήφθη 25χρόνος ημεδαπός στην Πεδινή Ιωαννίνων για ληστεία
















Συνελήφθη 25χρόνος ημεδαπός την 23-02-2015/11:30 στην Πεδινή Ιωαννίνων, γιατί έθραυσε τον υαλοπίνακα κεντρικής εισόδου καφενείου, ιδιοκτησίας 64χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.Εν συνεχεία, αποπειράθηκε να διαρρήξει πρατήριο άρτου, ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού, προκαλώντας φθορές, κατά δήλωση παθόντα.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο, στον Γυμνότοπο Πρέβεζας














Συνελήφθησαν, την 23-02-2015 το μεσημέρι στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας,δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 30 και 15 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό,στην καρότσα του οποίου υπήρχαν κλεμμένα αντικείμενα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν μεταβεί νωρίτερα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε εργοτάξιο εταιρείας στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν ατσαλένιες βέργες, ερπύστριες μπουλντόζας και διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος.Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν.Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου δράστη.Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Ημερίδα για αγρότες στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας














Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Μαργαριτίου.Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν τον καταρροϊκό πυρετό, την ευλογιά και τη νέα ΚΑΠ. Η ημερίδα διοργανώνεται από την ιστοσελίδα agrotes.eu σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Νέες δηλώσεις από τον Τ. Κουίκ για το θέμα : « Επανασύσταση της ΜΟΜΑ και στην Ήπειρο » 
















Σε συνέντευξή του στη Λάρισα την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξήγγειλε την επανασύσταση της ΜΟΜΑ ( Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως ) σε ολόκληρη τη χώρα, όμως ξέχασε την έδρα της ΜΟΜΑ στα Γιάννενα (η οποία προϋπήρχε μέχρι τη διάλυσή), αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ΜΟΜΑ θα έχει ως έδρα το Λουτράκι, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανότατα τη Λάρισα. Πριν λίγο, η Ν.Ε. Ιωαννίνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με δελτίο τύπου που απέστειλε, επανέρχεται σο θέμα, κάνοντας λόγο για επανασύσταση της ΜΟΜΑ και στην Ήπειρο. Μάλιστα, επισυνάπτουν και απόσπασμα από την περιοδεία του υφυπουργού Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, στο οποίο τονίζει τα εξής :  «Και επειδή με ρωτάτε για τη ΜΟΜΑ, που ανήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Είναι αυτονόητο, ότι όταν αρχίσει δράσεις, θα καλύπτει τις προβλεπόμενες ανάγκες και παρεμβάσεις σε όλη την Επικράτεια. Από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη και από την Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο. Φυσικά και σε νησιά » .

Συγκροτήθηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής















Συγκροτήθηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής και πλέον απομένει η συγκρότησή τους σε σώμα με την εκλογή των προεδρείων τους. Από τους Ηπειρώτες βουλευτές - ανά Επιτροπή-  συμμετέχουν οι εξής:
Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων:
ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, Ν.Δ.: Γιώργος Στύλιος.
Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων:
ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μαντάς και Κώστας Μπάρκας, Ν.Δ.: Κώστας Τασούλας.
Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων:
ΣΥΡΙΖΑ: Μάριος Κάτσης και Χρήστος Μαντάς, Ν.Δ.: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων:
ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη, Ν.Δ.: Στέργιος Γιαννάκης, Βασίλης Γιόγιακας και Γιώργος Στύλιος.
Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης:
ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας.
Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου:
ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Καραγιάννης

Στην «φάκα» του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ηγουμενίτσα λαθραία τσιγάρα









 


Μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων μέσα σε νταλίκα εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες την 23-02-2015, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας συνέλαβαν 37χρονο αλλοδαπό οδηγό φορτηγού με επικαθήμενο,γιατί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα, το οποίο βρισκόταν μέσα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ιταλία, εντόπισαν κρυμμένη μέσα σε έξι κυλιόμενους διάδρομους μεταφοράς αντικειμένων, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία σκόπευε να διοχετεύσει λαθραία στο εξωτερικό.








Δεν υπάρχουν σχόλια: