ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΘΕΜΑ: Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού



Αν μπορείς, να βοηθάς τους άλλους. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τουλάχιστον μην τους προκαλείς κακό : ( Δαλάι Λάμα )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΘΕΜΑ:  Δελτίο  Επιδείνωσης Καιρού


















ΣΧΕΤ. : Δελτίο ΕΜΥ Επιδείνωσης Καιρού α.α: 5/2015
1. Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το παραπάνω σχετικό, που αφορά Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ και ισχύει από σήμερα Παρασκευή 30-01-2015 μέχρι και την Κυριακή  01-02-2015.
2. Παρακαλούμε τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (30-01-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (01-02-2015), ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
1. ΑΝΕΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΟΥ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ:
Α. ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (31-01-2015).
Β. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΑ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ
ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
2. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ:
Α. ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Β. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ
ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
3. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 700 ΜΕΤΡΑ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.
ΑΓΓ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2
ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς  περιπτώσεις  φθορών σε αυτοκίνητα και σε κατάστημα στην Πρέβεζα

















Ταυτοποιήθηκε ως δράστης  ένας 45χρονος ημεδαπός,σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές.Εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο  έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, δεκατρείς (13) περιπτώσεις φθορών σε αυτοκίνητα και σε κατάστημα, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 23.01.2015 έως 26.01.2015,  στην πόλη της Πρέβεζας.Ταυτοποιήθηκε ως δράστης,  ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων και στοιχείων που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο 45χρονος, στην πόλη της Πρέβεζας, κατά το χρονικό διάστημα από 23.01.2015 έως 26.01.2015, προξένησε φθορές σε δώδεκα σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε ένα κατάστημα (σπάζοντας τα παμπρίζ των αυτοκινήτων και γυάλινη πόρτα του καταστήματος). Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Α.Σ. Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου








 




 Η Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε  προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης Νέων Επιστημόνων.Συγκεκριμένα το ΚΕΚ PRACTICA Δυτικής Ελλάδος, εταίρος της πράξης, την περίοδο του Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποίησε 3 προγράμματα επιμόρφωσης Οδοντιάτρων που αφορούσαν τα εξής πεδία: Επανορθωτική Οδοντιατρική, Οδοντιατρική Φωτογραφία, Εμφυτευματολογία του στόματος. Επιπλέον, την περίοδο Ιουνίο –Νοέμβριο 2014 πραγματοποιήθηκαν 2 προγράμματα κατάρτισης Δικηγόρων, συνολικής διάρκειας 105 ωρών έκαστο, στα εξής πεδία: η Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, το Εργατικό Δίκαιο υπο τις νέες μεταρρυθμίσεις, θέματα Ασφαλιστικού Δικαίου, θέματα Φορολογικού Δικαίου & Δικονομίας Φορολογικών Διαφορών. Τέλος, την περίοδο Οκτώβριο –Δεκέμβριο 2014 πραγματοποίηθηκε 1 πρόγραμμα κατάρτισης Μηχανικών, συνολικής διάρκειας 105 ωρών, στα εξής πεδία: Μηχανικός και πρωτογενής παραγωγή, διαχείριση έργων οικολογικής & ενεργειακής δόμησης,  τεχνικοί ασφάλειας επιχειρήσεων, διαχείριση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.    Στόχος των προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης ήταν η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των Νέων Επιστημόνων, ωφελούμενων της πράξης.Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» συμμετέχουν οι: Κ.Ε.Κ. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Ε. ως Συντονιστής Φορέας  και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου, Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ΚΕΚ Practica Δυτικής Ελλάδας Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ, ΚΕΚ «Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων» ΑΕ ως Μέλη της Σύμπραξης.
Στόχος της πράξης: «Νέοι επιστήμονες Ηπείρου» είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για νέους επιστήμονες και ειδικότερα για μηχανικούς, δικηγόρους και οδοντίατρους. Πιο συγκεκριμένα το Σχέδιο δράσης έχει σκοπό να διασφαλίσει στις ανωτέρω ομάδες (επιστήμονες νέους σε ηλικία) σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως η συμβουλευτική, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και μέσα από εξειδίκευση να καλύψει το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων.Επόμενες ενέργειες της πράξης, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2015 (ημερομηνία λήξης φυσικού αντικειμένου της πράξης) είναι η πραγματοποίηση ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εν δυνάμει ωφελουμένων και ειδικών ακροατηρίων όπως επιχειρηματιών, δημοσίων υπηρεσιών, κοινωνικών φορέων κ.α., συνέδρια δικτύωσης με φορείς εκτός Σύμπραξης όσο και με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις, επισκέψεις μελέτης, ημερίδες παρουσίασης αποτελεσμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η Δράση της Συμβουλευτικής, ως ενέργεια και υπηρεσία προσανατολισμού και στήριξης των ωφελουμένων- νέων επιστημόνων της πράξης.

«Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
















Την τιμητική της είχε η Ήπειρος με τις «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα» στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.Στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Σωματείου "Διάζωμα" κ. Σταύρο Μπένο, παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό τα οφέλη από το πρωτότυπο εγχείρημα της Περιφέρειας Ηπείρου, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και του Διαζώματος, το οποίο έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.Την ομιλία του κ. Στρ. Ιωάννου ακολούθησαν συγχαρητήρια  και πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους, που ήταν προσωπικότητες της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής της χώρας.  Την παρουσίαση παρακολούθησαν στελέχη άλλων περιφερειών της Ελλάδας, με αντικειμενικό σκοπό να αντλήσουν πληροφόρηση για τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου προωθεί το καινοτόμο  πιλοτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να φέρει ιδιαίτερη αναπτυξιακή ώθηση και να αυξήσει  όχι μόνο την αναγνωρισιμότητα των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου αλλά  και να αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό της προϊόν. Το παρών τους έδωσαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Xρήστος Μπαϊλης.Εκτός του κ. Στράτου Ιωάννου, μίλησε επίσης  ο κ. Γ. Ζηρίνης, εμπειρογνώμων σε θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών πόρων, με θέμα «Πολιτιστικές διαδρομές: η δύναμη των συνεργειών όταν γίνεται πράξη», ενώ η κα Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμων σε θέματα Τουρισμού αναφέρθηκε στην πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, ως ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό.Ο Στράτος Ιωάννου, περιγράφοντας το «Τι σημαίνει για την Ήπειρο η πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της» ανέδειξε αναλυτικά το φάσμα των πολλαπλών ωφελειών για την Ήπειρο.Ο κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα:
«Οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Θέατρα της Ηπείρου αποτελούν ένα αναπτυξιακό σχέδιο, πρότυπο σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Επειδή ακριβώς αποτελούν ένα πρότυπο «ολοκληρωμένης εδαφικής επένδυσης. Και αποτελούν πρότυπο ολοκληρωμένης εδαφικής επένδυσης επειδή η προσέγγισή μας ήταν εξ αρχής ολιστική, αφού και το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου έχει ολιστικό χαρακτήρα. (…)
Το προϊόν αυτό, θα απευθύνεται τόσο στην Ελληνική, αλλά κυρίως στη διεθνή ανοιχτή αγορά που είναι η δεξαμενή που θα δώσει στην Ήπειρο την αναπτυξιακή προοπτική που της αξίζει. (…)
Η Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου δε δημιουργεί μόνο κάποιες βασικές οδικές, δεν αποκαθιστά απλώς μνημεία, δε συνδέει απλώς, όπως κάνει ένα δίκτυο δρόμων, δεν ενιαιοποιεί χώρους απλώς. Αλλά κάνοντας όλα τα προηγούμενα, επιπλέον χωροθετεί μια εμπειρία επίσκεψης.
Δημιουργεί ένα προϊόν το οποίο θα εισφέρει διαρκώς έσοδα στη Ήπειρο αλλά και θα συμβάλλει διαρκώς στην ενίσχυση του brand name Ήπειρος, γι’ αυτό και αποτελεί μια αειφόρος (κατά κυριολεξία) επένδυση.
Προσελκύει νέους τουρίστες και τακτικούς επισκέπτες.
Συντελεί στη διάχυση των επισκεπτών και τη διασπορά των εσόδων από τον τουρισμό (σε όλη την Ήπειρο ισόρροπη ανάπτυξη), ως εκ τούτου, σε μια κατανομή των οικονομικών οφελών.
Αυξάνει τη διάρκεια παραμονής και τις δαπάνες των επισκεπτών.
Συνδέει πολλά αξιοθέατα που ανεξάρτητα δεν θα είχαν τη δυνατότητα να προσελκύσουν τους επισκέπτες.
Μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω της διασποράς των τουριστών
Καθιστά επισκέψιμα τα θέατρα. Επειδή η έμφαση των Διαδρομών είναι η επίσκεψη και η εμπειρία του επισκέπτη, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόσβαση και στη δημιουργία προϋποθέσεων γι’ αυτή.
Ικανοποιεί προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα της Αρχαίας Νικόπολης και της Αρχαίας Δωδώνης για ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.
Συμβάλλει στη σύνδεση Τοπικής παραγωγής, τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας με τη δημιουργία τοπικών προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης εμπνευσμένη από τους αρχαιολογικούς χώρους, την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας
 Ζωντανεύει τα αρχαία θέατρα: Σύνδεση αρχαίων θεάτρων με το σύγχρονο πολιτισμό, ώστε να πραγματοποιούνται παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην Ήπειρο.
Ο κ. Ιωάννου απαριθμώντας ένα πλήθος ωφελειών για την Ήπειρο καταλήγοντας ανέφερε ότι     «οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου συνιστούν για την τουριστική προβολή της Ηπείρου μια εξαιρετική ώθηση. Με τις Διαδρομές  η Ήπειρος προσδοκούμε να καταστεί ένας αναγνωρισμένος διεθνής πολιτιστικός προορισμός. Οι πολιτιστικές διαδρομές θα λειτουργήσουν ως ένας ποιοτικός καταλύτης για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου προκαλώντας αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Ηπείρου μέσα από μια ποιοτική πλευρά της αλλά και ως επιταχυντής διάδοσης για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.Οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Θέατρα της Ηπείρου αποτελούν μια σπουδαία επένδυση για την Ήπειρο, η οποία αποφέρει στο παρόν τεράστια οφέλη. Φέρνουν ελπίδα και αισιοδοξία στον τόπο μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Περιφέρεια, Ελληνική και Ευρωπαϊκή.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: