ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

«Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Δήμο Ηγουμενίτσας»



Σ’ αγαπώ : Δεν μπορώ τίποτ’ άλλο να πω πιο βαθύ, πιο απλό, πιο μεγάλο..! : ( Μυρτιώτισσα )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


«Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Δήμο Ηγουμενίτσας»













 

Το Δήμο Ηγουμενίτσας επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας κος Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός αφού έκανε βόλτα στην πόλη μας, επισκέφτηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλο.Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πάργας κος Αντώνης Νάστας, ο Δήμαρχος Φιλιατών κος Σπύρος Παπάς, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΟΛΗΓ, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, ο πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας,ο απερχόμενος και ο νέος πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Θεσπρωτίας.Στην συνάντηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, έθεσε στον Πρωθυπουργό αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και το θέμα του λιμένα Ηγουμενίτσας, της Ιόνιας Οδού αλλά και τη σιδηροδρομική ένωση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα έθεσε και το θέμα της άμεσης λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας αλλά και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Έθεσε επίσης το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας των ΟΤΑ, ζήτημα για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να μεριμνήσει.Ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρωθυπουργό μια εικόνα της Παναγίας και μία αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου Ηγουμενίτσας και ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό καλή επιτυχία στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην Φιλιππιάδα














 
Συνελήφθησαν την 12-01-2015 το βράδυ, στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.Αναλυτικότερα, οι δύο ημεδαποί, την 12-01-2015 το απόγευμα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην πόλη της Φιλιππιάδας,όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, καταβάλλοντας ως αντίτιμο  πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για κλοπή από επιχείρηση στην Πρέβεζα 










 


Συνελήφθη, την 12-01-2015 το πρωί στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος δράστης εισήλθε δύο φορές κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε επιχείρηση -κυλικείο στον Παντοκράτορα Πρέβεζας και αφαίρεσε μία τηλεόραση, μία φωτογραφική μηχανή, το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ και ένα μπουφάν.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών

















Συνελήφθη, την 12-01-2015 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 28-04-2000 έως 05-12-2000, στο Τορίνο και το Μιλάνο Ιταλίας.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 54χρονος στην Κακαβιά














Συνελήφθη 54χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά 12-01-2015/14:10 Κακαβιά, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Παρατείνονται οι ημερομηνίες αντιστοίχισης επαγγελματικών αδειών















Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 112, του Ν.4314/Α/265/23-12-2014, οι προθεσμίες αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των υδραυλικών, των πρακτικών μηχανικών, των ηλεκτροσυγκολλητών, των οξυγονοκολλητών και των καυστηρατζήδων, με τις νέες επαγγελματικές άδειες, παρατείνονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 11/7/2015.Αντίστοιχα, η προθεσμία αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των ψυκτικών με τις νέες επαγγελματικές άδειες, παρατείνεται μέχρι την 17-01-2016.Τέλος, η προθεσμία αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων με τις νέες επαγγελματικές άδειες, παρατείνεται μέχρι την 17-03-2016.Παρακαλούνται οι ως άνω επαγγελματίες που δεν έχουν προσέλθει και δεν έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες  που αναφέρονται για την δραστηριότητά τους.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971, Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174, Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: g.gkatzianis@php.gov.gr, ladavou@peartas.gov.gr,  a.katsaiti@php.gov.gr, i.spiropoulos@php.gov.gr). Ειδικότερα για την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, αρμόδιοι υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γκατζιάνης και Χρήστος Γεωργούλας (γραφείο 146, Περιφέρεια Ηπείρου, τηλ.: 2651364163).

Άρχισε η από αέρος ρίψη εμβολίων- δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας









 



Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, ανακοινώνεται ότι από σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, ξεκίνησαν στην Ήπειρο, οι ρίψεις από αέρος των εμβολίων- δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας και θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.Τα εμβόλια - δολώματα έχουν χρώμα καφέ, μέγεθος σπιρτόκουτου και μυρωδιά ψαριού. Στο εσωτερικό τους φέρουν πλαστική κάψουλα με το εμβόλιο σε υγρή μορφή.Τα άθικτα εμβόλια - δολώματα δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Ωστόσο όσοι βρίσκουν εμβόλιο- δόλωμα δεν θα πρέπει να το ακουμπάνε, ενώ αν πρέπει να απομακρυνθεί από κατοικημένη περιοχή αυτό πρέπει να γίνεται φορώντας γάντια ή με τη χρήση πλαστικής σακούλας.Η Κτηνιατρική Υπηρεσία βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου












Τη σταθερή θέληση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τις αθλητικές υποδομές της Ηπείρου υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κατά τη συζήτηση της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την ανακατασκευή γηπέδων.Ειδικότερα πρόκειται για τα έργα:
Ανακατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ΕΑΝΚΙ (Λιμνοπούλα) του Π.Ε.Α.Κ.Ι.», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ
Ανακατασκευή γηπέδων Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ
Ανακατασκευή γηπέδων Σταυρακίου και Βελισσαρίου του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 420.000 ευρώ
"Έχουμε ενδιαφερθεί να βοηθήσουμε σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούμε σε όλη την Ήπειρο. Οι Δήμοι έχουν μια επωδό: "δεν έχουμε μία". Εμείς έχουμε ελάχιστα διαθέσιμα μέσα, όμως κοιτάμε να καλύψουμε τα πάντα" σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους και τους αθλητικούς φορείς για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το έτος 2015, με εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη σημείωσε πως εκ μέρους της Περιφέρειας υπάρχει σαφής προγραμματισμός για τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, χάρη στην προεργασία των υπηρεσιών και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Η ανταπόκριση των επαγγελματιών του τουρισμού καθορίζει την τελική συμμετοχή σε κάθε έκθεση, διευκρίνισε.Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και του Δήμου Ιωαννιτών για το έργο: «Αποκατάσταση οδού προς Αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας Α' φάση», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, καθώς και την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για την κανονική λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη 10η έκθεση HO.RE.CA 2015  με παρουσίαση «Ελληνικού Πρωινού Ηπείρου»


















Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την Ηπειρώτικη παραγωγή, να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα Ηπειρώτικα προϊόντα συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, θα συμμετάσχει στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.Στο περίπτερο της Περιφέρειας - το οποίο θα λειτουργήσει  μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας- θα παρουσιάζονται τα προϊόντα της περιοχής μας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό», δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδι, ελιές, μέλι, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα.Στόχος του «Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού»,  κατά πρώτο λόγο είναι να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι  η Ήπειρος στη συγκεκριμένη έκθεση  θα είναι μια από τις επτά τιμώμενες Περιφέρειες.Η Περιφέρεια, με δεδομένη και τη μεγάλη προβολή που εξασφαλίζει η έκθεση, καλεί  τους τοπικούς παραγωγούς να προσφέρουν ενδεικτικά προϊόντα τους (1-2 συσκευασίες) προκειμένου αυτά να ενσωματωθούν στην παρουσίαση του «Ελληνικού Πρωινού» της Ηπείρου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην HO.RE.CA 2015, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με προϊόντα να το γνωρίσουν μέχρι και την Πέμπτη 15/1/2015 στα τηλέφωνα 26823 60230 και 26823 60200 ή στο e-mail e.konstantinidi@php.gov.gr, υπεύθυνη: κα Κωνσταντινίδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: