ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης...?



Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν. Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν : ( Πλάτων ) …και εκτός τα του Πλάτων…. σήμερα έχουμε ‘’ την Βουλή κ.α. ,των Ελήνων ...που πρέπει κάτι να πουν ‘’ .


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης...?
Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης που αφορά τα 595.000 νοικοκυριά ; 






















 
Ξεκινούν οι πληρωμές στους 595.000 δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, Σ. Σεχπερίδου.Όπως ανέφερε η κ. Σεχπερίδου η πληρωμή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση στη γνωστή γραφειοκρατία που διέπει το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα στην αναμονή της έκδοσης μιας εσωτερικής εγκυκλίου η οποία θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες οφειλές των δικαιούχων.Με λίγα λόγια αν και τελειώνει ο Νοέμβρης και οδεύουμε ολοταχώς στην καρδιά του χειμώνα χιλιάδες συμπολίτες βρίσκονται στο περίμενε προκειμένου να βάλουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν.Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο.Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet.

Ποιοι προλαβαίνουν να " κλειδώσουν " πλήρη σύνταξη...?















Κερδισμένοι χωρίς να επηρεαστούν από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων είναι όσοι έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως το 2012 και θεμελιώνουν δικαίωμα, δηλαδή συμπληρώνουν και την ηλικία συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2014.Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να αποχωρήσουν οποτεδήποτε, ακόμη και μετά το 2015, χωρίς να επηρεαστούν από το νέο σύστημα υπολογισμού της σύνταξης.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν χιλιάδες ασφαλισμένοι καθώς μπορούν να αποχωρήσουν με πλήρη σύνταξη σε ηλικίες 55 ως 61 χρονών.

Ρύθμιση Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας

















Σας υπενθυμίζουμε ότι σε εφαρμογή του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014  «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» ως τροποποιημένος από τον Ν. 4304/2014, προχωρούμε σε ρύθμιση του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως την 30/10/2014, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες ρήτρες.Πιο συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο μας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
•Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
•Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
•για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
•για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
•για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι  30.11.2014.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία, του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) ή στα τηλέφωνα 2665361208 & 2665361209 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η Αντιδήμαρχος  Οικονομικών
Ρεγγίνα  Δηλαβέρη

Συνελήφθη 26χρονος στην Άρτα (Συκούλα) 















Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Άρτα (Συκούλα) την 22-11-2014/23:00, γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτ/το, μετέφερε 37χρονη ομοεθνή του στο εσωτερικό της χώρας.Επίσης συνελήφθησαν (2) ομοεθνείς τους, ηλικίας 30 και 29 ετών αντίστοιχα,οι οποίοι κινούνταν με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, διευκολύνοντας την κίνηση του πρώτου οχήματος.

Τι αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις...;;














Νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προωθεί το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που έφερε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την Ερευνα.Η τροπολογία, που κατατέθηκε προς ψήφιση με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων διάρθρωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γ΄ Λυκείου και Ρύθμιση θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» προσθέτει στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα το μάθημα της Πληροφορικής, ενώ δεν αφαιρεί τελικά από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα τη Λογοτεχνία.Σύμφωνα με την τροπολογία, τα πανελλαδικώς τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι τα παρακάτω:
α) ΕΠΕ – Ανθρωπιστικές Σπουδές, Νομικές: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία και Λατινικά.
β) ΕΠΕ – Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία ή Πληροφορική.
γ) ΕΠΕ – Επιστήμες Υγείας: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Φυσική, Χημεία και Βιολογία.
δ) ΕΠΕ – Επιστήμες Οικονομίας, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Αρχές Οικονομικής Επιστήμης και Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
ε) ΕΠΕ – Παιδαγωγικών Επιστημών: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Αρχές Φυσικών Επιστημών.
Δημιουργία νέου επιστημονικού πεδίου για την Πληροφορική
Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να έχει καταλήξει στο ότι η ένταξη της Πληροφορικής θα δημιουργήσει νέο πεδίο, που θα είναι προέκταση του 2ου. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές Χημείας θα επιλέγουν το 2ο πεδίο, όσοι επιθυμούν σχολές Πληροφορικής το 3ο, ενώ οι υπόλοιπες σχολές (π.χ. τμήματα Μαθηματικών ή Φυσικής κ.ά.) θα ενταχθούν και στα δύο πεδία.
Μάθημα βαρύτητας
Οι μαθητές δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποια επιστημονική κατεύθυνση θα ενταχθεί καθένα από τα 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ ούτε και το μάθημα βαρύτητας, παρ' όλο που σύμφωνα με τον νόμο 4163 τα παιδιά που φέτος είναι στη Β΄ Λυκείου έπρεπε να γνωρίζουν μέχρι την 1-3-2014 το μάθημα αυξημένης βαρύτητας της κάθε σχολής...
…πηγή : Εφημεριδα των Συντακτων

Ο Αλέξης του ( ΠΑΣΟΚ..;;; ) : όμως …όπως ο Ανδρέας…: « Να μη χάσουμε το ραντεβού με την ιστορία »





















«Δεν μπορεί κανείς να χάνει το ραντεβού με την Ιστορία και να λέει δεν πειράζει θα ξανάρθει κι άλλο». Με αυτή τη φράση, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, για την στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει.«Από μόνοι τους δεν πρόκειται να πέσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουν το παν για να παραμείνουν άλλον ενάμισι χρόνο.Εδώ έχουμε ένα κρίσιμο ραντεβού μπροστά μας και εναπόκειται και στη δική μας στάση να είμαστε παρόντες/ουσες σε αυτό το ραντεβού.Θα μου πείτε: «και τι πρέπει να κάνουμε; Δεν βλέπεις ότι οι άλλοι δουλεύουν υπόγεια;». Εμείς έχουμε δύο όπλα.
• Το πρώτο όπλο είναι η κινητοποίηση του κόσμου.
• Και το δεύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε μια αντίληψη και μια στρατηγική έντιμων καθαρών συμμαχιών, αλλά ανοιχτών συμμαχιών.

NASA : Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό















Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ στο οποίο επιβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ιταλίδα αστροναύτης προσδέθηκε χωρίς προβλήματα σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοίνωσε η NASA.Το διαστημόπλοιο, που προσδέθηκε γύρω στις 04:49΄ώρα Ελλάδας, μετέφερε εκτός από τη Σαμάνθα Κριστοφορέτι, τον ρώσο κοσμοναύτη Αντόν Σκαπλέροφ και τον αμερικανό αστροναύτη Τέρι Βιρτς.Εκτοξεύθηκε από το Μπαϊκονούρ, στις στέπες του Καζακστάν, χθες στις 23:01 ώρα Ελλάδος. "Ένα νέο διαστημόπλοιο έφτασε. Επιβεβαιώνεται ότι το Σογιούζ προσδέθηκε σωστά" στο Σταθμό, πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με την τηλεόραση της NASA.Στα 37 της χρόνια η αστροναύτης Κριστοφορέτι, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι η πρώτη Ιταλίδα που ταξιδεύει στο διάστημα.Οι τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τα μέσα Μαΐου 2015. Θα συναντήσουν άλλους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί, τον Αμερικανό Μπάρι Γουίλμορ και τους Ρώσους Αλεξάντρ Σαμοκουτιάγιεφ και Έλενα Σερόβα, οι οποίοι θα γυρίσουν τον Μάρτιο στη Γη.Η παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα έχει μια γαστρονομική καινοτομία: Ο αστροναύτες μεταφέρουν στις αποσκευές τους σχεδόν μισό κιλό χαβιάρι, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Αλεξάντρ Αγκούριοφ, ένας από τους επικεφαλής του ΔΔΣ."Θα υπάρχουν στο Σογιούζ 15 κουτιά των 30 γραμμαρίων χαβιάρι, καθώς και μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες και 140 μερίδες ξηρού γάλατος και μαύρο τσάι χωρίς ζάχαρη", εξήγησε διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι οι επιθυμίες των αστροναυτών για το γεύμα τους την Πρωτοχρονιά.Η ιταλίδα αστροναύτης μεταφέρει επίσης μια μηχανή καφέ "ISSpresso", βάρους 20 κιλών, οι κατασκευαστές της οποίας τη διαμόρφωσαν τελείως διαφορετικά, βάσει των αρχών της φυσικής και της μηχανικής των υγρών για το διάστημα σε σχέση με τη Γη.Συνολικά, δεκαέξι χώρες μετέχουν στον ΔΔΣ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας που καταβάλλουν τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Εξαμελές πλήρωμα αστροναυτών απασχολείται σε μόνιμη βάση στη δομή αυτή, το οποίο εναλλάσσεται κάθε έξι μήνες.Αυτό το διαστημικό εργαστήριο που τέθηκε σε τροχιά το 1998 και η κατασκευή του κόστισε συνολικά εκατό δισεκατομμύρια δολάρια, είδε τη διάρκεια της ζωής του να παρατείνεται κατά τέσσερα χρόνια τον Ιανουάριο από τη ΝΑSA, έως το 2024. Η NASA εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία για να στέλνει αστροναύτες της στο ΔΔΣ, με κόστος 70 εκατομμυρίων δολαρίων τη θέση στους πυραύλους Σογιούζ.
…imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: