ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ψηφίστηκαν πλειοψηφικά τα θέματα του Δ.Σ. Φιλιατών στην συνεδρίαση που έγινε την 24-11-2014




Μην κρίνεις έναν άνθρωπο από αυτά που λένε οι άλλοι γι’ αυτόν : ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ψηφίστηκαν πλειοψηφικά τα θέματα του Δ.Σ. Φιλιατών στην συνεδρίαση που έγινε την 24-11-2014

















Την Δευτέρα την 24-11-2014 έγινε η συνερδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Φιλιατών στην αίθουσα συνεδριάσεων με πλήρη απαρτία.Τα θέματα που έθεσε το Δ.Σ. στην ολομέλεια του συμβουλίου ψηφίστηκαν με πλειοψηφία.Το Δ.Σ. άφησε κάποια θέματα για την επόμενη συνεδρίαση ώστε να μελετηθούν καλύτερα και έκλεισε την συνεδρίαση άψογα.
Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 14η έτους 2014
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 1η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Δευτέρα, και ώρα : 18.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Αποδοχή επιχορηγήσεων- Έγκριση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2014.
Εισηγητές: Α/δήμαρχοι κ.κ. Παππά Ουρανία & Έξαρχος Σπυρίδων
2.Έγκριση τεχνικού Προγράμματος έτους 2015.
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς
3. Μετατροπή δύο (2) αιθουσών πρώην Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Λιά για χώρο  έκθεσης κειμηλίων –εκκλησιαστικών-συλλόγων κ.λ.π. της Τ.Κ Λιά.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Παππά Ουρανία
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




















Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί μεταφοράς του φορητού ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού καθώς και η μεταφορά τριών ( 3 ) χειρουργικών τραπεζιών και τεσσάρων ( 4 ) χειρουργικών προβολέων για την επέκταση του Γ. Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών, ύψους 25.000 €.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 05-12-2014.
Οι όροι του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ καθώς και στο ΚΗΜΔΗΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου.
Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών δρομολογείται πλέον η έναρξη λειτουργία της Νέας πτέρυγας η οποία και προσδιορίζεται στις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους.
    ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Κ.Π.Ε. ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ









Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: «Άκαρι (Varroa destructor), παράσιτο στη μέλισσα. Σωστή, βιολογική αντιμετώπισή του». Η ημερίδα, απευθύνεται σε ενήλικες της τοπικής κοινωνίας, και έχει σκοπό την επιμόρφωση αρχαρίων, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία, αλλά και όλων όσων θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, για το έντομο που συμμετέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό (80-90%) στην επικονίαση.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας-Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ κατά τις ώρες 17:00 – 20:00.
Επικοινωνία : Κ.Π.Ε. ΦΙΛΙΑΤΩΝ
46 300 ΒΡΥΣΕΛΛΑ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ,Τηλ:  26640  - 22000,FAX:  26640  - 22000,Ε-mail: kpefilia@otenet.gr ,web: kpe-filiat.thesp.sch.gr

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
























Με αφορμή την 25 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, έκανε την παρακάτω δήλωση:Η βία κατά των γυναικών όχι μόνο δεν εξαλείφεται στα χρόνια που ζούμε, αλλά, αντίθετα, οξύνεται με τεράστιες ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τα θύματα, την οικογένεια και τις κοινωνικές σχέσεις.Έχει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, που άλλοτε είναι πιο ορατά κι άλλοτε πιο συγκαλυμμένα: Εκδηλώνεται ως λεκτική, ψυχολογική, συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική βία, παρενόχληση και εκφοβισμό.Ασκείται όταν απολύονται και χτυπιούνται από τα ΜΑΤ οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, αλλά και όταν μένει ατιμώρητος ο σεξισμός στη δημόσια ζωή και τους θεσμούς, όταν το ναζιστικό μόρφωμα δηλητηριάζει με τις ιδέες του ρατσισμού και του σεξισμού το σώμα της κοινωνίας.Βρίσκει χώρο μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι,  αλλά και στην εργασία, στον δημόσιο χώρο και στην κοινωνία.Πλήττει όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, εκπαιδευτικό επίπεδο, εργασιακή κατάσταση, εμφάνιση, οικογενειακή κατάσταση.Όμως, είναι οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενες και γενικά οι φτωχές γυναίκες και οι μετανάστριες που κινδυνεύουν περισσότερο, γιατί αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα της οικονομικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής στήριξης ή φοβούνται περισσότερο να μιλήσουν.
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων η αναγκαιότητα να ξεριζωθεί το φαινόμενο της βίας που δηλητηριάζει την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η πρόληψη και η εξάλειψή του δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών και των φεμινιστικών κινημάτων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.Είναι υποχρέωση όλων να αγωνιστούμε και να εγγυηθούμε την ισότιμη προστασία και το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των γυναικών, σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υποστήριξης και αποκατάστασης. Μακριά από νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, που θεωρούν περιττό το κράτος πρόνοιας, τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.
Όλγα Γεροβασίλη

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου - Πρόεδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Αλεξ. Καχριμάνη  για την Παγκόσμια Ημέρα  Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 















Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε το 1981 από τον Ο.Η.Ε. ως Hμέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών, με αφορμή τον φρικτό θάνατο τριών αδελφών γυναικών που αντιστάθηκαν κατά της δικτατορίας Τρουχίλο στη Δομινικανή Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια αφύπνισης, προβληματισμού και κινητοποίησης για την εξάλειψη της βίας που υφίστανται οι γυναίκες.Σύμφωνα με αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία (1) στις τρεις (3) γυναίκες έχει υποστεί κάποια μορφή βίας, η οποία τις πλήττει αδιάκριτα, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την οικονομική τους κατάσταση. Περιστατικά καταγράφονται σε όλες τις χώρες, προηγμένες και μη, ενώ η οικονομική κρίση προκαλεί την επιδείνωση του φαινομένου.Καθημερινά καταγγέλλονται πράξεις κακοποίησης που θίγουν τη σωματική ακεραιότητα της κάθε γυναίκας, το δικαίωμά της στην εργασία, τη δυνατότητά της να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ως μητέρας και το δικαίωμα να αναπτύσσεται ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα.Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων δηλώνει την παρουσία της στον αγώνα κατά της κακοποίησης των γυναικών και στηρίζει κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε
γυναίκες θύματα βίας.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης















Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 7ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου « Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.K. Κουλιών – Μαζαρακίου – Ριαχόβου και Καραρράκτη», προϋπολογισμού 507.317,07 € χωρίς ΦΠΑ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013, ως προς το άρθρο 3 «ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ».
2.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας για την υλοποίηση του προγράμματος «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ  ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ (Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015» , προϋπολογισμού  4.400,00 €( με ΦΠΑ), και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Διακρατικό Πρόγραμμα Συνεργασίας Αδριατικής-Ιονίου 2014-2020 (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). Όλο το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ είναι αναρτημένο στο: www.interreg.gr/νέα/πολυμερή-προγράμματα/αδριατική.html.
4.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Διακρατικό Πρόγραμμα Συνεργασίας Βαλκανικής–Μεσογείου 2014-2020 (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). Όλο το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ είναι αναρτημένο στο:
5.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).                    Όλο το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ είναι αναρτημένο στο: http://www.agrotikianaptixi.gr/Uploads/Files/SEPE_PAA_2014-2020.pdf
6.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) (έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης) του έργου, (υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η (Ειδικά έργα και δραστηριότητες), Α/Α 06) : «Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας , με κωδικό θέσης «219 Λιγκιάδες», στη θέση «Όρος Μιτσικέλι», πλησίον Λιγκιάδων του Δήμου Ιωαννιτών  Π.Ε. Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία : «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
7.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) (έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης) του έργου, (υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η (Ειδικά έργα και δραστηριότητες), Α/Α 06): «Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας , με κωδικό θέσης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΟΛΗ 3-1410», σε θέση πλησίον Μαρμάρων , Δ.Κ. Μαρμάρων του Δήμου Ιωαννιτών Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
8.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) (έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης) του έργου, (υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η (Ειδικά έργα και δραστηριότητες), Α/Α 06): «Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας , με κωδικό θέσης «ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ (1003175)», στη θέση «Καραβέσι» στο  Δήμο Βορείων Τζουμέρκων Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία : «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
9.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου : «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 11.130 ορνίθων αυγοπαραγωγής, στη θέση «Φλάμπουρα», Δ.Ε. Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία: «Α & Ε. Κανιώρης Ο.Ε.».-. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
10.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου, που κατατάσσεται στην 10η ομάδα (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κωδικός 7), κατηγορία Α2: «Λειτουργία χοιροτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 200 χοιρομητέρων με μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας από βιοαέριο, ισχύος 980 KW , εγκατεστημένη και λειτουργούσα στο Τ.Κ. Χανόπουλο , Δ.Ε. Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων , Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Κων/νος Τζούκας . (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία












 

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απευθύνεται στους βουλευτές των κομμάτων και ζητά να κατατεθεί εκ μέρους τους επερώτηση προς τον Υπουργό και τον Αναπλη-ρωτή Υπουργό του ΥΠΑΑΤ κυρίους Καρασμάνη και Κουκουλόπουλο ως προς το σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μετά από την ανάληψη των καθηκόντων τους σε σχέση με τις εκκρεμότητες του νόμου 4039/12 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον νόμο 4235/14 για τα ζώα συντροφιάς.Εμείς βεβαίως γνωρίζουμε την απάντηση : Σε καμία
Μήνες τώρα το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας με αποτέλεσμα ο νόμος 4039/12 να μην μπορεί να εφαρμοστεί, να αλωνίζουν τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των ζώων, ο αριθμός των αδέσποτων να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, διάφοροι Δήμοι να τα στοχοποιούν με τις πράξεις τους, να βρίσκονται στο μάτι του διάφορων κρατικών, δημόσιων αρχών και υπηρεσιών με ο, τι κίνδυνο αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ευζωία τους, και ενώ αυτά δεν ευθύνονται για την αδεσποτεία τους, δέχονται όλες τις επιπτώσεις από αυτήν, ο δε άνθρωπος που τα κατέστησε αδέσποτα μένει στην πράξη στο απυρόβλητο.Ακόμη και ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Π.Κουκουλόπουλος με την απάντηση την οποία έστειλε στην επερώτηση της Βουλευτή κας Κατερίνας Μάρκου, όπου ανερυθρίαστα δηλώνει οτι “η περαιτέρω αυστηροποίηση των ήδη αυστηρών ισχυουσών ποινικών κυρώσεων και ο χαρακτηρισμός τους ως μη μετατρέψιμες θα οδηγήσει σε ποινές δυσανάλογες προς το τελεσθέν αδίκημα” συντελεί τα μέγιστα στην απαξίωση της προστασίας των ζώων.Προς επίρρωσιν του κου Αναπληρωτή Υπουργού της έκτασης και του βάθους της παθογένειας πλέον της ελληνικής κοινωνίας στις κακοποιήσεις ζώων παραθέτουμε μια από τις πάρα πολλές εκατοντάδες περιπτώσεις ειδεχθούς κακοποίησης ζώων (παράτησε το σκυλί δεμένο και αυτό υπέστη αργό, αγωνιώδη και μαρτυρικό θάνατο από ασιτία και έλλειψη νερού).Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό η πράξη αυτή δεν αξίζει την στέρηση της ελευθερίας του ανθρώπινου κτήνους που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.
Εύγε κ. Υπουργέ αρμόδιε για την προστασία των ζώων.
Κατά τα άλλα κραδαίνουμε παντού ότι είμαστε μία πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα, με βαλκάνιες όμως αντιλήψεις και τακτικές.Από την μία ο Ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από το Άρθρο 46 του Ν.4235/2014 σκονίζεται στα συρτάρια ελεγκτικών αρχών καθώς εκκρεμούν όλες οι Υπουργικές Αποφάσεις, και από την άλλη όσοι κακοποιούν ζώα, μένουν ατιμώρητοι και πάνε σπίτια τους να συνεχίσουν την ζωή τους, ενώ σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για τέτοια εγκλήματα υπάρχει ποινή στέρησης της ελευθερίας.
Πότε θα εκδοθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος κ.Υπουργέ;
Πότε θα φτάσουμε σαν χώρα τα Ευρωπαϊκά στάνταρ;
…Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
                                                                                   
ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΑΣΥ στους ΑΓΡΟΤΕΣ για ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ  










   Αγρότη - Αγρότισσα
  Τα προβλήματα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς πολλαπλασιάζονται χαρακτηρίζοντας το 2014 σαν μια ακόμη κακή χρονιά για όλους, τόσο στη φυτική παραγωγή, όσο και στην κτηνοτροφία.
Οι εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης & της ΕΕ παίζουν τον καθοριστικό ρόλο σ’αυτήν την αρνητική πορεία. Με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 προχωρούν γρηγορότερα στον στόχο τους για τη δημιουργία λιγότερων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων με το μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων. Μειώνουν τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία και το αγροτικό μας εισόδημα κατά 45% μέχρι το 2020, αποσυνδέουν τις επιδοτήσεις από την παραγωγή, περιορίζουν καλλιεργούμενες εκτάσεις με τα διάφορα «πρασινίσματα», προχωρούν σε άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ μέσα στο 2015 παράλληλα με την προκαταβολή για την επόμενη χρονιά και τα τεκμήρια διαβίωσης, προχωρούν σε κατασχέσεις & πλειστηριασμούς μέσο του ΚΕΑΟ για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ, κλπ. Άρα, έχουν ήδη πάρει πίσω από τις τσέπες των αγροτο-κτηνοτρόφων με τα παραπάνω μέτρα, τα περιβόητα 2 δις ευρώ της ΚΑΠ.Πολλά αγροτο-κτηνοτροφικά μας προϊόντα μήνες μετά τη συγκομιδή είναι απλήρωτα, οι τιμές παραγωγού εξευτελιστικές, το κόστος παραγωγής ανεξέλεγκτο, τα χαράτσια για ΕΝΦΙΑ-ασφάλιση σε ΕΛΓΑ & ΟΓΑ-δηλώσεις ΟΣΔΕ-αδειοδότηση στάβλων & γεωτρήσεων-σήμανση ζώων κ.ά. «έρχονται σύννεφο».Οι ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα στο έλεος του άδικου και αντιασφαλιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, το ίδιο και οι ζημιές στην κτηνοτροφία από ευλογιά & καταρροϊκό πυρετό, που ήρθαν «καπάκι» στο πετσόκομμα εξισωτικής αποζημίωσης από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων.      Από κοντά και οι πολιτικές επιλογές της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, που με την επέμβαση στην Ουκρανία και τις συνέπειες από το εμπάργκο της Ρωσίας, τις δικές μας εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κτυπάνε.       
      Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι
Η μικρομεσαία αγροτιά δικαιολογημένα βρίσκεται σε αναβρασμό και είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει τις πολιτικές κυβέρνησης & ΕΕ, που την θέλουν στον καιάδα του ξεκληρίσματος.  
Πρέπει με όλες της τις δυνάμεις να αγωνιστεί για την επιβίωσή της , δίνοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα για άλλη πολιτική και εξουσία με στόχο τη λαϊκή ευημερία.
Πρέπει στον αγώνα της αυτό να «συναντηθεί» με τους άνεργους, τους εργαζόμενους,τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Η απεργία στις 27 Νοέμβρη νάναι το επόμενο κοινό αγωνιστικό μας βήμα. Το πρόσφατο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα με τη μαζική συμμετοχή και της αγροτιάς, μας δείχνει το δρόμο.Καλούμε σαν Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση τους μικρομεσαίους αγρότο-κτηνοτρόφους, μαζί με τις οικογένειες τους,να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα.ΟΛΟΙ  την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία !
Νοέμβρης  2014 Πανελλαδική  Γραμματεία της ΠΑΣΥ 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στην Άρτα, με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου» 















Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε την 24-11-2014, στην αίθουσα Σκουφά στην Άρτα, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.Στην ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου» συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες, αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου.Ειδικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν, ήταν:
•Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
•Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
•Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.
•Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
•Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο, καθώς και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις  δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•Τηλεφωνικά στον αριθμό: 210-6476959
•Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr .
•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID .

Σύλληψη 57χρονου αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη 















Συνελήφθη 25-11-2014 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας  Ειδικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 57χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος αλλοδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε έναν 27χρονο μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Αλβανίας προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.





 






Δεν υπάρχουν σχόλια: