ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας,ζητά την άμεση ρύθμιση για την συνταγογραφήση σε ανασφάλιστους



Ο αν μη ίδης, μη λέγε. Ειδώς σιγά , μτφρ : Μη μιλάς για ότι δεν ξέρεις και όταν μάθεις,σιώπα. : ( Σόλων )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας,ζητά την άμεση ρύθμιση για την συνταγογραφήση σε ανασφάλιστους













Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας,υπήρξε αποδέκτης διαμαρτυριών, από ανασφάλιστους συμπολίτες του Νομού μας, για τη μη συνταγογράφηση φαρμάκων, από δημόσια δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), παρότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (αρ. φύλλου 1753 – 28/6/2014), αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει από 2μηνου τουλάχιστον.Σε επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους τόσο της διοίκησης, όσο και του ιατρικού προσωπικού του Π.Ε.Δ.Υ., διαπιστώσαμε πως αυτό γίνεται, διότι δεν έχει προβλεφθεί η ειδική ένδειξη στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως ρητά αναφέρει η σχετική απόφαση.-Επειδή το θέμα αφορά σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, που για οικονομικούς λόγους, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να είναι και ανασφάλιστο &…
- Επειδή σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις, που λαμβάνονται, ειδικά όταν αφορούν και διευκολύνουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
- Επειδή θα μας επιτρέψετε, η μη πρόβλεψη της ειδικής ένδειξης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έως και σήμερα, είναι απαράδεκτη δικαιολογία και δε θέλουμε να πιστέψουμε, ότι αποτελεί πρόφαση για να μην εφαρμοσθεί η παραπάνω απόφαση.
Σας παρακαλούμε όπως άμεσα εφαρμόσετε την αναγραφόμενη ειδική ένδειξη και να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να λυθεί τάχιστα το παραπάνω πρόβλημα.

Γενικός  Αγροτικός Συν/σμός  Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ  αγροτών















Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Γενικού  Αγροτικού  Συν/σμού  Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ  αγροτών”, αφού  πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του πρωτοπόρου συνεταιριστή και οραματιστή του  συνεταιριστικού  κινήματος  και  εκλεκτού συναδέλφου  Θεοχάρη Γκουλιούμη,Προέδρου  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της  ΕΑΣ  Θεσπρωτίας, της  ΔΩΔΩΝΗ  ΑΕ  ΑΒΓΗ , της  ΑΣΗΚ  Α.Ε, και  μέλος  του  Διοικητικού Συμβουλίου  της  ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεδρίασε εκτάκτως  και  αποφάσισε :
1.Να  εκφράσει  τα  θερμά  του  συλλυπητήρια  στην  οικογένειά  του.
2.Να  παραστεί  σύσσωμο  στην  εξόδιο  ακολουθία.
3.Να  καταθέσει  αντί  στεφάνου  χρηματικό  ποσό  στην  ΣΥΒΕΑΠ  ΑΕΣ, σύμφωνα  με  την  επιθυμία  του  εκλιπόντα.
4.Να  δημοσιοποιηθεί  το  παρόν  στα  Μ.Μ.Ε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος : Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Ο Δήμος Ζηρού ανακοινώνει ότι θα περισυλλέξει εγκαταλελειμμένα οχήματα και καλεί τους ιδιοκτήτες να φροντίσουν για την απομάκρυνσή τους













Ο Δήμος Ζηρού στην προσπάθεια του να περιορίσει τις εστίες μόλυνσης που δημιουργούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και σε γειτονιές του Δήμου, να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής, να επιτύχει την αύξηση των πολύτιμων θέσεων στάθμευσης, αλλά και τον περιορισμό αιτιών για την πρόκληση ατυχημάτων, αρχίζει τη διαδικασία περισυλλογής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία με τελικό σκοπό την παράδοσή τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Ο.Τ.Κ.Ζ.
Ένα όχημα θεωρείται εγκαταλειμμένο όταν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.
β) Εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη, χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
γ) Εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωση του.
δ) Αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται, δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.
Καλούνται όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν επιθυμούν την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τους από τον Δήμο, να φροντίσουν για την απομάκρυνσή τους. Παράλληλα, καλούνται οι δημότες που έχουν αντιληφθεί στην περιοχή τους κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια, να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Ζηρού, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περισυλλογή τους.
Τρόποι επικοινωνίας:
•Με τηλεφωνική επικοινωνία στο αρμόδιο Γραφείο, τηλ.: 2683360613
•Με e-mail στο texniki.ypiresia@1535.syzefxis.gov.gr

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη αλλοδαπός καταζητούμενος στην Ηγουμενίτσα














Στη σύλληψη ενός 21χρονου Αλβανού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών για συμμετοχή σε κύκλωμα προώθησης γυναικών στην πορνεία, προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές στην Ηγουμενίτσα.Όπως διαπιστώθηκε, ο 21χρονος δεν διέθετε νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα,ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Σένκεν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Είχαν τους παράνομους μετανάστες σε ειδική κρύπτη στην Ηγουμενίτσα
Δύο (02) διακινητές και εννέα (09) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου camper, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος αλλοδαπός οδηγός και η 40χρονη αλλοδαπή συνοδηγός, μετέφεραν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης (κάτω από το κρεβάτι) στο πίσω μέρος του οχήματος, εννέα (09) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ποδηλάτη 
Την 16-09-2014 το μεσημέρι, στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού  Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 23χρονος υπήκοος Γερμανίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ποδηλάτη.Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Ενεργείται προανάκριση.
Συνελήφθη στο Βίκο Ιωαννίνων 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες στο Νομό Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την 12-09-2014 το μεσημέρι, στο Βίκο Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, της Ο.Π.Κ.Ε. Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων,  ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε εκκλησίες, στο νομό Ιωαννίνων. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 12-09-2014 μετά τα μεσάνυχτα, ο 54χρονος δράστης, επιχείρησε να διαρρήξει το παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, έγινε όμως αντιληπτός και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του.Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, ο 54χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς  και συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο χωριό Βίκος Ιωαννίνων.Όπως προέκυψε, ο δράστης, λίγο πριν τη σύλληψή του, είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το παγκάρι του παρεκκλησίου στο Βίκο Ιωαννίνων ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε διαρρήξει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού και το εξωτερικό παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, απ΄ όπου αφαίρεσε ένα τρυπάνι και χρηματικό ποσό.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και με βάση τις προανακριτικές ενέργειες, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 54χρονου και σε άλλες δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων εκκλησιών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο  σε χωριά του Πωγωνίου  και της Κόνιτσας.Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για το ίδιο αδίκημα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και μετά την απολογία του στον κ. Ανακριτή προφυλακίστηκε.Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στον Μύτικα Πρέβεζας,  για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος
Ο δράστης προέβαινε  παράνομα σε συλλογή και αποθήκευση παλαιών μετάλλων, με σκοπό την εμπορίαΣυνελήφθη, την 16-09-2014 το πρωί στον Μύτικα Πρέβεζας,από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος προέβαινε παράνομα σε συλλογή και αποθήκευση παλαιών μετάλλων και άλλων αντικειμένων, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, με σκοπό την εμπορία, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπού στην Άρτα για οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθη την 16-09-2014 το μεσημέρι στην Άρτα,από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα,ο 37χρονος συνελήφθη,διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (45.507,29) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη, την 16-09-2014 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση προώθησης γυναικών στην πορνεία.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί καλλιεργητές κάνναβης στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν,την 16-09-2014 το πρωί στο Κρυφοβό Ιωαννίνων,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 55 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομης οπλοκατοχής.Ειδικότερα, την 16-09-2014 το πρωί,εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•τρία (3)  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,80) έως (2,70) μέτρων,  τα οποία ήταν φυτεμένα στις αυλές των σπιτιών
•ένα κυνηγετικό όπλο με ληγμένη άδεια κατοχής
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.














Δεν υπάρχουν σχόλια: