ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ : ‘’ χορήγηση επιδόματος μητρότητας ‘’



Όταν πηδάς από χαρά, έχε το νου σου μήπως κάποιος μετακινήσει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου : ( Στανισλάβ Λεμ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ : ‘’ χορήγηση επιδόματος μητρότητας ‘’














Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης  Μπέζας, υπέγραψε σήμερα κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται το ύψος, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), σε εφαρμογή του ν.4097/2012.Το ύψος του θα ανέρχεται σε 200 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα 4 μηνών και θα καταβάλλεται εφάπαξ.Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη εντός έξι μηνών από την ημερομηνία τοκετού.Με τη συγκεκριμένη απόφαση θεσπίζεται για πρώτη φορά και για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες το επίδομα μητρότητας, όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση.Το επίδομα χορηγείται για την ενίσχυση της μητρότητας και του εισοδήματός τους, με στόχο την προώθηση της ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. με τους ασφαλισμένους  άλλων ταμείων.Επιπλέον, χορηγείται σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α. και όχι σε μια μικρή κατηγορία τους (δικηγόροι Αθήνας και Θεσσαλονίκης).Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας δήλωσε τα εξής: «Και αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».

ΔΗΜΟΣ   ΖΗΡΟΥ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ» 

















Ο Δήμος Ζηρού σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μέτρα Πρόληψης για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού πυρετού των μηρυκαστικών» την οποία διοργανώνει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Θεσπρωτικού.
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Άρχισαν οι εγγραφές για την μουσική σχολή και τα τμήματα χορού του ΦΟΠ














Κάνουμε γνωστό στους ενδιαφερομένους γονείς και μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα ή συμμετέχουν σε δραστηριότητες του Φιλοπροόδου Ομίλου Παραμυθιάς, ότι όλα τα μαθήματα της μουσικής σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος (με χαμηλά δίδακτρα), τα τμήματα εκμάθησης και παρουσίασης παραδοσιακών χορών ενηλίκων και ανηλίκων (αρχάριοι και προχωρημένοι), καθώς και η εκμάθηση σκάκι, αρχίζουν στις 1 Οκτωβρίου 2014.Οι εγγραφές άρχισαν και πραγματοποιούνται στα γραφεία του Φ. Ο. Π. (οδός Κ. Καραμανλή 174 - 1ος όροφος), τις εξής ημέρες και ώρες:
- Κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί από ώρα 10:00 έως 12:00.
- Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα από ώρα 18:00 έως 20:00.
Για περισσότερες πληροφορίες,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6942405206 & 6974428218.

Βαλκανικά Μετάλλια για τους αθλητές του Δ.Ν.Ο. Ηγουμενίτσας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίαςς την Βοσνία


















Οι κωπηλάτες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, Ευάγγελος Αναστασίου και Λευτέρης Δημάκος, κατέκτησαν Χάλκινα μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στο Visegrad της Βοσνίας, στο αγώνισμα της οκτακώπου παίδων.Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Δ.Ν.Ο.Η. συγχαίρουν τους αθλητές και τους προπονητές τους, Κώστα Κιτσάτη και Πέτρο Κωτσινή για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, καθώς και τους γονείς τους που τους στηρίζουν στην επίπονη προσπάθειά τους.

Νέα προκήρυξη για 260 προσλήψεις στο Λιμενικό















Εντός Οκτωβρίου θα εκδοθεί η νέα προκήρυξη του Λιμενικού για 260 προσλήψεις δόκιμων λιμενοφυλάκων,η οποία αφορά υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει είναι Ελληνες πολίτες και να διαθέτουν, επίσης, πτυχίο καλής γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής), πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και ηλικία έως 26 ετών. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν φέτος, για πρώτη φορά, με μεικτό σύστημα, όπου τα τυπικά προσόντα θα παρέχουν το 70% της μοριοδότησης και η γραπτή εξέταση το 30% (Νόμος 4256/2014, Τεύχος Α' "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις", ενώ για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί υψομέτρηση. Επιπλέον, οι προκριθέντες βάσει τυπικών προσόντων θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ιατρικές,αθλητικές και ψυχομετρικές εξετάσεις,προκειμένου να εξακριβωθούν η φυσική και πνευματική τους κατάσταση και η καταλληλότητά τους για την ανάληψη των καθηκόντων των θέσεων.Ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση, θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού.






Δεν υπάρχουν σχόλια: