ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επίδομα 400€ για τα φτωχά νοικοκυριά



Θράσος είναι το θάρρος γι’ αυτά που δεν πρέπει να τολμά κανείς : ( Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Επίδομα 400€ για τα φτωχά νοικοκυριά














Ξεκινά η εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» πιλοτικά σε 13 δήμους το φθινόπωρο. Η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και καθορίζει τους δικαιούχους, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, αλλά και τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα.Το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.Στην απόφαση καθορίζονται τα ποσά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τα οποία χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση».Η βασική καινοτομία του μέτρου είναι πως η οικονομική κατάσταση των υποψηφίων για ένταξη στο πρόγραμμα κρίνεται με βάση τα πραγματικά εισοδήματα σε πραγματικά χρόνο χωρίς τεκμαρτά και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως αυτό το δίχτυ προστασίας θα καλυφθούν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι.Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μέτρο θα συνδυαστεί με ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων με τους δικαιούχους να παίρνουν επίδομα θέρμανσης, να εντάσσονται στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου και να λαμβάνουν μέρος σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης.Στόχος είναι το 2015 το ελάχιστο εγγυημένο επίδομα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας και να καλυφθεί το 7% του πληθυσμού. Το σχετικό κονδύλι – στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου- θα κυμαίνεται από 850 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. . «Πρόθεσή μας είναι την επόμενη χρονιά αυτό να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη παρέμβαση ως την «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα».«Για τη δημιουργία του μηχανισμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αντλήσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και έτσι διαμορφώσαμε τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός.Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά.

ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας : ΕΝΦΙΑ και μνημόνια θα καταργηθούν...!















Kαλεί τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή.Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές,  προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, όπου και παρουσιάζει το πρόγραμμα του για τις πρώτες 100 μέρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε» τονίζει.Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του» δηλώνει, ενώ καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.«Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση. Εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής» δηλώνει και ζητά εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει νέα Βουλή που θα εναρμονίζεται, όπως υποστηρίζει « ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός». Μάλιστα προχωρεί σε άνοιγμα καλώντας όσους έχουν σταθεί απέναντι στα μνημόνια να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί Αγίους Αναργύρους και Νεοχωράκι Άρτας για κλοπές













Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί ηλικίας 28 και 29 ετών στους Αγίους Αναργύρους και Νεοχωράκι Άρτας.Την 22-08-2014/14:30,διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες κατά τις νυκτερινές ώρες της 20/21-08-2014, διέρρηξαν σε συνεργείο αυτοκινήτων που βρίσκεται στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Άρτας-Αγρινίου και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ανωτέρω μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ψαλίδι στις συντάξεις έως 30% ...τάθελε η μαμά σου …τάθελες και σύ…?













Αλλάζουν όλα σε όρια ηλικίας και υπολογισμό των συντάξεων εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Μπροστά στον κίνδυνο περαιτέρω «εκτροχιασμού» των ασφαλιστικών ταμείων την ερχόμενη διετία, η κυβέρνηση εξετάζει πρόσθετα μέτρα.Σε αυτά περιλαμβάνεται η εξάλειψη των επιδοτήσεων - «μπόνους» που προσαυξάνουν τις συντάξεις δημιουργώντας ισχυρό αντικίνητρο ασφάλισης και αφήνουν ανεξέλεγκτη τη «μαύρη» εργασία εφόσον εξασφαλίζονται οι καλύτερες παροχές με τα ελάχιστα έτη ασφάλισης.Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη αναθέσει στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να εκδώσει έως τον Οκτώβριο ειδική μελέτη με τις «μη ανταποδοτικές» παροχές ανά Ταμείο.Το θέμα θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, παρουσία του Γιάννη Βρούτση.Το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι η αιτία για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, έχοντας απορροφήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου το 81,3% και το 64%, αντίστοιχα, της ετήσιας επιχορήγησης, δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, τις συντάξεις έως το τέλος του χρόνου.Με δεδομένο ότι μπορεί οι συντάξεις κάποιων να επιδοτούνται σε βάρος όλων των άλλων, υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση των συντάξεων της 15ετίας (με αύξηση του ελάχιστου ορίου στην 20ετία) καθώς και των «μπόνους» σε συνδυασμό με την εφαρμογή, από την 1/1/2015 του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (βασική + αναλογική) και του προβλεπόμενου στο σχετικό νόμο 3863/10 υποχρεωτικού διαχωρισμού των προνοιακών παροχών από τις κύριες συντάξεις.Επίσης, στο Παρίσι θα συζητηθούν ο νέος απεργιακός νόμος, η αξιολόγηση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων καθώς και η πρόβλεψη δεύτερου βαθμού κρίσης στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας σε περιπτώσεις μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων.Προς το παρόν αποκλείονται νέες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης τα οποία, άλλωστε, συγκλίνουν σταδιακά στο 62ο και στο 67ο για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Φυλακή στο σπίτι ( Κανούν ) : Αυτός είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας...?













Ανατροπή σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης με εξευρωπαϊσμό των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ’ οίκον αλλά και...με ηλεκτρονική επιτήρηση, προβλέπει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Μαρκή.Κδορυφαία επιλογή της πλειοψηφίας της Επιτροπής είναι, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής»,  η κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος με ρητή διάταξη –και ειδικότερα το άρθρο 333- που προβλέπει απόλυτα την κατάργησή του με μία μόνο φράση.
Τι αλλάζει στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης
- Καταργείται ο νόμος 1608/1950 περί καταχραστών. Τα ισόβια μετατρέπονται σε 20 χρόνια.
- Νέοι τρόποι έκτισης της ποινής: κατ’ οίκον περιορισμός, ηλεκτρονική επιτήρηση και κοινωφελή εργασία σε οργανισμός του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Νέος όρος για χαρακτηρισμό εγκληματικής οργάνωσης. Απαιτείται ο οικονομικός προσπορισμός.
- Ποινές κάθειρξης έως 20 χρόνια για πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας.
- Χρηματικές ποινές 50.000 έως 150.000 ευρώ για δωροληψία υπαλλήλων.
- Απαγορεύεται η μετατροπή των ποινών, διευρύνεται η επιβολή χρηματικών ποινών σε ελαφρά αδικήματα.
- Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης.
Οι καινοτομίες του Ποινικού Κώδικα
Επανάσταση στον χώρο της επιμέτρησης και του τρόπου έκτισης των ποινών φέρνει ο νέος Κώδικας, ο οποίος εισάγει θεσμούς πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.
- Κατ’ οίκον περιορισμός για υπερηλίκους άνω των 75, μητέρες ανηλίκων έως πέντε χρόνια, τετραπληγικούς, αναπήρους, ασθενείς με AIDS.
- Κοινωφελής εργασία για καταδικασμένους έως πέντε χρόνια, ορίζεται αριθμός ωρών εργασίας από 100 έως 240 ώρες για ποινή ανά χρόνο.
- Ηλεκτρονική επιτήρηση ανηλίκων καταδικασμένων για ελαφρά εγκλήματα.
- Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και χρηματική ποινή.
…πηγή : "Βήμα της Κυριακής"
 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: