ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το 1ο LINE OUT FESTIVAL στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας στις 29-30 & 31 Αυγούστου



Ο γιατρός βλέπει τον άνθρωπο σε όλη του την αδυναμία, ο δικηγόρος σε όλη του την κακία, και ο θεολόγος σε όλη του τη βλακεία : ( Άρθουρ Σοπενχάουερ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Το 1ο LINE OUT FESTIVAL στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας στις 29-30 & 31 Αυγούστου










Σε μια πανέμορφη χερσόνησο δίπλα στο κύμα, περιστοιχισμένη από αμμώδη παραλία και ψηλούς ευκάλυπτους, το Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2 και ο 105,5 Στο Κόκκινο, δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί που μοιράζονται το ίδιο πάθος και αγάπη για τη μουσική, διοργανώνουν στις 29-30 και 31 Αυγούστου 2014, στο camping Δρέπανος, στην Ηγουμενίτσα, το πρώτο Line Out Festival! Σπουδαίοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους και την επίδρασή τους στην ελληνική ροκ σκηνή όπως ο Παύλος Παυλίδης, οι Σπυριδούλα, ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Γιάννης Αγγελάκας, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην περιοχή, στη σκηνή του Line Out Festival, η οποία θα βρίσκεται κυριολεκτικά πλάι στο κύμα.Από το line up δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και νεότεροι καλλιτέχνες όπως οι Γιαννιώτες Στιχόβολη, Κοντομάνικο μπλούζ και Κράμα αλλά και ο Κύριος Κ. τα μουσικά δείγματα των οποίων έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για την επόμενη γενιά της ροκ σκηνής.Παράλληλα, η μουσική γιορτή θα πλαισιωθεί από δύο ντοκιμαντέρ τα οποία θα προβληθούν για πρώτη φορά μαζικά στην περιοχή της Θεσπρωτίας, το «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε» του Άρη Χατζηστεφάνου και τη ΝΟΝΑ του Στέλιου Κούλογλου, που έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό σε όλα τα μέρη προβολής τους τη φετινή χρονιά.Στόχος του πρώτου Line Out Festival να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους επιλέξουν να παρευρεθούν στο camping Δρέπανος στις 29-30 και 31 Αυγούστου!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 29/8
Παύλος Παυλίδης &The B-Movies
Στιχόβολη
Κοντομάνικο μπλούζ
Προβολή του ντοκιμαντέρ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε
Σάββατο 30/8
Σπυριδούλα & Δημήτρης Πουλικάκος
Κύριος Κ.
Κράμα
Προβολή ντοκιμαντέρ, Η ΝΟΝΑ
Κυριακή 31/8
Γιάννης Αγγελάκας
Κόστος εισιτηρίων
Για 29/8: 12 ευρώ προπώληση, 14 ευρώ στο ταμείο, 8 ευρώ ανέργων/ ΑμεΑ
Για 30/8: 10 ευρώ προπώληση, 13 ευρώ στο ταμείο, 8 ευρώ ανέργων/ ΑμεΑ
Για 31/8: 12 ευρώ προπώληση, 14 ευρώ στο ταμείο, 8 ευρώ ανέργων/ ΑμεΑ
Για τριήμερο εισιτήριο: 30 ευρώ στη προπώληση αποκλειστικά.
Προπώληση εισιτηρίων Ηγουμενίτσα:
- Δισκοπωλείο B-Side, πλατεία Δημαρχείου 9, 26650 26807
- Βιβλιοπωλείο Κυριαζής, Κύπρου 9Α, 26650 25554
- Δισκοπωλείο Αθηνά Βρύση, πεζόδρομος Ελ. Βενιζέλου 5Β, 26650 22431
-Camping Δρέπανος, Παραλία Δρεπάνου, Ηγουμενίτσα, 26650 26980
Ιωάννινα:
-Café Σκάλα, Εθν. Αντιστάσεως 50, Ιωάννινα, 26510 37676
Kέρκυρα:
Ticketbox, Ευγ.Βουλγάρεως & Μοντσενίγου, 26610 27400 (Δευτέρα-Σάββατο 09:30-14:30 Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 19:00-21:00)
On-line: www.ticketbox.gr
Γενικές πληροφορίες
* Η κατασκήνωση έχει έξτρα χρεώσεις που αφορούν στις υπηρεσίες του camping. Ειδικά για τις μέρες του φεστιβάλ παρέχεται 50% έκπτωση στους κατασκηνωτές στις τιμές Σεπτεμβρίου.
* Ο χώρος διαθέτει μπαρ, φαγητό, wifi, τουαλέτες, Ιατρείο.
* Προς διευκόλυνση όλων είναι πολύ σημαντικό να έχετε προμηθευτεί από πριν τα εισιτήρια σας. Μια σαφής διευκόλυνση είναι… της τσέπης σας (το τριήμερο εισιτήριο στη προπώληση είναι 25% φθηνότερο από τα να πάρετε εισιτήρια για τη κάθε ημέρα από την είσοδο!)
* Παρακαλείστε να φυλάξετε το εισιτήριό σας έως τη λήξη του φεστιβάλ.
* Οι πόρτες κάθε ημέρα ανοίγουν στις 19:00, οι προβολές ξεκινούν στις 19:30 και το πρόγραμμα στις 21:00 εκτός από τη Κυριακή που οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και το πρόγραμμα αρχίζει στις 22:00 .

Στον «Καρκαμίσι» πραγματοποιήθηκεη ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δ. Σ. Σουλίου παρουσία του Υφ. κ.Αντώνη Μπέζα












Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.8.2014 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου. Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας,Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης προσπάθειας για να αντιμετωπίσουμε την πιο μεγάλη κρίση που χτύπησε τη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια και ότι η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει.Οι ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτούς αναδείχθηκαν σε κεντρικό πρωταγωνιστή συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια με περικοπές που αγγίζουν το 60% της κρατικής χρηματοδότησής τους. Είναι όμως απαραίτητο η προσπάθεια  αυτή να ολοκληρωθεί και να συνεχίσουμε τις αλλαγές «εν κινήσει». «Εν κινήσει» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης σημαίνει ότι την ίδια ώρα που αναμετριόμαστε  με τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ίδια ώρα οφείλουμε να θεμελιώνουμε το «Δήμο του Μέλλοντος».Ένα Δήμο που θα εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους εξορθολογισμού των δαπανών του, που θα χρησιμοποιεί ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συμπλήρωση της κρατικής χρηματοδότησης, που θα έχει κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη αυτών που πλήττονται περισσότερο από τη κρίση και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, που θα λειτουργεί χωρίς διαχωρισμούς, που θα εφαρμόζει στην πράξη την αρχή της επικουρικότητας μεταφέροντας με διαφάνεια τις αποφάσεις κοντά στους πολίτες, που θα εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές τοπικής ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.Ο Δήμος Σουλίου, η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή έχουν ιστορία και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η Εγνατία οδός έχει δημιουργήσει εντελώς νέα δεδομένα. Εγώ σε αυτή την προσπάθεια οφείλω να είμαι συμπαραστάτης, αφού μετέχω στην κυβέρνηση της χώρας. Αυτό οφείλω να κάνω και αυτό θα γίνει. Γιατί ο στόχος είναι κοινός και η προσπάθεια συλλογική».

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα













Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας. Ειδικότερα:
•Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνελήφθη  στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
•Από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι  κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Το πλαστό έγγραφο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το είχε προμηθευτεί έναντι του χρηματικού ποσού των (150) ευρώ.
•Από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 37χρονος υπήκοος Ιράκ, διότι κατείχαν πλαστές ταυτότητες Αυστρίας και Ισπανίας. Τα πλαστά έγγραφα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα είχαν προμηθευτεί έναντι του χρηματικού ποσού των (700) ευρώ συνολικά.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Νέα δήλωση Αλ.Καχριμάνη υπέρ της εκτροπής του Αχελώου













Μια ακόμη δήλωση,σχετικά   την εκτροπή του Αχελώου,έκανε σήμερα ο Αλέκος Καχριμάνης,o οποίος  επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής για την εκτροπή του Αχελώου: "Θεωρώ ότι είναι εθνικό έγκλημα που δεν τελειώνει το έργο. Είναι ένα έργο έτοιμο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ανάσα στην εθνική οικονομία και θα αλλάξει την τύχη της Θεσσαλίας και της δικής μας περιοχής. Το έργο είναι τελειωμένο, και αποτελεί υποχρέωση της ηγεσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας να πάει να το δει και μετά να βγάλει αποφάσεις".

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια του Πύρρου Ανθή Λιάγκου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Μεγάλης Βρετανίας


















Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια του Πύρρου Ανθή Λιάγκου,από το SWANSE της Μεγάλης Βρετανίας όπου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από 18 έως της 24 Αυγούστου.Η Γιαννιώτισα αθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Σφαιροβολία Γυναικών κατηγορίας 32-33.Στην αποστολή συμμετείχε και ο προπονητής της αθλήτριας Σταύρος Στραγάλης.Ο προπονητής ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ανέφερε τα εξής: ‘’ Οι κόποι μας και η προσπάθειά μας ανταμείφθηκαν, το μετάλλιο της Ανθής ήρθε μετά από προσπάθεια 7 χρόνων και είναι η αρχή για μεγαλύτερες επιτυχίες.Τίποτα δεν χαρίζετε αλλά κατακτάται  με θέληση και επίμονη ,στόχος μας τώρα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2015 και η συμμετοχή μας στην Παρολυμπιάδα του Ρίο το 2016 ‘’.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση η μονάδα Α.Σ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου









 


Ένα ακόμη μεγάλο βήμα - και το πιο ουσιαστικό - για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου,έγινε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα  Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, για την ένταξη του  έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη".Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 21.585.000 ευρώ, ποσό το οποίο  αντιστοιχεί στο ανώτατο δυνατό ποσό χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ήτοι  60%, και το οποίο η Περιφερειακή Αρχή διεκδικούσε και επέτυχε.Την  ερχόμενη εβδομάδα, με την τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας  (άνοιγμα οικονομικών προφορών), θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του  έργου, το οποίο - σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού  Περιβάλλοντος- θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου  2015.Την ικανοποίησή του για την ανωτέρω θετική εξέλιξη, εξέφρασε ο  Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο ως μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος της Ηπείρου,εξαίροντας ταυτόχρονα τη συμβολή και τη μεθοδική εργασία της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ.  Τατιάνας Καλογιάννη, καθώς και των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού.  Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου  Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και περιλαμβάνει: Μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων και προδιαλεγμένων αποβλήτων, μέγιστης δυναμικότητας  105.000 τόνους/ανά έτος.

Υποβολή δηλώσεων από κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων














Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση ότι υποχρεούνται (σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. 3326/99721/01-08-2014 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ (ηλεκτρονική διεύθυνση WWW.minagric.gr), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 30 Νοεμβρίου 2014.Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
α) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
β) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).
γ) οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών.
Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό), για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.Για την συμπλήρωση της δήλωσης συγκομιδής μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ διευκρινίζονται τα παρακάτω:
Για τους παραγωγούς οι οποίοι κατέχουν ήδη λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. δεν απαιτείται νέα εγγραφή αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στο σύστημα εφαρμογών τον ίδιο κωδικό.Αντίθετα οι παραγωγοί οι οποίοι δεν κατέχουν λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες Του Υπ.Α.Α.Τ. είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εγγραφή.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο & Στάθη Βασδέκη ή στο τηλέφωνο: 2651 0 87117.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου











Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων – πρακτικών της 7ης /30-7-2014 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. α) Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου  2014-2020
β) Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης  Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη
παρουσίαση: η Ενδιάμεση Διαχειριστική  Αρχή Ηπείρου)
3.Τροποποίηση απόφασης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή των προσβάσεων της νέας γέφυρας στη θέση Μπαλντούμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή  του Δήμου Εγνατίας στο Νομό Ιωαννίνων.
(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου)
4.Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2014
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου).




Δεν υπάρχουν σχόλια: