ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

‘’ Μούκα ‘’ με «αλεξανδρινό» φελό στο στόμα για τους σκοπιανούς ο Τάφος στην Αμφίπολη



Σε ένα πολιορκημένο φρούριο, η διαφωνία είναι προδοσία :  ( Ιγνάντιο Λογιόλα )

 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


‘’ Μούκα ‘’ με «αλεξανδρινό» φελό στο στόμα για τους σκοπιανούς ο Τάφος στην Αμφίπολη
Πάγωσαν στα Σκόπια με τον τάφο στην Αμφίπολη..! Τι γράφουν ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι Σκοπιανοί;
Δεν πείθουν τα ψέματα των σκοπιανών πλέον την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα..!

















«Αυτό, το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη, θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας. Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή Sitel και συνεχίζει: Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, γράφει ότι τα ευρήματα θα επιβεβαιώσουν την επίσημη θέση της Ελλάδας, που αντιτίθεται στην υπερβολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και στις προσπάθειες που κάνει για μια τεχνητή μακεδονική συνείδηση.Η εφημερίδα, μάλιστα, προβαίνει σε σχόλια μιας φανταστικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του NATO.«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική χαρά και ευχαρίστησή μου, που δημιουργείται από την σημαντική πρόσφατη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη, μια ξεχωριστή ανακάλυψη στον τομέα της διεθνούς αρχαιολογίας», θα πει στην φανταστική ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.

Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός για κλοπές στην Πρέβεζα














Σε άλλες δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, εμπλέκεται  ο 47χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη  την 20-08-2014από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. που αφορά την αυτόφωρη σύλληψη 47χρονου υπηκόου Σερβίας, για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από το Μεσοπόταμο Πρέβεζας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, η εμπλοκή του σε δύο (2) ακόμα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 47χρονος την 14-08-2014 διέπραξε επιπλέον τις παρακάτω κλοπές:
• στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έκλεψε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε την 15-08-2014 εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, στο 216ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού.
• στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, αφαίρεσε από πρατήριο υγρών καυσίμων ένα τσαντάκι μέσης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, για κλοπή στην Άρτα
Συνελήφθησαν, την 22-08-2014 το μεσημέρι στο Νεοχωράκι Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  για κλοπή, αντίσταση και απείθεια.Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, να επιβαίνουν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και σε σήμα στάσης των αστυνομικών, δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της στο Νεοχωράκι Άρτας και οι δύο επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, αλλά συνελήφθησαν προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις νυκτερινές ώρες της 20/21-08-2014 εισήλθαν από ανοικτό φεγγίτη σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Άρτα και αφαίρεσαν την ανωτέρω μοτοσικλέτα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου.Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη  53χρονος αλλοδαπός, οδηγός νταλίκας, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών
Ο δράστης είχε τοποθετήσει τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα σε λάστιχο του οχήματος.Κατασχέθηκαν συνολικά (19.655) γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθη, την 22-08-2014 το βράδυ στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Μετσόβου (περιοχή Λιγκιάδων), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε, κρυμμένα σε νταλίκα, (19.655) γραμμάρια κάνναβης. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (νταλίκα), το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα σε λάστιχο του οχήματος, δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (19.655) γραμμαρίων.Το συγκεκριμένο φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αλβανικές πινακίδες, κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Περίθαλψη για 65 χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ











 

Τη δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Μετά από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ βρέθηκαν 65.835 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα κριτήρια του Ν.4254/2014 (μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1-1-2011) και πλέον θα λαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. «Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι – όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας μας – δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους, καθώς όλοι οι αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους οποίους μπορούν να αποταθούν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης», τονίζεται.. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: «Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στοχευμένα και αποτελεσματικά, σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και τις οικογένειες τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα». Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.

Διαφωνία Ελλάδας - Ε.Ε. για την αποζημίωση των ροδάκινων














Οι ενστάσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας οδηγούν σε επανεξέταση των έκτακτων στήριξης ροδάκινων και νεκταρινιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Στη συζήτηση στις Βρυξέλλες για τα επικείμενα έκτακτα μέτρα μεταξύ του υπουργείου και τους εμπειρογνώμονες των κρατών-μελών της Ε.Ε., η ελληνική αντιπροσωπεία διαφώνησε με την προτεινόμενη κατανομή και η Επιτροπή τελικά ανακοίνωσε, ότι προετοιμάζεται νέος, διορθωτικός κανονισμός, προκειμένου να ληφθούν υπόψη συνολικότερα οι συνέπειες από τις ρωσικές απαγορεύσεις αλλά και για να βελτιωθούν σημεία του εκδοθέντος κανονισμού.Μάλιστα ζητήθηκε από τα κράτη - μέλη η υποβολή παρατηρήσεων.Σύμφωνα με τον Κανονισμό που γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή, ο συνολικός προϋπολογισμός για τη στήριξη ροδακίνων και νεκταρινιών ανέρχεται σε 29,7 εκατ. ευρώ για αποσύρσεις και 3 εκατ. ευρώ για δράσεις προώθησης.Αναλυτικά προβλέπει χρηματοδοτική συνδρομή ύψους 29,7 εκατ. ευρώ σε οργανώσεις παραγωγών καθώς και σε μεμονωμένους παραγωγούς για αποσύρσεις (δωρεάν διανομή, λιπασματοποίηση, κ.λπ) και ειδική στήριξη ύψους 3 εκατ. ευρώ για δραστηριότητες προώθησης. Τα ποσά κατανέμονται σε τέσσερις χώρες ως εξής: Ελλάδα 317.000 ευρώ, Ισπανία, 1,13 εκατ. ευρώ, Ιταλία 1,28 εκατ. ευρώ και Γαλλία 262.000 ευρώ.
Τι ζητάει η Ελλάδα
Τον επαναπροσδιορισμό των ποσών με βάση το μερίδιο των εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία και όχι τον αριθμό παραγωγών και το ύψος της συνολικής παραγωγής, που χρησιμοποίησε η Επιτροπή, ζήτησε η ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα, τα αιτήματα είναι τα εξής:
- η επέκταση προορισμών απόσυρσης και για μεταποίηση, προκειμένου τα ροδάκινα να χυμοποιηθούν και να διανεμηθούν δωρεάν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και σχολεία
- η στήριξη για τους ροδακινοπαραγωγούς που δεν είναι μέλη Οργανώσεων Παραγωγών να ανέρχεται, επίσης, σε ποσοστό 100% όπως ισχύει και για τις Οργανώσεις Παραγωγών καθώς, επίσης, και επέκταση προορισμού απόσυρσης στην μεταποίηση (χυμοποίηση)
- δυνατότητα σύναψης συμβάσεων των μη μελών Οργανώσεων Παραγωγών και με «ένα σχήμα ισοδυνάμου χαρακτήρα αναγνωρισμένο από το κράτος μέλος» που θα διαχειριστεί τις αποσύρσεις τους
-  αύξηση του ποσού που κατανέμεται στην Ελλάδα για ενέργειες προώθησης υπολογιζόμενο με βάση το ποσοστό εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών προς τη συγκεκριμένη αγορά.

Οι Στρατιωτικοί μήνυσαν τον Χαρδούβελη













Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευή 22 Αυγούστου, στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.Η ομοσπονδία των στρατιωτικών αναφέρει ότι μετά την κατάθεση της μύνησης, ζήτησε "από τα αστυνομικά όργανα του οικείου Τμήματος να προβούν σε όλες εκείνες τις δικονομικές και Συνταγματικές ενέργειές τους, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, ώστε ο αναφερόμενος να προσαχθεί άμεσα στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου και να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών".

Πέθανε σε ηλικία 108 ετών ο Εμμανουήλ Κριαράς












Από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 108 ετών πέθανε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ της Παρασκευής ο φιλόσοφος Εμμανουήλ Κριαράς. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, ενώ πριν ένα μήνα είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη επέμβαση στο ισχύο.Ο Εμμανουήλ Κριαράς γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1906 (15 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε) στον Πειραιά από οικογένεια κρητικής καταγωγής, ενώ τα πρώτα παιδικά του χρόνια έζησε στη Μήλο.Το 1914 με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1924 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1929. Από το 1930 έως το 1950 εργάστηκε στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, αρχικά ως συνεργάτης και από το 1939 ως διευθυντής.Παράλληλα με την εργασία του στο Μεσαιωνικό Αρχείο συνέχισε τις σπουδές του και το 1930 μετέβη στο Μόναχο με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών για να ενημερωθεί σε θεωρητικά και τεχνικά ζητήματα της λεξικογραφίας στο περιβάλλον του Thesaurus Linguae Latinae.Το 1938-1939 και το 1945-1948, ως διδάκτορας πλέον, φεύγει για μετεκπαίδευση στο Παρίσι, την πρώτη φορά στη βυζαντινολογία και τη δεύτερη στη συγκριτική γραμματολογία. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1938 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη διατριβή Μελετήματα περί τας πηγάς του Ερωτοκρίτου.Το 1948 ήταν υποψήφιος για την έδρα της νέας ελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την οποία όμως κατέλαβε ο Λίνος Πολίτης. Δύο χρόνια αργότερα, εκλέχτηκε στην θέση του τακτικού καθηγητή της μεσαιωνικής ελληνικής φιλολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.Στην Θεσσαλονίκη δίδαξε κυρίως μεσαιωνική φιλολογία, εκτάκτως μεσαιωνική ελληνική ιστορία, νεοελληνική φιλολογία, αλλά και γενική και συγκριτική γραμματολογία, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες ιδρύθηκε (το 1965) η πρώτη -και για πολλά χρόνια μοναδική στην Ελλάδα- έκτακτη αυτοτελής έδρα της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας.Το διδακτικό έργο του Εμμανουήλ Κριαρά διακόπηκε βίαια τον Ιανουάριο του 1968, όταν η Χούντα των Συνταγματαρχών αποφάσισε να τον απολύσει για τα δημοκρατικά του φρονήματα. Η απόλυσή του από το Πανεπιστήμιο τον έστρεψε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη σύνταξη του «Λεξικού της μεσαιωνικής ελληνικής δημώδους γραμματείας (1100-1669)».Η σύζυγός του, καθηγήτρια της ψυχοτεχνικής στη Βιομηχανική Σχολή της Θεσσαλονίκης (σημερινό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Αικατερίνη Στριφτού-Κριαρά, με την οποία είχε παντρευτεί το 1936, απεβίωσε την 1η Μαΐου του 2000.






 
.






Δεν υπάρχουν σχόλια: