ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Υφυπουργός Ε.K.A.και Πρ. κ. Αντώνης Μπέζας : ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του ΟΓΑ και το νέο οργανόγραμμα



Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα : ( Καρλ Μαρξ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ο Υφυπουργός Ε.K.A.και Πρ. κ. Αντώνης  Μπέζας : ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του ΟΓΑ και το νέο οργανόγραμμα 








Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης  Μπέζας είχε συνεργασία σήμερα με τον Διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, διοικητικά στελέχη του Οργανισμού και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.Στη συνάντηση συζητήθηκε το νέο οργανόγραμμα του ΟΓΑ, στο οποίο προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο χρόνος απονομής των παροχών στους δικαιούχους. Επίσης στο νέο οργανόγραμμα προβλέπεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη δημιουργία «τοπικών γραφείων» σε διάφορες περιοχές για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.Παράλληλα, ο Διοικητής παρουσίασε τις νομοθετικές προτάσεις του Οργανισμού σχετικά με την οριστικοποίηση του χρόνου ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών μέχρι 31-12-2012, τη χορήγηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, με βάση το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη και προετοιμασία της ομαλής μετάβασης στις ρυθμίσεις του ν.3863/2010 καθώς και την ασφάλιση στον ΟΓΑ των αλιεργατών και των εποχικά απασχολούμενων σε επιχειρήσεις φυτικής παραγωγής. 

Εγκρίσεις για έργα στις 4 Περιφερειακές Ενότητες από την Οικονομική Επιτροπή










 Νέα έργα που αφορούν τις οδικές και αγροτικές υποδομές  των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων,  καθώς και άλλα που αφορούν μνημεία και το περιβάλλον προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Αναλυτικά:
Α. Δημοπρατήσεις
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων:
1.  «Επισκευή – αναστύλωση Μοναστηρίου Ζέρμας», προϋπολογισμού € 550.000,00 με ΦΠΑ.
2. «Επισκευή εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», προϋπολογισμού € 120.000.
3.«Αποκατάσταση καθιζήσεων επαρχιακής οδού Χίνκα - Ζόργιανη - Πολύγυρος», προϋπολογισμού € 70.000.
4.«Διαγραμμίσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 100.000.
5. "Καθαρισμοί πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου στράγγισης Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 39.000.
6."Ασφαλτοστρώσεις – Κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού», προϋπολογισμού € 42.500,00 με ΦΠΑ.
7."Συμπληρωματικά τεχνικά επί της 10ης επαρχιακής οδού στον Άσσο» προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
Β.  Ανάδειξη αναδόχων
•Ανάδειξε τους αναδόχους των εξής έργων:
• «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 9.403.350. Ανάδοχος ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Ε.
•Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Καρίτσας, Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 34.800 ευρώ. Ανάδοχος η Ο.Ε. "Σταύρου Ν. - Γιαννακός Μ. Ο.Ε.".
•Ολοκλήρωση βατότητας Ηγουμενίτσα- Δρέπανο- Αγιονάζι, προϋπολογισμού 614.900 ευρώ. Ανάδοχος η Ε.Ε. Ηρακλής Τσόγκας & ΣΙΑ Ε.Ε.
•«Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας προς Μουσιωτίτσα», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Γ.ΣΔΡΑΓΑΓΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
•«Συντήρηση κόμβου Φραξύλα και τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης», προϋπολογισμού 150.000. Ανάδοχος η Κ/Ξ Ι.ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΣ-Ε.ΦΟΝΤΑΡΑΣ. 
• «Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου Καμπής - Αμμοτόπου 1500 μέτρων (εντός οικισμού Καμπής)», προϋπολογισμού  € 140.000. Ανάδοχος Γ. Μπαλαούρας.
• "Αποκατάσταση καθίζησης επί της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 49.000. Ανάδοχος Γ. Μυριούνης
•"Συμπληρωματικά τεχνικά επί της 10ης επ. οδού στον Άσσο, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Δημητρίου
• "Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα-χείμαρρους και στραγγιστικές τάφρους στην    Π.Ε. Πρέβεζας στην περιοχή του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού, προϋπολογισμού € 40.000.  Ανάδοχος Ρήγας Κουτσός.
Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για τη μελέτη "Διαχείριση και απαιτούμενα έργα βελτίωσης λιμνοθαλασσών Άρτας - Α΄ φάση", προεκτιμώμενης αμοιβής 240.011,24 ευρώ.

Θετική η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου υπέρ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων














Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της, για την επιτυχή παρέμβαση της Περιφέρειας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπέρ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων της Ηπείρου, στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής που είχαν καταθέσει  κατά της  απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου για τη δημιουργία "¨καρτέλ" στην αγορά των πτηνοτροφικών προϊόντων.
Η παρέμβαση της Περιφέρειας,  μέσω  της πληρεξούσιας δικηγόρου του,  ήταν καθοριστική- είπε- καθώς το Δικαστήριο, πείστηκε από τους πρόσθετους λόγους που παρέθεσε στο υπόμνημά της η Περιφέρεια και  η απόφαση αναστολής, αφορά τόσο το σύνολο του επιβληθέντος  προστίμου, αλλά επικουρικώς και για μικρότερο ποσοστό.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, δια της πληρεξούσιας δικηγόρου κ. Γ. Τατάγια, παρενέβη χθες στην εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής του "Πτηνοτροφικού Συλλόγου Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ", της "ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ" και σήμερα υπέρ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού  Άρτας.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας  για τον καταρροϊκό πυρετό









 

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι, λόγω εμφάνισης και νέων κρουσμάτων  Καταρροϊκού Πυρετού (στις περιοχές Φλώρινας, Θεσσαλονίκης και Εύβοιας), τα μέτρα που ελήφθησαν στην Περιφέρεια Ηπείρου αναβαθμίζονται σε μέτρα προστασίας, σε όλη την έκταση των Περιφερειακών  Ενοτήτων. 
Με την ευκαιρία τονίζεται ότι:
1.Το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει  κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
2.Κλινικά συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως στα πρόβατα και σπανιότερα στις γίδες. Το νόσημα μεταδίδεται με κουνούπια του γένους Culicoides  και προκαλεί μεγάλη ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο (μείωση παραγωγικότητας  και θάνατοι). Επομένως η πρόληψη αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου  και της κτηνοτροφικής παραγωγής.
3.Από πληροφορίες που έχει η  Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου και από τον έως τώρα επιδημιολογικό έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των περιοχών που έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Καταρροϊκού Πυρετού, φαίνεται ότι το νόσημα εμφανίστηκε στην χώρα μας λόγω παράνομης διακίνησης προβάτων.
4.Ως εκ τούτου,  καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας,  να παραλαμβάνουν ζώα μόνο όταν αυτά συνοδεύονται από  επίσημο κτηνιατρικό  υγειονομικό πιστοποιητικό.Με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το ζωικό κεφάλαιό τους και  το ζωικό κεφάλαιο της Περιφέρειας εν γένει.
Τέλος συστήνεται Τοπικό Κέντρο Ελέγχου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον συντονισμό και αποτελεσματικότητα των ενεργειών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με στόχο τον έλεγχο του νοσήματος.Σε περίπτωση υποψίας Καταρροϊκού Πυρετού, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να  επικοινωνούν  άμεσα με τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής τους.

Βαρύ «χαράτσι» από την εφορία ακόμη και για ανύπαρκτα εισοδήματα












Τα παίρνουν από τους νοικοκύρηδες για να τα δώσουν στους αργόσχολους τεμπέληδες υπαλλήλους που θέλουνε και… «μίζα» για να μας εξυπηρετούν…? Ακόμα και με κατασχέσεις…;;;
Φόρο που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει το ετήσιο εισόδημα(!), αλλά και επιβαρύνσεις που μπορούν να φτάσουν έως και το 40,3% για πλασματικά κέρδη και ανύπαρκτα εισοδήματα επαγγελματιών επιφυλάσσει το φετινό «ραβασάκι» της Εφορίας για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.
Η νέα φορολογική «κεραμίδα» ετοιμάζεται να πέσει στα κεφάλια όχι μόνον όσων επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών απέκτησαν στη διάρκεια του περασμένου έτους (2013) οριακό εισόδημα από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, αλλά ακόμη και σε εκείνους που, αντί για κέρδη, είχαν ζημίες.Η αιτία αυτής της προφανούς αδικίας εντοπίζεται σε όσα προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος 4110/2013, στο πλαίσιο του οποίου καταργήθηκαν συλλήβδην όλα τα αφορολόγητα όρια και οι φοροαπαλλαγές. Παράλληλα, βάσει του ίδιου νομοθετήματος (σε συνδυασμό με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και την επιβολή προκαταβολής φόρου 55% για το επόμενο έτος), οι ατομικές επιχειρήσεις φορολογούνται πλέον ακόμη και εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν, καθώς το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει φόρο με συντελεστή 26% από το πρώτο κιόλας ευρώ, ακόμη και για πλασματικά εισοδήματα, που προσδιορίζονται με βάση τα τεκμήρια.
ΦΟΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Στα εξωφρενικά τού νέου νόμου, βάσει του οποίου θα φορολογηθούν από φέτος εκατομμύρια Έλληνες, συγκαταλέγεται και το ότι ένας φορολογούμενος με ατομική εμπορική επιχείρηση μπορεί να φορολογηθεί σαν να είχε κέρδη (που θα μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν στο ποσό των 12.000 ευρώ!), ακόμη κι αν στην πραγματικότητα είχε ζημίες στη διάρκεια της χρήσης του 2013.
Το γενεσιουργό αίτιο αυτής της «μαγικής εικόνας» εντοπίζεται στην εμμονή του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) να προσδιορίζει το ποσό του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδα κυριολεκτικά εξωπραγματικά (με βάση τις διατάξεις για τις αντικειμενικές δαπάνες), λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τεκμήρια διαβίωσης. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε ατομική επιχείρηση που εμφανίζει φέτος στη φορολογική δήλωσή της ένα οριακό ποσό πραγματικού καθαρού φορολογητέου κέρδους (το οποίο δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ): και στην περίπτωση αυτή, το υπουργείο Οικονομικών προσδιορίζει το φορολογητέο εισόδημα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο, καθώς θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τις 10.000 ή ακόμη και τις 12.000 ευρώ.Με βάση αυτές ακριβώς τις διατάξεις περί τεκμηρίων διαβίωσης, το τεκμαρτό ποσό φορολογητέου εισοδήματος (το οποίο,όπως προαναφέρθηκε,ενδέχεται να απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα, αντιστοιχώντας πολλές φορές όχι απλώς σε πενιχρά έσοδα, αλλά ακόμη και σε ζημίες) λογίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ως εισόδημα από την άσκηση ατομικής επιχείρησης, φορολογούμενο από το πρώτο κιόλας ευρώ με συντελεστή 26%. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση τον συντελεστή 26% προσαυξάνεται σε πολλές περιπτώσεις κατά 55% λόγω της επιβολής προκαταβολής φόρου έναντι επομένου έτους, με αποτέλεσμα ο τελικός φορολογικός συντελεστής, με τον οποίον επιβαρύνεται η επιχείρηση επί του (ανύπαρκτου...) τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματός της, να φτάνει έως και το 40,3% (φόρος 26% συν προκαταβολή 55% επί του φόρου).

Το 3ο Τουρνουά Σκάκι στην Παραμυθιά    










 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το γρήγορο πρωτάθλημα σκάκι στο θεατράκι Παραμυθιάς. Το νέο ραντεβού είναι για στις 3 Αυγούστου, στις 19:30 το απόγευμα.Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα.Θα υπάρχουν δύο γκρουπ δυναμικότητας, ένα για πιο ισχυρούς παίχτες και ένα για πιο αδύναμους.Η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχουν πολλά μετάλλια - βραβεία. Δηλώσεις συμμετοχής :
.Όλγα Τζαμουράνη, τηλέφωνο – 6974762116
.Δημαρχείο Παραμυθιάς – 2666- 360100
.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.chessgames.gr .

Βρέθηκε ο ανάδοχος για την αποχέτευση της Παραμυθιάς













Νέα έργα που αφορούν τις οδικές και αγροτικές υποδομές  των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου,  καθώς και άλλα που αφορούν μνημεία και το περιβάλλον προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που έλαβε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Αναλυτικότερα, η επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων: - «Επισκευή – αναστύλωση Μοναστηρίου Ζέρμας», προϋπολογισμού € 550.000,00 με ΦΠΑ. - «Επισκευή εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», προϋπολογισμού € 120.000. - «Αποκατάσταση καθιζήσεων επαρχιακής οδού Χίνκα - Ζόργιανη - Πολύγυρος», προϋπολογισμού € 70.000. - «Διαγραμμίσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 100.000. - "Καθαρισμοί πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου στράγγισης Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 39.000. - "Ασφαλτοστρώσεις – Κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού», προϋπολογισμού € 42.500,00 με ΦΠΑ. - "Συμπληρωματικά τεχνικά επί της 10ης επαρχιακής οδού στον Άσσο» προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδειξε ακόμα τους αναδόχους των εξής έργων:
• «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 9.403.350. Ανάδοχος ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Ε.
•Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Καρίτσας, Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 34.800 ευρώ. Ανάδοχος η Ο.Ε. "Σταύρου Ν. - Γιαννακός Μ. Ο.Ε.".
•Ολοκλήρωση βατότητας Ηγουμενίτσα- Δρέπανο- Αγιονάζι, προϋπολογισμού 614.900 ευρώ. Ανάδοχος η Ε.Ε. Ηρακλής Τσόγκας & ΣΙΑ Ε.Ε.
• «Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας προς Μουσιωτίτσα», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Γ.ΣΔΡΑΓΑΓΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
• «Συντήρηση κόμβου Φραξύλα και τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης», προϋπολογισμού 150.000. Ανάδοχος η Κ/Ξ Ι.ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΣ-Ε.ΦΟΝΤΑΡΑΣ.
•«Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου Καμπής - Αμμοτόπου 1500 μέτρων (εντός οικισμού Καμπής)», προϋπολογισμού € 140.000. Ανάδοχος Γ. Μπαλαούρας.
• "Αποκατάσταση καθίζησης επί της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 49.000. Ανάδοχος Γ. Μυριούνης
• "Συμπληρωματικά τεχνικά επί της 10ης επ. οδού στον Άσσο, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Δημητρίου
•"Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα-χείμαρρους και στραγγιστικές τάφρους στην Π.Ε. Πρέβεζας στην περιοχή του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού, προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος Ρήγας Κουτσός. Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για τη μελέτη "Διαχείριση και απαιτούμενα έργα βελτίωσης λιμνοθαλασσών Άρτας - Α’ φάση", προεκτιμώμενης αμοιβής 240.011,24 ευρώ.

Τα νοσοκομεία νοσούν, ο Γρηγοράκος και διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνουν απολύσεις













Τη διαβεβαίωση πως δεν θα γίνουν απολύσεις σε δημόσια νοσοκομεία, με πρόσχημα την αξιολόγηση του προσωπικού, έδωσε σήμερα Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.Απαντώντας σε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο διοικητής του «Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου» και «Βενιζέλειου» Νίκος Χαριτάκης, φέρεται να «απειλήθηκε με καρατόμηση» αν δεν στείλει λίστα με τους αξιολογημένους υπαλλήλους (σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το 15% που μπαίνουν σε κινητικότητα και αντιστοιχούν σε 269 υπαλλήλους), ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, τόσο αυτών των δύο νοσοκομείων, όσο και όλων των νοσοκομείων της χώρας, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στον χώρο της υγείας, ούτε ευρύτερα, στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.«Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε. Η κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου τομέα και η αξιολόγηση είναι μία διαδικασία απαραίτητη για τη βελτίωση της λειτουργίας του. Τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται»,  υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.Τέλος, σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται στην έλλειψη φαρμάκων για οροθετικούς ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γρηγοράκος επισήμανε: «Το υπουργείο Υγείας έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όλοι οι οροθετικοί ασθενείς, τόσο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στο σύνολό τους, να λαμβάνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστέρηση τη θεραπεία τους».
πηγή : efsyn.gr

Η χρεοκοπία της Αργεντινής προκάλεσε κόντρα στην Ελλάδα












Αντιπαράθεση Ασημακοπούλου-Βούτση στον αέρα του realfm 97,8 με αφορμή τη δεύτερη χρεοκοπία στα τελευταία 12 χρόνια στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. «Αντί όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας η οποία δοκιμάζεται εδώ και 4-5 χρόνια -είτε ως πειραματόζωο είτε μέσα από μια βαθύτατη κρίση χρέους κλπ- αντί όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε αυτά τα μαύρα κοράκια, τα funds τα οποία μας απειλούσαν και εμάς στη φάση του PSI, ώστε τα κράτη να έχουν τον πρώτο λόγο στην οικονομία των χωρών είναι δυνατόν με αφορμή ακριβώς αυτή την κατάσταση στην οποία επιθετικά funds απαιτούν 10πλάσια και 50πλάσια από το ποσό που τους χρωστούσε μία χώρα που δίνει τη δικιά της μάχη,να επιχαίρουμε; Να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βάλει σε τέτοια κατηγορία. Αυτά είναι αίσχη», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου.
Η απάντηση ήλθε λίγα λεπτά αργότερα από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Αννα Ασημακοπούλου. «Προφανώς δεν επιχαίρω για αυτό το οποίο συνέβη στην Αργεντινή. Τα δεδομένα είναι τα δεδομένα της εξέλιξης που είχε η κατάσταση στην Αργεντινή και όλοι ξέρουμε ότι αυτό ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε η κ. Ασημακοπούλου.Και πρόσθεσε: «Κάτι αξιοσημείωτο, όσο λυπηρό κι αν είναι αυτό που συμβαίνει, είναι ότι η Αργεντινή που υπενθυμίζω ήταν ένα παράδειγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε ως εναλλακτική λύση από επίπεδο σε επίπεδο, συμπεριφοράς στο θέμα της χρεοκοπίας, αποδείχθηκε ότι αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες ακόμη και χρόνια αργότερα. Κοιτάζουμε το παράδειγμα της Αργεντινής και μας δείχνει τι συμβαίνει όταν υπάρχει μία μονομερή ενέργεια, πρόταση την οποία υπενθυμίζω έχουμε ακούσει από την αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά το θέμα της αντιμετώπισης του χρέους.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: