ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ελα για Μουργκάνα…!! Η 19 τετραγωνικών Ελληνική σημαία κυματίζει σε ύψωμα στα ελληνοαλβανικά σύνορα



Στην Ελλάδα η επιτυχία είναι ποινικό αδίκημα : ( Ελένη Βλάχου )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ελα για Μουργκάνα….!!!!!
Η 19 τετραγωνικών Ελληνική σημαία κυματίζει σε ύψωμα στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Kοντά στο χωριό Κεραμίτσα Φιλιατών














 ......Ο Κό(ω)τσικας , είναι οικισμός του Πλαισίου Φιλιατών και έχει κοπέλες πολίτες ,γιατί αυτές δεν δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση από το Ιδρυμα Πλαισίου...;;;
Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει σε ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Η ιδέα για την τοποθέτηση της σημαίας γεννήθηκε σε μια χαλαρή συζήτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη, με τον απερχόμενο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κεραμίτσας, Δημήτρη Κοψίδη. Όταν ο πρώτος του είπε ότι έχει έξω από το σπίτι του, στο Καστρί, κοντά στην Ηγουμενίτσα, μια ελληνική σημαία ο δεύτερος εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί και μία στο χωριό του κι αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να του εξασφαλίσει τη σημαία. Το πρώτο που έκανε ο Δημήτρης Κοψίδης ήταν να εντοπίσει το κατάλληλο σημείο κι επειδή έχει μανία με τα ύψη, καθώς κάνει αναρριχήσεις ανά την Ελλάδα, βρήκε ένα ύψωμα στη άκρη του χωριού, με μεγάλη ορατότητα, από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει την άγρια ομορφιά τηςΜουργκάνας. Εκεί στήθηκε κι ένα περίπτερο για τους παρατηρητές.Η επόμενη κίνησή του ήταν να βρει ένα μεγάλο κοντάρι. Ετσι, αξιοποίησε δύο πυλώνες φωτισμού από κοντινό ελικοδρόμιο που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ - ούτε καν τοποθετήθηκαν - και κινδύνευαν να γίνουν λεία στα χέρια επιτηδείων. Τους ένωσε κι έφτιαξε ένα κοντάρι ύψους 12,5 μέτρων, το οποίο και τοποθέτησε με τη βοήθεια γερανού.Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης επισκέφθηκε την Κεραμίτσα και παρέδωσε τη σημαία, η οποία έχει διαστάσεις: 5,5 μέτρα πλάτος και 3,5 μέτρα ύψος. Ο ίδιος μαζί με τον Δημήτρη Κοψίδη, τον νέο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Θανάση Κόντη και τη συμβολή του Δημήτρη Μπέλλου που σκαρφάλωσε στον ιστό, έκαναν την έπαρση της σημαίας ως μια συμβολική πράξη, ενώπιον και κατοίκων της περιοχής.«Στηρίξαμε το αίτημα των κατοίκων που είναι και κοντά στα σύνορα, και τοποθετήσαμε τη σημαία να κυματίζει όλο το χρόνο, να τη βλέπει ο κόσμος, να θυμόμαστε σε ποια χώρα είμαστε», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  ο κ. Πιτούλης, ο οποίος παρέδωσε και μια δεύτερη σημαία -ίδιων διαστάσεων- ως εφεδρική για αντικατάσταση της πρώτης σε περίπτωση φθοράς της από τις καιρικές συνθήκες.Η Κεραμίτσα, από τα κεφαλοχώρια της Μουργκάνας, σε υψόμετρο 580 μέτρων έχει σήμερα 120 κατοίκους τον χειμώνα που το καλοκαίρι αυξάνονται σε 200. Σε αυτό το υψόμετρο η ελληνική σημαία είναι ορατή από χιλιόμετρα μακριά, ξεχωρίζει σε όλη τη γύρω περιοχή και αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικό της. Αυτό ήθελε να πετύχει και ο Δημήτρης Κοψίδης, ο οποίος είπε : «Μας άρεσε αυτό το σημείο και το επιλέξαμε επειδή έχουν γίνει και πολλές μάχες στην περιοχή».«Θα συνεχίσω το έργο του προκατόχου μου. Αρέσει στον κόσμο η τοποθέτηση της σημαίας, έρχονται και τη βλέπουν», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Θανάσης Κόντης.
 Υ.Γ. : Αφού εκλληνοποιήσανε όλους τους Αλβανούς για να γίνουν εξουσία τώρα το παίζουν και ....   : " για την Ελλάδα ρε γαμώτο..."
 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ 6η Υ.ΠΕ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ














Επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες η προσφορά αίματος είναι μειωμένη λόγω των θερινών διακοπών και η ζήτηση πολλαπλασιάζεται  εξ’ αιτίας του τουρισμού και της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων, παρακαλούμε το κοινό όπως προσέρχεται στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας καθημερινά :
 ( Δευτέρα – Παρασκευή ) από 09:00 μέχρι και 13:00.                
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Σύλληψη δεκαπέντε Αλβανών για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας  κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα











Είχαν κόψει (4,5) τόνους αρωματικά φυτά, τα οποία συσκεύαζαν με σκοπό την εμπορία.Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας την 31.07.2014 το πρωί σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν δεκαπέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας,ηλικίας από 20 έως 58 ετών, για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.Η οργανωμένη διακλαδική αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, οι δράστες  κατελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω να  έχουν συλλέξει παράνομα και να συσκευάζουν σε τσουβάλια,με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν:
• (4500) κιλά κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα (540) κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια.
•επτά (7) δρεπάνια
•μία ζυγαριά
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.Την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων  δραστών.
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων Ι.Ε.Κ.


















Παράταση της ημερομηνίας υποβολής εξέταστρων, Αιτήσεων-δικαιολογητικών.Μετά την αντιμετώπιση θεσμικών και οργανωτικών ζητημάτων που οφείλονται στην αναμόρφωση όλου του συστήματος των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και τα οποία προκάλεσαν στους Αποφοίτους αναμονή δύο περίπου ετών, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοίνωσε την Παρασκευή 18.07.2014 την έναρξη των διαδικασιών για τη διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2014 με την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στις Εξετάσεις.Επειδή, ήδη, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού ερωτημάτων των υποψηφίων που προκύπτουν από τη χρήση του λογισμικού προγράμματος υποστήριξης των Εξετάσεων, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέσα από επίπονη προσπάθεια, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμέτοχη όλων των ενδιαφερομένων, ανακοινώνει, προς διευκόλυνσή τους, την παράταση πληρωμής των εξέταστρων έως και την Παρασκευή 08.08.2014 και την παράταση υποβολής των Αιτήσεων σε έντυπη μορφή, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, των αποφοίτων όλων των ειδικοτήτων από όλα τα Ι.Ε.Κ. (Δημόσια και Ιδιωτικά) έως και τη Δευτέρα 11.08.2014.Για τυχόν νεότερες ανακοινώσεις – διευκρινίσεις, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr).
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του,  στο αίτημα του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας , που αφορά την έγκριση της  χρήσης των  χώρων του Παραρτήματος ΑμέΑ Θεσπρωτίας, για τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση των σπουδαστών του Δημοσίου Ι.ΕΚ., για το διδακτικό έτος 2014-2015.
  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Δ. Ι. Ε. Κ.
  ΜΠΟΥΑΣ ΗΛΙΑΣ , MSc Μηχανολόγος Μηχανικός

«Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά»
….για παιδιά 2 – 102 ετών !





















Η Παιδική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει, σε θεατρική διασκευή, το ανεπανάληπτο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά».Ένα πολυεπίπεδο έργο, με εξαιρετικής και διαχρονικής σημασίας νοήματα, που ψυχαγωγεί και διαπαιδαγωγεί ταυτόχρονα τα παιδιά... «Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια μακρινή Χώρα ένας Βασιλιάς που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν τα ρούχα του... Σπαταλούσε τα χρήματα της Χώρας για να αγοράζει ολοένα και περισσότερα ρούχα... Ο λαός, όμως, που θα “υποδυθούν” τα ίδια τα παιδιά, θα αντιδράσει...».Η σκηνοθεσία και η μουσική είναι του Δημήτρη Παππά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Γιωργίνας Παπαγεωργίου και οι χορογραφίες της Βίκυς Γκούμα. Παίζουν: Παναγιώτης Μακρής (Βασιλιάς), Φωτεινή Ευαγγέλου (Βασίλισσα), Ανδριάνα Αγγελοπούλου (Ανιψιά), Χριστίνα Δάλλα (Καμαριέρα), Χρήστος Τσολίγκας (Μπαγάσας), Μιχαήλ Παππάς (Μάπας), Θοδωρής Τσακτσίρας (Γελωτοποιός) και Δημήτρης Παππάς (κιθάρα) – Παναγιώτης Σιόγκας (κιθάρα) στη ζωντανή μουσική του έργου.

Συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να αφαιρέσει καύσιμα από μοτοσικλέτα στην Πρέβεζα












Συνελήφθη την 31.07.2014 τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος συνελήφθη διότι προσπάθησε να αφαιρέσει καύσιμα (βενζίνη)  από δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένη  σε πυλωτή πολυκατοικίας στην πόλη της Πρέβεζας.Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης, για  διακεκριμένες κλοπές στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη την 31-07-2014 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.Ειδικότερα, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε κλοπές σε σπίτια στην Ηγουμενίτσα και τη Νέα Σελεύκεια, που έγιναν την 26-07-2014 με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και λίρες (Σχετικό το από 29-07-2014 Δελτίο Τύπου μας).Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Παρατείνεται έως το τέλος του 2015 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»















Μέχρι το τέλος του 2015 θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς η Βουλή ψήφισε τις σχετικές διατάξεις, μετά και την επιμονή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, που απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα.Το πρόγραμμα παρατάθηκε,με διασφάλιση της χρηματοδότησης με 120 εκατομμύρια Ευρώ και διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας.Παράλληλα, θεσμοθετείται και η διάδοχη μορφή του Προγράμματος από τον Ιανουάριο του 2016, με δύο επιμέρους Προγράμματα. Πρόκειται για το «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το «Κατ’ Οίκον Κοινωνική Φροντίδα» για τους οικονομικά αδύναμους, ηλικιωμένους, ανασφάλιστους και άτομα με αναπηρία, με διαχειριστή και των δύο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. και Φορείς υλοποίησης τους Δήμους, τα Νομικά τους Πρόσωπα και άλλους Φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο


















Πλούσιες εκδηλώσεις προγραμματίζονται στην Ήπειρο, από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Συγκεκριμένα, στις 9 Αυγούστου η 8η ΕΒΑ στο Ιτς Καλέ διοργανώνει συναυλία «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας» με τον Δημήτρη Υφαντή και το συγκρότημά του.Μια ημέρα αργότερα στον ίδιο χώρο συναυλία με τίτλο: «Φεγγάρι μου ψηλό, λαμπρό» με τη σοπράνο Μπέττυ Χαρλαύτη.Την ίδια ημέρα στον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου Αρχαίας Πασσαρώνας μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας με τίτλο: "Στο φως του φεγγαριού" με τον Ορφέα Περίδη.Στην Άρτα, η ΛΓ΄ ΕΠΚΑ διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας μουσική παράσταση με την ομάδα κρουστών “KrotalArta” του Γιώργου Γεωργίου και ελληνικά έντεχνα τραγούδια με θέμα την πανσέληνο και το φεγγάρι από το μουσικό σχήμα «Διαπασών».Τέλος, στην Πρέβεζα η ΛΓ΄ ΕΠΚΑ στον Αρχαιολογικό χώρο Νεκρομαντείου διοργανώνει μουσική βραδιά με βιολί και πιάνο από τον Κωνσταντίνο Λεοντάρη και το Δημήτριο Λεοντάρη σε έργα και κείμενα Μάνου Χατζηδάκη.

Με λουκέτα απειλούνται πολλές εφημερίδες στον Περιφερειακό Τύπο
 Κόβεται από το πολυνομοσχέδιο η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του δημοσίου και των ΟΤΑ..!Με λουκέτα απειλούνται πλέον πολλές επαρχιακές εφημερίδες, καθώς στο τελευταίο πολυνομοσχεδίο, απαλείφεται η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του δημοσίου και των ΟΤΑ στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Τα πάντα πλέον κινούνται με όρους διαδικτύου και οι Ενώσεις Ιδιοκτητών δηλώνουν αιφνιδιασμένες καθώς θεωρούσαν ότι δεν κινδύνευαν να χάσουν τη σιγουριά των δημοσιεύσεων του δημοσίου. Όμως ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα ΜΜΕ της περιφέρειας, απασχολούνται στις εφημερίδες οι οποίες βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και είναι βέβαιο, ότι σε περίπτωση νέων απωλειών στα έσοδά τους, πολλές θα κλείσουν με δραματικές συνέπειες για τις θέσεις εργασίας. Χθες η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια, τους συναρμόδιους υπουργούς και τα κόμματα του Κοινοβουλίου, επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: "Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι στις διατάξεις αρμοδιότητάς σας του Πολυνομοσχεδίου που έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή, το ΥΠΑΝ επανέρχεται σε ένα θέμα που η Ένωσή μας θεωρούσε ότι οριστικά είχε διευθετηθεί από την Κυβέρνησή σας, σχετικά με τους κανόνες δημοσιότητας της προκήρυξης των διαγωνισμών των ΟΤΑ και των φορέων του Δημοσίου. Ειδικότερα, στο άρθρο «152» του σχετικού νόμου για τη δημοσιότητα σε εθνικό επίπεδο στην παρ. «1» επιχειρείται να θεωρείται εφεξής η δημοσίευση στο ΚΗΜΔΗΣ ως η μόνη προϋπόθεση δημοσιότητας της προκήρυξης ενός διαγωνισμού καταργώντας στην ουσία – και με την διάταξη του άρθρου 199 παρ. ΣΤ`- το Ν.3548/07, που μέχρι σήμερα αποτελούσε τη μόνη αδιάβλητη διαδικασία όσον αφορά τη γνωστοποίηση και την προσέλκυση του συνόλου των ενδιαφερομένων στη διενέργεια προκήρυξης διαγωνισμού. Επιπλέον στην παρ. 2 του αρ.152 αναφέρεται ότι προαιρετικά οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να δημοσιεύουν τις προκηρύξεις διαγωνισμών σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, επιβεβαιώνοντας ότι οι συντάκτες του ν/σ αγνοούν ακόμα και βασικά ζητήματα της ελληνικής πραγματικότητας αφού θεσμικό πλαίσιο που να καθορίζει σειρά κριτηρίων (κυκλοφοριακά στοιχεία, απασχόληση δημοσιογράφων και άλλα) υπάρχει μόνο για τις Εφημερίδες που επιτελούν και σ`αυτό τον τομέα ένα σπουδαίο ενημερωτικό έργο με την έντυπη αποτύπωση της δημοσίευσης ενός διαγωνισμού (scripta manent) και ουδείς μέχρι σήμερα θεώρησε τη διαδικασία αυτή διάτρητη. Ως εκ τούτου η δυνατότητα απάλειψης της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον Τύπο των προκηρύξεων διαγωνισμών από τις αναθέτουσες αρχές, ακυρώνει τον ίδιο το σκοπό του Νόμου που επικαλείστε για ενίσχυση της διαφάνειας. Κατόπιν αυτών θα παρακαλούσαμε πριν την εισαγωγή στην Ολομέλεια για ψήφιση του σχετικού νόμου να μεριμνήσετε για την ενίσχυση των κανόνων δημοσιότητας με τη διατήρηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον Τύπο με το ίδιο καθεστώς που δεν επιβαρύνει μάλιστα το Δημόσιο αφού τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν τους αναδόχους και είναι ήσσονος αξίας μπροστά στο εύρος της οικονομικής ζημίας που μπορεί να προκληθεί στο Δημόσιο με τη νόθευση των κανόνων δημοσιότητας των προκηρύξεων διαγωνισμών. Επιπλέον η Ένωση μας επιφυλάσσεται για την άμεση αποστολή παρατηρήσεων για τα άρθρα 56, 57, 58 και 109, 110, 111, 112 που αναφέρονται στους κανόνες δημοσιότητας. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο Πρόεδρος
Τριανταφυλλόπουλος Α.Γρηγόριος".

Ψηφίστηκε η εδαφική μεταρρύθμιση από την Αλβανική βουλή
Αναγνώρισε την ελληνική μειονότητα της Χειμάρας ο Εντι Ράμα



















Ο Εντι Ράμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χειμάρα ζει ένα μέρος της ελληνικής μειονότητας.Μέχρι σήμερα οι Αλβανοί πρωθυπουργοί υποστήριξαν ότι η Χιμάρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό, αλλά χθες στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής κατά τη συζήτηση για την εδαφική μεταρρύθμιση, στην ομιλία του, ο Ράμα, δήλωσε ότι, "το γεγονός ότι στη Χειμάρα ζει μέρος της ελληνικής μειονότητας δεν σημαίνει τίποτε άλλο εκτός από την υποχρέωση να ζήσουν και έτσι".Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, οι αντιπαραθέσεις για την εδαφική μεταρρύθμιση, ιδίως για την Χειμάρα δεν στέκουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα.Μετά από την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε το κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταρρύθμιση που χωρίζει τη χώρα σε 61 διοικητικά διαμερίσματα.Την νέα εδαφική μεταρρύθμιση καταψήφισε ο Βαγγέλης Ντούλε ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ελληνικής καταγωγής Βαγγέλης Τάβος απείχε και ο άλλος ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος Ανδρέας Μάρτος ψήφισε υπέρ της νέας εδαφικής διαίρεσης, που η ελληνική κοινότητα απέρριψε επειδή στην Χειμάρα θα ενταχθεί σε μια μουσουλμανική περιοχή και με διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα, και με διαφορετικό πολιτιστικό και εθνοτικό υπόβαθρο.Η οργάνωση Ομόνοια χαρακτήρισε τη συγχώνευσή της με την περιοχή αυτή ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αφομοιώσει την ελληνική μειονότητα που ζει εκεί.Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε από το βήμα της βουλής ότι θα απαιτήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Χειμάρα, όπως προβλέπει το σύνταγμα της χώρας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: