ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα : ( Νίκος Καζαντζάκης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας από το νέο σχολικό έτος 2014-2015 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
. Πληροφορικής
. Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
. Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
. μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.
. κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS













Κλοπή  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων
Την 04-07-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της 03/04-07-2014, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μία εκκλησιαστική εικόνα και μία ελαιογραφία.Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Κλοπή  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Ιωαννίνων
Την 04-07-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της 03/04-07-2014, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο Ιερό δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ολική καταστροφή σε σούπερ-μάρκετ από πυρκαγιά,στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας
 Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή  από πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ της Φιλιππιάδας Πρέβεζας.Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στο γνωστό μάρκετ της περιοχής και παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική.Αυτή την ώρα μάλιστα,έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κατάστημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης,οι οποίοι  δεν μπορούν να πιστέψουν,πως μέσα σε λίγη ώρα καταστράφηκε μια ιστορική επιχείρηση, που δουλεύει για πολλά χρόνια στην περιοχή.Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Φιλιππιάδας.
Πυρκαγιά σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στα Γιάννενα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής,λίγο μετά στην Ελεούσα Ιωαννίνων.Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,τα οποία όμως τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν,μιας και οι υπεύθυνο της επιχείρησης κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.
Μετέφερε παράνομους μετανάστες και λαθραία τσιγάρα στο λιμένα της Ηγουμενίτσας
Ένας 37χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη, απογευματινές ώρες την 04-07-2014, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε ως οδηγός Φορτηγού οχήματοςοχήματος με επικαθήμενο να μεταφέρει εντός του φορτίου,το οποίο αποτελούνταν από σάκους με τρόφιμα, έξι (06) παράνομους μετανάστες στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, και οι οποίοι συνελήφθησαν.Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στον τράκτορα από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίστηκαν στα πλαινά τοιχώματα της καμπίνας τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε σκοπό να μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φορτηγό όχημα καθώς και τα 400 πακέτα τσιγάρων.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας η 03 Ιουλίου
 Καιρός για δραστικά μέτρα μείωσης της χρήσης.Ο κάθε ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί 176 σακούλες το χρόνο,το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας,τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας η 03 Ιουλίου. Από τις συνολικά 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται σήμερα ετησίως στην ΕΕ, 8 δισεκατομμύρια καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον, με καταστροφικές συνέπειες για τα οικοσυστήματα.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
 Τη Δευτέρα 07 Ιουλίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών  της 4ης /31-3-2014 και 5ης/14-4-2014  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων  οικονομικού έτους 2013  της Περιφέρειας Ηπείρου.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3.Έγκριση 3ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 .
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
4.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2014.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
5.Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2014.
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
6.Τροποποίηση απόφασης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή των προσβάσεων της νέας γέφυρας στη θέση Μπαλντούμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή  του Δήμου Εγνατίας στο Νομό Ιωαννίνων.
(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου)
7.Κλείσιμο λογαριασμού «Τουριστική Προβολή»,  Π.Ε. Άρτας.
(εισήγηση: η Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Άρτας)
8.Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τους λογαριασμούς Βελτιωτικών Έργων Δημόσιων Ιχθυοτροφείων.
(εισήγηση: η Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας )
9.Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθμ. 4/14/31-3-2014 απόφασης Π.Σ. με θέμα ΄΄Κλείσιμο υφιστάμενων τραπεζικών  λογαριασμών  για τις ανάγκες της Π.Ε. Θεσπρωτίας΄΄.
(εισήγηση:  η Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Θεσπρωτίας)
10.Έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας Εκτέλεσης Πρακτικής Άσκησης  για την Π.Ε. Άρτας.
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας).
11.Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής συνεργασίας του Δήμου Κόνιτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου για την τεχνική υποστήριξη του έργου « Wine-net».
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου)
12.Σχετικά με τις εξελίξεις που επιφέρει ο Ν.4250/26-3-2014 ΄΄Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 318/1992(Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις΄΄ και ειδικότερα όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων.
(εισήγηση: η παράταξη ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου΄΄)
13.Σχετικά με το έργο  ΄΄Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου΄΄.
(εισήγηση: οι παρατάξεις ΄΄Ηπειρος – Τόπος να Ζεις΄΄ και ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο΄΄ )
14. Σχετικά με το προωθούμενο Ν/Σ για τη δημιουργία της ΄΄μικρής ΔΕΗ΄΄, με  πώληση των ΥΗΣ  Πουρνάρι   Ι και ΙΙ  . (εισήγηση: η παράταξη ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου΄΄).

Συναντήσεις Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κάτσιου με φορείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης της Π.Ε. Πρέβεζας

Δράσεις Yγείας και Πρόνοιας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλα Κάτσιου την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 στην Π.Ε. Πρέβεζας.Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου, του Γενικού Διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας κ. Ι. Νικόπουλου και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δ. Καμπούρη, ο κ. Κάτσιος συναντήθηκε με φορείς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της περιοχής.Σε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη συνέχιση στήριξής του από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.Ακολούθησε επίσκεψη στο Κοινωνικό Ιατρείο και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου παραδόθηκαν φάρμακα και ιατρικό υλικό αντίστοιχα, που είχαν συγκεντρωθεί σε πρόσφατη δράση της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η δυνατότητα συνέχισης των συνεργασιών στήριξης σε θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η συνεργασία της Ένωσης Εφοπλιστών με την Π.Ε. Πρέβεζας με παρεμβάσεις στην περιοχή.

Από τις 15 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις - θα διαρκέσουν ώς το τέλος Αυγούστου
 Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν φέτος οι θερινές εκπτώσεις, ενώ ήδη τα περισσότερα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε ολιγοήμερες προσφορές.Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ώς το τέλος Αυγούστου.Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.








   

Δεν υπάρχουν σχόλια: