ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Βρήκαν τον κλέφτη των θερμοκήπιων στην περιοχή της Θεσπρωτίας



Καλή αντάμωση στα γουναράδικα..! : ( Σύνθημα πεισιθανάτιας αυταπάρνησης, βασισμένο σε λαϊκό παραμύθι με αλεπούδες ) :  ( Άρης Βελουχιώτης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Βρήκαν τον κλέφτη των θερμοκήπιων στην περιοχή της Θεσπρωτίας
Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός, που ενέχεται σε  κλοπές  γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας
 Σε  οκτώ (8) διαρρήξεις και κλοπές, το τελευταίο τρίμηνο, από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας προέκυψε η εμπλοκή του, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα αδικήματα.Η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται στα  (8.590) ευρώ ενώ τα κλοπιμαία μεταπωλούνταν στην Αλβανία.Αναλυτικότερα : Συνελήφθη την 04-07-2014 το βράδυ,στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχε διαπράξει σωρεία κλοπών γεωργικών εργαλείων, από αποθήκες και θερμοκήπια, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών στη συγκεκριμένη περιοχή, για την καταπολέμηση παραβατικών ενεργειών,  εντοπίστηκε ο 48χρονος να κινείται πεζός στον κάμπο της Κεστρίνης.Από τη συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι   εμπλέκεται σε τουλάχιστον οκτώ κλοπές γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην περιοχή της Θεσπρωτίας.Συγκεκριμένα:
•Την 12/13-05-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στο Δρέπανο Θεσπρωτίας, ένα θαμνοκοπτικό  μηχάνημα, έναν τροχό, τριάντα μέτρα καλώδιο ηλεκτροκολλήσεως και άλλα εργαλεία.
•Την 20/21-05-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στον κάμπο Κεστρίνης, μία βενζινοκίνητη αντλία.
•Κατά το χρονικό διάστημα από 20/06/2014 έως 01/07/2014, αφαίρεσε από αποθήκη στη Σαγιάδα, εργαλεία και αντικείμενα οικιακής χρήσης.
•Την 16/17-04-2014, στην περιοχή Πύργου Ραγίου, αφαίρεσε από εγκατάσταση θερμοκηπίου, διάφορα εργαλεία.
•Την 16/17-04-2014 στην περιοχή Πύργου Ραγίου, αφαίρεσε από εγκατάσταση θερμοκηπίου, δύο αντλίες νερού.
•Την 27/28-06-2014, στο Ράγιο, αφαίρεσε από αποθήκη, δύο βενζινοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
•Την 27/28-06-2014, στο Ράγιο, αφαίρεσε από αποθήκη,  ένα αλυσοπρίονο και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
•Κατά το χρονικό διάστημα από 28/06/2014 έως 30/06/2014, αφαίρεσε από αποθήκη στον κάμπο Ασπροκκλησίου, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα αλυσοπρίονο.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων  ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (8.590) ευρώ,  ενώ διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία μεταφέρονταν και μεταπωλούνταν στην Αλβανία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας  ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλα αδικήματα.

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων στο Λούρο Πρέβεζας
 Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος ημεδαπός Ρομά.Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε κατάστημα και σχολείο στο Λούρο Πρέβεζας.Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.Ειδικότερα, ο 19χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στο Λούρο Πρέβεζας:
•Την 28/29-04-2014, αφού διέρρηξε κτίριο σχολείου, αφαίρεσε δύο φορητούς υπολογιστές.
•Την 08/09-05-2014, αφού διέρρηξε κατάστημα- ταχυφαγείο, αφαίρεσε  το χρηματικό ποσό των (306) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό  Τμήμα Λούρου.

Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός στα Ιωάννινα,σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις
 Συνελήφθη την 05.07.2014 το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας,σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.Ειδικότερα, στα Ιωάννινα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων και καταδικαστικές αποφάσεις, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Σε άνδρα ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα
 Σε νεαρό άνδρα ηλικίας 30 περίπου ετών, ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε την 07-07-2014 το πρωί στο δίαυλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Το πτώμα είχε εντοπίσει αρχικά χθες ένα διερχόμενο ψαροκάικο,το οποίο και ενημέρωσε το λιμενικό σώμα. Το λιμενικό, παρά τις έρευνες που πραγματοποίησε μέχρι τη δύση του ηλίου στην περιοχή, δεν βρήκε τη σωρό του νεαρού.Την 07-07-2014 το πρωί, ο καπετάνιος του Φέρι "ΛΕΥΚΙΜΗ", ενημέρωσε εκ νέου το λιμενικό για την ανεύρεση του πτώματος και λίγη ώρα μετά, οι Αρχές κατάφεραν και το περισυνέλεξαν.
 
Από φάρσα… πραγματικότητα...και το σπίτι του κροκόδειλου στο Ρέθυμνο
Χαμός με τον Μανωλιό, τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου...εεε ρεεε γλέντιααα..!
 Αναστάτωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κροκόδειλου στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.Το cretapost πήγε στην περιοχή και κατέγραψε...την περιοχή όπου ζει ο κροκόδειλος ενώ μίλησε με κατοίκους του κοντινού χωριού που αναφέρουν ότι έχουν αναστατωθεί ποικιλοτρόπως.Σε φάρσα είχαν αποδώσει αρχικά οι υπεύθυνοι την παρουσία κροκόδειλου στην περιοχή, όταν όμως τοποθέτησαν βιντεοκάμερες και κατέγραψαν την κίνηση στη λίμνη τότε είδαν με τα μάτια τους τον κροκόδειλο να κάνει…βόλτες.«Την Πέμπτη το βράδυ ειδοποιηθήκαμε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ότι υπάρχει στην περιοχή του Φράγματος ένας κροκόδειλος.Η αρχή για την παρουσία του κροκόδειλου όταν όμως μετά επιβεβαιώθηκε ότι οι μάρτυρες που μας το είπαν ήταν σοβαροί, ξεκίνησε η διαδικασία επαλήθευσης με κάμερες που τοποθετήσαμε στη περιοχή το πρωί της Παρασκευής. ο μεσημέρι της ίδιας μέρας εθεάθη ο κροκόδειλος, τον είδαμε, τον φωτογραφίσαμε και έχουμε το ντοκουμέντο», ανέφερε ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης.Ήδη στην περιοχή έχουν γίνει εργασίες περίφραξης του χώρου ενώ την προσεχή Πέμπτη, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα γίνει η προσπάθεια απομάκρυνσης του κροκόδειλου από την περιοχή.
Κάποιος τον «παράτησε» στη λίμνη
Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται για το πώς βρέθηκε ένας κροκόδειλος στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.«Το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιος να το είχε στο σπίτι του, να το μεγάλωσε, να μην μπορούσε να το θρέψει άλλο και στη συνέχεια ήρθε εδώ να το αφήσει», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους ανθρώπους που ζουν στο κοντινό χωριό.«Με μία επικοινωνία που είχαμε με τον ειδικό ερπετολόγο, κ. Λυμπεράκη μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο το συγκεκριμένο ζώο. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα σαρκοφάγο ζώο ωστόσο, συχνάζει μέσα στο νερό και δεν μπορεί να απομακρυνθεί απ’ αυτό. Γι’ αυτό και καθησυχάζουμε τους κατοίκους της περιοχής. Πάντως, εμείς και πάλι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο κ. Μαμαγκάκης.
Οι Μαρτυρίες των κατοίκων
Στο πόδι έχει… σηκωθεί ολόκληρη η περιοχή με την ύπαρξη του κροκόδειλου. Αρκετοί είναι εκείνοι που τον έχουν δει με τα μάτια τους ενώ άλλοι απλά ακούνε της ιστορίες. Μάλιστα δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ακόμα πως πρόκειται για μία φάρσα.«Είχα έρθει μία βόλτα με το σκυλί μου στη λίμνη και βρίσκω τον κ. Μαμαγκάκη και μας ειδοποιεί κάποιος ότι ο κροκόδειλος ήταν εδώ. Και όντως τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Υπάρχει αναστάτωση στην περιοχή, ο κόσμος είναι ανήσυχος. Άλλοι είναι δύσπιστοι και λένε ότι είναι ψευδές. Όμως οι πυροσβέστες είναι αξιόπιστοι και σεβαστά μέλη και τον είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Έχει 2 μέτρα μήκος και με το που είδε αρκετό κόσμο στη λίμνη μπήκε ξανά στο νερό», επεσήμανε ένας κάτοικος της περιοχής.«Λένε πως ο κροκόδειλος είναι εδώ και ένα χρόνο στη λίμνη. Κάποιοι τον είχαν δει και παλαιότερα αλλά δεν πίστεψαν στα μάτια τους και δεν το ανέφεραν. Εγώ προσωπικά δεν το έχω δει αυτό όμως που ξέρω είναι ότι στη λίμνη υπήρχαν 20 πάπιες και τώρα έχει μείνει μόνο μία. Παράλληλα, λείπουν από πολλές οικογένειες ζώα. Εμάς για παράδειγμα μας λείπουν 8 αρνιά», επεσήμανε δεύτερος κάτοικος της περιοχής.
από ..Πηγή : cretapost

Οι Τουρίστες, με τα καβούρια στις τσέπες... άντε καλώς νάρθεις « Σκρούντζ »
 Μπορεί η Κρήτη να υποδέχεται φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, χιλιάδες επισκέπτες περισσότερους από την περσινή σεζόν, μπορεί οι πληρότητες που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία να είναι σημαντικά αυξημένες, και να “ χτυπά κόκκινο ” η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους αλλά μέχρι εκεί.Το ερώτημα στα χείλη των εμπόρων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης του νησιού είναι κοινό: Αριθμοί ρεκόρ ναι, αλλά τι ξοδεύουν όλοι αυτοί οι τουρίστες ;Όπως υποστηρίζουν η κίνηση στα καταστήματά τους δεν παρουσιάζει μεγάλη μεταβολή, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, την ώρα που τα έξοδα παραμένουν στα ύψη.Τα λειτουργικά τους έξοδα - όπως λένε - έχουν πάρει την ανιούσα, οι τιμές σε πρώτες ύλες εξακολουθούν να είναι υψηλές, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν φαίνεται να βοήθησε.Τα βέλη των περισσοτέρων στρέφονται στο περίφημο “βραχιολάκι”, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι μείωση των τιμών στα τουριστικά πακέτα που προσφέρονται για τη χώρα μας από το εξωτερικό έχει οδηγήσει μεν πολλούς περισσότερους τουρίστες στο να επιλέξουν Ελλάδα δεν είναι όμως και αυτοί που θα ξοδέψουν πολλά στις διακοπές τους.






   

Δεν υπάρχουν σχόλια: