ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας : “ ΜΝΗΜΕΣ ” - Παλιά Σαγιάδα



Όλες οι δυστυχίες μου προέρχονται από το γεγονός ότι είχα υπερβολικά καλή γνώμη για τους άλλους : ( Ζαν-Ζακ Ρουσσώ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας  : “ ΜΝΗΜΕΣ ” - Παλιά Σαγιάδα

















Έκθεση φωτογραφίας του Αχιλλέα Νάσιου. Από την Παρασκευή 11 Ιουλίου έως και το Σάββατο 02 Αυγούστου 2014,η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων θα φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού Αχιλλέα Νάσιου με τίτλο “Μνήμες”.Για τις φωτογραφίες της έκθεσης, στα ερείπια της Παλιάς Σαγιάδας, γράφει ο Αχιλλέας Νάσιος : «Από τα μέρη ετούτα, καθώς η μοίρα το ’φερε, έλειψα καιρό. Ακόμη κι όταν γύρισα στα “πάτρια”, με κράταγε η δουλειά μου στην Αθήνα. Πάντα μ’ ενδιέφεραν τόποι απάτητοι, που φωτογράφος άλλος πρώτος δεν τους “μάτιασε” ποτέ. Έτσι μόλις μου δίνονταν οι ευκαιρίες μες στα χρόνια, τριγύρναγα στον κάμπο της Λυγιάς και στη Βατάτσα και παρακεί, σιγά σιγά ως τη Σαγιάδα. Εκεί συνάντησα τον Μιχάλη Πασιάκο το 1999 πρώτη φορά να αφηγείται για μια πόλη ακατοίκητη, σπουδαία κάποτε, ερείπιο ξεχασμένο πλέον.Το βλέμμα του μου ’δειξε κατά πάνω. Το βουνό…Θυμάμαι την έκπληξή μου όταν πρωτοαντίκρισα περίφημα αρχιτεκτονήματα ανάμεσα στη βλάστηση να αγωνίζονται να κρατηθούν όσο μπορούνε πιο μακριά απ’ την αφάνεια. Του κάκου. Οι πέτρες χαμογέλασαν ευγενικά στη φωτογραφία.Πήγαμε κάμποσες φορές επάνω, κάναμε και έκθεση με εκείνες τις φωτογραφίες μέσα στα ίδια τα χαλάσματα κι ερχότανε γερόντοι, στέκονταν μπροστά σε μιαν εικόνα κι αφηγούνταν τα αξέχαστα της εποχής όταν η πόλη ήταν ακόμα ζωντανή. Κι όλοι όσοι τύχαινε ν’ ακούν, χαμογελούσανε αόριστα, μισόκλειναν τα μάτια λες και ταξίδευαν κι εκείνοι, εκεί πίσω, στη μνήμη την απάτητη!».Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 στις 21.30. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από της λήθης την πηγή», ένα μελωδικό παραμύθι μέσα από 13 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Αχιλλέα Νάσιου.Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
 Το ποσό των 4.024.441,84 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε τέσσερις (4) δήμους της Ηπείρου προκειμένου να καταβάλουν τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο και τα επιδόματα που αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων για συνταξιούχους αναπηρίας. Συνολικά σε 64 δήμους της χώρας θα δοθούν 122,2 εκ. ευρώ. Αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν στους δήμους της Ηπείρου, είναι τα εξής: Δήμος Ιωαννιτών: 1.930.757,31 ευρώ, Δήμος Αρταίων: 699.770,51 ευρώ, Δήμος Πρέβεζας: 670.094,97 ευρώ και Δήμος Ηγουμενίτσας: 723.819,05 ευρώ.

ΙΝΚΑ : Τουρισμός και διακοπές
Διαπραγματευτείτε το πακέτο τουριστικών υπηρεσιών
 Ο καταναλωτής τουριστικών υπηρεσιών,κατά τις συναλλαγές του με τους τουριστικούς επιχειρηματίες, πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνει κατά τις διαπραγματεύσεις του με ένα τουριστικό γραφείο για την πραγματοποίηση ενός οργανωμένου ταξιδιού εντός ή εκτός Ελλάδας.Το ταξίδι πρέπει να είναι ευχάριστο και χωρίς εκπλήξεις.Το οργανωμένο ταξίδι περιλαμβάνει ένα πακέτο υπηρεσιών, δηλαδή διαμονή σε κατάλυμα, μεταφορά, εστίαση ή άλλες εξυπηρετήσεις, τις οποίες ο τουριστικός πράκτορας θα φροντίσει να εξασφαλίσει για λογαριασμό του πελάτη-καταναλωτή.
• Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει από την έντυπη πληροφόρηση που οφείλει να του παρέχει το τουριστικό γραφείο, επακριβώς τις υπηρεσίες που θα του παρασχεθούν, τις τιμές, τα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που θα τον εξυπηρετήσουν. Γι’ αυτό ο πράκτορας οφείλει να τον ενημερώσει εγγράφως, πριν την σύναψη της συμφωνίας και την καταβολή του τιμήματος και να φροντίσει για την έγγραφη συμφωνία σε κείμενο κοινά αποδεκτό: τη σύμβαση.
• Η σύμβαση πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ή να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τον όρο ότι το ταξίδι είναι ασφαλισμένο και οποιαδήποτε ζημιά του καταναλωτή από ατύχημα ή άλλο λόγο που οφείλεται στον ίδιο τον πράκτορα ή στις συνεργαζόμενες με αυτόν επιχειρήσεις, θα καλυφθεί από την Ασφαλιστική Εταιρία.
Επίσης η σύμβαση πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο ότι η επιστροφή του καταναλωτή στον τόπο εκκίνησης του είναι εξασφαλισμένη σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητας του πράκτορα. Συνεπώς στη σύμβαση πρέπει να αναφέρεται ο τρόπος της επιστροφής, το τηλέφωνο και το πρόσωπο που θα αναλάβει την επιστροφή.Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση πρέπει να είναι αναλυτική και να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία με τις αναγκαίες λεπτομέρειες που θα κάνουν το ταξίδι ευχάριστο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και ταλαιπωρίες, και θα δώσουν στον καταναλωτή την αίσθηση της σιγουριάς.
Ειδικό Σήμα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων
Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις οφείλουν να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ.Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι κάτωθι:
•Όλα τα καταλύματα: Ξενοδοχεία, μοτέλ, bungalows, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
• Τα τουριστικά γραφεία (εσωτερικού ή γενικού τουρισμού)
• Τα τουριστικά λεωφορεία.
• Οι ναυλομεσίτες
• Οι επιχειρήσεις που προωθούν χρονομεριστικές μισθώσεις σε καταλύματα εσωτερικού - εξωτερικού (Time Sharing)
• Οι επιχειρήσεις Rent a Car
• Τα καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης
Σε περίπτωση που μία επιχείρηση δεν έχει το ειδικό σήμα, ο καταναλωτής μπορεί να την καταγγείλει στην Τουριστική Αστυνομία ή στον ΕΟΤ.
Πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου
Για πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου (π.χ. δρομολόγια ΟΣΕ, ΚΤΕΛ κ.λ.π., ωράρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, φυλλάδια με αξιοθέατα και ειδικά θέλγητρα κάθε περιοχής, κ.λ.π.) ο καταναλωτής μπορεί να απευθύνεται στο: Κεντρικό Γραφείο Πληροφοριών ΕΟΤ ή στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΤ και την Τουριστική Αστυνομία.Για οποιοδήποτε παράπονο ή καταγγελία μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, τηλ/φάξ 26510-65178 e.mail:inpka.hp@gmail.com .

Σύλληψη (2) διωκόμενων στη Θεσπρωτία 
 Συνελήφθησαν την 03-07-2014 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20 και 28 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΕΛ.ΑΣ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΑΠΟΦΑΣΗ

 Ρύθμιση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Νεράιδας – Σαγιάδας (από και προς Φιλιάτες Θεσπρωτίας), για τις ανάγκες εκτέλεσης  εργασιών κατασκευής προσθήκης – επέκτασης  της υπάρχουσας γέφυρας στη θέση “Νάτση” Επαρχιακού δικτύου  Φιλιατών.Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Λ-164) «Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας»
2.Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του ΚΟΚ».
3.Την  υπ’ αριθ. 68327/1261 από 27-06-2014 Απόφαση Περιφέρειας Ηπείρου/Γ.Δ.Α.Π. & Υ./Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Θεσπρωτίας/Τ.Σ.Ε.
4.Το υπ’ αριθ. 2501/1/225-α΄  από 01-07-2014  έγγραφο Τ.Τ. Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1
Την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Εθνική Οδό Νεράιδας – Σαγιάδας (από και προς Φιλιάτες Θεσπρωτίας), από 07 Ιουλίου 2014 έως 20 Ιουλίου 2014, για τις ανάγκες εκτέλεσης  εργασιών κατασκευής προσθήκης – επέκτασης  της υπάρχουσας γέφυρας στη θέση   “Νάτση”   Επαρχιακού δικτύου  Φιλιατών.
 Άρθρο 2
Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων  από και  προς Φιλιάτες θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτηρίου οδού: Νέας Σελεύκειας – Φράγμα Ραγίου – Τρικόρυφου – Φιλιατών και αντιστρόφως.
Άρθρο 3
Θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο οχημάτων έκτακτης ανάγκης η οποία θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήρια οδό που θα κατασκευάσει η ανάδοχος εταιρεία του έργου, παραπλεύρως του σημείου όπου θα πραγματοποιούνται οι ανωτέρω κατασκευαστικές εργασίες, καθορίζοντας  ανώτατο όριο ταχύτητας σε 30km/h και απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων στην περιοχή των έργων.
Άρθρο 4
Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα της ανάδοχης εταιρείας του έργου, σε κατάλληλα σημεία για την έγκαιρη και ασφαλή προειδοποίηση των οδηγών (χρηστών).
 Άρθρο 5
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από  την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, ως και των σημάτων – υποδείξεων των τροχονόμων, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν. 21696/99 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».  

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
 Ενισχύσεις ύψους 16,9 εκατ. ευρώ πρόκειται να λάβουν συνολικά 12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και έως σήμερα δεν κατείχαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης.Ειδικότερα,ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους μετά ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν έως σήμερα δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, έλαβαν καινούργια δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013. Συνολικά, κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους αγρότες 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης.Η συνολική αξία των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στα 16.931.194,50 ευρώ. Ποσό, που θα εισπράξουν στα τέλη του έτους, φέτος, οι κάτοχοι των νέων δικαιωμάτων. Η μοναδιαία αξία κάθε ατομικού δικαιώματος αντιστοιχεί σε 550 ευρώ κοινοτικής ενίσχυσης, το χρόνο. Κάθε αγρότης έλαβε αναλογικά από ένα (ελάχιστη κατανομή) έως επτά (μέγιστη) ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης. Πέραν των κοινοτικών ενισχύσεων που θα λαμβάνουν από φέτος οι νέοι αγρότες στους οποίους κατανεμήθηκαν τα δικαιώματα, αποκτούν παράλληλα και πρόσβαση στα δικαιώματα ενισχύσεων της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2015- 2020, αφού βασική προϋπόθεση για την απόκτηση δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ είναι η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων από το 2013 και μετά.Οι βασικές προϋποθέσεις ενός παραγωγού για να είναι δικαιούχος κατανομής δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος 2013 είναι μεταξύ άλλων, η έναρξη γεωργικής δραστηριότητας από το 2011 και μετά, η μη κατοχή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2013, η επιλέξιμη έκταση να είναι ίση ή μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων και σε περίπτωση που η δηλωθείσα έκταση είναι βοσκότοπος, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από ζωικό κεφάλαιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: