ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Yποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ


Όποια πλευρά κι αν διαλέξω, ξέρω καλά ότι θα κατηγορηθώ :  ( Λουδοβίκος 14ος )




...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Yποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ
 Από 1η Ιουλίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ...από την 1η Ιουλίου.Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), από την 1η Ιουλίου του 2014.Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του Ιδρύματος, από την ημερομηνία αυτή καθίσταται υποχρεωτική, η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ – τ. ΕΤΕΑΜ).Η διαδικασία αφορά τόσο την κύρια όσο και την επικουρική σύνταξη, ενώ εξαιρούνται από αυτή, οι ασφαλισμένοι στα ταμεία που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του ταμείου του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) και του Ταμείου Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων (τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ).Εκτός από αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων, οι οποίοι θα συνεχίσουν να υποβάλλουν τις έντυπες αιτήσεις, λόγω της διατήρησης αυτόνομων μηχανογραφικών συστημάτων στα Ταμεία ασφάλισής τους, θα εξακολουθήσει να ισχύει και η δυνατότητα υποβολής της έντυπης αίτησης συνταξιοδότησης (Σ3) για τις περιπτώσεις απονομής ή μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου, δεδομένου ότι για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης λόγω θανάτου προαπαιτείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής των έμμεσων μελών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.Μέσω του συστήματος αυτού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους. Έτσι περιορίζεται δραστικά η προσέλευση στα Υποκαταστήματα και βελτιώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης.
Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης
Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες»/«Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς ασφαλισμένους/συνταξιούχους»/«Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης», με δύο τρόπους:
α) Με πιστοποίηση μέσω TAXISNET από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πιστοποίηση Ασφαλισμένου μέσω TAXISNET», διαδικασία που δεν απαιτεί προσέλευση σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου, παρά μόνο στην περίπτωση αδυναμίας πιστοποίησης.
β) Με πιστοποίηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διαδικασία που προϋποθέτει προσέλευση σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου.
Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων που ήδη διαθέτουν κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.Στην εγκύκλιο επισημαίνεται, ότι σε κάθε περίπτωση η ηλεκτρονική υπηρεσία της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθοδηγεί τους ασφαλισμένους με συγκεκριμένες οδηγίες για τα βήματα της διαδικασίας πιστοποίησης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες που απαιτούνται για την υποστήριξη του συστήματος ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης και από τα Κ.Ε.Π. .

Ο Γιώργος Καψάλης είναι ο νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
 Επικράτησε του Ισαάκ Λαγαρή με 232 ψήφους έναντι 186.Μόλις ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Νέος πρύτανης αναδείχτηκε ο σημερινός αντιπρύτανης, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Γιώργος Καψάλης.Με 232 ψήφους επικράτησε του επίσης σημερινού πρύτανη, καθηγητή Πληροφορικής, Iσαάκ Λαγαρή, που έλαβε 186 ψήφους. Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 56 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ από το σύνολο των 523 μελών ΔΕΠ στη σημερινή εκλογική διαδικασία ψήφισαν 474.

Φόβοι για παγκόσμιο κραχ μετά το "μίνι-κραχ" της Deutsche Bank στο ταμπλό
 Ελάχιστοι στην Ελλάδα έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη πτώση που καταγράφει τους τελευταίους μήνες η μετοχή της Deutsche Bank κόντρα στα ρεκόρ του DAX και της Νέας Υόρκης όπου είναι διαπραγματεύσιμες οι μετοχές της.Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα και ένας από τους ισχυρότερους παίκτες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει χάσει πάνω από το 25% της αξίας της το τελευταίο 6μηνο και πάνω από 36% συγκριτικά με τα υψηλά των 40 ευρώ όπου είχε φτάσει να διαπραγματεύεται τον Ιανουάριο του 2014.Η τιμή της γράφει χθες και σήμερα νέα χαμηλά 52 εβδομάδων στα 25,60-25,80 ευρώ, έχοντας ξεκινήσει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με αρνητικό πρόσημο.Όπως συνέβη και με τις ελληνικές τράπεζες,ο λόγος της σημαντικής υποχώρησης της μετοχής σχετίζεται με την νέα αύξηση κεφαλαίου των 8,5 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης του γερμανικού τραπεζικού ομίλου. Το σημαντικό discount με το οποίο διατέθηκαν 59,9 εκατ. μετοχές αξίας 1,75 δισ. ευρώ υπέρ της Paramount Holdings του Κατάρ (σ.σ είναι βασικός μέτοχος και στην Alpha Bank) κατά την ιδιωτική τοποθέτηση του περασμένου Μαρτίου ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν και οδήγησαν τη μετοχή μέχρι τα επίπεδα των 25-26 ευρώ. Ο δεύτερος κύκλος της άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων 6,7 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε προχθές με τη διάθεση 229,8 εκατ. νέων μετοχών στο επενδυτικό κοινό προς 22,50 ευρώ ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται πλέον στα 37 δισ. ευρώ.Η κεφαλαιακή ενίσχυση που ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, αύξησε το βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 12% από 9,5% στα τέλη Μαρτίου και θεωρητικά η Deutsche Bank λογίζεται σήμερα ως μια από τις καλύτερα «θωρακισμένες» τράπεζες στον ευρωπαϊκό κλάδο.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 
Σύλληψη 58χρονος στα Ιωάννινα για Φοροδιαφυγή
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα την 26-06-2014/09.10, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Ιωαννίνων, με την οποία  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3)ετών και (4) μηνών, για παράβαση του Ν. Περί Φοροδιαφυγής.
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής
Την 27-06-2014 το απόγευμα, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό, για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος οδηγός, μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 37 και 19 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας,ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο νεαροί ημεδαποί για κλοπή στην Ελεούσα Ιωαννίνων
 Οι δράστες αφαίρεσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από σπίτι ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν την 27-06-2014 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο 21χρονοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας Ρομά, για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι ηλικιωμένης στην Ελεούσα Ιωαννίνων.Ειδικότερα,  την 27-06-2014 το μεσημέρι, οι δύο δράστες,  πλησίασαν 74χρονη γυναίκα έξω από το σπίτι της στην Ελεούσα Ιωαννίνων και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος εισήλθε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών στην Πρέβεζα 
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας ανήλικος ημεδαπός Ρομά .Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε κατάστημα και εξοχικές κατοικίες  στην Πρέβεζα. Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 14χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.Ειδικότερα, ο 14χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
•κατά το χρονικό διάστημα από 20-12-2013 έως 03-01-2014, στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, αφού διέρρηξε τις κεντρικές εισόδους δύο εξοχικών κατοικιών, αφαίρεσε συσκευές και φαγώσιμα.
•κατά το χρονικό διάστημα από 21-03-2014 έως 24-03-2014, στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, αφού διέρρηξε κατάστημα, αφαίρεσε κηπευτικά προϊόντα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη  φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη την 27-06-2014 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».
Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή κάνναβης στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, την 27-06-2014 το βράδυ στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 42χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας
Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος
Συνελήφθη την 27-06-2014 το μεσημέρι στην Τσουκνίδα Πρέβεζας,από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου Πρέβεζας, ένας 42χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου (είδη οικιακής χρήσης - ιματισμού, κλπ). Τα ανωτέρω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό  πρόστιμο.

 Στις «αγορές» τα οικόπεδα Ιονίου-Κρήτης
 «Ντεμπούτο» στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά ενώπιον εκπροσώπων 110 πετρελαϊκών εταιρειών κάνουν στο Λονδίνο οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, με την παρουσίαση των οικοπέδων Ιονίου και Κρήτης αλλά και την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών της νορβηγικής GPS για τα αποθέματα που κρύβουν οι περιοχές αυτές.Η πρώτη επίσημη και αποκαλυπτική παρουσίαση του ελληνικού πετρελαϊκού πλούτου το διήμερο 1 και 2 Ιουλίου, έχει τίτλο «Greece Offshore Licensing Round 2014» (Γύρος Αδειοδότησης Θαλάσσιων Περιοχών 2014), και γίνεται σε συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο τεμαχισμός Ιονίου – Κρήτης θα απεικονίζεται σε 10-15 θαλάσσια οικόπεδα, ενώ η «βαλίτσα» της ελληνικής αποστολής κρύβει ευνοϊκότερες εκτιμήσεις για τα πετρελαϊκά αποθέματα.Η αισιοδοξία αυτή της ομάδας του ΥΠΕΚΑ που «έτρεξε» το φιλόδοξο project, βασίζεται τόσο στα αποτελέσματα των σεισμικών δεδομένων που επεξεργάστηκε η PGS, όσο και στην έκθεση του κορυφαίου γαλλικού Ινστιτούτου BEICIP, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Κύπρου.Ήδη, πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η γαλλική Total έχουν αγοράσει και επεξεργαστεί οι ίδιοι τα σεισμικά δεδομένα της PGS τους τελευταίες μήνες, ενώ στις «πρώτες θέσεις» του φόρουμ θα βρεθούν στελέχη των εταιρειών- κολοσσών Statoil, ENI, Shell, BP, Exxon Mobil, Noble Energy, Chevron, της κορεατικής KOGAS, της βραζιλιάνικης PETROGAS που διεξάγει γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα για λογαριασμό της Τουρκίας, της GASZPROM ,της Conoco Phillips, της China Petroleum National Corporation, της Ινδικής «Oil and Natural Gas Corporation Limited» και δεκάδων άλλων.Την εναρκτήρια κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο υπ. Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης, ενώ η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων κ. Σοφία Σταματάκη θα παρουσιάσει τις παραχωρήσεις των οικοπέδων για έρευνα και εκμετάλλευση.Το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των πετρελαϊκών κολοσσών θα στραφεί τόσο στα οικόπεδα που βγαίνουν για δημοπράτηση σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό όσο και στις ανακοινώσεις για τα «αποθέματα» που θα προβεί ο επικεφαλής ερευνών για την Ελλάδα γεωλόγος της PGS.Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αλλά και τις δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί στο πρόσφατο παρελθόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης «από τους υδρογονάνθρακες του Ιονίου και νότια της Κρήτης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το Δημόσιο σε διάστημα 25 έως 30 ετών μπορεί να αποκομίσει φορολογικά έσοδα 150 δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων».
Η Στρατηγική :
Η τελική χάραξη των οικοπέδων ήταν μία εξαιρετικά επίπονη εργασία για τους ειδικούς επιστήμονες του ΥΠΕΚΑ αλλά και τα στελέχη του υπ. Εξωτερικών, καθώς ο όλος σχεδιασμός έπρεπε να συμβαδίζει με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα όσον αφορά θέματα υφαλοκρηπίδας.Έτσι, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συσκέψεις στο υπ. Εξωτερικών ώστε να ξεπεραστούν εκκρεμότητες σχετικά με την ΑΟΖ και να μην θιγούν ζητήματα με τις γειτονικές χώρες Ιταλία, Αλβανία και Λιβύη.Επιπλέον ελήφθησαν υπόψη δεκάδες παράμετροι, όπως τα θαλάσσια βάθη, το «ενδιαφέρον» των εταιρειών, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η αποκρυπτογράφηση των στοιχείων της PGS, έτσι ώστε να προκύψουν όσο δυνατόν ελκυστικότερα «φιλέτα» για τις πετρελαϊκές εταιρείες.Να σημειωθεί πως ήδη στελέχη των μεγάλων εταιρειών μιλούν για την «ώρα των εξορύξεων» δηλώνοντας μάλιστα πως «ακόμη και το πρόβλημα από τα μεγάλα βάθη μπορεί να αντιμετωπιστεί με την λύση να δίνεται από ειδικά πλοία με πλωτές εξέδρα , καθώς η εξόρυξη από σταθερά γεωτρύπανα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».Το θέμα αυτό εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Κρήτης όπου το ρίσκο των επενδυτών είναι αυξημένο καθώς τα βάθη στα οικόπεδα αυτά πλησιάζουν και τα τρεις χιλιάδες μέτρα.Στο φόρουμ του Λονδίνου θα υπάρξουν «τραπέζια» επαφών και συνεργασιών όπου την μία θα βρίσκονται στελέχη του ΥΠΕΚΑ, ειδικοί της PGS και Γάλλοι επιστήμονες και από την άλλη μικρές ομάδες εκπροσώπων πετρελαϊκών εταιρειών.Από την άψογη συνεργασία που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια παράγοντες του ΥΠΕΚΑ με την PGS και το Ινστιτούτου BEICIP, προέκυψε και το σύνθημα Ελλάς - Γαλλία - Νορβηγία, με μοναδικό στόχο της συμμαχίας αυτής την προσέλκυση ελκυστικών επενδυτών.Άλλωστε, το στοίχημα για την χώρα που βγαίνει για πρώτη φορά μετά το 1996 και μάλιστα σε τέτοια έκταση στην πετρελαϊκή αγορά είναι τεράστιο. Ενδεικτικό του ύψους της επένδυσης για τις εταιρείες είναι το γεγονός πως μόνο η αγορά του πακέτου των αποτελεσμάτων της PGS αντιστοιχεί γύρω στα πέντε εκατομμύρια δολάρια, όσο περίπου το κόστος μιας χερσαίας μεσαίας γεώτρησης.Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα νέων ερευνών στο οικόπεδο που θα επιλέξει ο επενδυτής πριν καν αρχίσει τον κύκλο των ερευνητικών γεωτρήσεων.

Βαρωνος της πρέζας ο Σορος;;
ΕΕΕΕ…όχι δα και έτσι…όλα τα άλλα ίσως???
Τι λέγεται και τι ισχύει δεν μπορούμε να το διαπιστώσουμε παρά μόνο να εκθέσουμε το πληροφοριακό υλικό  που « υποτίθεται πως … ‘’ ξέρει τι γίνεται ‘’ ».
 Να χαιρόμαστε την κυβέρνηση μας και τους συνεργάτες της Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ενοργοποιήσει τον κερδοσκόπο, Τζορτζ Σόρος ως συνομιλητή και συνεργάτη τους έτσι ώστε να δώσει χείρα βοηθείας στα οικονομικά προβλήματα της χώρας. «Μπράβο» τους που συνεργάζονται με έναν διεθνή τοκογλύφο, ο οποίος όσο περνά ο καιρός όλο και αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο «μπουμπούκι» είναι.Η είδηση βόμβα:Ο Τζορτζ Σόρος, επικεφαλής χρηματοδότης και ο ελεγκτής της εκστρατείας για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, έχει πιαστεί στον τραπεζικό δίκτυο για τη δημιουργία παράνομων εσόδων από τις πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.Έρευνα του ΕΙΡ έχει αποκαλύψει τη δράση του βρετανού δισεκατομμυριούχου πράκτορα της Κολομβίας από όπου από το 1994, όταν ο Σόρος απασχολούσε τεράστια υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια για να καλύψει το καρτέλ της κοκαΐνης και τους συμμάχους του έχοντας απέναντι την κυβέρνηση των ΗΠΑ που προσπαθούσε να πατάξει την χρηση ναρκωτικών ουσιών.Τον Ιανουάριο του 1994, η κολομβιανή κυβέρνηση πώλησε μερίδιο 75% της Banco de Colombia στην οικογένεια Gilinski που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το εμπόριο ναρκωτικών, για $ 432 εκατομμύρια. Η Banco de Colombia είχε από καιρό αναγνωριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα μέσο για ξέπλυμα χρήματος, σε συνδυασμό με την Εθνική Τράπεζα του Μαϊάμι, στη Φλόριντα γεγονός αναμενόμενο εφόσον ήταν στα χέρια έμπορων ναρκωτικών.Στη συνέχεια, το Μάιο του 1994, η κολομβιανή κυβέρνηση παραχωρεί την άδεια στον Gilinski να πουλήσει πάνω από το 9% της Banco de Colombia. Τον Αύγουστο του 1994, ο Σόρος επένδυσε κατ “εκτίμηση $ 70 έως $ 80 εκατομμύρια για να γίνει μέτοχος με ποσοστό 9%. Ο Gilinski απέκτησε επίσης τη μερίδα του λέοντος του καρτέλ ναρκωτικών ουσιών της Εθνικής Τράπεζας στη νότια Φλόριντα.Τέσσερα χρόνια αργότερα, Ρωσίας η Argumenty i Fakty, ένα από μεγαλύτερα έντυπα σε κυκλοφορία στον κόσμο, ανέφερε (στις 18 του Φεβρουαρίου του 1998) σχετικά με τους Gilinskis και την κολομβιανή μαφία περιγράφοντας δισεκατομμύρια στα έσοδα κοκαΐνης ώστε να αγοράσουν οι έμποροι ρωσικά ιδιότητα θέρετρα, όπλα ή άλλα μεσα προστασίας.Ο δημοσιογράφος Aleksandr Kondrashov έγραψε ότι οι ρωσικές και οι κολομβιανές υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονταν, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το πώς ο βαρόνος των ναρκωτικών Gilinski και οι συνεργάτες του κάνουν, είναι το ξέπλυμα «ναρκω-δολάριων» στη χώρα μας, αγοράζοντας θέρετρα στη Κριμαίας και στη Ρωσία . Εκτιμάται μάλιστα ότι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν τεθεί στη Ρωσία εκείνη τη χρονιά, από τα κέρδη της κοκαΐνης.Η έκθεση εκπονήθηκε για τον Δρ Phil Williams του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών στο Πολεμικό Κολέγιο του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών :

«Η κολομβιανή οικογένεια Gilinski χρησιμοποιούσε τα κέρδη των ναρκωτικών για να αγοράσει θέρετρα στην Κριμαία και τη Ρωσία, και φαίνεται να προσλάμβανε Αρμένιους και τους Τσετσένους άνδρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα μέλη των σλαβικών εγκληματικών ομάδων που ήταν αντίθετες στις δραστηριότητές τους.».Την αλήθεια για τον Σόρος και τον Gilinskis και τη σχέση τους με τραπεζικός άξονας είχε αποκαλυφθεί τον Οκτωβρίου ,του 2000, από τον Carlos Toro, πληροφοριοδότη του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που βοήθησε ώστε να πάνε στη φυλακή το αφεντικό της μαφίας Carlos Lehder και άλλοι, και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ στο Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων.«Ο κ. Toro: ο τραπεζικός κλάδος της Κολομβίας που … είχε θυγατρικές σε Μαϊάμι Παναμά συνεργάστηκε πολύ στενά μαζί μας [η μαφία] …. Είχαμε τράπεζες στην Κολομβία, Banco de Colombia, Banco [ακατάληπτο], Banco Cafetero [φωνητική ], Εθνική Τράπεζα του Μαϊάμι .Εκείνες τις ημέρες η Εθνική Τράπεζα ήταν μια ισχυρή ενίσχυση για μας μεταξύ 1980 και 1984.«Δημοσιογράφος: Αλλά η σύμπραξη δεν ήταν στην κατοχή της τράπεζας . Απλά είχε σκοπό να συμμαχήσει μεσω καρτέλ..: «Ο κ. Toro: Η σύμπραξη δεν την στην κατοχή της τράπεζας μπροστά από το FDIC, αλλά εμείς ήμασταν ιδιοκτήτες της τράπεζας ….».
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέδωσε μια διαταγή , στις 31 Μαρτίου του 2005 προς παύση της λειτουργιάς, της Εθνικής τράπεζας του Μαϊάμι,στη Φλόριντα.Journal ανέφερε (14 Γενάρη 2005) στα ομοσπονδιακά ενέργειες στη συνέχεια στη διαδικασία εναντίον Gilinski:
«Η Εθνική Τράπεζα κατηγορήθηκε δημοσίως από τις ομοσπονδιακές τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές για την παραβίαση των νόμων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
«Οι ρυθμιστές διαμορφωμένη σε σχετικά με λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στην τράπεζα από ξένες πολιτικές προσωπικότητες και τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες που μπορεί να περιλαμβάνει το ξέπλυμα χρήματος, τα έσοδα των ξένων διαφθοράς, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή άλλα ύποπτη δραστηριότητα.’’.«Η τράπεζα απαγόρευσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νέα συναλλαγή με οποιαδήποτε επιχειρηση στο όνομα των Jaime Gilinski, της σύζυγόυ του, των παιδιών του, των γονέων ή των αδελφών, ή κάθε πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του Jaime Gilinski ….»
- Ο Όμιλος Σόρος στην Κολομβία -
Από το έτος που ο Σόρος και ο Gilinski ανέλαβαν την Banco de Colombia, 1994, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πολέμησε για την αντιμετώπιση της ναρκω- εξαγοράς της εν λόγω χώρας. Η κυβέρνηση Κλίντον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και ο γερουσιαστής John Kerry επιτέθηκαν στον Gustavo de Greiff, το διεφθαρμένο γενικό εισαγγελέα της Κολομβίας 1992-1994, για την υπονόμευση της δίωξης του καρτέλ κοκαΐνης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ,με αντάλλαγμα για τεράστιες δωροδοκίες από τη σύμπραξη.Κασέτες ήχου που δόθηκαν στη δημοσιότητα (η περίφημες «ναρκο-κασέτες» ) δείχνουν ότι το καρτέλ είχε εξασφαλίσει τα εκατομμύρια που διατίθενται στην προεδρική εκστρατεία του Ernesto Samper Pizano 1994. Ο Gustavo de Greiff απέρριψε εμφανώς την υπόθεση, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως επικεφαλής εισαγγελέας.Σε ένα εμπιστευτικό σημείωμα Φεβρουαρίου 1994, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Morris Busby είχε αναφερθεί μετά τη συνάντησή του με τους Samper Pizano και Monica de Greiff, με όπου σημειώθηκε ότι «θα μπορούσε να μειωθεί η ποσότητα της κοκαΐνης στους δρόμους της Νέας Υόρκης , «εάν οι ΗΠΑ θα έρθουν σε συμφωνία μαζί τους.Τον Απρίλιο του 1994, με αφορμή την δράση της Αμερικής κατά των ναρκωτικών, η ομάδα του οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στη Washington όπου Ο Gustavo de Greiff απαίτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και πως ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών πρέπει να κλείσουν.
Τον επόμενο μήνα, ο Gilinskis ζητούν άδεια από την κυβέρνηση για να πουλήσει μέρος της ιδιοκτησία της Banco de Colombia στον George Soros.Κατά τα επόμενα έτη, Gustavo de Greiff πήγε εξόριστος στο Μεξικό, όπου είχε επιτελέσει πρεσβευτής της Κολομβίας για έναν χρόνο. Αυτός είναι τώρα ο κύριος εκπρόσωπος της εταιρικής σχέσης Soros- Gilinski. Εκπρόσωπος είναι και ο δικηγόρος τη οικογένειας Gilinski, καθώς και ο Soros οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει μια δεκαετή-μακρά νομική μάχη για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από την Banco de Colombia ( που σήμερα ονομάζεται Bancolombia), της οποίας τον έλεγχο έχουν χάσει.Την ίδια στιγμή, ο de Greiff είναι ένας από τους κορυφαίους εκπρόσωπος του κινήματος υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, το οποίο σε συνεργασία με άλλες ομάδες με σκοπό το συμφέρον των παραγώγων ναρκωτικών και των χρηματοδοτών τους, απαιτούν την μη επιβολή νόμου.Η οικογένεια Gilinski συνεχίζει να λειτουργεί μια σειρά από τράπεζες στην Κολομβία και offshore στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζα Sudameris, Banco Tequendama, τα μηχανήματα διάθεσης μετρητών ΑΤΜ από το δίκτυο Servibanca στην Κολομβία, και τα περιουσιακά στοιχεία Sudameris στον Παναμά .
…από : hellasforce






 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: