ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σάντος : «Χρυσή ευκαιρία» να βρεθούμε στους… «8»



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύπη από την αναπόληση της ευτυχίας στις δυστυχισμένες μέρες: ( Δάντης  )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Σάντος : «Χρυσή ευκαιρία» να βρεθούμε στους… «8»
Σήμερα Κυριακή 29-06-2014 , στις 11:00 μ.μ. στο NEPIT, NEPITsports, NEPITHD • Φάση των 16-Αρένα Περναμπούκο, Ρεσίφε. Το κυριακάτικο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα μονοπωλεί το ενδιαφέρον και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.




















Έγραψε ιστορία με την πρόκριση στους «16». Αυτό, όμως, δεν αρκεί στην Εθνική..! Και ο Φερνάντο Σάντος δίνει το σύνθημα για νέα υπέρβαση κόντρα στην Κόστα Ρίκα, προκειμένου η «γαλανόλευκη» να βρεθεί στις κορυφαίες οκτώ ομάδες του Μουντιάλ.Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν εφησυχάζει απ’ το «μέγεθος» της παρέας του Κάμπελ. Εξήγησε άλλωστε πως το επίτευγμά της να περάσει από τόσο δύσκολο όμιλο, κάτι σημαίνει.Γι’ αυτό και ζήτησε φουλ προσοχή απ’ τους παίκτες του.Ερωτηθείς για την ετοιμότητα του Ορέστη Καρνέζη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, ανάλογα απ’ την κατάσταση που θα είναι λίγο πριν τον ιστορικό αγώνα με τους «τίκος». «Κόστα Ρίκα εναντίον Ελλάδας – κάποιος θα γράψει ιστορία», αναφέρει η ιστοσελίδα του αθλητικού μαγκαζίνου της γερμανικής τηλεόρασης Sportschau.de. Όπως σημειώνει το σχετικό άρθρο, «κανένας ειδικός δεν είχε προβλέψει αυτό τον αγώνα: κανείς δεν πίστευε ότι η ‘μικρή’ Κόστα Ρίκα θα κέρδιζε τον όμιλο του θανάτου με τους τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές. Και οι Έλληνες όμως έκαναν την έκπληξη, μολονότι είναι δωδέκατοι στην κατάταξη της FIFA (…). Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων ενώ υπάρχει μια ακόμη πρεμιέρα: ούτε η Κόστα Ρίκα αλλά ούτε και η Ελλάδα βρέθηκαν ποτέ στους 8», παρατηρεί η Sportschau.«Ο βασιλιάς Ότο πιστεύει στην πρόκριση», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στις δηλώσεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος μιλώντας προς την Sportday εκτίμησε ότι η Ελλάδα που είδε, μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της Κόστα Ρίκα.


Σεισμικές δονήσεις είχαν επίκεντρο Ξέχωρο των Φιλιατών -  Φαίνεται πως κρατά ακόμα η εκλογική περίοδο
 Δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με διαφορά 2,5 ωρών, ταρακούνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής τη Θεσπρωτία.Και οι δύο δονήσεις είχαν επίκεντρο, κοντά στο χωριό Ξέχωρο Φιλιατών.Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.30, είχε ένταση 2,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο προσδιορίζεται 22 χιλιόμετρα Βόρεια - Βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας.Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.14, είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο προσδιορίζεται 17,8 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας.


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ» ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
 Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε επισημάνει - με παρεμβάσεις στη Βουλή αλλά και σε συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον προηγούμενο Υπ. Παιδείας - πως τόσο η εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων» στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, όσο και οι συνολικές αρνητικές αλλαγές που έγιναν στην εκπαίδευση και στο Λύκειο, ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς, βάζουν περισσότερα εμπόδια στους μαθητές των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και είχε ζητήσει την απόσυρσή της.Τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν 4 στους 10 μαθητές «κόπηκαν» στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ οι εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών. Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Γενικότερα, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές, με ευθύνη του εκπαιδευτικού, που είναι σε θέση να σταθμίζει τις ανάγκες, τη γενική προσπάθεια και το κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών.
   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΛ.Α.Σ ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Κλοπή  στην Ιερά Μονή Μολίστης Εισοδίων της Θεοτόκου   
 
Την 28-06-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, κλοπή  στην Ιερά Μονή Μολίστης Εισοδίων της Θεοτόκου  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοναστηρίου Κόνιτσας.Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 28-06-2014, άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην Ιερά Μονή και αφαίρεσαν έξι εκκλησιαστικές εικόνες και διάφορα τάματα.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Περί ναρκωτικών Ιωάννινα (Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς)
 Από αστυνομικούς του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου, εντοπίστηκε και περισυλλέχθηκε την 28-06-2014/06.15 ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε (5.265) γραμμάρια κάνναβης.Στο εσωτερικό του σάκου βρέθηκαν έγγραφα, με στοιχεία ταυτότητας 53χρονου υπηκόου Αλβανίας. Ο Δράστης αναζητείται.


Γέννησε στο ασθενοφόρο καθ ‘ οδόν προς το νοσοκομείο
Βιαστικό ήταν το μωράκι που ήρθε τα ξημερώματα την 29-06-2014 στον κόσμο καθ ‘ οδόν προς το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ από τα Γιάννενα,κλήθηκε να παραλάβει μια 40χρονη γυναίκα από τα Δερβίζιανα Ιωαννίνων που ήταν ετοιμόγεννη,προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.Όμως το μωράκι είχε άλλα σχέδια.Ήταν βιαστικό και έτσι γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο,όταν αυτό βρίσκονταν στην Περιφερειακή Οδό των Ιωαννίνων.Σκορπίζοντας χαρά στο πλήρωμα του ασθενοφόρου και τα στελέχη στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ,αλλά κυρίως στην 40χρονη και τον σύζυγό της που απέκτησαν με αυτό τον επεισοδιακό τρόπο το τέταρτο παιδί τους.
Επείγουσα διακομιδή βρέφους με ελικόπτερο από τα Ιωάννινα στην Αθήνα
 Ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε το βράδυ του Σαββάτου από τα Ιωάννινα στην Αθήνα ένα κοριτσάκι 50 ημερών σε θερμοκοιτίδα, το οποίο πάσχει από υδροκεφαλία.Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, από όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων.


«Κόλπο με πολυτελή αυτοκίνητα» : ‘’ Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης πολυτελών αυτοκινήτων στη Βουλγαρία ‘’
Τα νοίκιαζαν στην Ελλάδα, τα πουλούσαν στη Βουλγαρία...!
 Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στη Βουλγαρία. Συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ημεδαποί ηλικίας 48 και 32 ετών, ενοικίαζαν πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλής «πιστότητας» και στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με την πραγματική τους αξία.Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη του κυκλώματος ενοικίαζαν πολυτελή οχήματα – τα οποία συνήθως ήταν νέα μοντέλα – και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους και να καταφέρουν να ενοικιάσουν τα οχήματα, χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος.Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης τους, είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς απόπειρες, την 25 και 26-6-2014, παράνομης ενοικίασης από τον 48χρονο συλληφθέντα. Συγκεκριμένα, στις 25-6-2014 ο 48χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κηφισιά και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενοικιάσει καινούργιο πολυτελές όχημα.Τα αυτοκίνητα πωλούνταν κατόπιν στη Βουλγαρία σε «σκοτωμένες» τιμές.Το επόμενο απόγευμα, ο 48χρονος άντρας πήγε σε άλλο κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, της ίδιας εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή και εμφανίζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, που φαίνονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπάθησε να ενοικιάσει πολυτελές όχημα. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος υποψιαζόμενοι την πιθανή προσπάθεια εξαπάτησής τους, ειδοποίησαν άμεσα τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και κάλεσαν τον 48χρονο να μεταβεί την επόμενη ημέρα στα γραφεία τους, προκειμένου να υπογραφεί η ενοικίαση του οχήματος.Οι δράστες μετέφεραν τα οχήματα στη Βουλγαρία, όπου μεταπωλούνταν στη Βουλγαρία σε τιμές, που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία ήταν μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την ώρα που η Αργεντινή απειλείται με χρεοκοπία... παραπέμπεται ο αντιπρόεδρος..?

Την ώρα που η Αργεντινή απειλείται με χρεοκοπία, ο αντιπρόεδρος της χώρας παραπέμπεται ...ο αντιπρόεδρος της χώρας παραπέμπεται για διαφθορά.Σε μια εποχή όπου η Αργεντινή βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών κερδοσκόπων και απειλείται με μια νέα χρεοκοπία, έρχεται κι ένα σοβαρό εσωτερικό πολιτικό σκάνδαλο να κλονίσει τις ήδη έυθραυστες ισορροπίες. Για πρώτη φορά στα 30 χρόνια δημοκρατίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον αντιπροέδρο της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού, κάτι πρωτοφανές για ένα εν ενεργεία αντιπρόεδρο.Το δικαστήριο ήδη πάγωσε περιουσιακά στοιχεία του Μπουδού, ο οποίος και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι χρόνια και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Τον Μπουδού βαρύνει η λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της Αργεντινής, ο οποίος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αντιπρόεδρος μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων της χώρας.Μετά την πρώτη κλήση του Μπουδού από τη Δικαιοσύνη, αρκετοί στη χώρα διατύπωναν την εκτίμηση ότι αν τελικά η δικαιοσύνη ασκούσε δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου, ο ίδιος θα μιλήσει και για άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, που ενδεχομένως να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.Ο ίδιος, ωστόσο, ο Μπουδού, ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι το θέμα αφορά μόνο τον ίδιο: «Η επίθεση που δέχομαι είναι προσωπική, το θέμα πρέπει να το λύσω εγώ, γιατί μόνο εγώ ξέρω την αλήθεια» δήλωσε.Ο 51χρονος Μπουδού ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 2011, όταν εξελέγη για δεύτερη φορά στην προεδρία της χώρας η Κριστίνα Φερνάντες.Ο Τύπος της χώρας επισημαίνει ότι «η τύχη του Μπουδού βρίσκεται στα χέρια της προέδρου», δεδομένου ότι η πρόεδρος - η οποία είχε αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση - καλείται τώρα να αποφασίσει για το αν ο αντιπρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του.

Μυστηριώδης πληροφοριοδότης φαίνεται να πήρε 2 εκατ. ευρώ  για το κύκλωμα ηρωίνης
 Μυστηριώδης πληροφοριοδότης πήρε 2 εκατ. ευρώ για το κύκλωμα ηρωίνης για το κύκλωμα ηρωίνης.Δύο εκατομμύρια ευρώ πήρε ως αμοιβή ο Έλληνας πληροφοριοδότης που διείσδυσε στο καρτέλ της ηρωίνης και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία στις Αρχές για να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης.Η ταυτότητά του είναι επτασφράγιστο μυστικό, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία κόντρα ανάμεσα στο Λιμενικό και την DEA για το ποιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, προκειμένου να καρπωθεί τα κέρδη από την παγκόσμια αυτή επιτυχία. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η απουσία της ΕΛ.ΑΣ από την υπόθεση, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά. Ο πληροφοριοδότης ζήτησε αμοιβή που αρχικά προκάλεσε ίλιγγο στις Αρχές, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις το deal έκλεισε με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Με μία προϋπόθεση: να πάει καλά η δουλειά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζήτησε ακόμα να μην υπάρχει πουθενά το όνομά του. Ούτε στη δικογραφία, ούτε να κληθεί στο δικαστήριο σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».Ο σιωπηλός μάρτυρας είναι με τέτοιο τρόπο θωρακισμένος, ώστε να μην μπορεί κανείς να φανταστεί ποιος είναι το πρόσωπο που έδωσε στους βαρόνους στο πιάτο των διωκτών τους.




 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια: