ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



Είς νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων : ( Εμμανουήλ Ροΐδης )

 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 67610/2490/26-06-2014 απόφαση με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η κυκλοφορία πεζών κατά το διάστημα από υπογραφής  26-06-2014 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2014 από ώρας 21.00 έως 06.00 στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους του Νομού, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει ως ακολούθως.
                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κυκλοφοριακής ρύθμισης οδού από και προς Φιλιάτες
 Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας του έργου «Κατασκευή γέφυρας (προσθήκη) στη παλαιά γέφυρα, στη θέση «ΝΑΤΣΗ» στο Επαρχιακό Δίκτυο Φιλιατών», η οδός από και προς Φιλιάτες θα παραμείνει κλειστή στο σημείο αυτό, για το χρονικό διάσημα από 07  μέχρι 20 Ιουλίου 2014.Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων από και προς Φιλιάτες θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου οδού από Νέα Σελεύκεια- Φράγμα Ραγίου-Τρικόρυφο-Φιλιάτες και τανάπαλιν.Για την ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε επίκαιρα σημεία διασταυρώσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού.Ζητάμε την κατανόησή σας. 
 Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   Π.Ε. Θεσπρωτίας                       
      ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ      
Με έμπνευση τα «Γυάλινα Γιάννενα»
 Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Art/ European Animation Center οργανώνουν τη Δεύτερα 21 Ιουλίου από τις 9:00 έως τις 24:00 μια μαραθώνια εκπαιδευτική διάδραση με στόχο την προσέγγιση, φωτογραφική καταγραφή και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «Animart», που πραγματοποιείται στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων από 13 έως 23 Ιουλίου. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους δημιουργοί και φιλότεχνοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος, εμπλουτίζουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, με έναν απλό, ευχάριστο και κατανοητό τρόπο, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς. Oι μετέχοντες αναζητούν παράλληλα μιαν αυθεντική εκδοχή του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού, όπως αυτός διασώζεται ακόμη. Η φετινή ημερήσια βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα εμπνέεται κυρίως από την ποιητική συλλογή «Γυάλινα Γιάννενα», αλλά και το γενικότερο λογοτεχνικό έργο του Ηπειρώτη Μιχάλη Γκανά. Ο ποιητικός λόγος θα ακουστεί σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία (γέφυρες, κρήνες, εκκλησίες) και οι μετέχοντες με τις φωτογραφικές μηχανές τους θα αποτυπώσουν τα Γιάννενα, αναζητώντας μέσα από τη δική τους ματιά τις ποιητικές εικόνες, τους θρύλους και τους μύθους της πόλης του σήμερα. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Animart (www.animartgreece.eu) προβάλλοντας τα Γιάννενα διεθνώς.Ο Γιαννιώτης πανεπιστημιακός, ζωγράφος και ερευνητής, Στέφανος Τσιόδουλος θα εισαγάγει τους μετέχοντες στις τοπικές εκφάνσεις της λαϊκής ζωγραφικής και της αγιογραφίας. Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει τους μετέχοντες στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων το βράδυ της ίδιας μέρας, τα αποτελέσματα του πρωτότυπου φωτογραφικού project «Χρησμοί Αιολόστομοι» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη, που βασίζεται σε μια σύγχρονη προσέγγιση του ρόλου των κατάδεσμων του Μαντείου της Δωδώνης. Η διαχρονία των Ιωαννίνων διαρκής πηγή έμπνευσης.

ΙΝΚΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
 Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, εξετάστε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε δροσιά. Τα κλιματιστικά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα στις ώρες αιχμής και θα σας κοστίσουν ακριβά στη λειτουργία τους. Επί πλέον, ρυπαίνουν, αλλά και θερμαίνουν το περιβάλλον. Μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν τα κλιματιστικά ως πανάκεια και ιδιαίτερα από αυτές που τα παρουσιάζουν ως «εξοικονομητές» ενέργειας και χρημάτων. Απλά ορισμένα είναι λιγότερο ενεργοβόρα από άλλα.Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό:
. Ενημερωθείτε για την ενεργειακή του κατανάλωση δεδομένου ότι θα αυξήσει το λογαριασμό σας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το χώρο σας. Συμβουλευτείτε ειδικευμένο μηχανικό και όχι απλούς πωλητές, πριν επιλέξετε. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό για ολόκληρο διαμέρισμα ή κτίριο, ζητείστε μελέτη.
. Ρυθμίζετε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία χαμηλότερη από 26 °C το καλοκαίρι (δοκιμάστε και τους 28 ή 27 °C, πιθανότατα θα νιώθετε ικανοποιητική δροσιά).
. Φροντίστε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.
. Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση και συντήρηση του κλιματιστικού – ο καθαρισμός των φίλτρων επιβάλλεται και για λόγους υγείας.
Για περισσότερες  πληροφορίες Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου τηλ.2651065178.

Δήλωση Περιφερειάρχη για τη βίαιη εισβολή στο Γραφείο του
 Σχετικά με τη βίαιη είσοδο στο γραφείο του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  συνδικαλιστή με εργαζόμενες που εκ των υστέρων δηλώθηκε ότι είναι καθαρίστριες υπό απόλυση, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων,  δήλωσε ότι "η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για το περιστατικό, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει βίαια μια συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοκρατικό. Εμείς έχουμε πάρει απόφαση κατά των απολύσεων, έχουμε στηρίξει όλους τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστός ο Νόμος".

ΚΚΕ : ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
 Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις να ορθωθεί τείχος αντίστασης και ανατροπής του κυβερνητικού σχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ». Ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική απελευθέρωσης του τομέα ενέργειας, που προωθείται εδώ και χρόνια από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους λαϊκούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους του κλάδου. Ταυτόχρονα να αντιπαλεύει τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα της ΕΕ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στις συνθήκες της ευρωενωσιακής απελευθερωμένης αγοράς, μπορεί να υπάρξει επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες,να παρέχει φθηνό ρεύμα και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου.
ΑΘΗΝΑ 26/06/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : Για τη μόλυνση του παραπόταμου του Καλαμά
Δελτίο Τύπου
 Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, με τη μόλυνση του παραπόταμου του Καλαμά και τα νεκρά ψάρια στην περιοχή του Σουλόπουλου, αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, του ελλιπούς θεσμικού πλαισίου, αλλά και της διάλυσης και της υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών.Οι μετρήσεις που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δείξει ότι τα επίπεδα των ρύπων, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης διοχέτευσης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων στον Καλαμά, είναι ιδιαιτέρως αυξημένα και ξεπερνούν τα όρια που έχουν τεθεί για τη διαβίωση των ψαριών.Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο της ακολουθούμενης πολιτικής και αποδεικνύουν με ποιον τρόπο εννοούν την ανάπτυξη η παρούσα κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή:
Από τη μια μεριά, η με κάθε τρόπο και μέσο στήριξη των ιδιωτικών «επενδύσεων», ακόμη και αφήνοντάς τες παντελώς ανεξέλεγκτες.Και από την άλλη, η συνεχής υποβάθμιση, απαξίωση και συνειδητή αδρανοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο.Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας των κάθε λογής ασυνείδητων επιχειρηματιών, οι οποίοι μπροστά στην αύξηση των κερδών τους, δεν διστάζουν να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το αναπτυξιακό μέλλον αυτού του τόπου.Τώρα, που τα φώτα της προεκλογικής περιόδου έσβησαν και ξεθωριάζουν οι προεκλογικές μεγαλοστομίες και υποσχέσεις, η επαναφορά στη δυσάρεστη καθημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις της πολιτικής και των  ευθυνών  όλων όσων διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να συνειδητοποιήσει τις σοβαρές επιπτώσεις της πολιτικής και πρακτικής της και να μην μείνει για άλλη μια φορά σε άσφαιρες δηλώσεις, αλλά να εντοπίσει άμεσα τους υπευθύνους και να προχωρήσει  στην παραδειγματική τιμωρία τους.Την καλούμε να αντιληφθεί, μπροστά και στο νέο ΕΣΠΑ, ότι η πραγματική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, δεν έρχεται με την άκριτη ενίσχυση οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας.Καλούμε τους οικολογικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις της περιοχής, από κοινού με τους κατοίκους, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν άμεσα:
-    την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και την στελέχωσή τους με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό,
-    την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για την εντατικοποίηση των ελέγχων,
 -   την επιβολή βιολογικού καθαρισμού σε όλες τις ρυπογόνες επιχειρήσεις,
 -   την προστασία των υγρότοπων και των υδάτινων οικοσυστημάτων,
-    την προστασία των ποταμών από την υποβάθμιση, τη μεταφορά νερών  και τη φραγμοποίηση, όπως θα συμβεί με το φράγμα στο Μαζαράκι.
-    την αναστροφή της ραγδαίας ιδιωτικοποίησης των αποθεμάτων πόσιμου νερού,στη λήψη μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων δηλητηριάσεων και μολύνσεων της χλωρίδας και πανίδας από τα φυτοφάρμακα.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την προστασία του Καλαμά και την ανάδειξη του πλούσιου οικοσυστήματός του, είναι ανεκτίμητες, αειφόρες και φιλικές για τους κατοίκους. Η αξιοποίησή τους, όμως, προϋποθέτει  μια πολιτική που να απευθύνεται και να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την ενίσχυση και αναβάθμιση  του δημόσιου τομέα και των δημόσιων επενδύσεων. Ενός δημόσιου τομέα, που θα είναι απαλλαγμένος από τις πελατειακές λογικές και σχέσεις που πρεσβεύουν και υπηρετούν τα κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση, αλλά και την σημερινή Περιφερειακή Αρχή.Η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία των υδάτινων πόρων και συνολικά του φυσικού περιβάλλοντος.Για εμάς, το νερό αποτελεί φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό, που χρήζει προστασίας και καλής διαχείρισης στο σύνολο του κύκλου του (υπόγεια νερά, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, ακτές, υγρότοποι κ.λ.π.).
 26/06/2014 - Το γραφείο Τύπου της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»

Μαζί με τα ανταλλακτικά μετέφερε και παράνομους μετανάστες
 Ένας διακινητής και είκοσι πέντε (25) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν την 26-06-2014 βράδυ στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, σε Φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, που οδηγούσε 35χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε πως μετέφερε εντός του φορτίου (το οποίο αποτελούνταν από ανταλλακτικά-πρώτες ύλες), είκοσι πέντε (25) μετανάστες, στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φορτηγό όχημα.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου,  εννέα (9) άτομα, για διάφορα αδικήματα 
 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο,  εννέα (9) ακόμη άτομα για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα:
•Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας  και χρήση πλαστού εγγράφου.
•Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και χρηματική ποινή (500) ευρώ, για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.
•Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στο Μικρό Περιστέρι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για επιταγές.
•Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (3) ετών και (4) μηνών, για  φοροδιαφυγή.
•Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 19 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου,   διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, ένας μεταλλικός τρίφτης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
•Συνελήφθη μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, στο Συνοριακό Σημείο Μαυροματίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας,  διότι προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, επέδειξε αλβανικό διαβατήριο που έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου ενώ εκκρεμούσε παράλληλα σε βάρος της μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.  
•Συνελήφθη σε παραλία της Πάργας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, μία 31χρονη υπήκοος Κίνας, διότι παρείχε παράνομα υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε λουόμενους, έναντι χρηματικής αμοιβής
•Συνελήφθη στην Πάργα από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε και διέθετε παράνομα προς πώληση αγροτικά προϊόντα (355 κιλά καρπούζια και πεπόνια). Τα κατασχεθέντα προϊόντα παρεμπορίου καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ σε βάρος του ημεδαπού επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .


Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης 
  Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα  και σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.Την 27-06-2014 νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας.Η διακλαδική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου,της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας των Συνόρων.Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
-Ελέγχθηκαν : εβδομήντα οκτώ (78) συνολικά άτομα
-Προσήχθησαν : δεκαεννέα (19) άτομα (δέκα υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες  προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και σε βάρος τους  εφαρμόστηκε  η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.


Παράταση έως και 14 Ιουλίου για τις δηλώσεις
 Παράταση έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου έδωσε τελικά το υπουργείο Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.«Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Το ΥΠΟΙΚ ευχαρίστηκε τους Έλληνες για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα, καθώς -όπως γνωστοποίησε, από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις, δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το Taxis ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά, καθώς μετά τις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ οι φορολογούμενοι το χρησιμοποιούν σε ώρες μη αιχμής.














 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: