ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο μονάρχης και η Βάνα ... ( Ζαλίζομαι, ζαλίζομαι όταν σε συλλογίζομαι ναζιάρικο, ναζιάρικο μικρό και σκανταλιάρικο )



Για να πατάς στέρεα στη γη, πρέπει το ένα πόδι σου να είναι έξω από τη γη :  ( Οδυσσέας Ελύτης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο " μονάρχης " και η Βάνα ... ( Ζαλίζομαι, ζαλίζομαι όταν σε συλλογίζομαι ναζιάρικο, ναζιάρικο μικρό και σκανταλιάρικο )






  
Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν ο Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρόσωπο της Βάνας Μπάρα κατά τη διάρκεια τυχαίας συνευρέσεώς τους στη Μαδρίτη. Ηταν επίσης η εποχή που η Ελληνίδα ηθοποιός ζούσε τον...δικό της θρίαμβο μετά το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το «Mediterraneo».Οι κινηματογραφόφιλοι δεν μπορούν ασφαλώς να ξεχάσουν τον πρωταγωνιστικό της ρόλο.Παρά τη σαφή προτίμηση του στις ξανθές, το σεξ απίλ της Γιανιώτισσας καλλονής δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ισπανό μονάρχη.Ο αστικός μύθος επιμένει ότι η γνωριμία δεν περιορίστηκε στο απλό φλερτ, αν και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας απέφυγαν να το επιβεβαιώσουν.
Αφετηρία
Οι στένες ελληνοϊσπανικές σχέσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στον Χουάν Κάρλος, έχουν ως αφετηρία το σωτήριον έτος του 1954 και την περίφημη κρουαζιέρα του «Αγαμέμνονα».Επρόκειτο για μια ιδέα της Φρειδερίκη, που είχε ως σκοπό την επανασύνδεση των γαλαζοαίματων της Ευρώπης μετά την απομάκρυνση που είχε προκαλέσει ο πόλεμος.Βεβαίως, υπήρξε και μια δεύτερη σκέψη, να γνωρισθούν δηλαδή μεταξύ τους τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών και να τεθούν βάσεις για ασφαλείς ενώσεις.Τελικώς, το εγχείρημα εστέφθη με τεράστια επιτυχία, αφού τότε ουσιαστικώς προωθήθηκε ο ελληνικός τουρισμός, αλλά και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά ο επίδοξος διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας. Χουάν Κάρλος, και η πριγκίπισσα της Ελλάδος, Σοφία.
Πηγή …: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΚΕ – ΚΝΕ

















Την Κυριακή 29/6, οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και η αντίστοιχες της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, εκεί που πριν 8 χρόνια, υψώθηκε το μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.Η εκδήλωση αυτή, συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της  μεγάλης  μάχης  του Γράμμου, που ξεκίνησε στις 15/6/1948 και έληξε στις 21/8/1948 με τον ξακουστό ελιγμό που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού, στο Βίτσι.  Και τότε :
Από τη μια μεριά βρίσκονταν, οι νικητές των ορδών του Χίτλερ και του Μουσολίνι αυτοί που έσωσαν το λαό από την πείνα και τον εξευτελισμό των δυνάμεων κατοχής και τον οδήγησαν στο δρόμο της λευτεριάς, οι αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Ολοι τους παιδιά και εγγόνια των εργατών και εργατριών του Μάη του '36, των αγροτών του Κιλελέρ, παιδιά και εγγόνια αγωνιστών που δε δέχονταν να σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοτική και κρατική βία και βρέθηκαν κατά χιλιάδες στις εξορίες και τις φυλακές από την Ανάφη ως την Ακροναυπλία.Εργάτες, αγρότες, στην πλειονότητα τους, πεισμένοι ότι ο λαός μας μπορεί να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να απαλλαγεί από ντόπιους και ξένους αφεντάδες και να ζήσει καλύτερες μέρες χωρίς πείνα, δυστυχία και κακομοιριά, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές και πολέμους σε μια Ελλάδα δημοκρατική, φιλειρηνική, λαοκρατούμενη.Και από την άλλη μεριά οι εκμεταλλευτές του λαού, οι δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών που παρέδωσαν στους νέους κατακτητές τους Αμερικάνους, τη χώρα για να κρατήσουν την εξουσία τους.Η προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας, να κρατήσει τις ηρωικές αυτές μνήμες ζωντανές, βρίσκει την καλύτερή της έκφραση στο σύνθημα του φετινού, 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή: «Συνεχίζουμε…Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (απολογία Ν. Μπελογιάννη).Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον πραγματικό  εχθρό που είναι ίδιος και τότε και τώρα, τα μονοπώλια, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε, ΝΑΤΟ κλπ), η αστική τάξη και το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτός ο εχθρός που όσο και αν αλλάζει ονόματα και υπηρετικό προσωπικό (κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα), όσο και αν οι δήθεν «αριστεροί» υποστηριχτές του υπόσχονται ότι μπορεί να γίνει καλύτερος (ανθρώπινος καπιταλισμός), μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος και η διαιώνισή του. Και αυτός ο σκοπός μόνο σε σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί.Σε αυτή την κατεύθυνση η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει και σήμερα τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού..!Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι, ενώ θα ολοκληρωθεί με ομιλία και μουσικό πρόγραμμα. Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στις Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν  την Κυριακή 29/6 στις 8,30 πμ από τη Νομαρχία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΚΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του  βουλευτή Χρήστου Κατσώτη
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
Θέμα: Για τη συνέχιση λειτουργίας κοινωνικών δομών





















Αναγκαίες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κοινωνικές δομές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περιοριστούν ακόμα περισσότερο ή και να σταματήσει η λειτουργία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στερηθούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός που εντάσσεται σήμερα σε αυτές τις δομές σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ κ.ά. .Συγκεκριμένα:
Το “Βοήθεια Στο Σπίτι”, αρκετοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (που καλύπτουν παιδιά με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών και της αλλαγής των προτεραιοτήτων της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (ΕΣΠΑ και ΣΕΣ 2014-2020),  είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να μη  μπορέσουν να λειτουργήσουν και πολύ περισσότερο να έχουν την απαιτούμενη ανάπτυξη και στελέχω-ση προκειμένου να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, που υπάρχουν στους τομείς αυτούς.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το “Βοήθεια Στο Σπίτι” λήγει το Σεπτέμβρη 2014 και ότι στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Εκπαίδευση – Κατάρτιση -Απασχόληση” αναφέρονται μόνο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και καμιά άλλη δομή.
Είναι επείγον να αντιμετωπιστούν από την Κυβέρνηση έγκαιρα τα προβλήματα της χρηματοδότησης και της στελέχωσης για τη συνέχεια της λειτουργίας αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών, πριν από τη λήξη των παραπάνω προγραμμάτων.
Να  μη σταματήσουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, το «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ», τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΗΦ κλπ. και να καλυφτούν όλες οι ανάγκες των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.
Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδι¬κά, χρηματοδοτούμενες  κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.
Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Έλληνες ή μετανάστες.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πως τοποθετούνται στα παραπάνω ζητήματα.
Ο βουλευτής : Χρήστος Κατσώτης

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS








  



Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή μοτοσικλέτας στα Ιωάννινα
Συνελήφθη την 20-06-2014 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένη σε δρόμο της πόλης.Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.
Σύλληψη  φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη την 20-06-2014 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 39χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (7) μηνών και χρηματικής ποινής (800) ευρώ, για  παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Επιταγών.
Σύλληψη  φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη στα Ιωάννινα την 20-06-2014 το πρωί στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 55χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για  έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
Συνελήφθησαν Λούτσας Πρέβεζας παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα
Συνελήφθησαν την 20-06-2014 το απόγευμα στην παραλία της Λούτσας Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.Κατασχέθηκαν οπωροκηπευτικά προϊόντα, τα οποία πουλούσαν χωρίς άδεια ενώ βεβαιώθηκε σε βάρος τους διοικητική ποινή.
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός διακινητής στο Λαδοχώρι με πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες
Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι στην καρότσα Ι.Χ.Φ.  αυτοκινήτου .Συνελήφθη την 20-06-2014  το βράδυ στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 55χρονος ημεδαπός,  κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Επίσης, συνελήφθησαν και πέντε (5) αλλοδαποί μετανάστες,  Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 36, 54, 43, 57 και 43 ετών.Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 55χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν  κρυμμένοι στο φορτηγό, πέντε  (5) παράνομοι μετανάστες.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος είχε παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από το Ράγιο Θεσπρωτίας με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αμφιλοχία, έναντι χρηματικής αμοιβής.Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των λαθρομεταναστών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen.Κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 55χρονου ημεδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
• δύο κινητά τηλέφωνα
• το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας  ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Associated Press : Καπνοί από φλεγόμενη κάνναβη σκέπασαν το Λαζαράτι και πολλά χωριά της Αλβανίας
















 Όπως μετέδωσε το Associated Press, "τεράστιοι καπνοί από φλεγόμενα χασισόδεντρα σκέπασαν το Λαζαράτι και πολλά χωριά της Αλβανίας" μιας και οι παραγωγοί έβαλαν φωτιά στις καλλιέργειες τους πριν την έφοδο της αστυνομίας.Το "απόρθητο" κάστρο, όπως συνηθίζουν πολλοί να αποκαλούν το χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, έναν από τους πλέον γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης, άντεξε μόλις πέντε ημέρες στον κλοιό της αστυνομίας.Από το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία ελέγχει κάθε γωνιά στο χωριό των χασίς όπου παράγονταν 900 τόνοι κάθε χρόνο.Σήμερα αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο κέντρο του χωριού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας.Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση (σ.σ. δεν υπολογίζονται σ' αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία), δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισοέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του.Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά, εκρηκτικά κ.λπ. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία.Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρις ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια, καταστραφούν οι καλλιέργειες χασίς, και ο εξοπλισμός επεξεργασίας και συντήρησής του.Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι άναψε τα αίματα στην αλβανική Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να ανεβάζει σε τέτοιο σημείο τους τόνους, που ο πρόεδρος του σώματος, Ιλίρ Μέτα, (με τον οποίο ο κ. Μπερίσα ήταν σύμμαχοι στην προηγούμενη κυβέρνηση) να ζητάει την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την αίθουσα για κάποιο χρονικό διάστημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: